![:D](https://forum.bikemag.hu/public/style_emoticons/default/biggrin.png)
Amúgy ez tényleg teljesen alkati kérdés. Én -5 körül nemhogy alsógatyát de egy aláöltözetet is felveszek a téli bringás gatya alá. A téli cipõbe meg a legmelegebb túrazoknit amit tudtak adni a mountexben.
![:)](https://forum.bikemag.hu/public/style_emoticons/default/smile.png)
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Igen igaz, én is sima mezei utcai zoknival simán elvagyok a celsiusban -5 -8 fokigegyetértek.
volt olyan tél mikor nyári cipõre húztam kamáslit. a kamásli szélálló volt plusz alá még tettem melegítésnek vmi rongyot plusz nejlonzacsit, hogy ne ázzon be. ja és a vastag zokni alap... 2-3 óránál többet nem bírt a rendszer.
beruháztam egy téli cipõre(NW-Celsius) azóta egy közepesen vastag zoknival simán elvagyok akár egész nap.
meleg,nem ázik be, nem fújja át a szél. ennyi.
Hibás az elképzelés azaz nem igazán téli a nadrágod, lehet akár milyen bélelt ha nem szél álló az eleje térdtõl derékig akkor akármit csinálsz fázni fogsz.Hello! Hosszú bélelt bringás nadrág alá szoktatok még valamit venni? (Bocs az indiszkrét kérdésért...) Ha olyan hideg van, hogy bélelt hosszút veszek, akkor úgy érzem kell alá az alsógatya, hogy ne fázzak, viszont nem találtam még olyat, ami ne gyûrõdne meg, így hosszabb távon ne dörzsölne valahol, és a varrás is pont rossz helyen van általában. Tudom, hogy van direkt bringás alsógatya, de kicsit borsosnak találom az árát. Érdemes erre beruházni, jól mûködik? Rövid bringás nadrágot azért nem veszek a hosszú alá vagy fölé, mert mindkettõben van ülõbetét, és a kettõ együtt kicsit sok lenne.
Hello! Hosszú bélelt bringás nadrág alá szoktatok még valamit venni? (Bocs az indiszkrét kérdésért...) Ha olyan hideg van, hogy bélelt hosszút veszek, akkor úgy érzem kell alá az alsógatya, hogy ne fázzak, viszont nem találtam még olyat, ami ne gyûrõdne meg, így hosszabb távon ne dörzsölne valahol, és a varrás is pont rossz helyen van általában. Tudom, hogy van direkt bringás alsógatya, de kicsit borsosnak találom az árát. Érdemes erre beruházni, jól mûködik? Rövid bringás nadrágot azért nem veszek a hosszú alá vagy fölé, mert mindkettõben van ülõbetét, és a kettõ együtt kicsit sok lenne.
egyetértek.A tuti megoldás a téli cipõ hihetetlenül komfortos és akár egy teljes réteget is megspórol mivel a lábától fázik legjobban az ember.
Arra viszont nincs keret...A tuti megoldás a téli cipõ hihetetlenül komfortos és akár egy teljes réteget is megspórol mivel a lábától fázik legjobban az ember.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
De ez nem mindenkinél igaz. Akinek gyenge a keringése a kezeiben, annak lefagy akkor is ha fûtve van a törzse.Azért fázik a lábad jobban, mert a szervezet minél inkább a belsõ szervek védelmére koncentrál és annak a hõmérsékletét igyekszik fenntartani. Hegymászók, sarkkutatók sem azért vesztik el az ujjaikat, mert szar cipõt hordanak. Egyszer láttam egy dokumentumfilmben egy olyan kísérletet, amelyben egy (ha jól emlékszem a svéd hadsereg által fejlesztett) fûtött mellény volt a kísérleti alanyon. Nagyon alacsony hõmérsékleten tartották és vízzel locsolták az embert, mégis minden gond nélkül elvégezte a nagy kézügyességet igénylõ feladatokat, úgy hogy a keze csupasz volt. Kontrollcsoportnak mindenki emlékezzen vissza, hogy milyen elfagyott kézzel mondjuk a lakáskulcsot a zárba helyezni.
A sebesség mindent megold.
Téli zokni nem megoldás csak a téli cipõ esetlegesen a kamásli. Tudom próbáltam mind 3 verziót.
Vastag zokni nyári cipõ elvetélt ötlet
1 mert a szél átfújja le fagy a lábad
2 mert elnyomja az ereket és le fagy a lábad
3 elnyomja az idegeket megõrülsz
4. beázik lefagy a lábad (halkan itt megjegyezném van egy pár bontatlan Sealkinz vízálló bringás zoknim eladó)
Akkor már inkább egy vastag lehetõleg vízálló kamásli amiben akkor is átázik a lábad, legalábbis terepen mert ha le szállsz a kamásli és cipõ közé megy a hó elolvad, és a zokni felszívja ha szerencséd van akkor nem fog fázni a lábad csak vizes lesz.
A tuti megoldás a téli cipõ hihetetlenül komfortos és akár egy teljes réteget is megspórol mivel a lábától fázik legjobban az ember.
Téli zokni nem megoldás csak a téli cipõ esetlegesen a kamásli. Tudom próbáltam mind 3 verziót.Télire thermo zoknin gondolkodom. Ezzel van valakinek tapasztalata?
Sziasztok!
GT mezt hol tudnék venni itt M.o.-on? Válaszokat köszönöm.
Melyik ez a cicanaci? Be tudnád linkelni?
a belelt cicanacira en amugy is egy zsebes freeride gatyat huzok
igy az vedve van, egyedul a terdhez kell vmi. a cicanaci amugy zsenalis (szinten dekas), 10 fok alatt mar nincs benne melegem, de erdekes modon -5 fokban is ugyanolyan komfortos volt. afelett meg beleletlent hasznalok.