Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Teljesen jó a szélállósága.

Pedig nem is:)

Viccet félretéve, tavaly vettem. Igazából idén használtam csak többet, de a térdén a bevonat pont csak a felét fedi le térdnek. Szerintem ez így nem ok. Nem tudom bringázott-e valaha a tervezője de ez így mellé.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Teljesen jó a szélállósága.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Most készülök venni komolyabb téli nadrágot. Decathlonos legkomolyabb nem az igazi a szélállóságot tekintve.

Még nem tudom mi lesz. Mavic Inferno vagy valami hasonló a bike24-ről.

Betéttel vagy nélküle. Mi a szabvány?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Azt már eldöntöttem, hogy visszaküldöm. A szépséghiba, hogy 40 eur alatt nem fizetik a postaköltségem, németbe azért elég húzós. Próbálok még velük egyezkedni. Ha kötekednek visszaküldöm a gumit is (másnak volt hirdetve és mást adtak, pedig rá is kérdeztem), úgymár meglesz a 40 eur.

Sajnos ebből a vesemelegítőből két számmal nagyobb kellene, nincs nekik és nem is gyártják már. Visszakapom a pénzt.

Oxfordot akartam (kerékpáros és motoros is), az puha anyag. A magyar forgalmazóját kerestem fel (motoros bolt), nekik csak egy féle van, abból csak egy méret van, ami nekem kicsi. Ajánlottak egy másikat (magyar gyártmány), nem volt drága de peremén nagyon merev a varrása és akadályoz a mozgásban. Az anyagösszetétele: 50% nylon, 45% polyester, 5% pamut. Szerintem ez nem izzadtságkivezető és csak rámizzad, megfázok. Mit gondoltok? Ezt bebuktam, nem éri meg visszaküldeni.

Tiszta kabaré, hogy egy egyszerű softshell vagy neoprén vesemelegítőt nem tudok beszerezni.

freddyke módosította - 2013. december 08. - 22:17

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ne szenvedj vele, nem éri meg ! Lazán visszaküldöd és átcserélik nagyobbra. 

Azt már eldöntöttem, hogy visszaküldöm. A szépséghiba, hogy 40 eur alatt nem fizetik a postaköltségem, németbe azért elég húzós. Próbálok még velük egyezkedni. Ha kötekednek visszaküldöm a gumit is (másnak volt hirdetve és mást adtak, pedig rá is kérdeztem), úgymár meglesz a 40 eur.

freddyke módosította - 2013. november 30. - 02:06

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás

Ne szenvedj vele, nem éri meg ! Lazán visszaküldöd és átcserélik nagyobbra. 

Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ha valaki esetleg Gore Bike Wear vesemelegítőt rendel, egy számmal nagyobb kell belőle mint amit megadnak. Én vagy ötször lemértem a méreteim és annak megfelelőt választottam a gyártó mérettáblázata alapján. Éppenhogy összeér rajtam és kb. 1cm-re tudom ráhúzni a tépőzárat, de úgy már szoros és le is esik rólam... Egyébként sokkal keskenyebb, mint amilyen robosztusnak a képen kinéz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ja így mindent értek. No komment.

Bocs, a majd veszek egy vitrin és nézem azt, meg a négy falat, csak, hogy elhesegessem megvetésedet :-) n

stellaz módosította - 2013. november 24. - 22:47

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

De ez nem evidencia, csak a véleményed.

Nekem egy montim van de én nem féltem, napközben a szabadban van télen meg a hólétől ázik, azzal közlekedem, azzal megyek terepre és még túrázni is.

ja így mindent értek. No komment.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Én két darab levetett 80mm-res pc ventivel szárítom a cipőimet. 9V-ról járatva csendes és pár óra, max fél nap alatt megszárad tökéletesen. Egyébként majd két nap kellene neki. Kinyitom a nyelvénél, majd a boka részre rakom a ventit, hogy bele fújja a levegőt. Egyszerű-nagyszerű :)

Durván jó ötlet, ráadásul ezek kis adapterről is elmennek. Lehet akad is ventilátorom, ha nem, olcsón kapható. Ehhez egyébként elég lenne rossz tápból kibontott, alalposan megtisztított is.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

A Shimano nyári cipőmet kimostam már párszor, de kellően lassan szárad, így vegyesen napsütésen / hajszárítóval szoktam kiszárítani, különben belebüdösödik a víz. Simán bírja a hajszárítót is. Ez a NW dupla rétegű, téli anyag, vajon ez is bírja a mosást kívül-belül?

Én két darab levetett 80mm-res pc ventivel szárítom a cipőimet. 9V-ról járatva csendes és pár óra, max fél nap alatt megszárad tökéletesen. Egyébként majd két nap kellene neki. Kinyitom a nyelvénél, majd a boka részre rakom a ventit, hogy bele fújja a levegőt. Egyszerű-nagyszerű:)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

nem feltétlen foglakozik mindenki a dologgal, alapozó időszak meg edzés szinten, csak szimplán kimegy bringázni az élmény kedvéért

a téli cipőre kamásli meg, Frédike csak mondom, az alkalmi dugáshoz se kell három gumit felhúzni, bőven elég egy minőségi is  :)

Igen, én is az élmény kedvéért megyek, nem az alapozás kedvéért. A kamáslis dolgot vettem, amúgy is ki kell bírjon legalább 5 évet a cipő amennyit én megyek benne.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Mielőtt megeszitek egymást, szerintem mindkettőtöknek igaza van. Nyilván nem kell mindenáron menni és tönkretenni a bringát, egészséget, de lehet ezt bőven ésszel is csinálni.

Ésszel is lehet sarazni, nem kell minden pocsojába és iszapba belehajtani, vannak megfelelő védőeszközök (pl. villára Marshguard). Tehát nem arra gondolok, hogy a gumikba dagadt sártól már nem fordulnak át a kerekek és a vázvillákon aluig csiszolja a fényezést, a teleszkópbecsúszókat összekarcolja, a lánc átugrál a fogaskerekeken a sártól. Az a sár, amiben én megyek még a hajtást is kevésbé szennyezi be sokszor mint szárazságban a por. A sáros folyó víz vagy a téli felsózás már egy kicsit más tészta, bár ugyanannyi kárt tud tenni egy nagynomású mosó is. Nem lehet a bringát vitrinben tartani, a használat általában káros.

Esőben én nem mennék ki, viszont a szervezetnek is kell edzettség. Én is vigyázok az egészségemre, de ha sosem megyünk ki zord körülmények között, sokkal kevésbé leszünk ellenállóbbak. Nekem nincs ellenemre, ha néha kicsit hidegebb, nyirkosabb körülmények között megyek, érzem mikor elég és ott befejezem. A mai (európai) ember egyébként is túlélésképtelen, hozzá vagyunk szokva a fűtött helységhez, tiszta élelemhez, vízhez.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

amit kérdeztem arra. neked hány montid van? mert írtad , hogy sárban legyen egy ócsó. Én meg arra akarok kilyukadni-ha még nem jöttél volna rá-hogy a téli szar ,trutyis , esős időben nem kell  kimenni.Se az embernek nem jó se a technikának.Pihenő, alapozó időszakban nem egy nagy probléma ha kihagy az ember a rossz időjárás miatt egy-két edzést.Hideg időben a lehető legrosszabb a víz,sár.Ha mindenképpen mozogni akarsz annak van más módja.Tehát igen akadémikus vita hogy pl. beázik-e esőben a kamásli alulról.Be fog ázni mert alul a patentpedál miatt nyitott és a cipő talpán meg lyukak vannak. Megjönnek a mínuszok és lesz hó. Na akkor már lehet kimenni.És akkor jó a vastag kamásli. Hideg esős időben többet árt (hat) a kinti tekerés mintha akár itt vitatkozunk :).Könnyű megfázni és amiatt több napot kihagyni.Rosszabb esetben akár komolyabb problémát is összeszedhet az ember.Mielőtt azt találnád kisütni, hogy biztos alig bicózom akkor tévedsz.%

nem feltétlen foglakozik mindenki a dologgal, alapozó időszak meg edzés szinten, csak szimplán kimegy bringázni az élmény kedvéért. dágványba én se megyek, de ha már fagyos/havas akkor simán. a tavaly telet pl teljesen kihagytam szabadtéri bringázásból, de soha többet nem teszek ilyet.

a téli cipőre kamásli meg, Frédike csak mondom, az alkalmi dugáshoz se kell három gumit felhúzni, bőven elég egy minőségi is  :)

• zeezoltano kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

amit kérdeztem arra. neked hány montid van? mert írtad , hogy sárban legyen egy ócsó. Én meg arra akarok kilyukadni-ha még nem jöttél volna rá-hogy a téli szar ,trutyis , esős időben nem kell kimenni.Se az embernek nem jó se a technikának.Pihenő, alapozó időszakban nem egy nagy probléma ha kihagy az ember a rossz időjárás miatt egy-két edzést.Hideg időben a lehető legrosszabb a víz,sár.Ha mindenképpen mozogni akarsz annak van más módja.Tehát igen akadémikus vita hogy pl. beázik-e esőben a kamásli alulról.Be fog ázni mert alul a patentpedál miatt nyitott és a cipő talpán meg lyukak vannak. Megjönnek a mínuszok és lesz hó. Na akkor már lehet kimenni.És akkor jó a vastag kamásli. Hideg esős időben többet árt (hat) a kinti tekerés mintha akár itt vitatkozunk :).Könnyű megfázni és amiatt több napot kihagyni.Rosszabb esetben akár komolyabb problémát is összeszedhet az ember.Mielőtt azt találnád kisütni, hogy biztos alig bicózom akkor tévedsz.%

De ez nem evidencia, csak a véleményed.

Nekem egy montim van de én nem féltem, napközben a szabadban van télen meg a hólétől ázik, azzal közlekedem, azzal megyek terepre és még túrázni is.

stellaz módosította - 2013. november 24. - 15:25

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Most hova szeretnél kilyukadni? Felőlem maradj otthon, vagy amit szeretnél :-)

amit kérdeztem arra. neked hány montid van? mert írtad , hogy sárban legyen egy ócsó. Én meg arra akarok kilyukadni-ha még nem jöttél volna rá-hogy a téli szar ,trutyis , esős időben nem kell  kimenni.Se az embernek nem jó se a technikának.Pihenő, alapozó időszakban nem egy nagy probléma ha kihagy az ember a rossz időjárás miatt egy-két edzést.Hideg időben a lehető legrosszabb a víz,sár.Ha mindenképpen mozogni akarsz annak van más módja.Tehát igen akadémikus vita hogy pl. beázik-e esőben a kamásli alulról.Be fog ázni mert alul a patentpedál miatt nyitott és a cipő talpán meg lyukak vannak. Megjönnek a mínuszok és lesz hó. Na akkor már lehet kimenni.És akkor jó a vastag kamásli. Hideg esős időben többet árt (hat) a kinti tekerés mintha akár itt vitatkozunk :).Könnyű megfázni és amiatt több napot kihagyni.Rosszabb esetben akár komolyabb problémát is összeszedhet az ember.Mielőtt azt találnád kisütni, hogy biztos alig bicózom akkor tévedsz.%

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nortwave-re ne húzzál már kamáslit ! :P Hát nem Swarovsky üveggömbökről beszélünk.

Azt a cipőt az őszre/télre, dzsuvára tervezték. Ha saras, lemosod v. letörlöd. Nekem a Shimano bőrbakancsom van, ha nagyon saras volt, túra végén lemostam a kútnál v. benzinkútnál leverettem. Évek óta semmi baja.

Tényleg kicsit túlmisztifikálod a dolgot. Persze, vigyázzunk a dolgainkra de azért ennyire nem kell aggódni értük.

A Shimano nyári cipőmet kimostam már párszor, de kellően lassan szárad, így vegyesen napsütésen / hajszárítóval szoktam kiszárítani, különben belebüdösödik a víz. Simán bírja a hajszárítót is. Ez a NW dupla rétegű, téli anyag, vajon ez is bírja a mosást kívül-belül?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

stellaz neked hány monti paripád van? holnap és holnapután tekersz egy "jót" terepen? Jó nagy trutyi lesz kellemes időben.ideális.Ócsó téli bringával még szuperebb :)

Most hova szeretnél kilyukadni? Felőlem maradj otthon, vagy amit szeretnél :-)

stellaz módosította - 2013. november 24. - 07:46

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás

Nortwave-re ne húzzál már kamáslit ! :P Hát nem Swarovsky üveggömbökről beszélünk.

Azt a cipőt az őszre/télre, dzsuvára tervezték. Ha saras, lemosod v. letörlöd. Nekem a Shimano bőrbakancsom van, ha nagyon saras volt, túra végén lemostam a kútnál v. benzinkútnál leverettem. Évek óta semmi baja.

Tényleg kicsit túlmisztifikálod a dolgot. Persze, vigyázzunk a dolgainkra de azért ennyire nem kell aggódni értük.

marton módosította - 2013. november 24. - 02:36

Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ha téli cipőre is kamáslit akarsz húzni, akkor ritka fázós vagy, szerintem akkor inkább hanyagold a téli bringázást.

Terepen, hóban a kamásli tényleg csak hátráltat, azt inkább országútra.

Ha nem akarsz montis cipőt használni télen és nem létszükségleted az spd rendszer, akkor veszel egy olcsó, de normális túrabakancsot, platformpedállal bőven jó (én is spd függő vagyok, de havas-keréknyomos terepre egy olcsó és gagyi keretes pedált szoktam feltenni, arra az évi 1-2 hónapra tökéletesen megfelel).

Még nem mentem ki a A NW Extreme GTX-ben, de ha abban fázom, tényleg hanyagolni fogom. :) Mint írtam, a cipő mechanikai védelme érdekében tennék rá (vékonyabb) kamáslit. De lehet ez túlmisztifikálás. A Pro kamáslim nagyon rugalmas anyag, észre sem veszem, hogy rajtam van. Teljesen SPD függő vagyok, ezért vettem meg ezt a drága cipőt.

freddyke-nem tudom , hogy mennyit bicózól de az őszi, téli, tavaszi időben ha sár van terepen akkor én inkább outival megyek aszfalton. Több okból is. Inkább az LSD edzést kell ilyen időszakban folytatni.Na ezt a terepen nem annyira lehet. Sík körülmények között be tudsz állni egy optimális pulzusra.Ha sárban montizol akkor nem csak a ruhád nem szereti de a bicód sem. Nem ér az anyagilag annyit, hogy sárban bohóckodjon télen az ember. ( 10 fok alatt).Jóval könnyebb a megfázás és egyébb sérülés veszélye is.Ha száraz az út akkor outizom télen.Ha már fagy  vagy hó van akkor is legfeljebb olyan terepre megyek ki montival ahol viszonylag síkon vagyok.ne felejtsd el , hogy hideg időben a szervezetet is sokkal jobban igénybe veszi ugyanaz a táv mint nyáron. Ahol már egy jó vastag kamásli beázik alulról a víztől akkor az olyan napot egyéb módon kell kihasználni. Akár pihi, akár szoba bicó,spinning, úszás stb. nem hinném hogy annyira mehetnéke lenne az embernek hogy 5 fok körüli esős időben , hogy mindenképpen szabadban kellene bicóznia.

Sorry az offért, csak a félreértések elkerülése végett igyekszem dióhéjban válaszolni. Kedvtelésből biciklizem, aszfalton nem szeretek menni csak terepen. A kondíciót jó megtartani, de ennek érdekében sem mennék aszfalton. A slick gumik szinte csak a Balaton körökre vannak tartogatva. Esőben nem megyek, csak akkor megyek ki sárban, ha mindenképp menni akarok és nem nagyon van más választás. Nem úgy gondoltam, hogy belehajtok minden pocsojába, a legmélyebb sárba mint egy varacskos disznó. :) Hátul nincs sárvédő, ezért kabáton néha lesz két-három pötty, tényleg csak ennyi. Persze utálom pucolni a sarat a bicikliről, cipőről. Alig várom, hogy megfagyjon a talaj.

Azért köszönöm a tanácsokat, majd veszek valamilyen kamáslit, csak nem tudok annyira mellényúlni.