Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Zee, ez nekem már a túl sok információ kategória. :D
Amúgy ez tényleg teljesen alkati kérdés. Én -5 körül nemhogy alsógatyát de egy aláöltözetet is felveszek a téli bringás gatya alá. A téli cipõbe meg a legmelegebb túrazoknit amit tudtak adni a mountexben. :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

egyetértek.
volt olyan tél mikor nyári cipõre húztam kamáslit. a kamásli szélálló volt plusz alá még tettem melegítésnek vmi rongyot plusz nejlonzacsit, hogy ne ázzon be. ja és a vastag zokni alap... 2-3 óránál többet nem bírt a rendszer.
beruháztam egy téli cipõre(NW-Celsius) azóta egy közepesen vastag zoknival simán elvagyok akár egész nap.
meleg,nem ázik be, nem fújja át a szél. ennyi.

Igen igaz, én is sima mezei utcai zoknival simán elvagyok a celsiusban -5 -8 fokig

Hello! Hosszú bélelt bringás nadrág alá szoktatok még valamit venni? (Bocs az indiszkrét kérdésért...) Ha olyan hideg van, hogy bélelt hosszút veszek, akkor úgy érzem kell alá az alsógatya, hogy ne fázzak, viszont nem találtam még olyat, ami ne gyûrõdne meg, így hosszabb távon ne dörzsölne valahol, és a varrás is pont rossz helyen van általában. Tudom, hogy van direkt bringás alsógatya, de kicsit borsosnak találom az árát. Érdemes erre beruházni, jól mûködik? Rövid bringás nadrágot azért nem veszek a hosszú alá vagy fölé, mert mindkettõben van ülõbetét, és a kettõ együtt kicsit sok lenne.

Hibás az elképzelés azaz nem igazán téli a nadrágod, lehet akár milyen bélelt ha nem szél álló az eleje térdtõl derékig akkor akármit csinálsz fázni fogsz.
Példa belül bolyhos "téli" nadrág rajta + rövid gatya és még egy+ futónadrág a pöcsöm 2cm-es alig találom. Ez -5 fokban
Az elõl szélállóban -8fokban sem veszek felé semmit és pöcsöm sem megy össze:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hello! Hosszú bélelt bringás nadrág alá szoktatok még valamit venni? (Bocs az indiszkrét kérdésért...) Ha olyan hideg van, hogy bélelt hosszút veszek, akkor úgy érzem kell alá az alsógatya, hogy ne fázzak, viszont nem találtam még olyat, ami ne gyûrõdne meg, így hosszabb távon ne dörzsölne valahol, és a varrás is pont rossz helyen van általában. Tudom, hogy van direkt bringás alsógatya, de kicsit borsosnak találom az árát. Érdemes erre beruházni, jól mûködik? Rövid bringás nadrágot azért nem veszek a hosszú alá vagy fölé, mert mindkettõben van ülõbetét, és a kettõ együtt kicsit sok lenne.

Számos, minõségi aláöltözetet is gyártó cég készít boxer típusú alsót betét nélküli változatban (pld. Helly Hansen, Craft, stb.). Árban nagy a szórás közöttük, így könnyen találsz gazdaságos megoldást. Egyébként érdemes erre is beruházni, ha szükségét látod.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

A tuti megoldás a téli cipõ hihetetlenül komfortos és akár egy teljes réteget is megspórol mivel a lábától fázik legjobban az ember.

egyetértek.
volt olyan tél mikor nyári cipõre húztam kamáslit. a kamásli szélálló volt plusz alá még tettem melegítésnek vmi rongyot plusz nejlonzacsit, hogy ne ázzon be. ja és a vastag zokni alap... 2-3 óránál többet nem bírt a rendszer.
beruháztam egy téli cipõre(NW-Celsius) azóta egy közepesen vastag zoknival simán elvagyok akár egész nap.
meleg,nem ázik be, nem fújja át a szél. ennyi.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

lp1978

lp1978

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

A tuti megoldás a téli cipõ hihetetlenül komfortos és akár egy teljes réteget is megspórol mivel a lábától fázik legjobban az ember.

Arra viszont nincs keret...
Van kamáslim, egy altrix windbreaker, akkor marad az a megoldás.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azért fázik a lábad jobban, mert a szervezet minél inkább a belsõ szervek védelmére koncentrál és annak a hõmérsékletét igyekszik fenntartani. Hegymászók, sarkkutatók sem azért vesztik el az ujjaikat, mert szar cipõt hordanak. Egyszer láttam egy dokumentumfilmben egy olyan kísérletet, amelyben egy (ha jól emlékszem a svéd hadsereg által fejlesztett) fûtött mellény volt a kísérleti alanyon. Nagyon alacsony hõmérsékleten tartották és vízzel locsolták az embert, mégis minden gond nélkül elvégezte a nagy kézügyességet igénylõ feladatokat, úgy hogy a keze csupasz volt. Kontrollcsoportnak mindenki emlékezzen vissza, hogy milyen elfagyott kézzel mondjuk a lakáskulcsot a zárba helyezni.

De ez nem mindenkinél igaz. Akinek gyenge a keringése a kezeiben, annak lefagy akkor is ha fûtve van a törzse.

A sebesség mindent megold.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
"Kontrollcsoportnak mindenki emlékezzen vissza, hogy milyen elfagyott kézzel mondjuk a lakáskulcsot a zárba helyezni. "-részegen :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Téli zokni nem megoldás csak a téli cipõ esetlegesen a kamásli. Tudom próbáltam mind 3 verziót.
Vastag zokni nyári cipõ elvetélt ötlet
1 mert a szél átfújja le fagy a lábad
2 mert elnyomja az ereket és le fagy a lábad
3 elnyomja az idegeket megõrülsz
4. beázik lefagy a lábad (halkan itt megjegyezném van egy pár bontatlan Sealkinz vízálló bringás zoknim eladó :))

Akkor már inkább egy vastag lehetõleg vízálló kamásli amiben akkor is átázik a lábad, legalábbis terepen mert ha le szállsz a kamásli és cipõ közé megy a hó elolvad, és a zokni felszívja ha szerencséd van akkor nem fog fázni a lábad csak vizes lesz.

Azért fázik a lábad jobban, mert a szervezet minél inkább a belsõ szervek védelmére koncentrál és annak a hõmérsékletét igyekszik fenntartani. Hegymászók, sarkkutatók sem azért vesztik el az ujjaikat, mert szar cipõt hordanak. Egyszer láttam egy dokumentumfilmben egy olyan kísérletet, amelyben egy (ha jól emlékszem a svéd hadsereg által fejlesztett) fûtött mellény volt a kísérleti alanyon. Nagyon alacsony hõmérsékleten tartották és vízzel locsolták az embert, mégis minden gond nélkül elvégezte a nagy kézügyességet igénylõ feladatokat, úgy hogy a keze csupasz volt. Kontrollcsoportnak mindenki emlékezzen vissza, hogy milyen elfagyott kézzel mondjuk a lakáskulcsot a zárba helyezni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mivel a zokni az M-es UK 6-8 az neked pont jó lesz kamáslinak:)

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
zeezo: pont ilyen kamáslit keresek. 36-os méretben :D:D:D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Télire thermo zoknin gondolkodom. Ezzel van valakinek tapasztalata?

Téli zokni nem megoldás csak a téli cipõ esetlegesen a kamásli. Tudom próbáltam mind 3 verziót.
Vastag zokni nyári cipõ elvetélt ötlet
1 mert a szél átfújja le fagy a lábad
2 mert elnyomja az ereket és le fagy a lábad
3 elnyomja az idegeket megõrülsz
4. beázik lefagy a lábad (halkan itt megjegyezném van egy pár bontatlan Sealkinz vízálló bringás zoknim eladó :))

Akkor már inkább egy vastag lehetõleg vízálló kamásli amiben akkor is átázik a lábad, legalábbis terepen mert ha le szállsz a kamásli és cipõ közé megy a hó elolvad, és a zokni felszívja ha szerencséd van akkor nem fog fázni a lábad csak vizes lesz.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Budaörsi Decathlonban pedig nyári bringás ruházat kiakciózása folyik, 3500 ért vettem egy jó, bõ szabású rövid ujjas mezt. Voltak mezek, nadrágok, minden szakághoz.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Sziasztok!

GT mezt hol tudnék venni itt M.o.-on? Válaszokat köszönöm.

Egy utolsó darabot tudok szerválni, a héten ha tudom megkérdezem neked, amúgy Budapest/22.ker.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Télire thermo zoknin gondolkodom. Ezzel van valakinek tapasztalata?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok!

GT mezt hol tudnék venni itt M.o.-on? Válaszokat köszönöm.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Kösz, ilyet éppen használok is a téli futásaimhoz. mondjuk a bringázáshoz szvsz a szabása nem annyira nyerõ, mert a nyergen ülve a derekamat egyáltalán nem takarja, de az anyaga tuti

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Melyik ez a cicanaci? Be tudnád linkelni?

azt hiszem ez az:
Decathlon - ruházat alsóruházat - alsóruha sztreccsnadrágok - harisnyák KALENJI - Isolate Essential futónadrág KALENJI - futóknak, edzésre, versenyre, hideg idõben.

megkerdeztem elotte ott par eladot, akinek volt vele tapasztalata. vmelyik turazni hasznalta minuszokban. a hatranya, hogy a kenyes helyekre szelallo vmi kell... nalam ez egy rovidgatya meg terdvedo. ennyi eleg.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

a belelt cicanacira en amugy is egy zsebes freeride gatyat huzok :) igy az vedve van, egyedul a terdhez kell vmi. a cicanaci amugy zsenalis (szinten dekas), 10 fok alatt mar nincs benne melegem, de erdekes modon -5 fokban is ugyanolyan komfortos volt. afelett meg beleletlent hasznalok.

én idénre a decás nadrág mellé vettem egy béleletlen aldis túra nadrágot, ami vékony, de szélálló, és felcsatolható a nadrágszára

remélem beválik :)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Melyik ez a cicanaci? Be tudnád linkelni?