Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Agyváltók

- - - - -

• Please log in to reply
2484 replies to this topic

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts
Az S7 váltókarra rámlicitáltak a Vaterán. Ha valakinek kell, menjen rá, nekem nem fontos !

You can never have "enough" bikes.

GxxANC

GxxANC

fórumtag

• fórumtag
  • 22 posts

Product elméletileg itt azt irja hogy roller fék kompatibilis

Valóban azt írják benne, de pl egy német webshop illetékesétõl azt az infot kaptam hogy V-fékkel jó csak. Ha megnézed ezt a robbantott ábrát, itt is úgy látszik, hogy csak a gumiporvédõ meg a hozzá való tengelyrögzítés takarja csak le a bordásrészt:

http://www.shimano.c...69830714873.pdf

Be is van keretezve külön ez a porvédõ rész. Akkor úgy látod, hogy nyugodtan megvehetem a VS verziót is?

Köszi!

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

Sziasztok!

Nexus 8 agyváltót vásárolnék (SG-8R36), azonban SG-8R36-VS típust tudok jelenleg venni, ami a V-fékes verzió, de rollerfékkel használnám. Véleményem és netes kutatás után arra jutottam, hogy a gumi porvédõ sapka különbözteti csak meg, hogy jó legyen a V-fékhez is, de alatta ha azt eltávolítom ott a bordásrész a rollerféknek is. Sajnos neten sok egymásnak ellent mondó info-t találtam csak, ezért is érdeklõdök itt.

Elõre is köszönöm a válaszokat!

Product elméletileg itt azt irja hogy roller fék kompatibilis
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

GxxANC

GxxANC

fórumtag

• fórumtag
  • 22 posts
Sziasztok!

Nexus 8 agyváltót vásárolnék (SG-8R36), azonban SG-8R36-VS típust tudok jelenleg venni, ami a V-fékes verzió, de rollerfékkel használnám. Véleményem és netes kutatás után arra jutottam, hogy a gumi porvédõ sapka különbözteti csak meg, hogy jó legyen a V-fékhez is, de alatta ha azt eltávolítom ott a bordásrész a rollerféknek is. Sajnos neten sok egymásnak ellent mondó info-t találtam csak, ezért is érdeklõdök itt.

Elõre is köszönöm a válaszokat!

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

Juny:mi baja az agyadnak?Lehet jarok esztergom fele.
Az a valtokar meg nagyon megeri ennyiert.

Kboros:mar csak agyat kellen talalnom hozza.bar nem tudnam mibe epiteni de jatszani jo lenne.aztan elpasszolnam.

Még nem volt idöm megnézni talán a héten... a kontra környékén lesz a gond de lehet egy szimpla pucolás elég.Azért a váltókar figyelöbe van :) csak ez nem az én agyam és haver jelenleg munkanélküli szóval minimál költséges buli :((
Ha erre jársz elötte mindenkép szolj hátha tudunk találkozni örülnék neki!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Ha megnyered el is tudok erte menni es akkor egyben elpostazom neked mindennel egyutt.Gondolom nem tobb 2kilonal.szep is lenne.
mibe szanod?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Kboros:te licitaltal a s7 karra?
Ha igen meghagyom neked :D

:) Igen, akartam is szólni !
Köszi ;)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Kboros:te licitaltal a s7 karra?
Ha igen meghagyom neked :D

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Juny:mi baja az agyadnak?Lehet jarok esztergom fele.
Az a valtokar meg nagyon megeri ennyiert.

Kboros:mar csak agyat kellen talalnom hozza.bar nem tudnam mibe epiteni de jatszani jo lenne.aztan elpasszolnam.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Sachs Super7 agyváltóhoz váltókar+clickbox - Vatera.hu

Hatha valakinek joljon.
Es ha valakinek van felesleges shimano 3ccc tengelyre rogzitett tolorud szabalyozo tudok ra vevot akinek surgos lenne.

Mas:shimano inter 7 es valtokar kompatibilis mas shimanoval vag specko a bovdenhuzasa? Esetleg hol erdemes keresni(olcson)?

Jó áras!
És nem marokváltó...

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
3CC japán agyváltóhoz váltókar - Vatera.hu

talán érdemes lenne hátha kell valakinek.... nekem most nem jön össze :( meg amig nem tudom mi a helyzet az aggyal nem költök rá

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Sachs Super7 agyváltóhoz váltókar+clickbox - Vatera.hu

Hatha valakinek joljon.
Es ha valakinek van felesleges shimano 3ccc tengelyre rogzitett tolorud szabalyozo tudok ra vevot akinek surgos lenne.

Mas:shimano inter 7 es valtokar kompatibilis mas shimanoval vag specko a bovdenhuzasa? Esetleg hol erdemes keresni(olcson)?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

Penta Sport bicycle
Szívesen ;)...

Hálás köszönetem nagyából jól selytettem de jobb a bizonyosság mint hogy elrontsak valamit 415-ös röl jövö héten teszek fel képeket remélhetöleg akkor már eljutok oda hogy szét kapjam és ki pucoljam át nézzem

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Sziasztok!
Tudnátok segíteni egy Sachs pentasport 5s beállításánál? Sajnos csak ködös elképzeléseim vannak hogy is kell pl melyika direkt fokozat jól selytem hogy a 3-as? Mennyire legyen feszes a lánc...
Esetleg valahol leirás video ha leht ne németül az nagyon nem megy én hiába kerestem nem találok semmit persze lehet én vagyok a béna :)
Elöre is köszi.

Penta Sport bicycle
Szívesen ;)...

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Sziasztok!
Tudnátok segíteni egy Sachs pentasport 5s beállításánál? Sajnos csak ködös elképzeléseim vannak hogy is kell pl melyika direkt fokozat jól selytem hogy a 3-as? Mennyire legyen feszes a lánc...
Esetleg valahol leirás video ha leht ne németül az nagyon nem megy én hiába kerestem nem találok semmit persze lehet én vagyok a béna :)
Elöre is köszi.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

kboross@t-online.hu, @#1428
Igen, erre gondoltam. A ridebike-ban, az utolsót lefoglaltam, megrendeltem. Ha hasonló a pozicionált outi alsócsöves váltókhoz, hogy határozottan érezhetõk váltáskor a fokozatok, akkor jó lesz ez nekem, bár a kormányvégre valót szeretném, de csak tavaszra lesz Magyarországra új szállítmány.
Biztos vagyok, hogy pozicionált.
Golyóskosár az van hozzá, nem tudom honnan, lehet hogy még apum régi cuccai közül, de találtam egy ugyan olyan STAR golyóskosarat.

Elzavartam barátnõmet ma a Maxi-bike-ba úgyis Ausztriából lomizott bringákkal foglalkoznak, csak van nekik ilyen bontott agyuk, vagy hozzá egy-két alkatrész.
Ha adnak, az jó, bár a bontott cucc aranyat ér annak, aki ezzel foglalkozik...
Rosszabb esetben, teszek bele egy 3 sebességes S-A agyba való kónuszt, S-A HSA237 kónusz mert a menetemelkedése megegyezik, külsõ átmérõ szintén, csak a magassága nem, de szinte pont a kontraanya magasságával megegyezik amivel magasabb. Úgyis stabilabb megoldást ad, ha menet van a kónuszban, és rá tudok kontrázni.
Van S-A agy is itthon, majd megnézem a menetét, de nem biztos, hogy egyezik...
Nem értem, hogy a kónuszon miért nincs menet, és miért nincs gyári esetben két kontraanya. Ok, hogy nem sok esély van rá, hogy önmagától elfordul a kontraanya, mert elötte van a recés alátét, és a papucsban nem tud elfordulni a tengely, de akkor is.
Azért nincs rajta menet, sõt alátét sincs, mert a tengelyen lévõ vállra ötközik fel a kónusz és egy kontraanyával van fixálva.

Akkor egy újabb kérdés. A kontraszerkezet kontrakarját le lehet valahogy operálni a kontraoldali "kónuszról"? Vagy teljesen össze van sajtolva a kónusz a porvédõvel, és a karral?
Volt már olyan a kezemben, ami magától szétesett, de olyan is, amit nem bírtam szétválasztani. Elméletileg nem egy darabból áll.
Szeretném kontratalanítani. Elég ha kiszedem belõle a kontra betétet, és kihézagolom a spirálon felfutó betét feszítõ mechanikát, hogy ne fusson fel a meneten, vagy nyugodtan kiszedhetem a robbantott ábrán levõ 9-10-11 alkatrészeket?
A hézagolás elegánsabb módszer lenne, bár én egyszer úgy oldottam meg, hogy a 17es és 11es alkatrészt összehegeszttettem. Így is mûködött, viszont a hézagolást meg lehetne oldani úgy, hogy a 7es, kontraoldali kónusz spontán forgását is megyakadályozza. Nekem ez anno kimaradt...

Jó munkát !

Xantomas

Xantomas

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
kboross@t-online.hu, @#1428
Igen, erre gondoltam. A ridebike-ban, az utolsót lefoglaltam, megrendeltem. Ha hasonló a pozicionált outi alsócsöves váltókhoz, hogy határozottan érezhetõk váltáskor a fokozatok, akkor jó lesz ez nekem, bár a kormányvégre valót szeretném, de csak tavaszra lesz Magyarországra új szállítmány.

Golyóskosár az van hozzá, nem tudom honnan, lehet hogy még apum régi cuccai közül, de találtam egy ugyan olyan STAR golyóskosarat.

Elzavartam barátnõmet ma a Maxi-bike-ba úgyis Ausztriából lomizott bringákkal foglalkoznak, csak van nekik ilyen bontott agyuk, vagy hozzá egy-két alkatrész. Rosszabb esetben, teszek bele egy 3 sebességes S-A agyba való kónuszt, S-A HSA237 kónusz mert a menetemelkedése megegyezik, külsõ átmérõ szintén, csak a magassága nem, de szinte pont a kontraanya magasságával megegyezik amivel magasabb. Úgyis stabilabb megoldást ad, ha menet van a kónuszban, és rá tudok kontrázni.

Nem értem, hogy a kónuszon miért nincs menet, és miért nincs gyári esetben két kontraanya. Ok, hogy nem sok esély van rá, hogy önmagától elfordul a kontraanya, mert elötte van a recés alátét, és a papucsban nem tud elfordulni a tengely, de akkor is.

Akkor egy újabb kérdés. A kontraszerkezet kontrakarját le lehet valahogy operálni a kontraoldali "kónuszról"? Vagy teljesen össze van sajtolva a kónusz a porvédõvel, és a karral?
Szeretném kontratalanítani. Elég ha kiszedem belõle a kontra betétet, és kihézagolom a spirálon felfutó betét feszítõ mechanikát, hogy ne fusson fel a meneten, vagy nyugodtan kiszedhetem a robbantott ábrán levõ 9-10-11 alkatrészeket?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Az új, megfiatalított, fixis S-A agyváltókkal együtt mutatták be a klasszikus országútis stílussal rendelkezõ agyváltókarokat, de nem csak 3, hanem 5, és 8 sebességes változatok is vannak. Lényegében ugyan az a kar, csak az egyik esetében kapott egy koskormány végére való tartót, egy egyenes kormányra való konzolt, és a klasszikus alsócsöves.

A kónusszal sajna nagy problémában vagyok, az nagyon durván el van kopva, és le is van belõle pattanva, mert nemes egyszerûséggel nem volt a kónusz elõtt megkontrázva, csak egyetlen csavar volt ott, és gondolom rácsavarodott. Be is volt állva az egész, de belül a szerkezet patika tisztaságú, olyan, mintha nem is lett volna használva, még a zsír is sárga volt benne, viszont a bolygómûben, ahol a fogaskerekek vannak, mintha nagyon, nagyon finom olaj-zsír keverék lenne.

Létezhet, hogy gyárilag ebben is egy sûrû olaj volt, mint az újabb, felsõ kategóriás agyváltókban? Vagy még az elõzõ tulaj tehette bele?

Erre gondolsz ?
• SLS30 S3 3 Speed classic ratio thumb shifter for down tube mounting
Ez biztosan jó lesz hozzá, lévén klasszikus húzású.
A Sachs 3133-ban a hajtásoldali kónusz nem menetes, egy kontraanyával van fixen ráhúzva a tengelyre. Ha sérült, érdemes megnézni a golyóskosár golyóinak állapotát is. Nekem is ment már tönkre ilyen és hát a gyolyók is -igaz nagyon jó anyagból vannak-, mivel extrém terhelés érte õket, szétmentek.
A kenésrõl megoszlanak a vélemények, én kevés zsírral használom, inkább jól megúsztatom nem túl sûrû olajban, kevés zsírral a csapágyaknál.
Itt:Torpedo Naben Schmierplan találsz gyári ajánlást a kenésre.

Xantomas

Xantomas

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

A tipusszámot megadtad a linkkel:
H3111
A hír igaz, ugyanannyit húznak, a Sachs amúgyis sokat "tûr", könnyû sokféle -köztük akár régi Shimano hármas karral is- összehangolni.
Viszont az a S-A kar miféle ? 3peed kar?
Kontraanya és kónusz leginkább bontott szerezhetõ be, kontraanyát biztosan tudok én is adni, kónusz már nem biztos, hogy akad.
az anyák menete 10.5x1mm.
a kónuszban nincs menet.
T3-hoz is ez a menet kell, de ott hatszögletû anyák vannak, talán lehet találni itthon újat is.
Õk forgalmaznak SRAM-ot itthon:
Biker Kft.

Az új, megfiatalított, fixis S-A agyváltókkal együtt mutatták be a klasszikus országútis stílussal rendelkezõ agyváltókarokat, de nem csak 3, hanem 5, és 8 sebességes változatok is vannak. Lényegében ugyan az a kar, csak az egyik esetében kapott egy koskormány végére való tartót, egy egyenes kormányra való konzolt, és a klasszikus alsócsöves.

A kónusszal sajna nagy problémában vagyok, az nagyon durván el van kopva, és le is van belõle pattanva, mert nemes egyszerûséggel nem volt a kónusz elõtt megkontrázva, csak egyetlen csavar volt ott, és gondolom rácsavarodott. Be is volt állva az egész, de belül a szerkezet patika tisztaságú, olyan, mintha nem is lett volna használva, még a zsír is sárga volt benne, viszont a bolygómûben, ahol a fogaskerekek vannak, mintha nagyon, nagyon finom olaj-zsír keverék lenne.

Létezhet, hogy gyárilag ebben is egy sûrû olaj volt, mint az újabb, felsõ kategóriás agyváltókban? Vagy még az elõzõ tulaj tehette bele?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Mennyire igaz, hogy a 3 sebességes Sachs Torpedo (és vele együtt a Sram T3), valamint a Sturmey&A agyak húzása megegyezik, így a váltókarok kompatibilisek egymással?
Csak, mert egy lengyel webshopban, az termékinfóban azt írják. STURMEY ARCHER - SLS30 T3 sklep rowerowy Bike-Project.pl
Szeretném a 3 sebis Sachs agyamat használni egy Sturmey, alsócsõre szerelhetõ országúti váltófüllel használni.

Más: Hogyan tudom meghatározni az agy típusszámát? Nincs rajta semmi típusszám szám, se évjárat.

Elvileg õ lenne az, pláne a robbantott ábráját, és a képeket nézve nézve, a H3111 modell.
Torpedo Dreigang Getriebenabe Modell H3111

Kónusz kontraanyát, és hajtás oldali kónuszt hol tudok hozzá itthon találni? Vagy esetleg típusidegen módon, átépíteni? Nem baj az se, ha a körmös anyák eltûnnének, mert horror számomra a beállítása.

A tipusszámot megadtad a linkkel:
H3111
A hír igaz, ugyanannyit húznak, a Sachs amúgyis sokat "tûr", könnyû sokféle -köztük akár régi Shimano hármas karral is- összehangolni.
Viszont az a S-A kar miféle ? 3peed kar?
Kontraanya és kónusz leginkább bontott szerezhetõ be, kontraanyát biztosan tudok én is adni, kónusz már nem biztos, hogy akad.
az anyák menete 10.5x1mm.
a kónuszban nincs menet.
T3-hoz is ez a menet kell, de ott hatszögletû anyák vannak, talán lehet találni itthon újat is.
Õk forgalmaznak SRAM-ot itthon:
Biker Kft.