Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Trek

- - - - -

• Please log in to reply
1437 replies to this topic

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Üdvözöllek körünkben!

eszpe1

eszpe1

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

vennék új bicót, s a 3 befutó közt van a trek 4500 disc is. a kérdésem, hogy van e valakinek ilyenje, és ha igen, mik a tapasztalatai?
nyúzni szeretném, nem dédelgetni (és fõképp nem folyton szerelni...)

Szia!

Nekem tavaly május óta van Trek 4500-öm. (Kék/ezüst.) :)
Ezzel járok munkába, meg hétvégén tekerni. 1 év alatt egy dolgot cseréltem rajta: a gyári Promax fékkarokat+fékeket Sram 9.0 fékre és LX fékkarra. (ja megy 1x belsõt is cseréltem) :)
1x volt szervizben, amikor most tavasszal átnézettem, tisztították, megkenték.
Nagyon elégedett vagyok vele.

eszpe

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Kedves barátaim ne hagyjuk el a fórumot! Dobjatok fel egy témát!

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Szerintem is praktikusabb az autoszelep, most hordhatok egy kis atalakitot magammal allandoan...
Ezt a felfurast majd lehet hogy megjatszom en is egyszer ma cserere ernek a kulsok

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Szerintem nem erõsebb. Lehet hogy a kerékpározás õskorában szingó- kerékpárhoz az autószelep meg autóhoz lett kifejlesztve és ezt a gondolatmenetet követik de az is lehet hogy régiónként változik a szelep használat. Az én WTB kerekeim is szingósak voltak de felfurtam autószelepesre.
:bananadan

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,090 posts
Hmmm.. érdekes feltevés..... de foggalmam sincs! Egyébként nem hinném, hogy azon pár gramm anyagon múlna, de javítsatok ki, ha tévedek!

Örültem, hogy segíthettem! :)

KisÖcsike
Aláírásom nem lehet 3 sornál terjedelmesebb, ezért nem is írok ide semmit....

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Egy dolog amiben hianyos az infom: miert szingoszelepes a kerek alapbol a gepemen es nem autoszelepes? Erosebb igy a felni mert kisebb benne a lyuk?

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,090 posts

Bár az új bringám nekem is Trek lesz. :)

Akkómeg??? :) Egyébként igazad van, hogy 200-300 alatt tényleg sokat kell fizetned a névért. De akkor is van egy fain vázad, ami jó indulási alap, ha tovább akarsz lépni. Márpedig ha sokat használod, akkor azok az alkatrészek nem húzzák sokáig... szóval úgy is cserélni kell!

KisÖcsike

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts
Nem tudom. A Trekben az örök életû gari a meggyõzõ, de most már a Specialized is tudja ezt. Amúgy 200-300 alatt nem hiszem, hogy megérné megfizetni a Trek márkanevet, hiszen ezen összeghatár alatt a név értéke az összérték nagyobb hányadát képviseli. Szerintem. Bár az új bringám nekem is Trek lesz. :)
WaNNaRiDE

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,090 posts

hegyen-völgyön ugrándozni, terepen (Tisza-ártér, töltés) tekerni vele sokat (napi 40-60km) legyorsulni a kiéhezett ebeket a töltésen (hogy ezt biztonsággal meg is tehessem) hegyekben kavicsos úton száguldani lefelé... (azt hiszem ezt hívják CC-nek)

és az is kérdés, hogy ér e a bicaj kb 50000 ft-vel többet a trek váz miatt egy tetszõleges ismeretlen márkához képest.

A kérdés szerintem úgy hangzana jól, hogy NEKED megéri-e? Igen, egy Trek bringa drága. Már ha azt nézed, hogy a hasonló árú bringák általában jobb alkatrészekkel vannak szerelve. De a Trek egy teljesen más kategória mint a többi bringa! Ahogy BCI mondta nagyon helsyesen: "Aki TREK-et vesz nem hasonlítja más bringához" A legtöbb mai divatos márkával ellentétben (gondolok itt a Konára, Meridára -amik persze azért jó gépek) a Trekket nem 5-6 éve találták ki! Már egy 30 éves, tradicionális márkáról beszélünk! Amivel nem elhanyagolható módon 6 Tourt nyert már Amstrong! És máig Waterlooban gyártják a Trek vázakat kézileg! Jó, mostmár taiwanon is készülnek vázak.... (De ha sznob vagy mint én, akkor tudsz amcsi vázat szerezni) És örökélet gari van a vázra! Ha vigyázol rá, akkor egy életre van egy baba vázad!
De lényeg: ha kis túlzással is, de a Trek a biciklik Ferrarija! (és nem is elsõsorban a teljesítményre gondolok) Nem látsz minden sarkon kettõt belõle! (Max versenyeken van sok) Egy különlegessék, és erre igazán büszkék a Trek tulajok!

Üdv!

KisÖcsike

vazol

vazol

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
2004 <- -> 2005

6500 Trek váz.

Van különbség még a vázak között is. Papucsok, támvilla, alsó csõ...

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Ne vegyél TREK-et ez a "fölnõtek" bringája! Aki hegyeken-völgyeken ugri-bugrizik kutyák elöl menekül az nem "fölnõtt". A CC lényege a változatos terepeken való közlekedés, amibe a meredek és köves emelkedõk leközdése ugyanúgy beletartozik mint a lejtõkön való száguldás! Aki TREK-et vesz nem hasonlítja más bringához, ennek ez az ára. Nem a legolcsóbb és nem a legkönnyebb bringák de a vázra "Lifetime" garanciát adnak tehát egy életre szólnak. Ha mégis TREK-et vennél üdvözölek körünkben!

tww

tww

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
hegyen-völgyön ugrándozni, terepen (Tisza-ártér, töltés) tekerni vele sokat (napi 40-60km) legyorsulni a kiéhezett ebeket a töltésen (hogy ezt biztonsággal meg is tehessem) hegyekben kavicsos úton száguldani lefelé... (azt hiszem ezt hívják CC-nek)

és az is kérdés, hogy ér e a bicaj kb 50000 ft-vel többet a trek váz miatt egy tetszõleges ismeretlen márkához képest.

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Kérdés az hogy mire akarod használni?!

tww

tww

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
vennék új bicót, s a 3 befutó közt van a trek 4500 disc is. a kérdésem, hogy van e valakinek ilyenje, és ha igen, mik a tapasztalatai?
nyúzni szeretném, nem dédelgetni (és fõképp nem folyton szerelni...)

szikla

szikla

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Helló!

Nekem tavalyi 6500-as disc van. Idén vettem akciósan. az új és a régi közötti különbség:
más a színösszeállítás,
az újon XT hátsó váltó van a régin LX
az újon Manitou Axel Comp teló van a régin LX Rock Shox Pilot C

Más különbséget Én nem vettem észre.

Szikla

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

helosztok
most vettem csak észre ezt a fórumot, amelyeken ha jól látom sok a TREK-es. nekem is õsidõktõl kezdve TREK-em van (TREK 500-es versenykeró), de most akarok venni egy montit. ha tudok benne, pls segítsetek. amit kinéztem, az a trek 6500.ös. az a kérdésem lenne, hogy mi a különbség a tavalyi és az idei 6500-ös között?

aki tud megköszönném a segítséget
üdv mindenkinek

Nekem 6500-as van (2005-os), kerdezz nyugodtan. Ha jol tudom a telo lett Manitou Axel Comp mint legnagyobb kulonbseg

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts

helosztok
most vettem csak észre ezt a fórumot, amelyeken ha jól látom sok a TREK-es. nekem is õsidõktõl kezdve TREK-em van (TREK 500-es versenykeró), de most akarok venni egy montit. ha tudok benne, pls segítsetek. amit kinéztem, az a trek 6500.ös. az a kérdésem lenne, hogy mi a különbség a tavalyi és az idei 6500-ös között?

üdv mindenkinek

WWW.trekbikes.com az amerikai oldalon a bikes menüpont alatt megtalálod a különbséget ott van az idei és a tavalyi is!

en2002

en2002

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 posts
helosztok

üdv mindenkinek

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

Én még 2003-ban vettem a gépem. Akkor még nem volt divat ez a postázgatás nekem simán a kezembe nyomtak a boltban egy két névjegykártya méretü garanciajegyet a tiétek is ilyen?

Igen, ez is nevjegykarya meretu folia tokba begyogyitva