Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Meggyõztem magam, a contit veszem, de lehet veszek egy pár ultremot is továbbértékesítésre :) .

Bloke: szerintem az a hibás széria volt. Annak is ilyen tünetei vannak.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem akarom lehordani az Ultremot, mert lehet hogy az én hibámból, de nekem nagyon hamar tönkrement. Nem tudom mennyit változtattak rajta, nekem a legelsõ fajta volt. Egy horvátországi utam elött nem sokkal vettem, induláskor hibátlan állapotban volt és mire odaértem szinte kukázható állapotban volt, több ponton kitüremkedett a belsõ és kész csoda volt, hogy végigmentem vele. Mondjuk a teljes képhez hozzátartozik, hogy átmentem egy friss aszfaltozáson, lehet, hogy az tett be neki, és bármilyen más gumi is így végezte volna. De szerintem is kizárólag versenyre való.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Nagyon szenvedek most azon, hogy ultremo r.1-et vagy grandprix 4000 s-t vegyek.
Az ultremo-ról azt olvastam, hogy jól gurul, de tartok tõle, hogy túl könnyû és vékony, emiatt könnyen lehet vele defektet kapni, meg nincs rajta semmilyen minta, ez lehet gondot okoz ha nem száraz idõben használom.
A 4000 s-rõl csak jókat olvastam, de talán az a puha keverék miatt nem olyan gyors.
Nehéz mindig a gumiválasztás.

Ugyanezen gondolkozom én is. Ultremoval nem kaptam defektet, de sok üvegdarabot szedtem ki belõle, szóval nem lehet olyan rossz a defektvédelme. Csak versenyre raknám fel, de ahogy olvasom a contit nem kéne leszednem, nyugodtan használhatnám egész évben, mert bírja.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nagyon szenvedek most azon, hogy ultremo r.1-et vagy grandprix 4000 s-t vegyek.
Az ultremo-ról azt olvastam, hogy jól gurul, de tartok tõle, hogy túl könnyû és vékony, emiatt könnyen lehet vele defektet kapni, meg nincs rajta semmilyen minta, ez lehet gondot okoz ha nem száraz idõben használom.
A 4000 s-rõl csak jókat olvastam, de talán az a puha keverék miatt nem olyan gyors.
Nehéz mindig a gumiválasztás.

A sebesség mindent megold.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

hello, a shimano flight deck órájához (sc-6502 ára 13k körül van) jár jeladó készlet, vagy azt még külön meg kell venni aszerint hogy vezetékest, vagy a nélkülit szeretnék?

Venned kell egy órát (sc-6502). Ehhez semmi mást nem kapsz. Ezután venned kell egy érzékelõ készletet: vezetékest vagy vezetéknélkülit, országútist vagy montist. Az órát négy különbözõ bicajon is használhatod, teljesen mindegy milyen érzékelõ szett van alatta. Én a 6502-t használom/használtam 8-as xtr (vezetékes), 9-es xt (vezetéknélküli) illetve 10-es 105-ös érzékelõvel (vezetéknélküli). Kérdés, hogy lehet-e még kapni, az új dura-ace-nél új órát vezettek be, montinál az elõzõ generációs rapidfire volt az utolsó támogatott rendszer.

Mint látható maga az óra kompatibilis a legelsõ ~13 évvel ezelõtti vezetékes rendszerrel. Az eredeti 6501 csak 9-fokozatot támogatott, a 6502-nél jelent meg a 10 fokozat, a 8,9-es rendszereknél a kijelzés dizájnosabb, induló km óra állást lehet megadni stb.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

hello, a shimano flight deck órájához (sc-6502 ára 13k körül van) jár jeladó készlet, vagy azt még külön meg kell venni aszerint hogy vezetékest, vagy a nélkülit szeretnék?

külön kell megvenni hozzá, de asszem a 6502-eshez már csak vezeték nélküli van: http://ebike.hu/term... jeladó smsc70/

hányas rendszerhez kell? 8-9-eshez van egy eladó óra+jeladóm.... ( Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: shimano flight-deck eladó, csere )

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

milyen órákhoz van elõkészítve campa chorus karokban 2 nyomógomb? ezek közül melyik lehet a legolcsóbb pedálfordulat-, szívverés-, sebességmérõs?

Campagnolo ERGOBRAIN

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
milyen órákhoz van elõkészítve campa chorus karokban 2 nyomógomb? ezek közül melyik lehet a legolcsóbb pedálfordulat-, szívverés-, sebességmérõs?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Dani én 4000 km-t mentem egy Conti 4000s párossal, az elsõ alig van megkopva, látszik konkrétan az összeeresztés. Még egy szezont simán el fog menni a hátsó. Tény hogy nem szoktam vele csíkokat húzni, hacsak nem kényszerítenek rá. :)
Ja és kavicsban, földúton mindenhol megkínoztam. (Pl fertõtókörül) Egy darab defektem sem volt.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
nekem nem voltak problémáim a defekttel. volt ultra-race meg ultra sportom is, abban különbözik h a sport az drótfalcos. emiatt picit nehezebb. de valami 2000ért vettem anno darabját. annyiért edzeni tökéletes.

Köszi srácok!

4000km alatt hátsó teljesen elkopott és kva sok defektet is kaptam a szettel(5 volt, normál körülmények között) így gondoltam hogy cserélem az elsõ hátsót és kölcséghatékonyságból inkább egy olcsóbbat veszek. A vegyes tapasztalatok miatt inkább lehet akkor veszek hátra egy új Ultra Race-t és együttélek a defektekkel. Amúgy UR-nek durván jó tapadása van, kanyarban olyan bedöntéseket lehet csinálni vele hogy csak na:D

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Köszi srácok!

ultra race csak viszonylag gyorsan kopik hátul, szerintem az jobb gumi.

4000km alatt hátsó teljesen elkopott és kva sok defektet is kaptam a szettel(5 volt, normál körülmények között) így gondoltam hogy cserélem az elsõ hátsót és kölcséghatékonyságból inkább egy olcsóbbat veszek. A vegyes tapasztalatok miatt inkább lehet akkor veszek hátra egy új Ultra Race-t és együttélek a defektekkel. Amúgy UR-nek durván jó tapadása van, kanyarban olyan bedöntéseket lehet csinálni vele hogy csak na:D

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Schwalbe Lugano-t használ/t valaki? Tapasztalatok? Conti Ultra Race után mire számítsak?

nálam kölcsönben volt ilyen gumi. ahogy felfújtam olyan hurka volt benne, hogy beleért a futófelület a nyeregvázcsõbe (annál a vázamnál elég közel volt amúgy is) rendesen volt feltéve, szimplán volt benne egy dudor. ultra race csak viszonylag gyorsan kopik hátul, szerintem az jobb gumi.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
Schwalbe Lugano: nekem olyan van, az egyik két nyarat ment, a másik egyet. A defektvédelme szerintem jó, nyáron elég gyorsan elkaptam egy elég nagy kátyút és ugyan az elsõkerékben olyan felütés lett, hogy szinte javíthatatlan nem lett defektem. Hogy ez most a gumi számlájára írható vagy a mákéra, azt nem tudom, mindenesetre a maxxisszal szerintem kellett volna szerelgetnem. Ami baja van, hogy a hátsón megjelentek kisebb-nagyobb fekélyek és noha néha használtam felelõtlenül a hátsóféket, azért kicsit gyorsan kopik. Hobbikerékpárosoknak szerintem rendben van, de aki napi szinten megy sokat, az tuti elkoptatja kurvagyorsan.

MBence

MBence

vendég

• fórumtag
  • 43 posts

Schwalbe Lugano-t használ/t valaki?

Még Devecserben vettem egy kerékszettet ahhoz adta az árus, az eléggé kopott volt és elkezdett a színes része szakadni. De nem tudom azzal mennyit mentek, illetve a tûzõ napon való tárolás sem tett neki jót (Devecserbe volt úgy tárolva) Utána vettem még egyet most az van fenn hátul, nem futott még sokat max 6-700 km-t. A gyémánt mintázat egy része elég gyorsan lekopott, de amúgy jó, majd nyáron kiderül mennyire.

http://www.testbike....schwalbe-lugano
itt kicsit többet ír róla

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Schwalbe Lugano-t használ/t valaki? Tapasztalatok? Conti Ultra Race után mire számítsak?

berza

berza

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Múltkor már jót derültetek de egy hetes sorral megy jelenleg :D
Ez volt ugyanis azon a menetes hátsóagyon...amivel vettem a bicajt.
De nekem nagyon tetszenek ezek a kerekek, erõsek és nem utolsósorban korhûek is a bicajhoz(Wolber Alpine gyönyörû campa gyorszárakkal)
Ha tehetném nem cserélném le.
De akkor hogy hozzam össze tökéletesen a tizes váltókart és a leendõ hátsó fogsoromat??

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Mavic és Miche sorok biztostják az átjárhatóságot.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,384 posts
milyen 9es? ha 9es campa sorod van vlmilyen agyon,akkor arra a10es is felmegy

berza

berza

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Hát jah csak a szettet idõközben vitték..:S
Biztos égi jel volt, h nem kell az nekem:D
Na mind1, úgyis át akartam rágni mégeszszer ezt a témát:
Szóval ami biztos hogy tökéletes lenne az a Campa tizes sor.
Kilencessel még érdemes esteleg próbálkozni?
(bár mondjuk félmegoldást nem akarok)
Esetleg egyéb tipp amivel jólehet?
JÓ AZ IDÕ :D