Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Pedig ilyenkor is jó terepen. Ha félted a paripat, venni kell egy téli bringát olcsón.

stellaz neked hány monti paripád van? holnap és holnapután tekersz egy "jót" terepen? Jó nagy trutyi lesz kellemes időben.ideális.Ócsó téli bringával még szuperebb :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

freddyke-nem tudom , hogy mennyit bicózól de az őszi, téli, tavaszi időben ha sár van terepen akkor én inkább outival megyek aszfalton. Több okból is. Inkább az LSD edzést kell ilyen időszakban folytatni.Na ezt a terepen nem annyira lehet. Sík körülmények között be tudsz állni egy optimális pulzusra.Ha sárban montizol akkor nem csak a ruhád nem szereti de a bicód sem. Nem ér az anyagilag annyit, hogy sárban bohóckodjon télen az ember. ( 10 fok alatt).Jóval könnyebb a megfázás és egyébb sérülés veszélye is.Ha száraz az út akkor outizom télen.Ha már fagy  vagy hó van akkor is legfeljebb olyan terepre megyek ki montival ahol viszonylag síkon vagyok.ne felejtsd el , hogy hideg időben a szervezetet is sokkal jobban igénybe veszi ugyanaz a táv mint nyáron. Ahol már egy jó vastag kamásli beázik alulról a víztől akkor az olyan napot egyéb módon kell kihasználni. Akár pihi, akár szoba bicó,spinning, úszás stb. nem hinném hogy annyira mehetnéke lenne az embernek hogy 5 fok körüli esős időben , hogy mindenképpen szabadban kellene bicóznia.

Pedig ilyenkor is jó terepen. Ha félted a paripat, venni kell egy téli bringát olcsón.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

A Pro 2.5mm körüli neoprén volt és két helyen szétrongyolódott az eséstől. Nem tudom ennek magában elég melegnek kellett volna-e lenni vagy menőbb kamásliknál hozzávarrnak más anyagot is. 5-10 fokban 1.5 óra után elkezdett fázni a lábam, ez mindig így volt. A BBB-nek a mostani választékában sok kamáslija van, CRC user értékelések alapján egyik sem tökéletes, főleg arra panaszkodnak, hogy a víz bemegy alul, felül vagy átázik. Esetleg a gyors elhasználódásra. Én is úgy látom, hogy ezek drágák (egy utcai cipő ára) és nem tökéletesek.

Vettem rendes téli cipőt, mégis van két okom a kamáslira. 0 fok felett, sárban a nyári cipőt gyilkolnám kamáslival, mert azt könnyebb pótolni ha elhasználom (nyári cipőt még kapok a méretemben). Az igencsak drága NW téli cipőre is lehet kamáslit húzni, hogy védje a sérülésektől, dzsuvától, hótól. Lehet ide kimondottan a NW lenne jó.

freddyke-nem tudom , hogy mennyit bicózól de az őszi, téli, tavaszi időben ha sár van terepen akkor én inkább outival megyek aszfalton. Több okból is. Inkább az LSD edzést kell ilyen időszakban folytatni.Na ezt a terepen nem annyira lehet. Sík körülmények között be tudsz állni egy optimális pulzusra.Ha sárban montizol akkor nem csak a ruhád nem szereti de a bicód sem. Nem ér az anyagilag annyit, hogy sárban bohóckodjon télen az ember. ( 10 fok alatt).Jóval könnyebb a megfázás és egyébb sérülés veszélye is.Ha száraz az út akkor outizom télen.Ha már fagy  vagy hó van akkor is legfeljebb olyan terepre megyek ki montival ahol viszonylag síkon vagyok.ne felejtsd el , hogy hideg időben a szervezetet is sokkal jobban igénybe veszi ugyanaz a táv mint nyáron. Ahol már egy jó vastag kamásli beázik alulról a víztől akkor az olyan napot egyéb módon kell kihasználni. Akár pihi, akár szoba bicó,spinning, úszás stb. nem hinném hogy annyira mehetnéke lenne az embernek hogy 5 fok körüli esős időben , hogy mindenképpen szabadban kellene bicóznia.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Ha téli cipőre is kamáslit akarsz húzni, akkor ritka fázós vagy, szerintem akkor inkább hanyagold a téli bringázást.

Terepen, hóban a kamásli tényleg csak hátráltat, azt inkább országútra.

Ha nem akarsz montis cipőt használni télen és nem létszükségleted az spd rendszer, akkor veszel egy olcsó, de normális túrabakancsot, platformpedállal bőven jó (én is spd függő vagyok, de havas-keréknyomos terepre egy olcsó és gagyi keretes pedált szoktam feltenni, arra az évi 1-2 hónapra tökéletesen megfelel).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

bbb-nek van strapabíró neopren kamáslija,nekem még winterflex néven van,de azóta lehet már máshogy hívják

nekem sokáig bírta, nem ázott be, csak a talp részét kellett megerősítettni egy cipésszel

Nekem volt bbb vastag neoprém kamáslim a hó mindenképp alá fog menni ha montizol mert télen mindenképp le szálsz és tolod pár métert. Soha nem fázott benne a lábam még akkor sem ha a zoknim teteje is vízes volt. Inkább az zavart hogy ha toltam szinte mindig felpenderedet az orra. Mióta van téli cipőm azóta szebb a világ ebből a szempontból.

A Pro 2.5mm körüli neoprén volt és két helyen szétrongyolódott az eséstől. Nem tudom ennek magában elég melegnek kellett volna-e lenni vagy menőbb kamásliknál hozzávarrnak más anyagot is. 5-10 fokban 1.5 óra után elkezdett fázni a lábam, ez mindig így volt. A BBB-nek a mostani választékában sok kamáslija van, CRC user értékelések alapján egyik sem tökéletes, főleg arra panaszkodnak, hogy a víz bemegy alul, felül vagy átázik. Esetleg a gyors elhasználódásra. Én is úgy látom, hogy ezek drágák (egy utcai cipő ára) és nem tökéletesek.

Vettem rendes téli cipőt, mégis van két okom a kamáslira. 0 fok felett, sárban a nyári cipőt gyilkolnám kamáslival, mert azt könnyebb pótolni ha elhasználom (nyári cipőt még kapok a méretemben). Az igencsak drága NW téli cipőre is lehet kamáslit húzni, hogy védje a sérülésektől, dzsuvától, hótól. Lehet ide kimondottan a NW lenne jó.

Edited by freddyke, 2013. November 23. - 11:04.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Nekem volt bbb vastag neoprém kamáslim a hó mindenképp alá fog menni ha montizol mert télen mindenképp le szálsz és tolod pár métert. Soha nem fázott benne a lábam még akkor sem ha a zoknim teteje is vízes volt. Inkább az zavart hogy ha toltam szinte mindig felpenderedet az orra. Mióta van téli cipőm azóta szebb a világ ebből a szempontból.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Bocsánat, hogy megzavarom az esőnadrág konzultációt, de még mindig áll a kérdésem. Az elszakadt kamáslimmal varrodában kezdenek valamit vagy nem... de még mindig keresek kamáslit, nyári cipőre (Shimano 49-es) valót, valami extra meleget. Ahogy látom, egyik sem igazán vízálló, csak erre panaszkodnak a userek, de ami legalább a havat, kis párát taszítja 2-2.5 órán át. Tudok ajánalni?

Az esésem óta elgondolkodtam, hogy kellene védőfelszerelés. A combom hátulját ütöttem be kegyetlenül, van erre valami? Olyan térd, könyök és vállvédő létezik, ami ér is valamit és nem akadályoz a tekerésben?

bbb-nek van strapabíró neopren kamáslija,nekem még winterflex néven van,de azóta lehet már máshogy hívják

nekem sokáig bírta, nem ázott be, csak a talp részét kellett megerősítettni egy cipésszel

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Volt egy Pro New Classic SE kamáslim...

Bocsánat, hogy megzavarom az esőnadrág konzultációt, de még mindig áll a kérdésem. Az elszakadt kamáslimmal varrodában kezdenek valamit vagy nem... de még mindig keresek kamáslit, nyári cipőre (Shimano 49-es) valót, valami extra meleget. Ahogy látom, egyik sem igazán vízálló, csak erre panaszkodnak a userek, de ami legalább a havat, kis párát taszítja 2-2.5 órán át. Tudok ajánalni?

Az esésem óta elgondolkodtam, hogy kellene védőfelszerelés. A combom hátulját ütöttem be kegyetlenül, van erre valami? Olyan térd, könyök és vállvédő létezik, ami ér is valamit és nem akadályoz a tekerésben?

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts

akkor ezek szerint kénytelen leszek tenni egy próbát :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Megerősítés Martont, ma 40 perc erős esőben is csont száraz maradtam a rainlegsben és nem izzadtam bele, szinte észre sem veszem, hogy rajtam van. . Nyilván rendes sárvédő, meg leffentyű használatával.

Edited by stellaz, 2013. November 22. - 06:05.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts

nekem ilyenem van: http://www.berguson....d-pants-ii.html

egyszer mentem haza esőben (50 perc) akkor azért lettem vizes, mert beleizzadtam mocskosul.

Nem mondanám éppen tökéletesnek a sárvédőimet a bringán, így azért veri fel a vizet az elsőkerék rendesen, és kap a nadrágom alja is szépen. Meg a combról lefolyó víz akkor a lábam alján meg szépen bevándorol a cipőbe, ezért gondoltam a teljes nadrágra.

De ha ennyire bevált ez a cucc, lehet ezzel is teszek egy próbát.

A gore esőnadrág nem vált be ezek szerint? Vagy azzal mi volt a gond?

Pont ezek voltak a gondjaim a hosszú esőnadrággal. Beleizzadsz (még a Gore-ba is) , szerintem nem kényelmes benne menni, csiszatolod az anyagot folyamatosan, a nadrágon végigfolyó víz meg belefolyt a bringás cipőmbe.

(ezt mondjuk lehet, hogy a nadrágszár jobb elhelyezésével lehetett volna jobbá tenni. De induláskor jó volt csak menet közben elmozdult a bakancsról és elkezdett a víz belefolyni)

A mai ömlő esőben is tökéletes volt a Rainlegs. 45 percig áztam benne, szépen tette a dolgát.

Marci

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,018 posts
  • LocationKelenföld

ame="Rabbit" post="1189830" timestamp="1385040559"]Itt vetted a fővárosban, vagy kintről?[/quote

Itthon, budapesti bolt hozta a nagykerből a kérdésemre, 7800 Ft volt, amúgy 8300 Ft az ajánlott kisker ára

Köszönöm. Majd én is rákérdezek a kedvenc boltomban.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
[quote name="Rabbit" post="1189830" timestamp="1385040559"]Itt vetted a fővárosban, vagy kintről?[/quote[quote name="Rabbit" post="1189830" timestamp="1385040559"]Itt vetted a fővárosban, vagy kintről?[/quote]

Itthon, budapesti bolt hozta a nagykerből a kérdésemre, 7800 Ft volt, amúgy 8300 Ft az ajánlott kisker ára

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts

terepen használod a paripát? mert ha inkább közlekedésre, meg városba, akkor rendes sárvédő nélkül nagyságrendekkel nagyobb szívás végigcsinálni a tél időszakot, akármilyen ruhád van

pl. napsütéses 10 fokban, nagy latyakban is nyomja fel a vizet a kerék, arra nem megoldás az esőnadrág 

Na közben nem jelent meg amit az előbb írtam.

A bringa városi és teljes sárvédő van rajta, annyi hogy az elsőből egy kicsi le van fűrészelve, mert nem fért el a v-féktől, így nagyobb sebességnél kicsit jobban fel dobja a trutyit mint normál esetben, amit én térdmagasságban jól el is kapok.

Amúgy nem ez lesz közel sem az első téli szezonom, tudom milyen élményekre számítsak a latyakban csúszkálásos fene jó időben :D

Esőnadrágom is van ,csak már az impregnáltsága kb a 0-val egyenlő, így kb 10év használat után, ezért kelle valami új, ezt a vaude gatyót meg is nézem, köszi rob!

Ha meg nem szakad az eső akkor nekem a softshell nadrág vált be, az még kemény minuszokban is jó szokott lenni pár óra tekerés erejéig.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,018 posts
  • LocationKelenföld

A mai esőben egyből tudtam tesztelni, és teljesen jó volt, ahol kellett védett, és nem fülledtem bele.

Itt vetted a fővárosban, vagy kintről?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Nem mondanám éppen tökéletesnek a sárvédőimet a bringán, így azért veri fel a vizet az elsőkerék rendesen, és kap a nadrágom alja is szépen. Meg a combról lefolyó víz akkor a lábam alján meg szépen bevándorol a cipőbe, ezért gondoltam a teljes nadrágra.

terepen használod a paripát? mert ha inkább közlekedésre, meg városba, akkor rendes sárvédő nélkül nagyságrendekkel nagyobb szívás végigcsinálni a tél időszakot, akármilyen ruhád van

pl. napsütéses 10 fokban, nagy latyakban is nyomja fel a vizet a kerék, arra nem megoldás az esőnadrág 

Edited by stellaz, 2013. November 21. - 11:42.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

nekem ilyenem van: http://www.berguson....d-pants-ii.html

egyszer mentem haza esőben (50 perc) akkor azért lettem vizes, mert beleizzadtam mocskosul.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts

Figyu !

Ha itt ajánlgatjuk ezt a fél esőnadrágot, miért akarsz szenvedni a teljessel ? Hidd el, van olyanom is, nem is rossz gyártmány. (Gore Bike Wear) De ez a félszerzet jobb.

Én pl. a mai esőben is a Rainlegs-ben voltam 1 órát, tökéletes.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts

Sziasztok!

Kinek milyen esőnadrág vált be a maihoz hasonló csodás időjárásban?

Teljes hosszúságú nadrágra gondolok, ami mondjuk 1 órát kibír átázás nélkül esőben. Van ilyen?

Figyu !

Ha itt ajánlgatjuk ezt a fél esőnadrágot, miért akarsz szenvedni a teljessel ? Hidd el, van olyanom is, nem is rossz gyártmány. (Gore Bike Wear) De ez a félszerzet jobb.

Én pl. a mai esőben is a Rainlegs-ben voltam 1 órát, tökéletes.

Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Nem bánod meg, szerintem nagyon ki jól kitalált cucc. És a széltől is véd viszont nem fülledsz be alatta, mert szellőzik.
Én nagyon szeretem.

A mai esőben egyből tudtam tesztelni, és teljesen jó volt, ahol kellett védett, és nem fülledtem bele.