Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Trek

- - - - -

• Please log in to reply
1437 replies to this topic

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

csak nézd meg mondjuk 150-ért mit ad a trek, meg mit ad egy magellan, ár/érték arányban.....vettél egy semmivel sem különb "jól matricázott" vázon 2 kategóriával gyengébb felszereltséget. tényleg megéri, hogy felismerjék a fagyizó elõtt

ha a felsõbb kategóriában gondolkodsz, ott már megéri de akkor is csak vázat

Azthiszem félre értés tõtént?Nem vagyok TREK függõ csak (nem csipem sár dobálást) szerintem a két gyártó más más szempontokat tart fontossabnak Magellán a felszerelésre(kiegészitõkre) hegyez,a TREK pedig a vázra mind kettõ fontos része a bike-nak csak mint az elõbbin a felszerelésnek az utóbbinak a váznak van húzósabb ára.Azt sajna nem tudom hogy most mennyibe fáj egy 4500-as meg azt se hogy mennyibe egy Magellán az árakat nem szoktam napra pontosan követni.De az bizti hogy a TREK nem csak egy matrica hanem az egyik legjobb váz minõség lakozik mögötte,s nem véletlen az élettartam gari sem.

Felszerelés?nekem ahogy azt már korábban irtam a 4500-asomon még mindig a gyári cuccok vannak már több mint 4 éve meg kb 5000 km-rel a hátam mögött és nagyon bírják a strapát.Szóval a minõség itt is megvan.
Egyébként aki a fagyizó elõtt látja az csak gyönyõrködni szokott benne!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
csak nézd meg mondjuk 150-ért mit ad a trek, meg mit ad egy magellan, ár/érték arányban.....vettél egy semmivel sem különb "jól matricázott" vázon 2 kategóriával gyengébb felszereltséget. tényleg megéri, hogy felismerjék a fagyizó elõtt

ha a felsõbb kategóriában gondolkodsz, ott már megéri de akkor is csak vázat
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Hali,szerintem ha márka iránti alázatról(hûségrõl),kategóriáról,vagy árrol beszélünk,akkor csak 1 példa:Ha valakinek azt mondom Lance Amstrong,szerintem kapásból rávágja Tour de france=TREK=világmárka ja és még élettartam gari is a vázra...!!És a Magellán-ról..?Na hát ez az.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Ebben a kategóriában sokat adsz a nevéért, egy Magellan-tól többet kapsz a pémzedért, de ha nálad fontos a márka iránti "alázat" akkor vedd azt, nem hiszem hogy csalódsz majd benne....:D

Hali,szerintem ha márka iránti kategóriáról,árrol vagy alázatról(hûségrõl) beszélünk,akkor csak 1 példa:Ha valakinek azt mondom Lance Amstrong,szerintem kapásból rávágja Tour de france=TREK=világmárka...!!És a Magellán-ról..?Na hát ez az.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Üdv mindenkinek,na végre jóhelyen járok.Nagyon királyság ez a fórum na meg fõleg ez a téma.Én kb másfél éve vettem egy ezüst/piros 16 vagy 18" 4500-ast full gyári cuccokkal 75.000 ezer pénzért a haveromtól õ még 150.000 ezerért vette elõtte úgy kb 4 éve de ez megsem látszik rajta pedig már õis belerakott legalább 5000 km ert,szóval nagyon pöpec a gép.A 4 év alatt most lett elõször komolyabb karbantartás végezve rajta,zsírzás,teló pucolás(belsõ),bowden csere,ja még 2700 km-nél lánc csere.Jövõre ha úgylessz zsetonom rakok rá egy full LX-es szettet is.Szóval nagyon megvagyok vele elégedve.Úgynézki hogy mostmár meg maradok ennél a király márkánál.

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Retro Rovatban Mükszik Hogy Is Van Ez Izé

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

Sziasztok.
Mivel a kibaszott foci miatt van egy csomó idõm körülnéztem az õs-õs V fékek körül 1994-ben.
Már írtam, hogy a Trek 9200-as modellen Paul crosstsop 3 fék volt, belinkelek ide egy jobb képet róla:
http://www.bikepro.c....anti/paul.html

A 9500-as csúcsmodellen pedig IRD Widget fék volt.
http://www.bikepro.c....canti/ird.html

hali

Nekem 404-et dob.

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Sziasztok.
Mivel a kibaszott foci miatt van egy csomó idõm körülnéztem az õs-õs V fékek körül 1994-ben.
Már írtam, hogy a Trek 9200-as modellen Paul crosstsop 3 fék volt, belinkelek ide egy jobb képet róla:
http://www.bikepro.c....anti/paul.html

A 9500-as csúcsmodellen pedig IRD Widget fék volt.
http://www.bikepro.c....canti/ird.html

hali

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kösz (ez gyors volt). Nézegetem a tavalyi 8500-as vázat, csábító a színe és az élettartam gari. Jövõ évi váznak ez az egyik esélyes.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nem tudjátok, hogy a trek-ekrõl hol találok geometria táblázatot?

például

http://www2.trekbike...id=1056600&f=18
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem tudjátok, hogy a trek-ekrõl hol találok geometria táblázatot?

A sebesség mindent megold.

Romper

Romper

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Köszi a hozzáértést Troger, azt hiszem a katalógusnak hála ki is derült, hogy '94-es a gép. Csak a villa lehetett utólag cserélve, a többi adat stimmel.

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Sziaszto íme a kép a bringáról

http://pix.bikemag.h...201423&cat=2393

Hali

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Sziasztok.

Romper a bringád 1991-tõl 1995-ig bármikor készülhetett, akár késõbb is.

Tudni kellene pontosan pl. hogy a fék cantilever xt-e. Ez tovább tudná szûkíteni az idõpontot.
Az is leszûkíti, hogy teljes xt, mivel régebben a legjobb a 990-es volt xt.-vel szerelve. A 970-es csak a második volt a sorban.
Aztán a Trek nemtudom miért, már nem csinált 990-est , a csúcs pedig a 970 lett, alatta a 950 és 930-as.

A teló az arany szín alapján lehet rock shox mag 21,20,10-es modell, vagy az über alles a mag 21 sl titanium, bár ezt kétlem.

Ha kép lenne róla pontosan belõném neked mikori a gép.

MÁS.

Ma sikerült vennem egy 95 %-os állapotban lévõ 1994-es Trek 9200-as bringát.
Gyönyörû, csak a gumiban tér el a katalógusban találhatótól, mert slick gumi van rajta.

http://www.mtb-katal...F/Trek/1994.pdf

Késõbb teszek fel róla képet.

Sziasztok.

Romper

Romper

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Üdv minden TREK-esnek!

Nem mondom jól be van halva a topic. Vagy mindenki oda van bringázni? Mindegy, lenne egy kérdésem hozzátok. A múlt héten hoztak nekem Svájcból egy használt, de korához képest szépen megkímélt TREK-et. A gép egész jó, olyannyira, hogy eldöntöttem mindenképp TREK lesz a következõ (új) bringám is, már ki is néztem, majd szólok ha meglesz. :) De kíváncsi lennék, milyen évjárat a mostani bicó; baromi régi lehet, mert eddig nem találtam róla semmit (meg hát látszik is rajta). A típus pontosan 970 Singletrack, a váz sötétszürke, a feliratok lilák, full Shimano XT (fékek, agyak is), aranyszínû Rock Shox a teló. Még nem fényképeztem le, és a neten sem találtam hasonlót. Azért ti mit gondoltok hány éves lehet? Egyébként biztos megtartom, mert már egy hét alatt a szívemhez nõtt, pedig a teló meg van halva, ellenben a bicaj nagyon könnyû! :)

kszila

kszila

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Hellotok!!

Én érdeklödnék,hogy nincsen-e valakinek valamilyen tapasztalata a 2005-ös Trek Session 7rõl??? Jó, rossz bármi jöhet..vagy, hogy mennyivel jobb vagy rosszabb egy (2006os)stinkynél!??Esetleg az alkatrészekrõl..h valamelyik gyenguci vagy sem!?Ilyet szeretnék venni..csak nem tudom,h tényleg jo-e a gép!

A gép pontos leírása:

Frameset
SIZES 15.5, 17.5, 19"
FRAME ZR 9000
"FRONT SUSPENSION" Manitou Stance Flow w/TPC LO, 1.5, 170mm
REAR SHOCK Manitou Swinger 4-Way coil, 170mm
Wheels
WHEELS Bontrager Earl
TIRES Bontrager Earl, 26x2.7" front, 2.5" rear
Drivetrain
SHIFTERS SRAM X-7 Trigger 1:1
FRONT DERAILLEUR Shimano Deore
REAR DERAILLEUR SRAM X-7
CRANKSET Bontrager Earl 32/22
CASSETTE SRAM 950 11-34, 9 speed
PEDALS Alloy platform, sealed, w/replaceable spikes
Components
SADDLE Bontrager Earl
SEATPOST Bontrager Earl
HANDLEBARS Bontrager Earl, 31.8, 710x50
STEM Bontrager Big Earl, 1.5x31.8
HEADSET Cane Creek XC, 1.5, sealed
BRAKESET Hayes HFX-Mag, hydraulic disc, 8" rotors

Elõre is köszi: K.Szilárd

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Ma voltam náluk mert ismerõs vett egy TREKet és volt idõm megcsodálni a 8900as vázat. Tényleg egy álomszép darab. Egyetlen negatívum, hogy egy kulacstartónak van rajta hely :(. A másik a nyeregvázcsõrõl lemaradt. Egyezkedni? Bemész és megveszed. ;) 80e magyar pénz, de az érzés megfizethetetlen!

Azért kicsit gáz, hogy az alcsócsõ és a fejcsõ, valamint a felsõcsõ és a nyeregvázcsõ találkozása Specialized másolat...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

Böngésztem a netet és nézegettem a 2007-es TREK-ket és beleszerettem EBBE.
... Nem tudja valaki, hogy mennyire lehet a Nellasokkal egyezkedni, hogy nekem ilyen váz kell?...

Ma voltam náluk mert ismerõs vett egy TREKet és volt idõm megcsodálni a 8900as vázat. Tényleg egy álomszép darab. Egyetlen negatívum, hogy egy kulacstartónak van rajta hely :(. A másik a nyeregvázcsõrõl lemaradt.
Egyezkedni? Bemész és megveszed. ;) 80e magyar pénz, de az érzés megfizethetetlen!
Ha jól tudom, jól tájékoztattak 8000 és 8500 vázat is lehet rendelni.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Schnitt

Schnitt

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

Ezt az elsõ tulajt õk is mondták, és emiatt nekem csak 3 év a gari a vázra.
Valahogy majd kibírom :)
Az eladó szerint 2004-es a váz, ha én hajtom 3 évet, az már 6 év használat.
Ha az alatt nem jön ki semmi baja, akkor szerintem nem kell aggódnom.

Sajnos, ezt a gari dolgot ki is kellett használnom :(
A vázzal volt némi probléma, mivel az volt az egyetlen használt cucc a gépben, Murphy mester meg szépen odatette magát...
Visszavittem, és abszolut korrektül álltak a dologhoz, egy rossz szavam sem lehet a boltra.
Némi értékegyeztetés után kiegyeztünk egy új, V fékes, 4300-as bringában.
Szóval az elmúlt pár napot leszámítva ismét trek tulaj vagyok :)

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Hello!

Idén csak 8900-es váz lesz!
8500-ös nem lesz idén!
Bringák meg elméletileg, szinte mindegyik, csak
kompletten lesznek megvásárolhatók, megrendelhetök.

Üdv