Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
FÉK
VÁLTÓ

Aztán lehet hogy magyar kiskerbõl megvan olcsóbban mert a csapat miatt kapok kedvezményt. Majd kiderül ha oda kerül a sor, csak érjen vissza a tulaja az edzõtáborozásból, hogy végre megkaparinthassam a vázamat :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
fék-váltóbovdent hol nézted?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Áh most néztem, és a Dura Ace bowdenbõl olcsóbb a váltóbowden mint a fék, úgyhogy nem próbálkozok vele, pedig gondoltam rá hogy az új bringát úgy rakom majd össze. De akkor a meridán marad a mostani dura ace bowdenszett, az új meg kap újat, fékbowdent, váltóbowdent.

más:
3T bandázsokkal van valakinek tapasztalata?
HÜDZ fékváltókar gumikkal? Milyen a fogása a gyárihoz képest? (7800-as dura ace konkrétan)

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Ezeknek a kompakt kormányoknak szinte mindnek 125 mm az esése és 75-80 az elõrenyúlása.

akkor asszem beújítok egyet....kérdeztem egyébként a forgalmazótól is, de még nem válaszoltak, lehet nem is tudnak ilyen adatokat, a közvetlenül a BBB-tõl érdeklõdéshez meg sajna kevés az angoltudásom :mad:

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ezeknek a kompakt kormányoknak szinte mindnek 125 mm az esése és 75-80 az elõrenyúlása.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,383 posts

És olyat próbált itt már valaki hogy fékbowdenházat használni a váltóhoz is? Állítólag sokkal finomabban mozog benne, mivel nagyobb a belsõ átmérõje a fékbowdenháznak. Persze hamarabb el is koszolódik....

olcsó mtb-ket sokszor szerelek így,mert olcsóbbra jön ki. országutihoz még nem próbáltam. a campa váltó bovenháza nagyobb átmérõjû.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
ismeri/használt valaki ilyen kormányt? ( BHB-32 ROUNDBAR | KORMÁNYOK | ALKATRÉSZEK | BBB | Pacific Cycles Kft. ) sehol sem találok róla adatot, mennyi az elõrenyúlása meg a esése. így kép alapján kisebb, mint a mostani kcnc 85/145mm-e, de azért jó lenne valami pontosabb adat, mint a szemmérték :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
nekem úgy van összerakva..
de mivel ez az elsõ garnitúra bovdenezés a bringán, nincs összehasonlítási alapom. :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
És olyat próbált itt már valaki hogy fékbowdenházat használni a váltóhoz is? Állítólag sokkal finomabban mozog benne, mivel nagyobb a belsõ átmérõje a fékbowdenháznak. Persze hamarabb el is koszolódik....

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

@donciccio: 8.900, FH-1056-ra.

STI karon WD40 nekem is segitett. Mar alig tudtam valtani, azota meg majdnem tokeletes, de a bovden/haz is 10+ eves, szoval nem is varok 100%-ot.

Pedig egy teljes bowden/ház csere csodákra képes. Én csere után, amikor a megszokott erõvel egyet fel akartam váltani, akkor végigszaladt a lánc a teljes tartományon.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ha idoben kigondolod, akkor 5k-ert van a SchwinnCsepeltol is. Csak ok nem 1nap alatt, hanem 1 honap alatt szallitanak.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,383 posts

STI karon WD40 nekem is segitett. Mar alig tudtam valtani, azota meg majdnem tokeletes, de a bovden/haz is 10+ eves, szoval nem is varok 100%-ot.

n
nem olyan vészes az ára. jövõre nekem is kéne a télire egy 14-25ös sztem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,383 posts

a fvkar szerkezetbe fújjam vagy szedjem ki a bowdent és azt kenjem át?

bele a szerkezetbe. a bovdennek nem sok köze van hozzá. sok wd40 kell neki. ha szét bírod szedni vlmennyire a f/vkart az a legjobb. van 1 kicsi kilincsmû,és az szokott így beragadni.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,383 posts

de a wd40 kimossa a zsírt, aztán hogy lehet azt bent újrakenni?

ne törõdj vele. :) elég neki a wd40 is kenésnek. shimano betegség ez a beragadás különben. nyáron is elõfordul. inkább az a gond,h a sh zsír bekeményedik 1 idõ után.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,383 posts

Vegulis Matuztol vettem Miche 15-28 sort, Sch-Csepelrol ugyan olcsobb lett volna, de 1 honap varakozas utan, nekem meg pont most kellenek a filnomabb lepesek. A kidolgozas minosege sehol a Shimano olcsokhoz kepest sem, de ettol meg lehet jo funkcionalisan. Majd riportolok.

mennyibe fájt? milyen kazettára kellett?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
de a wd40 kimossa a zsírt, aztán hogy lehet azt bent újrakenni?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Vegulis Matuztol vettem Miche 15-28 sort, Sch-Csepelrol ugyan olcsobb lett volna, de 1 honap varakozas utan, nekem meg pont most kellenek a filnomabb lepesek. A kidolgozas minosege sehol a Shimano olcsokhoz kepest sem, de ettol meg lehet jo funkcionalisan. Majd riportolok.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Sok wd-40-et kell belefújni, az segít a megdermedt zsíron.

a fvkar szerkezetbe fújjam vagy szedjem ki a bowdent és azt kenjem át?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Sok wd-40-et kell belefújni, az segít a megdermedt zsíron.

A sebesség mindent megold.