Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

..én is ebbe a táborba tartozom, valszeg azért nem tudjuk milyen ha másikkal van mosva mert még nem próbáltuk. :D

Nem hiszem. A legtöbbet a futókabátom van mosva. Olyan mint újkorában, lélegzik és nem ázik be.

A sebesség mindent megold.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Szerintem a softshelben nincs is impregnálás, vagyis legalábbis nem abban az értelemben mint a régebbi technikai ruhákban! Én folyékony persillel mosom a technikai ruháimat, sõt öblítõt is használok, természetesen mindenbõl folyékonyat, és nincs bajuk, a régi techniakai cuccaimhoz használtam márkás technikai mosószert, nem lett tõle jobb, sõt egy idõ után izomból átáztak.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Akkor jó, biztos csak azt akarták, hogy a tisztítószert is náluk vegyem :)
Mondjuk tény, hogy azzal mosom és a víz még mindig lepereg róla.

de ha többen is azt mondjátok, hogy túl van misztifikálva, akkor legközelebb kipróbálom a folyékony mosószert

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Nem tudom, de az összes softshell cuccom folyékony mosószerrel (tesco sensitve) van mosva és egyiknek sincs baja.

..én is ebbe a táborba tartozom, valszeg azért nem tudjuk milyen ha másikkal van mosva mert még nem próbáltuk. :D

Ridley Noah Fast 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nekem anno azt mondták, hogy nem, mert az impregnálást eltávolítja

Nem tudom, de az összes softshell cuccom folyékony mosószerrel (tesco sensitve) van mosva és egyiknek sincs baja.

A sebesség mindent megold.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
nekem anno azt mondták, hogy nem, mert az impregnálást eltávolítja

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
[quote name='TheKop']Softshell mosásához nem szabad öblitõt,illetve mosóport használni(az apró szemcsék miatt,amik eltõmitik az anyagot,ezáltal rontva lélegzõ tulajdonságát)-sajnos az ultra derm is ilyen szemcsés.

folyékony mosószer használható softshellhez?

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Vital Club kerékpáráruház Szfváron mi a véleményed róla,érdemes átmenni szétnézni, van készletük?
A webáruházukban láttam egy két dolgot.

Ha én most leírom a véleményem akkor lehet ki is tiltanak :D
Szóval amikor én a bringát akartam venni akkor bementem ennyi értékben szeretnék venni. Jó ez meg ez meg ez van. Tapogattam õket. Majd egyszercsak rám szóltak most venni akarok vagy tapogatni?. Azzal már elvágták magukat.
Akkor haver bement teleszkóp olajért kapott hajtómû olajat. Ha nem szagolom meg akkor ..
Nekem azt mondták van spd cipõ raktáron menjek nyugodtan erre bementem még az nap kiderült már két hónapja nem is volt nekik. Ruha sem sok szokott nekik lenni. Ált egy kettõ darab.
Ha ruhát szeretnél venni akkor inkább Budapest. Vagy Alba kerékvár esetleg kerékpárdiszkont. Ott korrektek nagyon. Mindkettõ boltban eladók vitálban dolgoztak. Csak megunták a vitál gerinctelenségét..
Persze ez csak az én véleményem. Ezt tapasztaltam az évek alatt

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás

Áztató , utána Wanish szappanos dörgölés , esetleg még Ultra Derm-es dörgölés , aztán sima mosás sok öblítéses programmal.Nekem ez még vérfoltra is bevált.

Softshell mosásához nem szabad öblitõt,illetve mosóport használni(az apró szemcsék miatt,amik eltõmitik az anyagot,ezáltal rontva lélegzõ tulajdonságát)-sajnos az ultra derm is ilyen szemcsés.

vannak speciális mosószerek softshell-ek mosásához, Nikwax, Toko, satöbbi.
itt egy link, ami hasznos lehet: Tippek, a ruházat, felszerelés tisztításához, ápolásához | MOUNTEX | Utazás, Kaland, Outdoor
és ilyet kipróbálnék: Toko Eco Softshell mosószer
vagy: Grangers Extreme Wash

Köszi,ezek közül fogom valamelyiket kipróbálni,remélem beválik.
Eddig is speciális, technikai ruházathoz való tisztitóval mostam(nem tudoma márkáját),de az nem szedte ki az olajfoltot.

Ajánlották a brigéciolt is-nem szeretnék kisérletezni egy több tizezer forintos kabáton,szerintem annyira nem tenne neki jót...
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

bbandit

bbandit

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

A hetes membrános kabát szfváron is 12ezer forint.
A kantár nélkülit nem néztem mert én csak kantárosban tekerek :)

Vital Club kerékpáráruház Szfváron mi a véleményed róla,érdemes átmenni szétnézni, van készletük?
A webáruházukban láttam egy két dolgot.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Van ötlete valakinek arra vonatkozóan,hogy softshell kabátból hogyan lehet kiszedni durva olajos szennyezõdést(láncolaj),anélkül,hogy kárositanám vele az anyagot.Ecetes olló nem jöhet szóba ,mert nem volt olcsó a kabát:)

vannak speciális mosószerek softshell-ek mosásához, Nikwax, Toko, satöbbi.
itt egy link, ami hasznos lehet: Tippek, a ruházat, felszerelés tisztításához, ápolásához | MOUNTEX | Utazás, Kaland, Outdoor
és ilyet kipróbálnék: Toko Eco Softshell mosószer
vagy: Grangers Extreme Wash

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Néztem a rockrider felsõt de kecskemétiben 10000ft kérnek érte a 7 menbrános kabátot is 119000ft vettem, nekem tetszett én annyiért megvenném. Valami nadrág kellene még, kantár nélküli, de az sajna nincs.

A hetes membrános kabát szfváron is 12ezer forint.
A kantár nélkülit nem néztem mert én csak kantárosban tekerek :)

bbandit

bbandit

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Voltam ismét a decában tegnap megvettem a vizes tasakos táskát. 2literes a tasak a táska összesen tasakkal együtt 8 liter.
Ahogy nézegetem mini pumpa pár folt ,kis müzli meg egy esõkabát belefér. Az elejébe meg a zsebfényképezõ. :)
Teszt hamarosan )
Viszont szemezgettem egy rockrider polár felsõvel. Inkább kabát jellegû. 7000 környékén volt.
Érdemes megvenni ? Használ valaki ilyen felsõt?
Nem találom fent a deca honlapjain sajnos.

Néztem a rockrider felsõt de kecskemétiben 10000ft kérnek érte a 7 menbrános kabátot is 119000ft vettem, nekem tetszett én annyiért megvenném. Valami nadrág kellene még, kantár nélküli, de az sajna nincs.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Van ötlete valakinek arra vonatkozóan,hogy softshell kabátból hogyan lehet kiszedni durva olajos szennyezõdést(láncolaj),anélkül,hogy kárositanám vele az anyagot.Ecetes olló nem jöhet szóba ,mert nem volt olcsó a kabát:)

Áztató , utána Wanish szappanos dörgölés , esetleg még Ultra Derm-es dörgölés , aztán sima mosás sok öblítéses programmal.Nekem ez még vérfoltra is bevált.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Voltam ismét a decában tegnap megvettem a vizes tasakos táskát. 2literes a tasak a táska összesen tasakkal együtt 8 liter.
Ahogy nézegetem mini pumpa pár folt ,kis müzli meg egy esõkabát belefér. Az elejébe meg a zsebfényképezõ. :)
Teszt hamarosan )
Viszont szemezgettem egy rockrider polár felsõvel. Inkább kabát jellegû. 7000 környékén volt.
Érdemes megvenni ? Használ valaki ilyen felsõt?
Nem találom fent a deca honlapjain sajnos.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

én nemrég vettem narancs betétest 7000-ért a dunakeszi decában. ez 13000-ról van leárazva. már írtam én is ide ezzel kapcsolatban.

nem is 7000. 6700 huf. :) most néztem meg a blokkot.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

A dekában kantáros rövid bringás gatyó piros betéttel Budaörsön fél áron 3500hufért van. Egy XL volt, illetve volt egy csomó L, M, és pár S méretû. Külön álványon van kiemelve akinek kell az siessen!

én nemrég vettem narancs betétest 7000-ért a dunakeszi decában. ez 13000-ról van leárazva. már írtam én is ide ezzel kapcsolatban.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
A dekában kantáros rövid bringás gatyó piros betéttel Budaörsön fél áron 3500hufért van. Egy XL volt, illetve volt egy csomó L, M, és pár S méretû. Külön álványon van kiemelve akinek kell az siessen!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Én télen szivaccsal használom, meg pánttal így nem fagy rá a szemere, és kényelmes is! 2 telet húztam le ilyen szemcsiben nekem bejött. Ha mondjuk piros lámpánál megálsz bepárásodhat, de rendkívül gyorsan kiszellõzik. Illetve a szivaccsal van egy olyan hátrány hogy jobban ki kell fordulnod ha hátratekintesz, de kb ennyi, de az elõnyei nagyon jók. Egyet sajnálok hogy nincs benne színtelen lencse!

pont ugyanezekre gondoltam még én is, csak már nem írtam le :)