Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2011. January 30. - 12:24
Mondjuk egy lánc esetében tényleg nehéz bebizonyítani mennyit is futott.
Posted 2011. January 30. - 11:14
Ilyeneket nem lehet visszavinni. (mármint kopóalkatrészeket, lánc sor gumi stb) mert hiába magyarázod az eladónak, hogy de itt vettempárheteés mégvadonatújcseréldkimertrossz.. lehet otthon van egy szakadt ugyanilyen gumid, ki tudja ez nem az-e? Legalábbis nekem ilyen érveket sorakoztattak fel, meghogy tõlük sem veszi vissza a nagyker a hibás kopó alkatrészt. Más kérdés, hogy évek óta ugyanabba a boltba járok, illett volna visszavenniük. Én is így jártam egy KMC x10es lánccal. beleraktam kb 400km-t és amikor vittem az idõszaki nagyszervízre a bringát, mondják a srácok, csereérett a láncod, beleesett a nyúlásmérõ de durván! Az x10sl ami elvileg kevesebbet kellene hogy bírjon elment majdnem 3600km-t.
Azért egy párszáz KM-t futott gumin látszik, hogy az új, illetve az, hogy a kereskedõ, hogyan külöbözteti meg a saját portékájét másétól (ha van blokkod), és mit mókol a nagykerrel, na ahhoz semmi közöd. A gumi biztonsági okokból nagyon fontos, ha nagyon erõszakoskodnak, akkor be lehet küldeni vizsgálatra, és ha széria hibás -sokan beküldik-, be is tilthatják a termék forgalmazását. Kopó alkatrész ide vagy oda, van egy elvárt élettartama, ha rendeltetészerûen használtad, fõleg, hogy ha kilógott a belseje, akkor nem elkopott, hanem szétszakadt valami a szerkezetében. Képzeld ha az autógumid 2 hetesen szálszakadásos lenne...., baleset esetén még perelhetnéd is õket egész komoly summára. A Fordnak (és elég sok vásárlónak) volt ebbõl nem kevés kellemetlensége.
Posted 2011. January 30. - 08:36
Posted 2011. January 30. - 06:13
Meggyõztem magam, a contit veszem, de lehet veszek egy pár ultremot is továbbértékesítésre
.
Bloke: szerintem az a hibás széria volt. Annak is ilyen tünetei vannak.
Meggyõztem magam, az Ultremo-t veszem, úgyis csak versenyen használom, edzeni meg majd edzek B-s contival vagy olcsógumival.
Bloke: Nekem is ezeket a tüneteket produkálta, de én elõtte beleraktam kb 400km-t versenyen, meg utána fél évig használtam a városi bicón. Meg eleve használtan vettem.
Tegyük fel hogy mondjuk 500km-t mentél vele összesen. Nem vitted vissza, hogy -már bocs, de ez szar?
Posted 2011. January 30. - 00:18
Bloke: szerintem az a hibás széria volt. Annak is ilyen tünetei vannak.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. January 29. - 23:43
Posted 2011. January 29. - 22:14
Nagyon szenvedek most azon, hogy ultremo r.1-et vagy grandprix 4000 s-t vegyek.
Az ultremo-ról azt olvastam, hogy jól gurul, de tartok tõle, hogy túl könnyû és vékony, emiatt könnyen lehet vele defektet kapni, meg nincs rajta semmilyen minta, ez lehet gondot okoz ha nem száraz idõben használom.
A 4000 s-rõl csak jókat olvastam, de talán az a puha keverék miatt nem olyan gyors.
Nehéz mindig a gumiválasztás.
Ugyanezen gondolkozom én is. Ultremoval nem kaptam defektet, de sok üvegdarabot szedtem ki belõle, szóval nem lehet olyan rossz a defektvédelme. Csak versenyre raknám fel, de ahogy olvasom a contit nem kéne leszednem, nyugodtan használhatnám egész évben, mert bírja.
Posted 2011. January 29. - 22:07
Az ultremo-ról azt olvastam, hogy jól gurul, de tartok tõle, hogy túl könnyû és vékony, emiatt könnyen lehet vele defektet kapni, meg nincs rajta semmilyen minta, ez lehet gondot okoz ha nem száraz idõben használom.
A 4000 s-rõl csak jókat olvastam, de talán az a puha keverék miatt nem olyan gyors.
Nehéz mindig a gumiválasztás.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. January 29. - 20:07
hello, a shimano flight deck órájához (sc-6502 ára 13k körül van) jár jeladó készlet, vagy azt még külön meg kell venni aszerint hogy vezetékest, vagy a nélkülit szeretnék?
Venned kell egy órát (sc-6502). Ehhez semmi mást nem kapsz. Ezután venned kell egy érzékelõ készletet: vezetékest vagy vezetéknélkülit, országútist vagy montist. Az órát négy különbözõ bicajon is használhatod, teljesen mindegy milyen érzékelõ szett van alatta. Én a 6502-t használom/használtam 8-as xtr (vezetékes), 9-es xt (vezetéknélküli) illetve 10-es 105-ös érzékelõvel (vezetéknélküli). Kérdés, hogy lehet-e még kapni, az új dura-ace-nél új órát vezettek be, montinál az elõzõ generációs rapidfire volt az utolsó támogatott rendszer.
Mint látható maga az óra kompatibilis a legelsõ ~13 évvel ezelõtti vezetékes rendszerrel. Az eredeti 6501 csak 9-fokozatot támogatott, a 6502-nél jelent meg a 10 fokozat, a 8,9-es rendszereknél a kijelzés dizájnosabb, induló km óra állást lehet megadni stb.
Posted 2011. January 29. - 20:06
hello, a shimano flight deck órájához (sc-6502 ára 13k körül van) jár jeladó készlet, vagy azt még külön meg kell venni aszerint hogy vezetékest, vagy a nélkülit szeretnék?
külön kell megvenni hozzá, de asszem a 6502-eshez már csak vezeték nélküli van: http://ebike.hu/term... jeladó smsc70/
hányas rendszerhez kell? 8-9-eshez van egy eladó óra+jeladóm.... ( Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: shimano flight-deck eladó, csere )
Posted 2011. January 29. - 19:39
milyen órákhoz van elõkészítve campa chorus karokban 2 nyomógomb? ezek közül melyik lehet a legolcsóbb pedálfordulat-, szívverés-, sebességmérõs?
Campagnolo ERGOBRAIN
Posted 2011. January 29. - 19:20
Posted 2011. January 29. - 19:03
Posted 2011. January 29. - 17:20
Ja és kavicsban, földúton mindenhol megkínoztam. (Pl fertõtókörül) Egy darab defektem sem volt.
Posted 2011. January 29. - 14:54
Köszi srácok!
4000km alatt hátsó teljesen elkopott és kva sok defektet is kaptam a szettel(5 volt, normál körülmények között) így gondoltam hogy cserélem az elsõ hátsót és kölcséghatékonyságból inkább egy olcsóbbat veszek. A vegyes tapasztalatok miatt inkább lehet akkor veszek hátra egy új Ultra Race-t és együttélek a defektekkel. Amúgy UR-nek durván jó tapadása van, kanyarban olyan bedöntéseket lehet csinálni vele hogy csak na:D
Posted 2011. January 29. - 10:50
ultra race csak viszonylag gyorsan kopik hátul, szerintem az jobb gumi.
4000km alatt hátsó teljesen elkopott és kva sok defektet is kaptam a szettel(5 volt, normál körülmények között) így gondoltam hogy cserélem az elsõ hátsót és kölcséghatékonyságból inkább egy olcsóbbat veszek. A vegyes tapasztalatok miatt inkább lehet akkor veszek hátra egy új Ultra Race-t és együttélek a defektekkel. Amúgy UR-nek durván jó tapadása van, kanyarban olyan bedöntéseket lehet csinálni vele hogy csak na:D
Posted 2011. January 29. - 00:32
Schwalbe Lugano-t használ/t valaki? Tapasztalatok? Conti Ultra Race után mire számítsak?
nálam kölcsönben volt ilyen gumi. ahogy felfújtam olyan hurka volt benne, hogy beleért a futófelület a nyeregvázcsõbe (annál a vázamnál elég közel volt amúgy is) rendesen volt feltéve, szimplán volt benne egy dudor. ultra race csak viszonylag gyorsan kopik hátul, szerintem az jobb gumi.
Posted 2011. January 28. - 22:31
Posted 2011. January 28. - 21:17
Még Devecserben vettem egy kerékszettet ahhoz adta az árus, az eléggé kopott volt és elkezdett a színes része szakadni. De nem tudom azzal mennyit mentek, illetve a tûzõ napon való tárolás sem tett neki jót (Devecserbe volt úgy tárolva) Utána vettem még egyet most az van fenn hátul, nem futott még sokat max 6-700 km-t. A gyémánt mintázat egy része elég gyorsan lekopott, de amúgy jó, majd nyáron kiderül mennyire.Schwalbe Lugano-t használ/t valaki?
http://www.testbike....schwalbe-lugano
itt kicsit többet ír róla
Posted 2011. January 28. - 19:20

Sign In
Create Account

Back to top