Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Én egy utcai vékony kabátot nulláztam le sima folyékony mosószerrel. Foltokban ledobta a belsõ membránt magáról. Szóval szigorúan csak az adott ruhához ajánlott folyékony mosószerekkel vagy a fentebb említett vízzel.

sajnos akkor is ledobja, ha nem is mosod, nekem is ez történt

a spéci mosószer pedig elvileg azért kellene, hogy ne tömje el a membrán pórusait

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Én egy utcai vékony kabátot nulláztam le sima folyékony mosószerrel. Foltokban ledobta a belsõ membránt magáról. Szóval szigorúan csak az adott ruhához ajánlott folyékony mosószerekkel vagy a fentebb említett vízzel.

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Sziasztok, lehet egy kicsit off-topic jellegû a kérdésem, de nem találtam jobb helyet neki...:)

Hátizsákot szeretnék venni, eddig 2-t találtam ami szimpatikus, de nem tudok igazán dönteni, ebben kéne segítség...
Elõször is amire kell: montizás, van egy [URL="http://www.decathlon.co.hu/HU/arpenaz-20-hatizsak-18812102/"]...
További kellemes hétvégét!

szia, nekem vaude bike alpine 30+5l hálóshátú van és deuter trans alpine 25- is (ez véletlenül), mindkettõ hálós hátú. a deuter erõsebb anyagból van, masszívabb zsák, de sokkal sprõdebb is egyben, a vaude könnyebb, egy kicsit nyúlósabb. kb 5 éve használom, a fiam 2 éve iskolatáskának (most 8 éves, el tudod képzelni, mit kap a táska:)), a vaude-t ajánlom, a bõvíthetõsége és a kényelmessége miatt. egész napos téli! túrákra is elegendõ, de jól szûkíthetõ, nem lötyögõs. 25les akciósan: http://www.alpinbike...Air-25-5-2-522. zsák nincs egyikhez sem.
üdv, tg

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Köszi, akkor ezentúl ilyen felsõket veszek.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
softshell ezért is jobb a gore-tex és hasonló cuccokhoz képest, azt lehet simán mosni, nincs ami tönkremenjen benne

gore féle cuccokról pár év alatt lemálik belül a rákent mûanyag réteg és onnan vége, akármivel is mosod

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Egy próbát azért megér. Olajos dzsuva a ciki, de azt lehet hogy a mosószer sem szedi ki.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Tiszta víz, max. 40 fok. Nem kell mosószer. Nekem bevált mind a futó, mind a kerékpáros lélegzõ cuccaimnál.
Impregnálni esetleg megpróbálhatsz, az szokott mûködni.

Köszi.Viszont ha nagyon dzsuvás, akkor nem hiszem, h kijön belõle tiszta vízzel.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Tiszta víz, max. 40 fok. Nem kell mosószer. Nekem bevált mind a futó, mind a kerékpáros lélegzõ cuccaimnál.
Impregnálni esetleg megpróbálhatsz, az szokott mûködni.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Sziasztok!
Sajna két kabátom is elvesztette a szélálló tulajdonságát, mert sima mosószerrel mostam.Gondolom ez visszafordíthatatlan folyamat.Milyen mosószert tudtok ajánlani ezekhez a ruhákhoz?

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Sziasztok!
Gondoltam szólok, hogy a Decathlonban van pár kifutó mérethiányos bringás ruha 50%-os leértékelésben...
Nekem ez a dezseki tetszett nagyon: Decathlon - B'TWIN - Dzseki 7, membrán, fekete/szrk B'TWIN - intenzív kerékpározáshoz, hideg időben.
De sajnos én elég kényelmetlenül éreztem benne magam, úgyhogy nem vettem...
Van még más is, akinek útba esik nézzen be hátha kifog vmit..

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Köszi mindkettõtöknek, de én táskára olyan nagyon-nagyon max. 14 ezret költenék, azért gondoltam erre a kettõre.
Igazából ezzel a Quechuával az a bajom, hogy nagy, és csak akkor van valami tartása ha 'ki van tömve'..

a kisebb deuterekkel sem jársz rosszul! ezek annyira fekszenek, hogy el is fogod felejteni, hogy rajtad van.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Köszi mindkettõtöknek, de én táskára olyan nagyon-nagyon max. 14 ezret költenék, azért gondoltam erre a kettõre.
Igazából ezzel a Quechuával az a bajom, hogy nagy, és csak akkor van valami tartása ha 'ki van tömve'..

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok, lehet egy kicsit off-topic jellegû a kérdésem, de nem találtam jobb helyet neki...:)

Hátizsákot szeretnék venni, eddig 2-t találtam ami szimpatikus, de nem tudok igazán dönteni, ebben kéne segítség...
Elõször is amire kell: montizás, van egy 20 literes Quechua hátizsákom, de kb soha nem tudom megpakolni ha bringával vagyok, és van egy RockRider kb 6 literes hátizsákom ez meg kevés, nem fér bele elég víz (van benne literes zsák), se kaja, vagy ha kell egy felsõ, azt berakom de semmi mást. A kettõ közé kellene egy hátizsák, olyan 13-15 literre gondoltam.

Ezt a kettõt néztem ki:
Deuter Race X Air (Kiegészítõk | Táska | Háti italtartós) | Kerékpár Webshop
Deuter Race X (Kiegészítõk | Táska | Háti italtartós) | Kerékpár Webshop

Egynapos túrákra kellene a táska, kb 4 liter víz, mûzlik, pár szendvics, fényképezõ, kamera, két akksis lámpa, tartalék belsõk, szükségszerszámok, minipumpa, esõkabát, ilyesmire.

Persze, ha van más alternatíva, megköszönném, vagy ha valakinek van ilyen véleményezné:)

nekem ilyen van

Deuter Race EXP Air (Kiegészítõk | Táska | Háti italtartós) | Kerékpár Webshop

én nagyon szeretem, a sima hátizsákhoz képest érezhetõen jobban szellõzik, jól pakolható és nagyon kényelmesen fekszik fel a hátamra, sokkal kevésbé zavaró, mint a régi hátizsákjaim

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Elõször is amire kell: montizás, van egy 20 literes Quechua hátizsákom, de kb soha nem tudom megpakolni ha bringával vagyok, és van egy RockRider kb 6 literes hátizsákom ez meg kevés, nem fér bele elég víz (van benne literes zsák), se kaja, vagy ha kell egy felsõ, azt berakom de semmi mást. A kettõ közé kellene egy hátizsák, olyan 13-15 literre gondoltam.

Ezt a kettõt néztem ki:

Egynapos túrákra kellene a táska, kb 4 liter víz, mûzlik, pár szendvics, fényképezõ, kamera, két akksis lámpa, tartalék belsõk, szükségszerszámok, minipumpa, esõkabát, ilyesmire.

Persze, ha van más alternatíva, megköszönném, vagy ha valakinek van ilyen véleményezné:)

a deuter csakis jó választás lehet! mondjuk én még nem vettem észre, hogy nem izzadna rá a hátamra az air contact vagy miafene miatt, de praktikus, erõs, strapabíró cucc, értelmes megoldásokkal.
én ilyet nyúzok:

Backpack - Superbike 18 EXP - Deuter Sport GmbH & Co. KG

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

...használod? Mennyire feslik és milyen a betét benne? Van valami KISS3-as betét meg progettoX, de h melyik a jobb??? Nézegettem én is de kicsit magas az ára. Valszeg ennek ellenére ez lesz az áldozat. Sajnos amit kinéztem, csak 2-3 hét mire megjön, addigra meg itt lesz (remélhetõleg) a tavasz és okafogyottá válik. Ha meglesz majd referálok. :-))

egyáltalán nem feslik, kiss3-as betét van benne, nagyon kényelmes, szerintem megéri az árát, bár tényleg elég húzós... ja, az én castellim rövid, én majd most kezdem újra használni :)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Ezt a kettõt néztem ki:

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

kb semmi :(

a Castellit viszont tudom ajánlani, nekem nagyon bejött. kényelmes, tartós (a logo lepattogzik, de az nem érdekes, a varrásoknal meg az anyagnál tart) és sztem szép is. az is fontos :)

...használod? Mennyire feslik és milyen a betét benne? Van valami KISS3-as betét meg progettoX, de h melyik a jobb??? Nézegettem én is de kicsit magas az ára. Valszeg ennek ellenére ez lesz az áldozat. Sajnos amit kinéztem, csak 2-3 hét mire megjön, addigra meg itt lesz (remélhetõleg) a tavasz és okafogyottá válik. Ha meglesz majd referálok. :-))

Ridley Noah Fast 

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

.....itthon van esélyünk a beszerzésére?

kb semmi :(

a Castellit viszont tudom ajánlani, nekem nagyon bejött. kényelmes, tartós (a logo lepattogzik, de az nem érdekes, a varrásoknal meg az anyagnál tart) és sztem szép is. az is fontos :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

én nyáron a saját szememmel láttam, mikor Gandros kollega levetette és száraz volt alatta. az augusztusi 32fok és 85km után... toronymagasan megéri!

.....itthon van esélyünk a beszerzésére?

Ridley Noah Fast 

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Én beszereztem egy ilyen gatyót:

winter.LL - ASSOS of Switzerland

Még mielõtt elájulnátok, jutányos áron jutottam hozzá, az ebayról másodkézbõl, de új volt. Maga a gatya tényleg fényévekkel a többiek elõtt van. Eleinte úri hóbortnak gondoltam azokat akik ilyesmire dobják ki a pénzt, de Gandros kolléga és az elsõ pár tekerés meggyõzött, hogy inkább veszek évente 1 ruhát de az Assos legyen. A betétje maga a tökély. 2 órát mentem benne kamásli nélkül a mínuszokban csak a végére éreztem a bokám körül a hideget. A vese tájékon is nagyon odafigyeltek a védelemre, nem is kellett alá semmi egyéb réteget húznom. MEg valahogy olyan érzés, hogy felegyenesedve kicsinek érzem a nadrágot, de ahogy felveszem a "bringáspózt" minden a helyére ugrik. A szélálló rétege is tényleg szélálló a találó Airblock névre hallgat.

én nyáron a saját szememmel láttam, mikor Gandros kollega levetette és száraz volt alatta. az augusztusi 32fok és 85km után... toronymagasan megéri!