A hûtõborda holtjátékára szükség van a görgõs-fék önbeállása miatt, de mivel másokat is idegesített a már zörgése, többféle megoldás is született a hang csökkentésére. Nálam az Ikeá-ban (is) kapható öntapadós filc bútorláb-alátét vált be a legjobban, - a kb. 10 Ft-os nagyságút 3-felé vágtam, és ráragasztottam a hûtõtárcsa oldalára. A holtjáték megmaradt, de alig "lötyög", és fékezés nélkül sem zörög.
Jelentkezz be Regisztrálj

Agyváltók
Posted 2013. June 03. - 17:41

Posted 2013. June 03. - 13:35

Van egy shimano nexus 7es agyváltom ami, rakoncátlankodik, nem akar váltani minden fokozatba, és ha átvált is akkor ugrál és használhatatlan. A shimano szervízben már járt, ahol nem tudták vagy nem akarták megcsinálni, vetetni akartak velem egy újat, amirõl lemondtam.
Tudna valaki olyan szervízt ajánlani Bp-en ahol értõ kezek megjavítanák?
Képek alapján esetlen meg lehetne mondani mi a pontos tipusa?

Több kép.
Index of /Nexus7
Bármilyen hasznos észrevételt javaslatot szívesen veszek.
Posted 2013. June 02. - 23:19

Sziasztok. S. Nexus 7-esem van. Idegesít hátul a "fék hõelvezetõ" csörgése útközben. Lehet -e rajta javítani szerintetek? (ha akár picit is lenyomom a hátsó féket a csörgés megszûnik).
Posted 2013. June 02. - 22:14

Posted 2013. June 02. - 22:02

valaki gumigyuruvel valaki ragasztoval orvosolja.mindegyik idoleges megoldas.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Posted 2013. June 02. - 21:44

Posted 2013. May 17. - 21:30

Shimano Alfine 11 sebis agyváltót hol lehet beszerezni újonnan? Használt van itt az apróban, de abban már több ezer km van, és ha gond van vele nincs rá gari. Egyébként mi a véleményetek errõl a váltóról? Érdemes ebbe befektetni? Amúgy milyen szerelékek kellenek hozzá? A tárcsafék nem fontos, jó nekem a felnifék is. Másfajta hajtómû jó-e hozzá?
Posted 2013. May 17. - 11:18

jol kijonnek egymassal mind a 7 fokozatot szepen viszi. a poziciok ha nem is hatarozottan de erezhetok.erosebb rugo tudna segiteni a dolgon.
orulok hogy sikerult megmenteni a clickboxot.
Posted 2013. May 11. - 02:17

azt hittem hogy a shimanohoz nem merev huzalosat kuldesz hanem bowdeneset.
aztan lattam hogy kb ugyan olyan mint a sachs-e.
(a szerelek igy is erdekel:D pm-eljuk le.)
Posted 2013. May 10. - 23:14

a shimano pps merevhuzalos valtokarja kompatibilis a sachs s7 merevhuzalos szerelekevel.
a shimano szereleket nagy koszonet jar Boros koleganknak.
(elmelkedes:a shimanonak es a sachsnak is volt merevhuzalos szereleke ahol a clickboxban voltak a fokozatok indexelve.nem tudom megerteni hogy errol mert altak at a karban pozicionaltra.
ha elkoszolodik a bowdenezes vagy nyulik a bowden maris lehet utanallitani a valtot nem melesleg pontatlanabb is.)
Azta- paszta !!!
Nem is mondtad, mire készülsz, mindenesetre tisztelet a kísérletezõ kedvednek!
Ha ezt tudom, a akkor van egy szerelékem S7-hez, sokkal olcsóbban...
Mind1, legközelebb...

You can never have "enough" bikes.
Posted 2013. May 10. - 16:03

a shimano szereleket nagy koszonet jar Boros koleganknak.
(elmelkedes:a shimanonak es a sachsnak is volt merevhuzalos szereleke ahol a clickboxban voltak a fokozatok indexelve.nem tudom megerteni hogy errol mert altak at a karban pozicionaltra.
ha elkoszolodik a bowdenezes vagy nyulik a bowden maris lehet utanallitani a valtot nem melesleg pontatlanabb is.)
Posted 2013. May 09. - 14:41

Nekem van. Használt kell, vagy új ???Hello! Kezd elegem lenni az agyváltókbol :-D Tudnék venni igen jó áron vadi új Sturmey Archer AW-t csak a ball oldali anya hiányzik :-D úgy néz ki ez a karmám.Netet bujtam de csak kontra anyát találtam :-( esetleg egy eldugott bringaboltban nem tudtok egyrõl :-D ?

Ha ez számít: A Patai- Szabó (Szeged) és a Technowelt (Csepel) forgalmazza a S-A cuccait ...
A S-A agyváltót én nem szeretem, nyavajás valami...
Azt pontosan nem tudom, hogy melyik váltóhoz való, de nekem az S7 menetére jó volt, de másik típushoz volt rajta még kialakítás.
A Sram-Sachs agyváltókhoz 10.5x1 mm-es anya kell, ez meg angol, és collos menetû, tehát nem lesz jó !
Posted 2013. May 09. - 10:28

Posted 2013. May 08. - 20:42

Ha ez a sûrûbb menetes anya, akkor a szigeti féle bringa boltban régebben láttam újakat. Egy kérdést ott megérhet...csak a ball oldali anya hiányzik ... nem tudtok egyrõl :-D ?
Azt pontosan nem tudom, hogy melyik váltóhoz való, de nekem az S7 menetére jó volt, de másik típushoz volt rajta még kialakítás.
Lehet, hogy a srác se tudja jó-e ilyen olyan típushoz még. Velem volt a bringa amire kellett és rápróbáltuk. Különben nem tudta volna, hogy ilyen kell.
Kettõ fajta volt ilyen menettel. Az egyiknél a végén egy lezáró mûanyag kupakkal volt egybe építve.
A másik fajtánál a láncos váltó láncának egy görbület van a lánc csúszásához esztergálva, viszont a menetes rész vége jó hosszú, de engem nem zavart.
A lényeg, hogy rögzít. Tehát ha a tengelyre jó akkor érdemes megvenni. Aztán legfeljebb lehet esztergával leszúrni méretre, vagy jó lehet úgy is, vagy majd meglátod. Nem akarok a levegõbe beszélni. Szóval nekem jó lett az S7-hez. Ezeknek a menete nem tudom mennyire egyforma.
Szigeti Kerékpár | VIII. kerület - Józsefváros
Most Német utcát írnak, de azelõtt Bacsó Béla u. és József u sarkon volt, ha úgy ismerõs.
Azért írj egy "azvótaz"-t ha sikerült.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2013. May 08. - 18:03

Fura egy shimano nexus.kokanyszagu.
Posted 2013. May 08. - 16:08

Posted 2013. May 08. - 12:09

legkobmeterre kell fizetni de mar fogyoban a szabad hely.
Posted 2013. May 07. - 00:47

Hoppá hoppá !hajaj.ez a jovo csak le kell meg faragni a sulyabol
egyebkent egy amerikai erdeklodik eleg komolyan es a posta arahoz kellene egy tomeg adat.de mar megirtam neki hogy masfel kiloval szamoljon.
olyannyira nyomul a csavo hogy nem birja kivarni mig baratnom megy dc-be.
(apropo ha kell valami amcsibol be tudom hozni vammentesen akar vazakat is.)
Mennyi minden kellene onnan !

Hát, ha ez komoly, lehet, hogy kellene pár apróság.
Köszi !
Posted 2013. May 06. - 23:12

egyebkent egy amerikai erdeklodik eleg komolyan es a posta arahoz kellene egy tomeg adat.de mar megirtam neki hogy masfel kiloval szamoljon.
olyannyira nyomul a csavo hogy nem birja kivarni mig baratnom megy dc-be.
(apropo ha kell valami amcsibol be tudom hozni vammentesen akar vazakat is.)
Posted 2013. May 06. - 23:01