Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Megjött a csomag a bike-discounttól. Egyedül a kesztyű mérete nem jó. XXL/12 mérete ellenére szűk és rövid. Craft Siberia. Kell valakinek? Hétfőn küldöm vissza.
A kabát/nadrág/térdmelegítőt holnap kipróbálom.
Kesztyűből megpróbálok majd BBB XXXL méretet. Az XXL alapján jó lehet.

Ha 40 EUR-t eléri akkor kifizetik a visszapostád, különben elég borsos a visszaküldés. Ez egy sima polárkesztyű vagy van rajta valami különleges? Egyébként Thinsulate kesztyűk az ár tizedéért vannak. 100% polár, nem vízálló de gyorsan szárad és nedvesen is meleg. A szélállóság szerintem szövéstől függ. Nekem van egy ilyen, sajnos már elszakadt a bélés, bringázáshoz sosem próbáltam. Próbált ilyet már valaki?

• eddie1978 kedveli ezt

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Megjött a csomag a bike-discounttól. Egyedül a kesztyű mérete nem jó. XXL/12 mérete ellenére szűk és rövid. Craft Siberia. Kell valakinek? Hétfőn küldöm vissza.
A kabát/nadrág/térdmelegítőt holnap kipróbálom.
Kesztyűből megpróbálok majd BBB XXXL méretet. Az XXL alapján jó lehet.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

nekem is van dekás "aláöltőző kesztyűm" sima fekete 990 forintos selyem kesztyű, remek találmány, és nagyon jól működik nálam.

aláöltözet nadrág nagyon ritkán kell. külső "téli" nadrág több kereskedővel és tapasztalt felhasználóval beszélve is (most csináltam a 2014 téli PI rendelést) egyértelműen betét nélküli és kantáros. ez a személyes preferenciám is. kétféle opciód van:

- betétes nyári (akár több éves, kopott) plusz softshell kantáros betét nélküli téli

- betétes nyári plusz thermo (de nem szélálló) téli plusz softshell "farmer" szabású téli (én ezt használom, jobban kombinálható)

ezek mellé javasolt egy farmer szabású esőnadrág.

végre valaki szemellenző nélkül gondolkozik :)

két mez, főleg ha egyforma még nem jelenti azt, hogy tényleg egyforma.

én örülök azoknak, akik kényelmesnek találják az olcsó termékeket - mert jó nekik! nekem viszont például nagyon sokáig kell keresnem jó olcsó cuccot, mert soknak a szabása katasztrofális.

most van softshell téli kesztyű az aldiban, és nem jó. kár érte, mert azt pl megvenném.

illetve nagyon sok apróság van egy ruhán (fényvisszaverők elhelyezése, láthatósága - most olvastam egy belső Shimano tesztet, mert váltottak beszállítót a fényvisszaverőknél. hát nagyon durva láthatóságbeli különbségek vannak fényvisszaverő anyag és fényvisszaverő anyag között!!! pedig csak most forgalomban kapható csúcs termékeket teszteltek, Speci, Gore, Castelli, Vaude...) amitől drágább lesz a többinél.

Meg tudnád mondani pontosan melyik aláöltöző kesztyűd van? Ez (bár az ár nem stimmel)? A Merinot is jónak gondolom. Sajnos az Aldis kesztyűvel megszívtam, hármat is vettünk 2000 Ft / db áron. Szűk a bélése, hamar áthűl.

Nem a legkülső rétegnek kellene betétesnek lennie és az alatta levőknek betét nélkülinek? Sajnos nekem minden nadrágom betétes, egyébként úgy kombinálnám, hogy 1. réteg: nyári rövid betét nélküli, 2. réteg: thermo kantáros betét nélküli, 3. réteg szélálló kantáros betéttel. Helyette most Merino alsónadrág, Aldis aláöltöző és a szélálló nadrág elég komfortos. A Merino alsó nagyon meleg, az Aldis aláöltöző átnedvesedik sajnos, ehelyett is egy Merinot szeretnék.

A legdrágább ruhadarabjaimról végig azt gondoltam pénzkidobás volt, amíg nem vettem nagyáruházi 50% akcióban (4-6 ezer forint körül / darab) rövid nadrágot és két rövidujjú felsőt amiket azóta sem hordok. Szúr a varrása, nem jó a hőérzetem benne. Még mindig azokat hordom, amelyikeket 5 éve vettem, jó drágán.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

nem, külön márka a Heavy P. a forgalmazó Szegeden: http://www.force.cz/...-treter/c-2275/

azóta kiderült, már beszéltem Robival. majd hétfőn ránézek hátha van méret. köszi!

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

az is BBB?

nem, külön márka a Heavy P. a forgalmazó Szegeden: http://www.force.cz/...-treter/c-2275/

Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nagyon nehéz nem YKK-s cipzárt találni, ami lássuk be tömegtermék (majdhogynem monopolhelyzetben), nem nagyon lehet tőlük csodát várni. Nekem is rendszeresen eltörnek.

de olyat nem nehéz találni, amin nincs cipzár :)

például itt van ez:

Pearl Izumi Elite Barrier MTB - hátul is végig tépőzáras

mtb-shoe-covers_zps9e4eaa80.jpg

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Esetleg Force?

az is BBB?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

tényleg, kamásli. először próbálkoztam Endurával. második húzásra leszakadt a cippzár húzója. utána idióta módon kiszakítottam fogaskerékkel... ezutánj jött a northwave. első (!) felhúzáskor cippzár tönkrement... mit javasoltok? gondolom csak létezik olyan, amire normális cippzárt tesznek.

Esetleg Force?

Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

gondolom csak létezik olyan, amire normális cippzárt tesznek.

Nagyon nehéz nem YKK-s cipzárt találni, ami lássuk be tömegtermék (majdhogynem monopolhelyzetben), nem nagyon lehet tőlük csodát várni. Nekem is rendszeresen eltörnek.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

azért kamásliból többféle van :) csak nyári vékony mint az úszósapka, csak téli, olyan anyagból mint egy búvárruha, meg közte az összes létező variáció.

és mindből országútis (alul csak 2 lyuk) meg montis (nincs talpa, csak egy tépőzár a talp közepén)

jogos a fölvetés, de most csak úgy nagy általánosságban értettem, hogy melyik gyártóval lenne érdemes még megpróbálkozni.

Nekem egy BBB Heavyduty van, 3mm vastag+gumibevonat. Kb 5 éves. Sok ezer km van benne. Most kezdi az elhasználódás jeleit mutatni, Még bőven van benne. Én csak betonon használom.

megnézem árban hogy mozognak a BBB-k. köszi.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

tényleg, kamásli. először próbálkoztam Endurával. második húzásra leszakadt a cippzár húzója. utána idióta módon kiszakítottam fogaskerékkel... ezutánj jött a northwave. első (!) felhúzáskor cippzár tönkrement... mit javasoltok? gondolom csak létezik olyan, amire normális cippzárt tesznek.

Nekem egy BBB Heavyduty van, 3mm vastag+gumibevonat. Kb 5 éves. Sok ezer km van benne. Most kezdi az elhasználódás jeleit mutatni, Még bőven van benne. Én csak betonon használom.

eddie1978 módosította - 2013. december 19. - 17:07

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

azért kamásliból többféle van :) csak nyári vékony mint az úszósapka, csak téli, olyan anyagból mint egy búvárruha, meg közte az összes létező variáció.

és mindből országútis (alul csak 2 lyuk) meg montis (nincs talpa, csak egy tépőzár a talp közepén)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Most jut eszembe a téli kamáslim is Decás ("Pro", ami ha jól emlékszem Shimano márka) és teljesen meg vagyok vele elégedve. Néha meg kell varrni a talpán a pántot mert a védőréteg elenged a varrás mentén meg két év után kezd szakadozni a szegélye, az szerintem még egy évig kibírja ha azt is megvarrom. Hozzáteszem hogy évente ~10e km-t megyek, télen nyáron gyakorlatilag csak biciklivel közlekedek, bevásárolok stb. szóval komolyan megterhelem a cuccot.

én is kb. így közlekedem és egy bbb kamáslit elhasználtam pár év alatt, így tavaly vettem egy téli cipőt, ami tényleg nagyot nyomott a komfortomon

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Most jut eszembe a téli kamáslim is Decás ("Pro", ami ha jól emlékszem Shimano márka) és teljesen meg vagyok vele elégedve. Néha meg kell varrni a talpán a pántot mert a védőréteg elenged a varrás mentén meg két év után kezd szakadozni a szegélye, az szerintem még egy évig kibírja ha azt is megvarrom. Hozzáteszem hogy évente ~10e km-t megyek, télen nyáron gyakorlatilag csak biciklivel közlekedek, bevásárolok stb. szóval komolyan megterhelem a cuccot.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Állítólag meleg.  :D  Ez nagyon tetszik !

Melyik Mavic kabátot vetted ? Az Espoir-t ? Azt ismerem, az biztosan jó lesz.

Állítólag, mert én még nem próbáltam. Szubjektív. Bár tényleg jókat írnak róla. Írják páran akik már vásároltak abból a modellből amit vettem. Örülök, hogy tetszik:) Hogyan lehet vásárlás nélkül 100% megálapítani a tulajdonságait? Kölcsönkérem a német bolttól majd hozomra? Ez a baj ezzel az egésszel, hogy van benne rizikó rendesen. Nem kevés zseton ez szerintem.

Inferno kabát+nadrág. Meglátom majd milyen. Eddig a ruháim fele turis, fele decás. Téli cucc a korábban említett decás 7 softshell kabát, illetve a szintén decás nadrág, amiről képet is raktam fel. Ez a Mavic most kb a háromszorosába került. Azzal tisztában vagyok, hogy nem lesz háromszor jobb. Majd referálok.

Mellé vettem még egy X-Bionic térdmelegítőt és egy Craft Siberia kesztyűt 12-es méretben (másból nem is nagyon volt ekkora). Most 3000 évig nem akarok bringás ruhára költeni. Bukó még kellene, mert a mostani fejpánt része kezd atomjaira hulani, pedig csak 5 éves volt idén áprilisban.

szerk: Egyszer ezt is ki kell próbálni, hogy milyen egy számomra drágább ruha.

eddie1978 módosította - 2013. december 17. - 18:41

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A kesztyű mindenképp legyen nagyobb ha egy kicsit is hozzá ér az újjvégedhez ott már elkezd fázni. Én ezt nagyon tudom mert két újjvégemből is sikerült levágnom egyszer közel egy cm-t így ott még érzékenyebb. Nekem az vált be a ha egy vékony nyári kesztyűre még éppen rá jön akkor pont jó lesz télen.

Ja és az aláöltöző kesztyű is nagy találmány ( van decás is ) :)

nekem is van dekás "aláöltőző kesztyűm" sima fekete 990 forintos selyem kesztyű, remek találmány, és nagyon jól működik nálam.

Akkor egy kérdés: Téli bringás nadrág betéttel vagy nélküle?

1. betéttel csak aláöltözet a nadrág alá

2. betét nélkül nyári nadrág a téli alá

3. betét nélkül nyári nadrág és rá aláöltözet fölé téli

4. betétes nyári kantár nélküli, aláöltözet, majd arra a betétes téli. Itt a nyári az egy szintén Decás vékony betétes naci lenne nálam.

Nekem ezek a kombók jutottak eszembe. Bármelyik jó lehet.

Csak ötleteket, tapasztalatokat várok. Kinek mi jött be?

A 3.-nál lehet probléma, hogy gyűrődhet az aláöltözet naci?

szerk: abbahagyjam?  ;)

aláöltözet nadrág nagyon ritkán kell. külső "téli" nadrág több kereskedővel és tapasztalt felhasználóval beszélve is (most csináltam a 2014 téli PI rendelést) egyértelműen betét nélküli és kantáros. ez a személyes preferenciám is. kétféle opciód van:

- betétes nyári (akár több éves, kopott) plusz softshell kantáros betét nélküli téli

- betétes nyári plusz thermo (de nem szélálló) téli plusz softshell "farmer" szabású téli (én ezt használom, jobban kombinálható)

ezek mellé javasolt egy farmer szabású esőnadrág.

6. kantáros softshell nadrág + sima combot takaró futónadrág (ilyen lycra/stretch féle). Ez fagypontig jó, az alatt közéjük húzok még egy sima, csak hosszú stretch futónadrágot. A softshell vízhatlan, a többi nem, de fagynál ez elvileg nem probléma mert lesöpröd a friss hóesést, vagy ráfagy és szigetel :) Na mondjuk -5 alatt vagy jégesőben még nem próbálkoztam.

A Decás cuccokkal szerintem úgy általában semmi baj nincs, főleg az ár függvényében. Az aláöltöző kesztyűjük nekem bevált, de olyat is próbáltam hogy sima (nem Decás) sielőkesztyű, az nagy hidegnél még jobb mint 2-3 réteg spéci alá/bicikli kesztyű kombinációja (és olcsóbb), csak nehezebb fékezni mert csak a hüvelyk van külön.

A BBB-nél van különbség, a softshell kabát az bevált, a nyári kesztyűk is (csak van ami mosásnál mindig ereszti a fekete festéket, akárhányszor mostad már ki), a kamásli is, csak vigyázni kell vele mert gyorsan szakad, stb.

Az tény hogy van drága cucc ami azért relatív nagyon jó mert más nem tudja olcsón megcsinálni/koppintani, a használt rétegek technikája/anyaga le van védve és keményen üldözik a hamisítókat (lásd TAFTA/TPP szerződés meg hasonló). A TheNorthFace Summit kabátok pl. lehet hogy nem sokkal jobban védenek mint egy olcsóbb/saját márka, de pl. nem ugyanabban a súlykategóriában. A német Bike magazinban a softshell esőkabát tesztből az derült ki hogy nem a márka vagy az ár a fontos, hanem a cég akivel szerződtetnek, pl. Goretex (ami persze az árat befolyásolja) . Aztán jönnek a másodlagos dolgok mint pl. a szabás, opciók, ár, szolgáltatási szint stb.

Hagyományos/olcsó anyagokból is meg lehet oldani több rétegből, csak ez kompromisszumokhoz vezethet, mint a súlyban/mozgékonyságban, vagy nálam az eső terén (de százszor jobb mint a farmerben, azt csak egyszer játszottam meg hideg esőben, soha többé :)).

végre valaki szemellenző nélkül gondolkozik :)

két mez, főleg ha egyforma még nem jelenti azt, hogy tényleg egyforma.

én örülök azoknak, akik kényelmesnek találják az olcsó termékeket - mert jó nekik! nekem viszont például nagyon sokáig kell keresnem jó olcsó cuccot, mert soknak a szabása katasztrofális.

most van softshell téli kesztyű az aldiban, és nem jó. kár érte, mert azt pl megvenném.

illetve nagyon sok apróság van egy ruhán (fényvisszaverők elhelyezése, láthatósága - most olvastam egy belső Shimano tesztet, mert váltottak beszállítót a fényvisszaverőknél. hát nagyon durva láthatóságbeli különbségek vannak fényvisszaverő anyag és fényvisszaverő anyag között!!! pedig csak most forgalomban kapható csúcs termékeket teszteltek, Speci, Gore, Castelli, Vaude...) amitől drágább lesz a többinél.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Tegnap rendeltem bike-discountról Mavic kabát-gatya kombót. Állítólag meleg. Térdmelegítő és kesztyű is jön. Ez más gyártó. Ennyit még eddigi karrierem során összesen nem adtam bringás ruházatért. Ajánlom, hogy jó legyen. Héten lehet meg is jön. Majd megírom mi lett.

A Maviccel, legalábbis nyáriban/cipőben, jó tapasztalaim vannak, a Helium bibshort a legjobb amit eddig használtam (csak képtelenség teljesen kimosni a fehér részéből az agyagot). Ráadásul most egész jó áron is van (€60, azelött 100-120).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás

Tegnap rendeltem bike-discountról Mavic kabát-gatya kombót. Állítólag meleg.

. Ennyit még eddigi karrierem során összesen nem adtam bringás ruházatért. Ajánlom, hogy jó legyen. Héten lehet meg is jön. Majd megírom mi lett.

Állítólag meleg.  :D  Ez nagyon tetszik !

Melyik Mavic kabátot vetted ? Az Espoir-t ? Azt ismerem, az biztosan jó lesz.

Marci

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

6. kantáros softshell nadrág + sima combot takaró futónadrág (ilyen lycra/stretch féle). Ez fagypontig jó, az alatt közéjük húzok még egy sima, csak hosszú stretch futónadrágot. A softshell vízhatlan, a többi nem, de fagynál ez elvileg nem probléma mert lesöpröd a friss hóesést, vagy ráfagy és szigetel :) Na mondjuk -5 alatt vagy jégesőben még nem próbálkoztam.

A Decás cuccokkal szerintem úgy általában semmi baj nincs, főleg az ár függvényében. Az aláöltöző kesztyűjük nekem bevált, de olyat is próbáltam hogy sima (nem Decás) sielőkesztyű, az nagy hidegnél még jobb mint 2-3 réteg spéci alá/bicikli kesztyű kombinációja (és olcsóbb), csak nehezebb fékezni mert csak a hüvelyk van külön.

A BBB-nél van különbség, a softshell kabát az bevált, a nyári kesztyűk is (csak van ami mosásnál mindig ereszti a fekete festéket, akárhányszor mostad már ki), a kamásli is, csak vigyázni kell vele mert gyorsan szakad, stb.

Az tény hogy van drága cucc ami azért relatív nagyon jó mert más nem tudja olcsón megcsinálni/koppintani, a használt rétegek technikája/anyaga le van védve és keményen üldözik a hamisítókat (lásd TAFTA/TPP szerződés meg hasonló). A TheNorthFace Summit kabátok pl. lehet hogy nem sokkal jobban védenek mint egy olcsóbb/saját márka, de pl. nem ugyanabban a súlykategóriában. A német Bike magazinban a softshell esőkabát tesztből az derült ki hogy nem a márka vagy az ár a fontos, hanem a cég akivel szerződtetnek, pl. Goretex (ami persze az árat befolyásolja) . Aztán jönnek a másodlagos dolgok mint pl. a szabás, opciók, ár, szolgáltatási szint stb.

Hagyományos/olcsó anyagokból is meg lehet oldani több rétegből, csak ez kompromisszumokhoz vezethet, mint a súlyban/mozgékonyságban, vagy nálam az eső terén (de százszor jobb mint a farmerben, azt csak egyszer játszottam meg hideg esőben, soha többé :)).

Tegnap rendeltem bike-discountról Mavic kabát-gatya kombót. Állítólag meleg. Térdmelegítő és kesztyű is jön. Ez más gyártó. Ennyit még eddigi karrierem során összesen nem adtam bringás ruházatért. Ajánlom, hogy jó legyen. Héten lehet meg is jön. Majd megírom mi lett.

eddie1978 módosította - 2013. december 16. - 20:13