Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

Rád bõ?Mi az , sátor?;)
Amúgy én is ezt a 3/4-es nadrágkombót nyomom a nagyon hideg napokon.Sima egyszerû piacos PE. Még minimál esõ ellen is jó , persze nem hosszú ideig.

Ja piacos ez, is nem lehethogy együtt vettük még valamikor 15 évesen?!? Egyébként is slank karcsú fiatal ember vagyok, mint ahogyan akkor is! :)

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Nekem is a seggem fázott eddig, de aztán rájöttem hogy X (minimum 15 éve) éve vettem egy pamut Exploited nacit, ami nagyon bõ volt akkor is és most is, 3/4-es igen igényelen nadrág, na most azt hordom a bringás felett, mostmár se a seggem se a t...m nem fázik végre! Sehol máshol nem fáztam csak ott!

Rád bõ?Mi az , sátor?;)
Amúgy én is ezt a 3/4-es nadrágkombót nyomom a nagyon hideg napokon.Sima egyszerû piacos PE. Még minimál esõ ellen is jó , persze nem hosszú ideig.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

múlt héten teszteltem mínusz egy fok+30km/h körüli szélben a dekás betétes, kantárost és nagyon elégedett voltam, kényelemes, meleg. talán csak a hátsóm fázott kicsit másfél óra után. egyébként én annyira nem vagyok mérvadó, mert extrém szintem nem vagyok fázós...

Nekem is a seggem fázott eddig, de aztán rájöttem hogy X (minimum 15 éve) éve vettem egy pamut Exploited nacit, ami nagyon bõ volt akkor is és most is, 3/4-es igen igényelen nadrág, na most azt hordom a bringás felett, mostmár se a seggem se a t...m nem fázik végre! Sehol máshol nem fáztam csak ott!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

En is kerdeztem gyakorlati tapasztalatot, hogy milyen, azt mondtak nagyon jo. Ranezesre nekem sem volt tul szimpi.

múlt héten teszteltem mínusz egy fok+30km/h körüli szélben a dekás betétes, kantárost és nagyon elégedett voltam, kényelemes, meleg. talán csak a hátsóm fázott kicsit másfél óra után. egyébként én annyira nem vagyok mérvadó, mert extrém szintem nem vagyok fázós...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Megnéztem a dekában a membrános nadrágot. Nem nagy szám, a comb külsõ felét nem védi a membrán és az egész térdet sem. Ezenkívül nem jön fel a combomra az L-es méret. :) Mondjuk a btwin nadrágokkal soha nem voltam elégedett, kényelmetlen betétek, hamar elengedi a varrás õket, kb mint egy elastic.

En is kerdeztem gyakorlati tapasztalatot, hogy milyen, azt mondtak nagyon jo. Ranezesre nekem sem volt tul szimpi.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
[quote name='marton']De átázott a kabát a bõrödig ?
Mert nekem is van egy Endura kabátom, most õsszel egy borzalmas esõben kellett vele mennem de nem áztam bõrig, teljesen jól bírta. Nem pergett le róla - ezt nem is vártam el tõle - de én nem lettem vizes. Úgy tudom, a softshell nem is vízlepergetõ anyag, inkább a szélvédelemre tervezték de ellenáll a víznek bizonyos mértékig.

nem ázott át bõrig, annyira nem esett, de szerintem valamennyire csak le kéne pergetnie a vizet. ha már az aldis pergeti :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
a sokadik tél után most érzem, hogy végre összeállt az a téli ruházatom, amiben már jól érzem magam minden idõjárási viszony között

fej: sí sisak + vékony szélálló sapka + profi légzõ maszk

felsõtest: aláöltõzõ + gyapjú pulcsi + softshell bringás kabát + vízálló bringás kesztyû + aláöltözõ kesztyû

láb: kantáros szélálló bringás nadrág + szélálló térdmelegítõ + szélálló, de igen jól szellõzõ vékony túra nadrág, esetleg száraz idõben farmer + rendes téli cipõ

persze hõmérséklet függvényében variálva, de alapvetõen meleg, száraz, jól szellõzõ és kényelmes szett

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Az én Aldis softshell-em lepergeti a vizet. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás

na én ma teszteltem elõször esõben az Endura softshell kabátom, hát mit mondjak, egy csepp esõ sem pergett le róla, mindet beszívta az anyag :) szóval impegrálni kell, nincs más hátra. Hervisben kapható nikwax megteszi?

De átázott a kabát a bõrödig ?
Mert nekem is van egy Endura kabátom, most õsszel egy borzalmas esõben kellett vele mennem de nem áztam bõrig, teljesen jól bírta. Nem pergett le róla - ezt nem is vártam el tõle - de én nem lettem vizes. Úgy tudom, a softshell nem is vízlepergetõ anyag, inkább a szélvédelemre tervezték de ellenáll a víznek bizonyos mértékig.

Én egyszer vettem egy Nickwax mosószert a membrános kabátomhoz, de így is foltokban vált le ról a membrán 2-3 éves korában.

Megnyugodhatsz ! Nem a Nikwax miatt vált le a membrán. Az amúgy is lejött volna.
Nekem is van egy Jeantex kabátom, arról is 2-3 évesen egyszerûen levált a membrán.
Marci

bbandit

bbandit

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Ha én most leírom a véleményem akkor lehet ki is tiltanak :D
Szóval amikor én a bringát akartam venni akkor bementem ennyi értékben szeretnék venni. Jó ez meg ez meg ez van. Tapogattam õket. Majd egyszercsak rám szóltak most venni akarok vagy tapogatni?. Azzal már elvágták magukat.
Akkor haver bement teleszkóp olajért kapott hajtómû olajat. Ha nem szagolom meg akkor ..
Nekem azt mondták van spd cipõ raktáron menjek nyugodtan erre bementem még az nap kiderült már két hónapja nem is volt nekik. Ruha sem sok szokott nekik lenni. Ált egy kettõ darab.
Ha ruhát szeretnél venni akkor inkább Budapest. Vagy Alba kerékvár esetleg kerékpárdiszkont. Ott korrektek nagyon. Mindkettõ boltban eladók vitálban dolgoztak. Csak megunták a vitál gerinctelenségét..
Persze ez csak az én véleményem. Ezt tapasztaltam az évek alatt

Köszönöm a választ akkor inkább megyek Bpestre, kilométerre körülbelül ugyan annyi.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Megnéztem a dekában a membrános nadrágot. Nem nagy szám, a comb külsõ felét nem védi a membrán és az egész térdet sem. Ezenkívül nem jön fel a combomra az L-es méret. :) Mondjuk a btwin nadrágokkal soha nem voltam elégedett, kényelmetlen betétek, hamar elengedi a varrás õket, kb mint egy elastic.

Két éve használom az említett nadrágot mielõtt elkezdtem hordani én is hiányoltam a fent említett helyeken a membránt azonban mióta hordom azt tapasztaltam hogy tudnak nadrágot tervezni. Nekem hibátlan -8 fokig kiegészítõk nélkül is jó (nálam).
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Én egyszer vettem egy Nickwax mosószert a membrános kabátomhoz, de így is foltokban vált le ról a membrán 2-3 éves korában.

A softshell cuccaimat sima folyékony mosószerrel mosom és semmiféle negítív dolgot nem tapasztaltam vele ezügyben, ugyanúgy lélegzik, meg minden.

na én ma teszteltem elõször esõben az Endura softshell kabátom, hát mit mondjak, egy csepp esõ sem pergett le róla, mindet beszívta az anyag :) szóval impegrálni kell, nincs más hátra. Hervisben kapható nikwax megteszi?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

"Megnéztem a dekában a membrános nadrágot. Nem nagy szám, a comb külsõ felét nem védi a membrán és az egész térdet sem. Ezenkívül nem jön fel a combomra az L-es méret. :) Mondjuk a btwin nadrágokkal soha nem voltam elégedett, kényelmetlen betétek, hamar elengedi a varrás õket, kb mint egy elastic. "

most lehet majd köpködni, de szvsz az elastic általában magasan jobb
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

A sok helyen agyonistenített Rogelli gatyám kb fél évet húzott ki azt vége lett. Szó szerint szétesett darabjaira.
Rogelli Mondovi a típus

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
folyékony mosószerrel tusolok és ugyanúgy lélegzem mint eddig:D

Ridley Noah Fast 

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A softshell cuccaimat sima folyékony mosószerrel mosom és semmiféle negítív dolgot nem tapasztaltam vele ezügyben, ugyanúgy lélegzik, meg minden.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ezek szerint a marketing áldozata lettem:)
Drága mosószer csak a drága ruháimnak jár,az olcsó cuccokat simán bedobom a gépbe bármilyen programon.
Szeretem azt hinni,hogy amit sok pénzért veszek,az sokáig kiszolgál,és igyekszem betartani a gyártó utasitásokat.

Softshell nálam is normál mosást kap, a membrános sídzseki csak Toko-val van mosva.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Ezek szerint a marketing áldozata lettem:)
Drága mosószer csak a drága ruháimnak jár,az olcsó cuccokat simán bedobom a gépbe bármilyen programon.
Szeretem azt hinni,hogy amit sok pénzért veszek,az sokáig kiszolgál,és igyekszem betartani a gyártó utasitásokat.
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Softshell mosásához nem szabad öblitõt,illetve mosóport használni(az apró szemcsék miatt,amik eltõmitik az anyagot,ezáltal rontva lélegzõ tulajdonságát)-sajnos az ultra derm is ilyen szemcsés.

Ezért írtam az öblítõs programot , igen elfelejtettem írni , hogy mindenbõl folyékonyat.Persze lehet sok csodaszert megvenni jó pénzért , ha ezekben bízol , hajrá.De hidd el , a mosás nem atomfizika , még csak nem is túl bonyolult kémiai folyamat. Ettõl függetlenül elfogadom , hogy azok a szerek , amit ajánlanak az adott anyaghoz , tökéletesen tisztára mossák azt , csak én néha spúr vagyok megvenni a -szerintem- felesleges drága "speciális" cuccokat.Ha nem tapasztaltam volna az állításod ellenkezõjét , biztos , hogy nem okoskodtam volna.Mindenesetre sok sikert a foltjaid eltávolításához , akármit is választasz hozzá.