Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Duna Maraton | Esztergom

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
298 hozzászólás a témában

#121
mgy

mgy

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.064 hozzászólás

Szerintem itt a fórumban mindig megjelenik, ha valami jó.

Ne legyen má' baj abból, ha valaki el meri mondani, ha valami nem jó...

Uram, valahogy szívemből szóltál....bővebben kifejtetted mint amit én gondoltam, igaz én nem jártam kinti versenyeken.

Tényleg el kéne kezdeni  a pozitív dolgokkal is foglalkozni!  


 • geoff és Tekergek kedveli ezt

#122
GabrielMTB

GabrielMTB

  újonc

 • fórumtag
 • 5 hozzászólás

... mindig lenne pár versenyző akinek nem tetszene valami. Valami mindig baj....

Nyilvánvaló, hogy minden nem tetszhet mindenkinek, de nem lehet lesöpörni a negatív kritikákat, hogy máshol is vannak károgók. Ez egy érvelési hiba.
Emlékszem olyan maratonra, amikor visszadobtuk a póló és 1-2 évre a versenyt is elkerültük páran, mert annyira kritikán aluli volt. Emlékszem azokra az időkre is, amikor gyakori volt az eltévedés. A maratonozás kezdetén volt verseny a versenyek között. Természetessé vált, hogy chipes időmérés van, kapunk normális pólót és emlékérmet, valamint valami meleg ételt a célban. Emlékszem arra is, amikor 1 órát csúszott a Bükk Maraton rajtja. Nem fogok örömömben ujjongani, mert sikerült néhány minimálisan elvárható és beígért dolgot teljesíteni egy szervezőnek. Voltam már annyi versenyen, hogy lássam, meg lehet oldani nagyon jól a pálya jelölést ill. tisztítást (CrossKovácsi) és parkolást (Mátra Maraton) is.
Tegnap úgy gondoltam, hogy ez a pálya csak a győzteseknek tetszhet. Erre mit olvasok? Nekik sem tetszett.
Értelmetlen megszólni a kritizálókat, amiért indultak a versenyen. Egyrészt ez egy (majdnem) teljesen új pálya volt, másrészt egy sorozat rész, amire már az év elején nevezett a többség.
 


 • geoff és Uluwatu kedveli ezt

#123
Macikutya

Macikutya

  vendég

 • fórumtag
 • 72 hozzászólás

Kövezzetek meg, de akkor is elmondom: nem azt állítom, hogy a sípálya az öröm-bódottág volt számomra, de tény, hogy ~50-60 embert sikerült megelőznöm rajta. A 3/4-ig fel tudtam futni, a végén pedig elszlalomoztam a gyök kettővel "visszafelé" csúszkáló emberkék között. Mindehhez segítséget nyújtott a 20 éves futó múltam és szerintem az, hogy fejben eldöntöttem, hogy ha ez a feladat, akkor ezt kell megoldanom.

Ugyanez a mentalitás forgott a fejemben, a sok nyomvájús résznél, és mivel hosszún indultam, volt belőle bőven. Technikailag nem vagyok egy képzett kerékpáros, de a sok maraton alatt már ragadt rám némi ügyesség, és sikerült is esés nélkül abszolválni az etapot, ami külön örömet jelentett. Számomra a veszélyt nem a terepi adottságot jelentették, hanem azok a versenyzőtársak akik nem tudták kivárni azt a kis időt, amíg olyan helyzetbe kerülnek, hogy nyugodt szívvel megtehessék az előzést. Nekik azt üzenem, hogy továbbra is verbálisan figyelmeztetni fogom Őket arra, hogy amit csinálnak az hülyeség, és minél nagyobb hülyeséget csinálnak annál vulgárisabb lesz a mondanivalóm. :(

Köszönöm a versenyt, és én jövőre is indulok!


 • Chicken, zeezoltano és vdavid kedveli ezt
Vigyázz magadra, mert mások sokan vannak, Te pedig csak egyedül!

#124
vdavid

vdavid

  vendég

 • fórumtag
 • 242 hozzászólás

Uram, valahogy szívemből szóltál....bővebben kifejtetted mint amit én gondoltam, igaz én nem jártam kinti versenyeken.

Tényleg el kéne kezdeni  a pozitív dolgokkal is foglalkozni!  

Több éve csendes tagként olvasgatom a fórumokat. Sokszor végig gondoltam már ha én szerveznék versenyeket mit csinálnék máskép, mindig lenne pár versenyző akinek nem tetszene valami. Valami mindig baj. Szerintem ha egy verseny időben elrajtol, a pálya jól van jelölve és tömeges eltévedések nincsennek, pontos az időmérés és ha baleset történik érkezik gyors kellő szaktudással rendelkező segítség az egy jó verseny. Hány pozitív tapasztalatot is szerzünk a versenyeken amiket valamiért ritkán írunk le, csak a negatív dolgokra koncentrálunk, de miért? U17 felett itt már mindenki felnőtt embernek számít, ha valami aránytalanul drága, nem azt kapta a versenyző amit elvárt ne induljon el legközelebb, vállalja fel a döntését az életkorának megfelelően. De nem ez történik, elindul jövőre is és ugyanúgy lehúzza a versenyt. Szervezzen versenyt, próbálja meg. Vagy ne indujon maratonon. De nem, új helyszín nem jó, régi sem volt az nézzétek meg a korábbi kommenteket. Van olyan ország ahol egy patakban kell végig tolni lefelé a bringát 300-400 méteren keresztül mindenki, a licences hosszútávos is mosolyogva végig tolja, végig tolja a rövid távos 179. is, Ő is mosolyog. Abban az országban érdemes megnézni a fórumot egy verseny után, rövid tömör bejegyzések " köszönöm a szervezőknek" akár 50-60 ilyen bejegyzés is bekerül. Az olyan értékeket ki nézi hogy X ezer forintért összejön több száz emeber, van lehetőség pontos időmérés mellett megmérkőzni egymással, a verseny jellegéből adódóan olyan helyszínekre jutunk el, ahová talán sosem mennénk bringázni. Ha kevesen is de mindig vannak bíztató emberek a pálya szélén, hogy mind a 1200 embert bíztatják -e? Ők nem fáradhatnak el, nem lehet hogy az előttünk guruló még a köszönetnek legapróbb jelzését sem adta annak a "HAJRÁ"-nak és emiatt pár Őt követő versenyző nem kap egy "HAJRÁ-t". Vannak fotósok akik nem keveset dolgoznak hogy megörökítsék a pillanatokat. Van több száz jó fej ember a sportban, akiket ha nem lennének ezek a "gyengén megszervezett" versenyek sosem találkoztak volna és nem lennének ma csapattagok vagy barátok. Pár versenyen megfordultam már a határainkon túlon is, hosszasan sorolhatnám mi jobb ott. De szívesen indulok itthon is, nem rossz annyira helyzet, nagyon sok jó dolog történik a hazai versenyken is és ha hibákkal is de sokan nagyon sokat dolgoznak azért hogy kedves fórumozó társak egy -egy vasárnapi maraton után itt pár mondatban tudjatok adni egy 3 pontot egy tizes skálán.#125
ForzaRacing

ForzaRacing

  újonc

 • fórumtag
 • 17 hozzászólás

Több éve csendes tagként olvasgatom a fórumokat. Sokszor végig gondoltam már ha én szerveznék versenyeket mit csinálnék máskép, mindig lenne pár versenyző akinek nem tetszene valami. Valami mindig baj. Szerintem ha egy verseny időben elrajtol, a pálya jól van jelölve és tömeges eltévedések nincsennek, pontos az időmérés és ha baleset történik érkezik gyors kellő szaktudással rendelkező segítség az egy jó verseny. Hány pozitív tapasztalatot is szerzünk a versenyeken amiket valamiért ritkán írunk le, csak a negatív dolgokra koncentrálunk, de miért? U17 felett itt már mindenki felnőtt embernek számít, ha valami aránytalanul drága, nem azt kapta a versenyző amit elvárt ne induljon el legközelebb, vállalja fel a döntését az életkorának megfelelően. De nem ez történik, elindul jövőre is és ugyanúgy lehúzza a versenyt. Szervezzen versenyt, próbálja meg. Vagy ne indujon maratonon. De nem, új helyszín nem jó, régi sem volt az nézzétek meg a korábbi kommenteket. Van olyan ország ahol egy patakban kell végig tolni lefelé a bringát 300-400 méteren keresztül mindenki, a licences hosszútávos is mosolyogva végig tolja, végig tolja a rövid távos 179. is, Ő is mosolyog. Abban az országban érdemes megnézni a fórumot egy verseny után, rövid tömör bejegyzések " köszönöm a szervezőknek" akár 50-60 ilyen bejegyzés is bekerül. Az olyan értékeket ki nézi hogy X ezer forintért összejön több száz emeber, van lehetőség pontos időmérés mellett megmérkőzni egymással, a verseny jellegéből adódóan olyan helyszínekre jutunk el, ahová talán sosem mennénk bringázni. Ha kevesen is de mindig vannak bíztató emberek a pálya szélén, hogy mind a 1200 embert bíztatják -e? Ők nem fáradhatnak el, nem lehet hogy az előttünk guruló még a köszönetnek legapróbb jelzését sem adta annak a "HAJRÁ"-nak és emiatt pár Őt követő versenyző nem kap egy "HAJRÁ-t". Vannak fotósok akik nem keveset dolgoznak hogy megörökítsék a pillanatokat. Van több száz jó fej ember a sportban, akiket ha nem lennének ezek a "gyengén megszervezett" versenyek sosem találkoztak volna és nem lennének ma csapattagok vagy barátok. Pár versenyen megfordultam már a határainkon túlon is, hosszasan sorolhatnám mi jobb ott. De szívesen indulok itthon is, nem rossz annyira helyzet, nagyon sok jó dolog történik a hazai versenyken is és ha hibákkal is de sokan nagyon sokat dolgoznak azért hogy kedves fórumozó társak egy -egy vasárnapi maraton után itt pár mondatban tudjatok adni egy 3 pontot egy tizes skálán.


ForzaRacing módosította - 2015. július 07. - 10:49

 • Chicken, knandi, laciklon és 3 további fórumtag kedveli ezt

#126
vdavid

vdavid

  vendég

 • fórumtag
 • 242 hozzászólás

Nem volt ezzel a pályával semmi baj, csak a nagy meleg miatt mindenki nyűgösebb!!! ;) 

Nem teremsport ahogy szoktuk mondani....

 

Aminek viszont tényleg nem volt benne értelme az a sípálya felfelé! 

 

 #127
MSONAJ

MSONAJ

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.460 hozzászólás

A fejkamera tilalom komolyságáról ennyit:

 

duna15_1014.jpg
 

Itt meg az tűnt fel hogy hány hosszúzoknis napnemérte lábszárt lehet számolni, kompressziósban edzenek?

 

duna15_2066.jpg

Mondjuk arra nem gondoltál,hogy Ronni és Bea eleve fehérebb bőrű és napvédő krémmel edzenek? :) (Marci biztos nem abban edz,az tudom ;) )


Team Heavy Pedál Szeged

#128
Uluwatu

Uluwatu

  vendég

 • fórumtag
 • 179 hozzászólás
 • LocationBudapest

Én csupán azon tűnődtem, miért jön el el ilyen sok ember erre a versenyre? A csoportos nevezés, ez a leghíresebb, vagy a "jó is lehetne" helyszín?

 

Évente 1-2 versenyt tervezek teljesíteni. Az idén ez volt, meg a Mátra lesz. Jövőre ezt lecserélem a Crosskovácsira.

A reklám ereje. Meg az hogy ez egy sorozat része, a Crosskovácsi meg (szerencsére) önálló. Remélem az is marad, mert ott legalább tisztelik a versenyzőt és tudnak szervezni is.

 

Borzasztóan nehéz objektívan értékelni egy ilyen szélsőséges versenyt, de megpróbálom.

Először is, a kérdés hogy ki lehet e zárni agy egyenletből az időjárást, mondván hogy ezt a rendező nem tudja irányítani?.. Hát, nem. Mert bár nem tudja irányítani, de aki a nyár közepén szervez egy ilyen eseményt és tudja eddigi hosszú tapasztalatából hogy ez mit jelenthet celsiusban, annak erre készülnie kell. Készült eléggé? Is-is. Volt itató bőven, de ahogy hallom a közép/hosszútávosoktól, a sípálya egyszerűen túl sok volt. Nem csak egészségügyi kockázat, hanem fölöslegesen megtöri a versenyők képességét és ezáltal kevésbé verseny, inkább túléléssé válik az egész. Ez pedig felelőtlen szervezés, szerintem.

 

Ami a rövidtávot illeti, nekünk relatív szerencsénk volt. A táv miatt és a napszak miatt: épp nem tudsz annyira túlmelegedni és a durvább hőmérsékletek előtt sikerül célba érni. Bár az elején a napon állás óriási szivatása alatt volt a legnagyobb forróság 45 fokkal (itt megy fel az agyvíz és ez teszi a legnagyobb kárt mert rögtön rá jön egy erős sprint indítás amire azt ígérték hogy lassú rajt lesz de a kocsi ezerrel elhúzott szinte rögtön és korán jött a robbantás, majd egy nagy mászás forró aszfalton), mégis otthon a grafikonom mutatta hogy a pálya során 29 fokról felment 35 fokra nekünk a rövid távon a másfél óra alatt, ami szerintem még épp belefér egy maratonon, mozgásban még hűt is a nedves, elején átizzadt mez :)

Ettől függetlenül mindenkinek gratulálok aki végigcsinálta, főleg a közép és hosszútávosoknak, miközben mások vízparton hűsöltek egy jéghideg sörrel a kezükben :).

 

Eltekintve tehát ettől a (fő) meghatározó tényezőtől amit nem lehet irányítani, a következőket tapasztaltam avval kapcsolatban ami viszont a rendező felelőssége:

 • parkolás: rosszul volt rendezve (vagyis sehogy), de a szerencséjük az volt hogy a környéken lehetett parkolni, így nem lett belőle túl hosszú séta.
 • Helyszín: nem szeretem ha városból indul, egyszerűen monti-idegen környék, tehát ez mínuszpont. Viszont tetszett a nagy büfé, végre kultúráltan le lehetett ülni tömegnyomor nélkül, árnyékban. Ez a helynek mindenképpen nagy előnye volt a korábbi Dunákkal szemben.
 • Frissítés: volt elég személyzet és frissítőpont. Kimondottan örülök a célban a gyümölcsnek és annak változatosságának. Azt hisze tavaly volt hogy már a rövidtáv elejének is alig jutott, úgy látszik most tanultak belőle. Ezt máskor is így kellene csinálni.
 • Pálya: hát, nem az igazi, de a gyenge és késő felkészülés alapján rosszabbra számítottam. Ez a "pozitív csalódás" viszont sajnos nem vígasztal mert helyezésbe került az alkalmatlan pálya. Az aszfalt után rögtön szinte csak single-track, kevés előzési lehetőséggel. Annak aki ismeri a pályát, nagyon előnyös lehetett, mert tudhatta hogy hol nem érdemes csapatni mert mindjárt jön egy éles kanyar, vagy hol lehet megereszteni, mert a porfelhőn túl nem lesz kanyar. A nyílt terepen a frissen kaszált szárak sok defektet és külsőszakadást okoztak, olyan mintha egy improvizált pálya lett volna, ott át a mezőkön ahol épp lehetett. Nem tudom elhinni hogy errefelé nincsenek jobb utak az erdőben! De ahhoz képest hogy milyen esetlen pályára számítottam, nem is volt olyan rossz. Kicsit XCO feelingje volt a sok technika miatt, csak az előzési lehetőségek hiányával volt igazi gondom. Egyedül menni rajta tényleg jó móka lehet, de hát ez verseny és nem időfutam.
 • Jelőlés: bár az irányokat korrektül jelölték, a veszélyes helyek jelölését nem tudom értelmezni.. Három nyíl lefelé ahol van egy pár kövecske, de sehol egy nyíl amikor ezerrel robogok ki az erdőből és egy nagyon csúszós sotteres részen a kanyar után egy nagy betonoszlop ami arra vár hogy valaki felkenődjön rá?? Amatőrizmus. Kész csoda hogy egyszer sem mentem neki semminek.

Összességében a rövidtávon egy kezdetleges, de nem rossz pályára emlékszem vissza. Viszont szokatlan és alulméretezve a Top maraton sorozatra, mert szűkös és sokan vagyunk, úgyhogy jobban örülnék a régi pályának. Szép emlékek fűznek a Salamon toronyhoz és környezetéhez, szerintem jövőre rakja szépen vissza a rendező és mindenki elégedett lesz.#129
Tekergek

Tekergek

  🚲

 • fórumtag
 • 1.219 hozzászólás

A fejkamera tilalom komolyságáról ennyit:

 

duna15_1014.jpg
 

Itt meg az tűnt fel hogy hány hosszúzoknis napnemérte lábszárt lehet számolni, kompressziósban edzenek?

 

duna15_2066.jpg


Tekergek módosította - 2015. július 06. - 23:15


#130
Spirite

Spirite

  vendég

 • fórumtag
 • 126 hozzászólás

 • CSEKONICS és ricsárd kedveli ezt

#131
Szt Amás

Szt Amás

  vendég

 • fórumtag
 • 108 hozzászólás

Itt van ahogy én láttam a bulit:

http://osvenyvadasza...te-roviden.html

 

Köszi a fotókat és a slagos zuhanyt az itatóban.


 • LGee kedveli ezt

#132
cakes

cakes

  fórumtag

 • fórumtag
 • 26 hozzászólás
 • LocationJászberény

- A nézőknek meg üzenem, hogy ha már úgyis ott állnak, ugyan biztassanak már, nincs rosszabb, mint mikor egy Hajrá! nem fér bele...!
 

na pont ezért (is) ültünk be a lelátóra a többi jbike-ossal, hogy legalább egy kis tapssal vagy "hajrá"-val, "nyomjad neki" szöveggel vagy egyébbel tegyünk hozzá a delikvens célegyeneséhez, mert kibaszott sokat számít, még a legkevesebb kedves szó is. 


cakes módosította - 2015. július 06. - 22:30

 • LGee kedveli ezt

#133
H.Zoli

H.Zoli

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.857 hozzászólás

A versenyen készült 1851 képből itt tudtok mazsolázni.

https://plus.google....128016084245441

https://plus.google....147928703101873


 • _Alex_, Rabbit, vdavid és 2 további fórumtag kedveli ezt

#134
zscs

zscs

  bringás

 • fórumtag
 • 2.535 hozzászólás

Duna Maraton 2015 beszámoló, hosszú táv

--

Első alkalommal sikerült eljutnom erre a maratonra, melyen új nyomvonal és ismeretlen ösvények vártak, tulajdonképpen vártam a mostani hétvégét. A verseny előtt alig egy héttel közzé tett közlemény némi borút hoztak a derű mellé: közös rajt a középtávval. Ezt ki nem állhatom. Meggyőződésem, hogy a középtávnak sem annyira jó annyira oda-vissza előzgetni a hasonló erőnlétű hosszúsokat, a por is kisebb lenne valamivel, pláne elől. De ez „ilyen lett”.

A felkészülésem nagyon jól sikerült, sok-sok „free MTB” és alig-alig intervalozással is úgy éreztem (illetve láttam is az adatokból), a Szilvás hetén lévő formában vagyok. Szép magas Wattok viszonylag alacsony pulzus mellett, amit még a 32-34 fokos meleg is alig vitt fel 1-2 ütéssel. Reggeli nyugalmim bőven 50 alatt. :) ...és akkor szombaton beütött a krach! Pénteken egy rizzsel fogyasztott tejszínes csirkeragu, vagy valamilyen vírus szombat délre kikészítette a gyomrom, amit négy egymást követő hasmars sem hozott helyre teljesen. Szombat délután úgy volt, kihagyom az idei Duna Maratont... Estére jobb lett a helyzet aztán, tudtam sós vízben főtt natúr spagetti-tésztát vacsorázni, ami úgy tűnt, bennem is marad, így elkezdtem összekészíteni a cuccaim. Gondoltam majd reggel eldöntöm, indulok-e. Hja, reggel aztán indultam: egyenesen a duplabetűsre!... Ismét hasmenés... :( Viszont éreztem, hogy ugyan átesett rajtam sok minden, talán bírni fogom. Reggelire natúr kölesgolyók és kevés datolya, italnak pedig 2 teljes kulacs ISO, amit még megtoldottam +1 kulaccsal a rajtig. 4 db sima és 1 db koffeines zselével, valamint egy energiaszelettel készültem egyébként, plusz tervben volt 1-2 banándarab elfogyasztása.

A rajt előtt egy jó fél órát melegítettem be Józsival (Joe, Serrenők), egy emelkedőt tettem bele és pörgettem – pulzus meglepett, de teljesen jó volt, Wattok is jöttek szépen. A rajt előtti 20 perc várakozás a napon nem esett jól, gondolom mások is így voltak ezzel. Tartottam kicsit a rajttól, együtt a középtávosokkal...

A start után megindult a helyezkedés, sokan elmentek mellettem, akár az idei Crosskovácsin. Viszont, szerencsére a rajt után aszfaltos mászás következett, így azokat, akik már az elején ellőtték a puskaport, szépen tudtam visszaelőzgetni. Mire leértünk az aszfaltról, már valószínűleg a top50 (hosszú + közép) környékén lehettem. Egy füves szakaszra tereltek bennünket, lenyírt fű valami réten, bizonyára a defektgátló szmötyik és a belsőt gyártó manufaktúrák támogatásával került a versenybe, mert aztán visszatereltek az aszfaltra. Végre ismét terep, ahol mindjárt be is ragadtam egy boly mögé. Valahogy az út olyan nyomvályús volt, hogy hiába próbáltam előzni, nem ment. Az első lefelén bénáztam, valahogy nem éreztem itt még a bringát, de nem volt gond azért. Borzasztóan csúszott a poros talaj, az előttem menő 5-6 fős társaság által felvert portól pedig fogalmam sem volt néha, hol megyek. Volt itt egy lefelé valahol, ahol az ideális nyom kellős közepén egy kis U-alakú gödör volt, mögötte egy nagy husánggal, alig bírtam át-bunny-zni fölötte... Aztán balról, jobbról a pályára belógó ágak – azt éreztem, ez veszélyes; biztos, hogy rendesen takarítottak itt?!? A következő mászásnál nagy nehézségek árán, újra és újra lemenve az ideális nyomról megelőztem egy főleg közeptávosokból álló csoportot, akik aztán az ezt követő frissítőponton visszaelőztek, mikor megálltam. Aztán mászás, amiben volt aszfaltos rész és itt ismét el mellettük. De egyszerűen nem bírtam a saját tempómat menni, mert sok helyen egy nyom volt járható és nem volt előzésre alkalmas hely, így gyakran úgy éreztem, visszafognak. Tanulság: valószínűleg a verseny elejét legközelebb jobban meg kell nyomnom.

Egyébként itt jól ment még minden, az erőmmel nem volt gond, a nagy meleget is jól bírtam. A sípályás bringatolás viszont kikészített és ahogy néztem, nem én lehettem az egyetlen... Felérve a speaker aztán megjegyezte, „b*zi aki tolja”, amit a frissítő ponton álló egyik ipse is megismételt, amire én csak egyetlen szót mondtam neki: „köszi” – hogy érezze, mennyire jól esik ez nekünk... :(

Innen a hosszú távval jobbra mentünk, ami nekem egy régi kedvelt ösvényem volt mindig, bár aztán nem a kék jelzésen, hanem a piros háromszögön vitt le az utunk, amin csak gyalogosan jártam eddig. Sok helyen az úton keresztben fák, nagy rönkök, alig volt itt-ott egynyomos az ösvény, de legalább végre valami trailre hasonlító izé, ami még egészen meredek is – ritka manapság az ilyen, ez tetszett – ide még vissza fogok jönni, ha erre járok!

Aztán ki az aszfaltra, aszfaltos mászás, majd egy kis terep, szerpentines, poros, néhol nagyon köves út. Pilisszentlászló mellett is elhaladtunk, azt még felismertem – kár, hogy az aszfalton és nem a kék jelzésen vitték le a versenyt a kereszteződésbe, az az út az egyik kedvenc montis nyomvonalam arrafelé!

Közben elfogyott két kulacsnyi víz és ISO és valahol itt próbálkoztam magamba imádkozni a 2. zselét. Az elmúlt nap után sajnos nem bírtam enni szinte semmit, egy fél banánon kívül semmi, de még a zselé sem nagyon ment le...

Valahol már az aszfaltos mászás után értem be egy többfős csoportot, eléggé készen voltak. Picit beragadtam mögéjük, mert az út ugyan széles volt, de tele törmelékkel, kövekkel, egy nyom volt járható, majd nagy nehézségek árán elmentem pár ember mellett. Aztán következett egy rettenet köves mászás, ez sokat kivett belőlem. Ide-oda pattogtam a köveken, csoda, hogy kiterektem nyeregben, de a többiek is csak szenvedtek. Aztán itt szépen megfogtam mindenkit a kis csoportból, talán 5 fő lehetett, de nem emlékezem, kik lehettek. A 3. óra felé aztán éreztem, hogy lassan lemerülnek a glikogén-raktárak, s mivel nem tudtam 1 napig rendesen energiát tölteni és verseny közben sem enni, kezdtek kétségeim támadni, bírom-e ezt végig. Dobogókőre felérve aztán az egyik rendező egy másik hosszúsnak szólt, azt hittem először nekem, így megálltam pont a rövid kaptató előtt, az frissítőpontnál, nem esett jól lendület nélkül felmászni, ez jó indikátor volt... De az emberek legalább bíztattak, ez jól esett. Innentől kezdve a célig úgy emlékezem, egyetlen hosszú távossal sem találkoztam, megelőzni nem előzött meg senki és talán én sem másokat. Ez egyébként elég rossz is volt, jól esett volna egy kis motiváció.

A középtáv végét érhettem be, elképesztő lassan mentek még síkon is, nézni is rossz volt! A csúcsról az aszfalton teljesen egyedül mentem, szembe fújt a szél természetesen, de azért tapostam a pedált rendesen. A lefelében itt-ott megakadtam, de nem vészesen, ahol beértem embereket, többnyire volt hely előzésre. Aztán valamilyen mászós rész jött, ahol rettenet volt tekerni. A középtávosok szinte kivétel nélkül tolták a bringát, szerencsére a többség nagyon rendes volt és lement az ideális, egyetlen tekerhető nyomról egy kicsit vagy a jobbra, vagy a balra található mély gödörbe, mikor érkeztem és szóltam hátulról. Köszi még egyszer is! Volt persze kivétel, de gondolom nem magyar volt, vagy nem hallott jól. :)

Esztergom felé a lejtő egész tűrhető volt, egy szakaszon rengeteg apró faág volt az úton ugyan, de többnyire jól haladtam. Az utolsó, füves réten, a lekaszált füvön lejtőzés ellenben nem tetszett, jó pár defektszerelés láttam erre. Valahol a város melletti dombokon, házak mellett mászva nagyon készen voltam. Sok középtávos egyszerűen feküdt az út mellett valami árnyékban, nekem pedig 5-6 km-rel a cél előtt a feladás gondolata lebegett a levegőben. Nagyon vártam a végét...

A városba érve az egyik rendező mondta, már csak 500 méter, ennek nagyon megörültem, végre vége lehet ennek a rémálomnak! De nem lett, nem 500 méter volt az!... Ide-oda csiki-csukizás a városban, macskakő, lépcsőkről lehajtók (mondjuk ez legalább tetszett, ez jó volt), aztán ide-oda kanyargás, ez már egyáltalán nem tetszett, de csak-csak beértem a célba. Pont előttem ért be a Master1 4. helyezett is, körülbelül 20 másodperccel, csak itt tudtam meg, hogy 5. vagyok. Nem gondoltam volna, hogy akár csak top10-es leszek... Aztán mint kiderült, még a 2. helytől is alig 2 és fél perc választott el, a harmadiktól pedig 40 másodperc. Plusz abszolút 12. helyezés. Ezen nagyon csodálkoztam. A helyezésemmel és a körülményekhez képest ment idővel egyébként maximálisan elégedett vagyok. Egyébként merev villával mentem, amit verseny előtt 2 nappal tettem vissza a szervizre érett Reba teleszkóp helyett (ami beállt, alig mozgott már). Az első lefelék ennek megfelelően nem mentek túl jól, szoknom kellett még, de a verseny közepére belerázódtam. Szó szerint. :)

Az bosszant, hogy pont most sikerült beszednem valami vírust vagy gyomorrontást, mikor a formám nagyon egyben volt... A Watt-adatok szerint sajnos rengeteget kivett belőlem a hasmenés és az, hogy nem tudtam enni rendesen sem előtte nap, sem reggel, sem verseny közben. Majdnem 30 Wattal kevesebbel mentem, mint Szilváson, pedig a méréseim szerint, azóta még erősödtem is 1-2 Wattot... De hát ez egy ilyen szakma - no majd legközelebb! :)

A versenyről, pontosabban a nyomvonalról, a közös hosszú- és középtávos rajtról és pláne a speaker szövegeléséről csak annyit, hogy nekem egyáltalán nem tetszett, de ez nyilván szubjektív vélemény.

Gratulálok mindenkinek a teljesítéshez, pláne a jó helyezésekhez, kemény verseny volt!

----

Log: https://www.strava.c...ities/339606864


zscs módosította - 2015. július 06. - 21:07

 • LGee, Kánya, zeezoltano és 1 további fórumtag kedveli ezt

---

1. Canyon Lux CF 2018
2. Canyon GrandC CF SL 2016, 1x11

3. Canyon Inflite AL 8.0S - CX/roadbike, SRAM Red eTap, 2014

https://www.strava.c...thletes/2373507


#135
Fifty

Fifty

  vendég

 • fórumtag
 • 23 hozzászólás

hát...Röviden indultam, de az előzetes infó, miszerint a pályán végig lehet előzni..eléggé megdőlt..a lassú rajt annyira lassú volt, hogy totál beragadt az egész mezőny és mire a felvezető kiállt egyáltalán nem tudott helyezkedni az ember. a terep pedig általában annyira egynyomos volt, hogy se lefelé, se felfelé nem tudtam előzni én sem, más sem, hiába mondták hogy menyjek, ha előttem van még más is, nem tudok. illetve ekkora kanyart belerakni egy többszáz fős tömeg rajtba ráadásként kis laza mély zúzott kővel...nem méltatnám inkább. szóval ha egyedül kellene végigmenni a pályán, azt mondom élvezetes, lehet engedni lefelé, jó kemény mászni felfelé..csak épp ez verseny és tömegrajtos és más is van a pályán. ha kikerülni nemtudod, vagy téged nem tudnak elég bosszantó. merevvel megyek, ami nyilván lassabb, mint a fully, de ígyis alig tudtam elengedni őket, mert az előzés fogalma nem nagyon van jelen ezen a pályán. vagy elengednek, vagy elengedsz valakit, amivel mindkét fél átmegy egy kéretlen ütemváltáson, főleg felfelé. az egészben az a bosszantó, hogy egy percen belül jó sokan beértek előttem.
lehetne arra is fogni, hogy gyenge vagyok, de sajnos ezen a pályán lehetetlen volt a saját tempómat hozni. pedig pl egy Bükknél ahol van 10 km felfelé kezdésnek, ott kijön a különbség. hiába van 100 méternyi emelkedő, azon lendületből átmegy bárki. megvan a saját stratégiám is...nemtitok, nem nagy dolog..nagy az áttétem és a lefelékbe is többet beletekerek, mint a versenyzők nagyrésze, mert nem kell nagyon pörgetnem..de itt a nagy tányér gyakorlatilag feleslegessé vált. Erőből előnyt összeszedni nem lehetett. Tavaly Bükkben hátraküldtek egy srácot, mert be akarta pakolni előre magát...aztán 4. lett...itt ez sajnos szóba se jöhetett volna szerintem pedig erről is szól a tömeg rajt..elvileg mindegynek kellene lennie, hol állsz, mert a pálya hossza alatt kijön ki az erősebb..na itt nem..itt spd nélkül kellett kérnem nem egy embertt, hogy haladjon vagy csináljon valamit, mert bocsi de én mennék. és tudom milyen kínos, mert ugyanígy engem is kértek. jogos. lefelé meg én nem tudtam hova bújjak a 29, meg fullyelől :)
RÖVIDEN: Dunamaratonon vagy a tömegrajtot, vagy ezt a pályát kell elfelejteni, ilyen formában szerintem nem nevezhető versenypályának, csak egy útvonalnak amin végig lehet menni. EGYEDÜL!


Fifty módosította - 2015. július 06. - 20:25

 • ricsárd és cakes kedveli ezt

#136
gllo

gllo

  vendég

 • fórumtag
 • 146 hozzászólás

A pálya szvsz kifejezetten rossz volt a hosszútáv köre negyon elnagyoltan volt kitakaritva néhány helyen kifejezetten veszélyes volt. Az utolsó 10 km a város előtt tragikus.

 

 

Maximálisan 1-et értek, minden gondolatoddal!#137
Hegyisport Klub

Hegyisport Klub

  újonc

 • fórumtag
 • 3 hozzászólás

Az idei Duna Maraton új pályajelölése és a trópusi hőmérséklet megkínozta a versenyzőket, heroikus küzdelmeknek voltunk tanúi itt a frissítőállomáson.
Mi megpróbáltunk mindenre felkészülni és mindent megtenni, hogy a nálunk töltött idő után újult erővel folytathassátok a versenyt, reméljük sikerült.

 

A fényképek "lájkolhatóak", letölthetőek, vízjel nélküliek, ha láttok ismerőst bátran jelöljétek be.
Ha nem nagy kérés - és tényleg így gondoljátok, az oldal "tetszikelését" szívesen vesszük.

 

A pályajelölést nem rajtunk kell leverni -_-

 

https://www.facebook...54378635&type=3


 • vdavid kedveli ezt

#138
Nutrixxion

Nutrixxion

  fórumtag

 • fórumtag
 • 38 hozzászólás

Sziasztok!
Nem volt könnyű feladat jó fotós helyet találni sem ezen az új pályán, kevés volt a zárt erdő.
Feltöltöttük képinket: http://nutrixxion.hu/
A cél mínusz 15km-nél készültek, a rövidtáv zöme 3db képet is találhat magáról, a közép és hosszú kettőt.


 • Rabbit, zscs és cakes kedveli ezt

#139
zeezoltano

zeezoltano

  bentlakó

 • fórumtag
 • 6.010 hozzászólás

Én itt döntöttem el hogy jövőre csak kisebb versenyekre megyek el.


zeezoltano módosította - 2015. július 06. - 17:34

 • sala és ricsárd kedveli ezt
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

#140
Rabbit

Rabbit

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 575 hozzászólás

Én csupán azon tűnődtem, miért jön el el ilyen sok ember erre a versenyre? A csoportos nevezés, ez a leghíresebb, vagy a "jó is lehetne" helyszín?

 

Évente 1-2 versenyt tervezek teljesíteni. Az idén ez volt, meg a Mátra lesz. Jövőre ezt lecserélem a Crosskovácsira.