Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Egyetértek. Életveszélyes mindenkire nézve a bringázás közbeni zenehallgatás. Remélem csak telefonálni akar közben.

szerintem semmi probléma nincs vele
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

passenger

passenger

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Egyetértek. Életveszélyes mindenkire nézve a bringázás közbeni zenehallgatás. Remélem csak telefonálni akar közben.

Tisztában vagyok vele, hogy bizonyos körülmények közt és használat mellett veszélyes. Nem a körúton akarok csúcsforgalomban bringázás közben átszellemülten zenét hallgatni, hanem olyan túrákra kellene mint pl. egy balatonkör, vagy egy piliskerülés ahol órákig teker az ember, nagyjából végig bringaúton/erdei müúton. Erre kéne megoldás. Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Te dolgod, mit csinálsz de véleményem szerint a zenehallgatás és a kerékpározás nem jó párosítás, nagyon balaesetveszélyes. A közlekedésben igenis szükséged van a hallásodra is, nem csak a látásodra.

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás
Te dolgod, mit csinálsz de véleményem szerint a zenehallgatás és a kerékpározás nem jó párosítás, nagyon balaesetveszélyes. A közlekedésben igenis szükséged van a hallásodra is, nem csak a látásodra.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..szeretnék venni kimondottan bringázáshoz egy stereo bluetooth headset-et.
Olyan kellene nekem, ami tényleg használható túrázáshoz, esetleg direkt bringásoknak gyártották.

Igaz, a kérdésedre nem tudok válaszolni de a következõt érdemes elolvasni!
www.egy barátom... ..szóval csak óvatosan..

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

passenger

passenger

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen járok -e ezzel, de nem találtam a kérdésemhez a bringás ruházatnál jobban passzoló topikot: szeretnék venni kimondottan bringázáshoz egy stereo bluetooth headset-et. Úgy láttam, hogy ilyen cuccból elég széles a kínálat, jómagamnak is van egy Motorola HT820-as fülesem, de az elég masszív darab, ha sisak van rajtam, meg szemüveg, akkor az már nem nagyon megy a fejemre. Olyan kellene nekem, ami tényleg használható túrázáshoz, esetleg direkt bringásoknak gyártották. Ha van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok, kérlek osszátok meg velem.
Köszi!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Remélem nem, de ha vízálló, akkor a napi 5-6 km alatt nem ázik pacalra a fejem, és ez nem utolsó szempont.

Sisakot nem hordasz? Ha aláveszel egy sima fejkendõt, akkor sima esõben nem nagyon ázol el, nagy zuhéban meg édes mindegy mi van rajtad, úgyis sza...á ázol. Nyáron meg direkt jó, legalább kap egy kis hûtést az agyad :)

Hidegebb idõben meg felveszel egy sima szélálló satyit, ami egyrészt jól bírja a vizet, másrészt ha elázott sem engedi át a szelet.

Ezek a kifejezetten vízálló vacakok szerintem sok mindenre nem jók bringán, mindenképpen vizes leszel, vagy kivülrõl, vagy belülrõl.

Még a softshell és a windstopper anyagok egész jó kompromisszumok, bár csak enyhén vízállóak, de jól szellõznek és szélállóak, így szemerkélõ esõben is egész jól használhatóak egy ideig.

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

nem lesz ez meleg?

Remélem nem, de ha vízálló, akkor a napi 5-6 km alatt nem ázik pacalra a fejem, és ez nem utolsó szempont.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
nem lesz ez meleg?
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Úszósapka alatt beizzad a fejed. Amikor megérkeztél akkor lehet kicsavarni a hajból az izzadtságot.
Az ilyen légmentesen záródó holmik ezért nem jók mert abban belülrõl izzadsz és esély sincs a szellõzésre.

Ez viszont már nem rossz?

Karrimor Waterproof Hat Mens Outdoor Sapka

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Úszósapka alatt beizzad a fejed. Amikor megérkeztél akkor lehet kicsavarni a hajból az izzadtságot.
Az ilyen légmentesen záródó holmik ezért nem jók mert abban belülrõl izzadsz és esély sincs a szellõzésre.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Túra/vadász/horgász boltban lehet venni vízálló baseball sapit.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Engem speciel a fejemen nem szokott zavarni az esõ, de vehetsz ilyen rendkívûl trendi bringás kepit. Az úszósapka mindenképpen túlzás.

Posted Image

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Ezeket mostanában akarod hordani, vagy téli ruházatot keresel? Az úszósapkás ötletbõl ítélve, esõ elleni védelemre keresel ruhát. Ha hordasz sisakot, akkor lehet kapni sisakra húzható esõvédõt, de akár házilag is megoldhatod, fóliával. Kamásliból is van, ami csak víz ellen véd, nem pedig a hideg ellen.

Nem téli ruházatot keresek, hanem tavasz, nyár és õszi ruházatot.
Tehát kimondottan csak esõ ellen kellene mind a kettõ, vagy esetleg még egy kesztyû sem ártana, ha hideg az esõ nagyon, vagy még jég is elkap.
Sisakot nem hordok.
Így valami lehetõség?

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy vettem már kerékpáros esõkabátot és nadrágot, most szükségem lenne egy kamásli-ra, ami jó is, valamint egy sapkára, mivel a kabát-nak nincs kapucnija.
Milyen kamáslit és sapkát tudtok ajánlani? Csak munkába járásra kellene, ez naponta 6 km körül van.
Gondolkoztam, hogy lehetne venni gumiból készült úszósapkát, de hátha van kimondottan valami erre a célra.
Elõre is köszönöm a válaszokat
Üdvözlettel
bexzy

Kamásliból vízálló tavaszi-nyári kell Neked.
Vízálló kamásli

sisakra pedig egy esõvédõ huzat
Esõvédõ huzat sisakra

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy vettem már kerékpáros esõkabátot és nadrágot, most szükségem lenne egy kamásli-ra, ami jó is, valamint egy sapkára, mivel a kabát-nak nincs kapucnija.
Milyen kamáslit és sapkát tudtok ajánlani? Csak munkába járásra kellene, ez naponta 6 km körül van.
Gondolkoztam, hogy lehetne venni gumiból készült úszósapkát, de hátha van kimondottan valami erre a célra.
Üdvözlettel
bexzy

Ezeket mostanában akarod hordani, vagy téli ruházatot keresel? Az úszósapkás ötletbõl ítélve, esõ elleni védelemre keresel ruhát. Ha hordasz sisakot, akkor lehet kapni sisakra húzható esõvédõt, de akár házilag is megoldhatod, fóliával. Kamásliból is van, ami csak víz ellen véd, nem pedig a hideg ellen.

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!
Üdvözlettel
bexzy

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..Túratáska gondom van.
..mivel van ötletem, de nem ismerem az ehhez célszerûen felhasználható anyagokat, szívesen venném valaki segítségégét, hogy mibõl is érdemes ezt az egyszerû keretet megépíteni.

Van egy idõsebb kerékpáros srác aki mindent meg tud szervízelni,
el tud készíteni ami mechanika, pl egy vázra szerelhetõ táska keretét is.
A link alapján megtalod: www.pedalos.atw.hu pedalos2@t-online.hu A többit majd elmondja.

Nabi

Nabi

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Üdv!
Lehet itthon kapni bicajos cipõt 47-48-as méretben? A boltokban 47 a max és az is inkább 46-nak felel meg... Létezik biker's MR XL?
Köszi minden segítsége!

Seagull

Seagull

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok ! Elnézést nem a témába vágó a kérdés, de nem találtam igazán a kérdésemnek megfelelõ topikot.
Egyhetes kerékpártúrára készülök kevés pénzbõl. Túratáska gondom van. Egyrészt ha találnék egy túratáskát ami jó is úgy 8000 ft. magasságában azt megvenném, de ehhez tényleg strapabírónak kell lenni. Semmi csicsa, csak bírja a gyûrõdést. Van-e esetleg ilyen típus ? A webes áruházak kínálatában nem találtam olyat ami így szemre strapabírónak néz ki, vélemények meg nincsenek.
A másik, hogy elvileg nem is kellene táska mert barkácsolok és szerintem tudnék szerkeszteni egy csomagtartóra helyezhetõ tartószerkezetet ami oldalt megtartana két vízmentes zsákot - olyan kb. 15 literes ûrtartalmút - . Viszont, mivel van ötletem, de nem ismerem az ehhez célszerûen felhasználható anyagokat, szívesen venném valaki segítségégét, hogy mibõl is érdemes ezt az egyszerû keretet megépíteni.