Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Máshogy teszem fel a kérdést. Valakitõl kaptam felvilágosítást. Ahogy én próbáltam, alapréteg + kabát, az izzadtság elvezetés valószínûleg nem is fog mûködni. Kell közé még valami, ami viszonylag követi a test vonalát és nem áll el. Mit használtok közbensõ rétegnek?

Én egy vékony gyapjú pulcsit használok középsõ rétegnek a gyapjú póló és a kabát között. Viszont ez csak 0 fok alatt kell (kb -5-ig jó), vagy ha esik valami. Ha nem esik az esõ/hó, akkor a kabát helyett felveszek még egy közepes vastagságú gyapjú pulcsit. -5 alatt póló + 2 pulcsi + kabát.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Máshogy teszem fel a kérdést. Valakitõl kaptam felvilágosítást. Ahogy én próbáltam, alapréteg + kabát, az izzadtság elvezetés valószínûleg nem is fog mûködni. Kell közé még valami, ami viszonylag követi a test vonalát és nem áll el. Mit használtok közbensõ rétegnek?

Én verzióm
1. -5 alatt -15-ig Alá öltözet+nyári mez+téli mez+bringás télikabát (azaz elöl szél és vízálló, hátul szellõzõ, izzadság párologtatós kabát amin nagyon jó minõségû cipzár van) szélálló téli nadrág, maszk , téli cipõ.
2. +5 alatt téli cipõ, téli nadrág(nem a legvastagabb, nem szélálló) aláöltözett , bringás télikabát, bringás sapka

Minden téli tekerésnél legalább +1 pár kesztyût és +1 aláöltözetett viszek
legfontosabb a jó minõségû téli bringáscipõ vagy jó minõségû bakkancs ami semmilyen körülmények között nem ázik be és az izzadságot kivezeti. Ha a lábad fázik mindened fázik.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

PUR-hab? ;)

Perverz. :) Ez nem néz ki rossznak.

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

PUR-hab? ;)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Az alapréteg és a kabát közé mit használtok közbensõ rétegnek? Pl. polár jó kerékpározáshoz?

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

egy jó nyereg rossz nyeregbeállításnál szintén nem jó. Lehet azzal kellene kezdeni. Vedd lazábbra a kényes hekynél a ruházatot. Lehet hogyha beülsz a tekerõs pózba akkor feszül a gátyó a kényes helyen. Amíg csak állsz a bicó mellett addig az nem biztos, hogy szoros. Szóval kísérletezgessél.

Ruhával is voltak problémák, de már kitapasztaltam, hogy mire kell figyelni. Valami más lesz az oka, nyomozom.

@gaboca1
Ez a vesemelegítõ nagyon jól hangzik. Adja ég, hogy ne legyen rá szükségem, de ha mégis, beruházok rá.

Ez lesz az elsõ bringás telem, egyelõre megpróbálom meglévõ készletekbõl megoldani a dolgot. Így elõzetesen arra tippelek, hogy a lábfejem fog fázni. Át is bogarászom a témát kamásli-ajánlatok után kutatva...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Az alapréteg és a kabát közé mit használtok közbensõ rétegnek? Pl. polár jó kerékpározáshoz?

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

,,Ilyen pamut alá öltözeteket meg rengeteg cég gyárt.Bár nem mindig a tiszta pamut a legjobb. Keverik .Jobbakba tesznek pl. ezüstszálat. De próbáld ki bármelyik ötletet."

Nagyon kevered a szezont a fazonnal, senki nem gyárt PAMUT aláöltözõt, GYAPJÚT azt igen.

Tehát ez itt egy GYAPJÚ vesemelegítõ, én ehhez hasonlót használok csak nincs az a fedõréteg belül: Vesemelegítõ | Demko

igazad van. gyagjú.
viszont ha valaki ennyire érzékeny a hidegre akkor a kerékpár sport nem annyira neki való. Mert legfeljebb a nyári hónapokban tud bicózni. A lábad azért fázhat egy idõ után mert szoros a cipõ. Nyáron a jó idõben ez nem fordul elõ de hidegebbe rögtön elõjön. Lazíts a beállításon. Viszont akkor nem a vastag zokni lesz a jó mert azzal szoros lesz . Télen -bár ez nem a plusz 15 fok környéke- kerülöm a nagyobb emelkedõket. Pont a túlzott izzadás miatt.De hát 15 fokban még elõfordul , hogy versenyezni kell. Szélkabát és fázósok hosszú vagy paliujjban. Rövid gátyó ha süt a nap.Furcsa hogy ennyire fázós vagy .

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

mielõtt bármi jó drága dolgot vennél próbáld ki. Nem egy nagyon drága. Van ott térdvédõ is. Ha tele lennék lével akkor lehet én is vásárolnék jó drága dolgokat is. Viszont. Ha a megfelelõ fázós részt kellõképpen felöltözteted (kéz, derék, lábad a cipõben) akkor nem fog máshova is átragadni a fázás. Bár mindenkinek egyéni a tûrése. Én úgy -15 fokig kimegyek bizózni.Tavaly is mentem minden téli hónapban 1000 km fölött kint. Más a motoros mert ott semmi hõtermelõ mozgás nincs.Ilyen pamut alá öltözeteket meg rengeteg cég gyárt.Bár nem mindig a tiszta pamut a legjobb. Keverik .Jobbakba tesznek pl. ezüstszálat. De próbáld ki bármelyik ötletet.
egeszsegbolt.hu

,,Ilyen pamut alá öltözeteket meg rengeteg cég gyárt.Bár nem mindig a tiszta pamut a legjobb. Keverik .Jobbakba tesznek pl. ezüstszálat. De próbáld ki bármelyik ötletet."

Nagyon kevered a szezont a fazonnal, senki nem gyárt PAMUT aláöltözõt, GYAPJÚT azt igen.

Tehát ez itt egy GYAPJÚ vesemelegítõ, én ehhez hasonlót használok csak nincs az a fedõréteg belül: Vesemelegítõ | Demko

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Freddyke ! Milyen szélvédõ réteget használsz ? Softshell, windstopper,.... ? Tehát mi a legfölsõ réteged ? 10 fokban nem szabadna fáznod. Írd le, milyen cuccokat viselsz. Talán tudunk segíteni.
Endura-nak vannak merinó aláöltözetei is BaaBaa néven. pl. BaaBaa Merino Baselayer SS aláöltözet | Endura Kerékpáros Ruházat Webáruház
Nekem van egy ilyen Endura merinó bukósisak alá vehetõ sapkám. Szóval én brutál módon izzadok, a fejem különösen. A sapkából csavarni lehet a vizet, mégis normálisan melegen tart a leghidegebb idõben is.
Esetleg még van ilyen derékmelegítõ is: GORE Bike Wear Universal SO Nierenwrmer Haver ezt használja, szerinte jó.

Extra fázós vagyok (nyáron a klímát is nehezen viselem). Eddig az a tapasztalatom, még mindig jobb felhúzni egy kabátot alsó rétegek nélkül, ami kiszárad, mert akkor legalább nem fázom. 10 foknál viszont kevés egy réteg.

Van egy windstopperes (most nem tudom megnézni a gyártóját) és egy nem windstopperes (Aldis) kabátom. Kevésbé hidegben: van pár thermos hosszúujjúm (mindegyik jó). És természetesen van hosszú kantáros thermos nadrágom, ezzel sincs különösebb baj. Aláöltözeteim: Endura felsõ (64% polyamide, 30% polypropylene, 6% elastane), Aldis komplett szett (fehér színû). Sapka: Endura (ez kiváló és meleg). Kesztyû: Cannondale 2 rétegû, szintén extrém meleg. Kamásli: PRO - a cipõ nyári és ez egy gyenge pont, egy idõ után fázik a lábam, tehát ezen javítani kell. Megoldás téli cipõ vagy spéci zokni lenne, de hogy kapok-e a méretemben bármelyiket, az nagyon megkérdõjelezhetõ.

Mint írtam, a legfõbb gond, hogy az aláöltözet vizes lesz. Ha megállok vagy akár downhillnél a menetszél miatt kicsit lehûlök, elkezdek fázni a saját izzadtságomtól. Ekkor már nem érzem jól magam.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts
Freddyke ! Milyen szélvédõ réteget használsz ? Softshell, windstopper,.... ? Tehát mi a legfölsõ réteged ? 10 fokban nem szabadna fáznod. Írd le, milyen cuccokat viselsz. Talán tudunk segíteni.
Endura-nak vannak merinó aláöltözetei is BaaBaa néven. pl. BaaBaa Merino Baselayer SS aláöltözet | Endura Kerékpáros Ruházat Webáruház
Nekem van egy ilyen Endura merinó bukósisak alá vehetõ sapkám. Szóval én brutál módon izzadok, a fejem különösen. A sapkából csavarni lehet a vizet, mégis normálisan melegen tart a leghidegebb idõben is.
Esetleg még van ilyen derékmelegítõ is: GORE Bike Wear Universal SO Nierenwrmer Haver ezt használja, szerinte jó.
Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

mielõtt bármi jó drága dolgot vennél próbáld ki. Nem egy nagyon drága. Van ott térdvédõ is. Ha tele lennék lével akkor lehet én is vásárolnék jó drága dolgokat is. Viszont. Ha a megfelelõ fázós részt kellõképpen felöltözteted (kéz, derék, lábad a cipõben) akkor nem fog máshova is átragadni a fázás. Bár mindenkinek egyéni a tûrése. Én úgy -15 fokig kimegyek bizózni.Tavaly is mentem minden téli hónapban 1000 km fölött kint. Más a motoros mert ott semmi hõtermelõ mozgás nincs.Ilyen pamut alá öltözeteket meg rengeteg cég gyárt.Bár nem mindig a tiszta pamut a legjobb. Keverik .Jobbakba tesznek pl. ezüstszálat. De próbáld ki bármelyik ötletet.
egeszsegbolt.hu

Én is szívesen kipróbálnám, felpróbálnám. Öltözet kipróbálására nem tudom hogy lenne lehetõség, leginkább sehogy. Használtan már a webshopok sem veszik vissza. Méretprobléma miatt lehet cseréltetni. Hacsak nem vagyok tesztelõ, aki cikket ír róla és kap egy mintadarabot a forgalmazótól. :) Ez az Oxford pedig nem kapható minden sarkon, és elég nehezen szerezhetõ be. De legalább ebbõl van mintadarabom (térdmelegítõ és nyakmelegítõ), az anyag valóban speciális, nagyon különbözik a többitõl. A felsõrõl és nadrágról egyetlen helyen találtam felhasználói értékelést, a régi CRC oldalon. Onnan pedig jóra emlékszem. Valóban nagyon drága, meggondolandó. Érdeklõdtem a hazai forgalmazónál, kíváncsi vagyok mit válaszolnak.

Nagyon fázós vagyok. 15 fok alatt el sem indulok, de ha csökken a hõmérséklet 10 fokig, már hazafelé veszem az irányt. Ezt szeretném 0-5 fokig levinni megfelelõ ruházkodással.

Az általad linkelt derékvédõ nem gyapjú. Lentebb pont azon volt a hangsúly. :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Nem találok itt derékvédõt csak komplett nadrágot. Csak én nem látom?

A teljes felsõtestem fázik, nem kimondottan a derekam. Az Oxford Chilloutból van nyak és térdmelegítõm, ezek nagyon kiválóan mûködnek. Ezért vagyok kíváncsi, hogy vajon a felsõ és a nadrág milyen lehet. Viszont a felsõ alá célszerû valamit húzni és rá is, tehát az már 3 réteg.

http://www.egeszsegb...pren_derekvedo/

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Akkor csak Neked még egyszer, A GYAPJÚ DERÉKVÉDÕ NEDVESEN IS MELEGEN TART és a neoprén meg gumis dolgoktól nagyságrendekkel jobban szellõzik, több mint 10 éve használom, és akkor õk is nagy tévedésben élnek ugye...

Icebreaker márka oldal | MOUNTEX | A Túrabolt

Nem találok itt derékvédõt csak komplett nadrágot. Csak én nem látom?

A teljes felsõtestem fázik, nem kimondottan a derekam. Az Oxford Chilloutból van nyak és térdmelegítõm, ezek nagyon kiválóan mûködnek. Ezért vagyok kíváncsi, hogy vajon a felsõ és a nadrág milyen lehet. Viszont a felsõ alá célszerû valamit húzni és rá is, tehát az már 3 réteg.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Szerintem felejtsd el a gyapjú dolgokat bicózásnál. Hol izzad az ember ill. hol gyûlik össze az izzadság ? A derekadnál. Én már pár éve teszek a derekamra derékvédõt. Miért is hûlsz meg? Azért mert mikor a derekadnál már izzad akkor hõt von el a bõrfelületrõl. Na akkor kezd el igazán fázni az ember. Viszont ha teszel egy derékvédõt magadra akkor nem tud onnan elpárologni. Kicsit fel is melegszik de nem tud hûteni. persze ne pamutból. Lehet hasonló anyagból kapni mint a triatlonosok hideg vizes ruhája. De ha bármilyen piacon veszel 500 ft-ért gumis-szövet védõt még az is jobb mint anélkül. Próbáld ki.Máshol nincs nagyfokú izzadás ott csak simán szélálló ruházat elég. Cipõre meg hasonló anyagból védõ.Onnan tud fázni még az ember pedig ott nem is izzad. Én hideg idõben is sokat tekerek és ez így bevált. Minimális befektetéssel 10 fok alatt próbáld ki. Egyszer derékvédõvel egyszer meg nem.
A tesztben motoros cucc van. A motoros nem végez kemény fizikai unkát. Nem izzad. Õt csak szél és a hideg ellen kell megvédeni.

Akkor csak Neked még egyszer, A GYAPJÚ DERÉKVÉDÕ NEDVESEN IS MELEGEN TART és a neoprén meg gumis dolgoktól nagyságrendekkel jobban szellõzik, több mint 10 éve használom, és akkor õk is nagy tévedésben élnek ugye...

Icebreaker márka oldal | MOUNTEX | A Túrabolt

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Az igazi gyapjú nedvesen is melegen tart, viszont nem szárad könnyen, én derékmelegítõt használok gyapjút az jó.

Szerintem felejtsd el a gyapjú dolgokat bicózásnál. Hol izzad az ember ill. hol gyûlik össze az izzadság ? A derekadnál. Én már pár éve teszek a derekamra derékvédõt. Miért is hûlsz meg? Azért mert mikor a derekadnál már izzad akkor hõt von el a bõrfelületrõl. Na akkor kezd el igazán fázni az ember. Viszont ha teszel egy derékvédõt magadra akkor nem tud onnan elpárologni. Kicsit fel is melegszik de nem tud hûteni. persze ne pamutból. Lehet hasonló anyagból kapni mint a triatlonosok hideg vizes ruhája. De ha bármilyen piacon veszel 500 ft-ért gumis-szövet védõt még az is jobb mint anélkül. Próbáld ki.Máshol nincs nagyfokú izzadás ott csak simán szélálló ruházat elég. Cipõre meg hasonló anyagból védõ.Onnan tud fázni még az ember pedig ott nem is izzad. Én hideg idõben is sokat tekerek és ez így bevált. Minimális befektetéssel 10 fok alatt próbáld ki. Egyszer derékvédõvel egyszer meg nem.
A tesztben motoros cucc van. A motoros nem végez kemény fizikai unkát. Nem izzad. Õt csak szél és a hideg ellen kell megvédeni.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Az igazi gyapjú nedvesen is melegen tart, viszont nem szárad könnyen, én derékmelegítõt használok gyapjút az jó.

Ezt nem tudtam, de gondolom a gyapjút nem kerékpáros szakboltban kell keresni. Teszt szerint az Oxford Chillout ruházat is nagyon melegen tart. Teszt itt.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Én kb. 2 hónapja kezdtem rendszeresen tekeregni, és azóta folyamatosan a nyereg a problémám. Az elsõ idõszak az ülõgumók betörésével telt, utána szép fokozatosan letisztul a problémakör a prosztata nyomására, ill. a fütykös vérellátására. Ahogy kísérletezgetek, azt tapasztalom, hogy nekem kizárólag a flow-jellegû nyergek jönnek szóba. Viszont ezeknél is ki kell állnom idõnként a nyeregbõl (vagy nagy áttéten elemelni a fenekem a nyeregrõl) kb. 20 percenként egy kis idõre. Így egész jól viselem a dolgot.
Csatlakozom hozzád, kényelmes nyerget én sem találtam még, és nem is hiszem, hogy lesz hozzá szerencsém. (megj: kényelmes alatt azt értem, hogy mondjuk 1 órát tudok úgy ülni rajta folyamatosan úgy, hogy nem érzéketlenedik el a hímtagom)

egy jó nyereg rossz nyeregbeállításnál szintén nem jó. Lehet azzal kellene kezdeni. Vedd lazábbra a kényes hekynél a ruházatot. Lehet hogyha beülsz a tekerõs pózba akkor feszül a gátyó a kényes helyen. Amíg csak állsz a bicó mellett addig az nem biztos, hogy szoros. Szóval kísérletezgessél.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Én is pont ott tartok, hogy a hideg érkeztével szeretnék épkézláb réteges öltözködésre felkészülni.
Létezik olyan anyag, amibe izzadhatsz, és ha megállsz, akkor nem hûl rád az átizzadt alsóruházat?
A gyapjú mennyire szívja fel a vizet? Azt nem lehet alsó rétegként használni?

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

Az a tapasztalatom a kétrétegû öltözködéssel, hogy az aláöltözetbõl az izzadtság nem szárad ki, tehát folyamatosan nedves marad függetlenül attól, hogy mit húzok fölé. Ha megállok annyi idõre (5-10 perc), hogy a testhõmérsékletem elkezd csökkenni, elkezdek fázni és ekkor már nagyon kellemetlenül érzem magam, ami a bringázás végét jelenti. Ezért amikor egy réteg már nem elég, már nem szívesen bringázom. Lehet ezen javítani más fajta aláöltözettel?

Gondoltam, hogy kipróbálnám az Oxford Chillout aláöltözetét (inkább motoros ruha), korábban a CRC-n is kapható volt. Van valakinek ezzel tapasztalata?

Erre gondolok: felsõ és nadrág.

Én is pont ott tartok, hogy a hideg érkeztével szeretnék épkézláb réteges öltözködésre felkészülni.
Létezik olyan anyag, amibe izzadhatsz, és ha megállsz, akkor nem hûl rád az átizzadt alsóruházat?
A gyapjú mennyire szívja fel a vizet? Azt nem lehet alsó rétegként használni?