Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@berza: Nagyjabol fog menni, tokeletes nem lesz.
Ezzel tokeletes lehet: Jtek Engineering Shiftmate

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.384 hozzászólás

Adott egy Veloce(10es) fékváltókar, Athena elsõ-hátsóváltó és
egy olyan kerékszettel szemezek amin 10es Shimano sor van.
Szerintetek fog mûködni a dolog ebben a felállásban?

9es müködött nekem hasonló felállásban. lehet,h ezt is össze lehet hozni. ha más nincs miche sorral.

berza

berza

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Adott egy Veloce(10es) fékváltókar, Athena elsõ-hátsóváltó és
egy olyan kerékszettel szemezek amin 10es Shimano sor van.
Szerintetek fog mûködni a dolog ebben a felállásban?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Hétvégén jártam arra,most is kint lazulnak egy szál bugyiba:) Jobbra is lehet menni(aztán bal) mondjuk ugy 120kb viszont auto mentes nagyrészt.

korábban a méta utcánál konkrétan a kisz lakótelepen voltak már bent, aztán szerencsére kitakarították onnan õket

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás

Valahogy elmegyek Gyálig, több opció is van. Ott kimegyek a Gyálról kivezetõ fõúton (ami sokáig a vonatsín mellet megy) és ezen az úton addig megyek ameddig el nem fogy egy T elágazásban, Itt balos és 8-9 km múlva beérsz Üllõre, itt a nagy lámpás keresztezõdésnél megint bal és ez bevisz Vecsésre, onnan meg több úton is vissza lehet érni Lõrincre. Nekem otthonról 45-48 km attól függõen merre megyek. Ja és sosem unalmas, ugyanis a T kereszt után az Üllõre vezetõ úton mindg találkozol lányokkal akik nem a buszra várnak. Kedvesen szoktak mosolyogni, néha meg be is szólogatnak valami vicceset is. :) szezon végére arcról megismered majd õket , de hátulról is. Meg az is fel fog tûnni ha nem ugyanott állnak. Ha ennél több kell akkor legyen nálad della is!

gyébként Full aszfalt (figyeld a fórum megnevezést!)

Üdv,KP

Hétvégén jártam arra,most is kint lazulnak egy szál bugyiba:) Jobbra is lehet menni(aztán bal) mondjuk ugy 120kb viszont auto mentes nagyrészt.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Most is így van fûzve csak normál 2mm-es champion-al,akkor bevállalom revo-val is ha lesz méretben.Köszi.
GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Revo küllõvel sugárba fûzve 32-esben mennyire életképes szerintetek?Persze hátul csak egyik oldalt.

A sugár vagy a küllõ miatt kérdezed? Csak azért, mert a revo jobban bírja a terhelést, mint a sima 2mm-es küllõ, tehát jobban bírja a sugarat is és a sugár miatt merevebb is lesz a kerék. Szóval revo+sugár jó kombináció.

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Revo küllõvel sugárba fûzve 32-esben mennyire életképes szerintetek?Persze hátul csak egyik oldalt.
GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Eléggé.
Viszont van megoldás.. Ezekben a fékekben lehet tengelyt cserélni? Ahogy nézem, imbuszos a vége,de nem szedtem még szét.
Ha rakok bele egy hosszabbat, akkor simán egy anyával ráfogatom, és kész. Elõl pedig megfúrom.
Létezik ilyen tengely, vagy csak egy szimpla csavar?

Nem tudom, nem szedtem még szét országúti féket. De biztos lesznek páran akik tudni fogják a választ.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Eléggé.
Viszont van megoldás.. Ezekben a fékekben lehet tengelyt cserélni? Ahogy nézem, imbuszos a vége,de nem szedtem még szét.
Ha rakok bele egy hosszabbat, akkor simán egy anyával ráfogatom, és kész. Elõl pedig megfúrom.
Létezik ilyen tengely, vagy csak egy szimpla csavar?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

müködnie kell

Állványon fog, a valóságban sohasem. Nekem is S-C "mix-hajtásom" van, s csak szívok vele, mint többen is az egyesületben. Nagyon finom különbségek vannak, de például az S lánc nem esik be lendületes tempónál a C tányér fogai közé, hanem szinte mindig szalad pár fogat. (nem kopás miatt) Az egész váltás nehézkes, s sokkal, de sokkal lassabb, mint egy tiszta C vagy S rendszer. Ha jót akarsz, homogén alkatrészcsaláddal szereled fel a gépet.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Félek, hogy hátul elvékonyítom, és el fog repedni..
Elõl megoldható.

Annyira kevés mellette az anyag?

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Félek, hogy hátul elvékonyítom, és el fog repedni..
Elõl megoldható.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Fel kell fúrni.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Hello!
Kellene egy kis segítség.
Adott egy Peugeot acél váz, és két darab Acor kétforgáspontos fék.
A féktestet fel tudom rakni a tengely befér. Viszont a másik oldalról kéne betolni a rögzítõ csavart, ami pedig nem fér be. Nagyobb az átmérõje, mint a lyuknak. Mit tudok csinálni? Elõl még talán-talán ki tudom csiszolni azt a fél--1mm-ert, de hátul nem nagyon esélyes...

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Valahogy elmegyek Gyálig, több opció is van. Ott kimegyek a Gyálról kivezetõ fõúton (ami sokáig a vonatsín mellet megy) és ezen az úton addig megyek ameddig el nem fogy egy T elágazásban, Itt balos és 8-9 km múlva beérsz Üllõre, itt a nagy lámpás keresztezõdésnél megint bal és ez bevisz Vecsésre, onnan meg több úton is vissza lehet érni Lõrincre. Nekem otthonról 45-48 km attól függõen merre megyek. Ja és sosem unalmas, ugyanis a T kereszt után az Üllõre vezetõ úton mindg találkozol lányokkal akik nem a buszra várnak. Kedvesen szoktak mosolyogni, néha meg be is szólogatnak valami vicceset is. :) szezon végére arcról megismered majd õket , de hátulról is. Meg az is fel fog tûnni ha nem ugyanott állnak. Ha ennél több kell akkor legyen nálad della is!

gyébként Full aszfalt (figyeld a fórum megnevezést!)

Üdv,KP

Én is, XVIII. kerület :) Én a halomi erdõben szoktam tolni egy kék merevvillás alu GT-vel, néha gyál, vecsés felé. Amúgy merre van az a kör amit szoktál menni? Erdei út, vagy aszfaltos? Gyálon csak aszfalton szoktam menni, vecsés felé meg a mersei mocsáron keresztül.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem volt türelmem végigolvasni, de úgy néz ki, hogy szinte minden mûködik mindennel.

Shimano/Campagnolo compatibility

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
müködnie kell

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Shimano Sora-rol szarmazo SG-X lanctanyerokkal mukodni fog a 9es campa rendszer?

FSA Vero kompakt hajtomuvon vannak, 50/34
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

XVIII ker.
Ha otthon nyomom akkor kijárok Gyál-Felsõpakony-Üllõ-Vecsés körökre vagy néha Pécel felé is - mostanában egy fehér acélvázas Trek télibicóval nyáron meg fekete-fehér mûanyag Scottal

Én is, XVIII. kerület :) Én a halomi erdõben szoktam tolni egy kék merevvillás alu GT-vel, néha gyál, vecsés felé. Amúgy merre van az a kör amit szoktál menni? Erdei út, vagy aszfaltos? Gyálon csak aszfalton szoktam menni, vecsés felé meg a mersei mocsáron keresztül.