Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

6. kantáros softshell nadrág + sima combot takaró futónadrág (ilyen lycra/stretch féle). Ez fagypontig jó, az alatt közéjük húzok még egy sima, csak hosszú stretch futónadrágot. A softshell vízhatlan, a többi nem, de fagynál ez elvileg nem probléma mert lesöpröd a friss hóesést, vagy ráfagy és szigetel :) Na mondjuk -5 alatt vagy jégesőben még nem próbálkoztam.

A Decás cuccokkal szerintem úgy általában semmi baj nincs, főleg az ár függvényében. Az aláöltöző kesztyűjük nekem bevált, de olyat is próbáltam hogy sima (nem Decás) sielőkesztyű, az nagy hidegnél még jobb mint 2-3 réteg spéci alá/bicikli kesztyű kombinációja (és olcsóbb), csak nehezebb fékezni mert csak a hüvelyk van külön.

A BBB-nél van különbség, a softshell kabát az bevált, a nyári kesztyűk is (csak van ami mosásnál mindig ereszti a fekete festéket, akárhányszor mostad már ki), a kamásli is, csak vigyázni kell vele mert gyorsan szakad, stb.

Az tény hogy van drága cucc ami azért relatív nagyon jó mert más nem tudja olcsón megcsinálni/koppintani, a használt rétegek technikája/anyaga le van védve és keményen üldözik a hamisítókat (lásd TAFTA/TPP szerződés meg hasonló). A TheNorthFace Summit kabátok pl. lehet hogy nem sokkal jobban védenek mint egy olcsóbb/saját márka, de pl. nem ugyanabban a súlykategóriában. A német Bike magazinban a softshell esőkabát tesztből az derült ki hogy nem a márka vagy az ár a fontos, hanem a cég akivel szerződtetnek, pl. Goretex (ami persze az árat befolyásolja) . Aztán jönnek a másodlagos dolgok mint pl. a szabás, opciók, ár, szolgáltatási szint stb.

Hagyományos/olcsó anyagokból is meg lehet oldani több rétegből, csak ez kompromisszumokhoz vezethet, mint a súlyban/mozgékonyságban, vagy nálam az eső terén (de százszor jobb mint a farmerben, azt csak egyszer játszottam meg hideg esőben, soha többé :)).

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Akkor egy kérdés: Téli bringás nadrág betéttel vagy nélküle?

1. betéttel csak aláöltözet a nadrág alá

2. betét nélkül nyári nadrág a téli alá

3. betét nélkül nyári nadrág és rá aláöltözet fölé téli

4. betétes nyári kantár nélküli, aláöltözet, majd arra a betétes téli. Itt a nyári az egy szintén Decás vékony betétes naci lenne nálam.

Nekem ezek a kombók jutottak eszembe. Bármelyik jó lehet.

Csak ötleteket, tapasztalatokat várok. Kinek mi jött be?

A 3.-nál lehet probléma, hogy gyűrődhet az aláöltözet naci?

szerk: abbahagyjam?  ;)

5. betétes alsónadrág + aláöltöző + betét nélküli téli... :)

Viccet félretéve. Én külső rétegnek betétes nadrágot hordok és ezt kombinálom az időjárástól függően

1. aláöltöző + betétes téli thermo

2. aláöltőzö + betétes téli szélálló

3. betét nélküli thermo + betétes téli szélálló

A betét nélkülinél indok lehet, hogy kevesebbet mosod, ha betétes alsóval vagy aláöltözettel hordod, így hosszabb ideig marad használhatóbb a spéci szélálló anyagú naci.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Tavaly vettem egy sí sisakot és még magam is meglepődtem, hogy mennyit dobott a komfort érzetemen. Na meg az idén beszerzett gyapjú derék melegitőm.

Amúgy a dékás kesztyű is jó, vízálló, van rajta szellőző és lehet venni hozzá aláláöltöző kesztyűt.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Akkor egy kérdés: Téli bringás nadrág betéttel vagy nélküle?

1. betéttel csak aláöltözet a nadrág alá

2. betét nélkül nyári nadrág a téli alá

3. betét nélkül nyári nadrág és rá aláöltözet fölé téli

4. betétes nyári kantár nélküli, aláöltözet, majd arra a betétes téli. Itt a nyári az egy szintén Decás vékony betétes naci lenne nálam.

Nekem ezek a kombók jutottak eszembe. Bármelyik jó lehet.

Csak ötleteket, tapasztalatokat várok. Kinek mi jött be?

A 3.-nál lehet probléma, hogy gyűrődhet az aláöltözet naci?

szerk: abbahagyjam?  ;)

Edited by eddie1978, 2013. December 14. - 21:27.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Nincs, teljesen jó. Lehet így hülyén hangzik nekem jól mükszik. Pláne hogy 4 éve úgyan így árulják. pedig pont a deca az ahol akár 6 havonta változtatnak ugyanazon a terméken. Szvsz ha sok lett volna a vásárlói panasz akkor változtattak volna. Pölő a bringáskabát.

Edited by zeezoltano, 2013. December 14. - 20:48.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Térdnél félig oldalt van a szélálló rész nincs elszabva.

,,Térdnél félig oldalt van..." És ez szerinted nincs elszabva..? :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Térdnél félig oldalt van a szélálló rész nincs elszabva.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

A téli kerékpáros öltözködést csak tapasztalattal lehet megtanulni. Kell hozzá pénz ez tény. Most már feltudok öltözni egy egésznapos akár -10 fokos bringázáshoz is pedig nagyon izzadós és fázós is vagyok. Kell egy jó téli cipő és egy egésznapos túrához nekem 3 pár kesztyű. Nálam ez a legfontosabb ezen a két ponton kezdek fázni a leggyorsabban. +legalább egy felső aláöltözett tartalékba ha az elsőt már átizzadtam.

eddie1978 igen ugyanarról beszélünk

Rajtad is így félrecsúszva áll mint a képeimen? Nekem emiatt fura. Ha nagyon megerőltetem magam, akkor be tudom egy kicsit forgatni a térdem fölé a szélálló részt, de sajnos csak középig. Ezt érzem is. Ha szépen lefedné az egész ízületet nem lenne semmi gondom vele. Máshogy nem tudom felhúzni. Így adja magát.

Egy ideje már nekem is van miből kombinálni. Néhány éve már télen is tekerek rövideket max 55km. Igaz nem a legkomolyabb űrtechnika, de működik. Decás softshell kabát teljesen jó példának okáért. Méretre a legjobb egy Agu turis kabátom. Kesztyű mint írtam nekem még nincsen, mert nem találtam kényelmeset az 1500Ft-tos Decás polárkesztyűnél. Mindnek előbb-utóbb kijön az ujja hegyén az ujjam. Decás kesztyűtáblázatról lelóg az ujjam az XXL méret fölött. Tenyérszélességben jó lenne XL is, csak az a fránya hossz.

Nem is vagyok extrém magas a 191cm-rel, 78kg. Rohadt nehéz ruhákat vennem. Szerencsére öltönyből már vannak L méretek egy ideje. Löfflernél láttam nadrágot ilyen etióp égimeszelőknek az alap 50-52-54 méretre építettek csak 6cm-rel hosszabbak a nadrágok.

(Az általános blablával a boltokról kicsit elragadtattam magam, de rossz napom volt akkor.)

Köszönöm mégegyszer!

Edited by eddie1978, 2013. December 14. - 20:16.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

A kesztyű mindenképp legyen nagyobb ha egy kicsit is hozzá ér az újjvégedhez ott már elkezd fázni. Én ezt nagyon tudom mert két újjvégemből is sikerült levágnom egyszer közel egy cm-t így ott még érzékenyebb. Nekem az vált be a ha egy vékony nyári kesztyűre még éppen rá jön akkor pont jó lesz télen.

Ja és az aláöltöző kesztyű is nagy találmány ( van decás is ) :)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! Így már árnyaltabb a kép. Az olcsó sem mindig rossz, ahogyan én is tapasztaltam, és a drága sem mindig annyival jobb. Igazán komoly cuccom még nem volt, csak az alább említett Decathlonos nadrág és a softshell kabát. Mindkettőt tavaszi akcióban vettem.

Most van egy méretproblémás egyszer használt Nortwave Blade nadrág eladó. Méretet még letisztázom és ha megfelel, akkor az lesz.

Kesztyűvel még hadilábon állok. Az XXL méretek rövidek picit ujjban, amiket itt Fehérváron fel tudtam próbálni.

Nem egyszerű. Hosszban kell az XXL minimum, szélességben az L-XL méret lenne jó.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

A téli kerékpáros öltözködést csak tapasztalattal lehet megtanulni. Kell hozzá pénz ez tény. Most már feltudok öltözni egy egésznapos akár -10 fokos bringázáshoz is pedig nagyon izzadós és fázós is vagyok. Kell egy jó téli cipő és egy egésznapos túrához nekem 3 pár kesztyű. Nálam ez a legfontosabb ezen a két ponton kezdek fázni a leggyorsabban. +legalább egy felső aláöltözett tartalékba ha az elsőt már átizzadtam.

eddie1978 igen ugyanarról beszélünk

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Aldis cuccok is tök jók (pl. A sisakok konkrétan Cratonik), de a drágább decas cuccok tényleg profik. BBB nekem túlárazott alsó közepes holminak tűnik. A campa esőkabátom meg szimplán hasznalhatatlan. térdre en vettem külön terdmelegitot, de nekem hidegre nagyon érzékeny az izuletem

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

pár napja vettem Berger aláöltözetett,40 helyett 15 euroért(gyűrőtt volt a doboza) ha valaki sokat edz esőben annak ott a Castelli Gabba,ennél jobb nem is kell.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Hát nem tudom. Tény és való, nekem is van Löffler aláöltözetem, sok éve tényleg semmi baja. De nekem az Aldis (vagy Eduscho-s:-) is tök jól működik, az is tök egyben van sok év után is.

Ruhára is el lehet csillagászati összegeket költeni. Múltkor gyalogtúráztam, jól kereső haveron minden Mammut volt, kb 1000 Euro volt rajta. Rajtam minden Aldi vagy Eduscho. És nehogy azt hidd, hogy annyi pénzért a Mammut már hibátlan. Fenéket ! Az is beázik meg egyéb gondok, pedig az az outdoor ruhák egyik nagyon komoly márkája.

persze, nem mindig jobb a márkás cucc, de aláöltőzőben nekem érezhető a különbség. softshellben vagy túrazokniban már egyre kevésbé. mindkettőből aldis van, teljesen jó mindkettő. az aldis futófelsőim is. márkásat aláöltözőn kívül csak bakancsból veszek...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts

Hát nem tudom. Tény és való, nekem is van Löffler aláöltözetem, sok éve tényleg semmi baja. De nekem az Aldis (vagy Eduscho-s:-) is tök jól működik, az is tök egyben van sok év után is.

Ruhára is el lehet csillagászati összegeket költeni. Múltkor gyalogtúráztam, jól kereső haveron minden Mammut volt, kb 1000 Euro volt rajta. Rajtam minden Aldi vagy Eduscho. És nehogy azt hidd, hogy annyi pénzért a Mammut már hibátlan. Fenéket ! Az is beázik meg egyéb gondok, pedig az az outdoor ruhák egyik nagyon komoly márkája.

Marci

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Egy Mavic vagy Gore kabáttól mit reméltek ? Hogy 30-40 ezer pénzért mi fog történni veletek ? Valaki meséljen már erről !

Ezt úgy kérdem, hogy van kis millió ruhám az Alditól a Gore Bike Wear-ig, Löfflertől Elastic-ig. Kezdésnek elmondom, hogy én valami földöntúli csodát láttam a legdrágább ruháimba, mondván, hogy a fantasztikus teljesítményük (bármi legyen is az ) majd kárpótol az áráért. De nem ! Alig van különbség az olcsó ruháimhoz képest. Sőt ! Sokszor sokkal hamarabb tönkremennek, mint az olcsóbb ruhák.

Haverok is hatalmasakat csalódtak már méregdrága ruhákban és sokszor egekig magasztaltak Dacathlonos, Aldis ruhákat.

Nem tudom a tutti megoldást de az igazság megint valahol középen lesz. Szóval, a magas ár nagyon nem garancia a jó teljesítményre. Én is nézegettem BBB ruhákat, nagyon nem olcsók és nem tűnt meggyőzőnek az anyaga, szabása. Ha mint céget kiemelhetek (persze mindig az egyes termék számít), nekem az Endura ruhák jöttek be. Úgy árban (olcsóbb szériából vásároltam téli és esőkabátot, sapkát) mint teljesítményben, szabásban.

Személyes tapasztalat alapján a Löfflert kihagynám a felsorolásból. Legalábbis aláöltözet tekintetében. Ég és föld az aldishoz vagy decathlonoshoz képest. Évek óta nyüstölöm mindkettőt és semmi baja, egy varrás nem feslett fel, az anyaga sem nyúlt ki, pedig nem csak futáshoz, bringázáshoz, de sokszor még melóba ing alá is hordom.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts

Egy Mavic vagy Gore kabáttól mit reméltek ? Hogy 30-40 ezer pénzért mi fog történni veletek ? Valaki meséljen már erről !

Ezt úgy kérdem, hogy van kis millió ruhám az Alditól a Gore Bike Wear-ig, Löfflertől Elastic-ig. Kezdésnek elmondom, hogy én valami földöntúli csodát láttam a legdrágább ruháimba, mondván, hogy a fantasztikus teljesítményük (bármi legyen is az ) majd kárpótol az áráért. De nem ! Alig van különbség az olcsó ruháimhoz képest. Sőt ! Sokszor sokkal hamarabb tönkremennek, mint az olcsóbb ruhák.

Haverok is hatalmasakat csalódtak már méregdrága ruhákban és sokszor egekig magasztaltak Dacathlonos, Aldis ruhákat.

Nem tudom a tutti megoldást de az igazság megint valahol középen lesz. Szóval, a magas ár nagyon nem garancia a jó teljesítményre. Én is nézegettem BBB ruhákat, nagyon nem olcsók és nem tűnt meggyőzőnek az anyaga, szabása. Ha mint céget kiemelhetek (persze mindig az egyes termék számít), nekem az Endura ruhák jöttek be. Úgy árban (olcsóbb szériából vásároltam téli és esőkabátot, sapkát) mint teljesítményben, szabásban.

Edited by marton, 2013. December 14. - 01:44.

Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

(Érdekes. Helyi bringaboltban, amit már megfogadtam, hogy nem látogatok, totál lenézően nyilatkoztak úgy globál a decathlonos ruházatról. Nem értem miért.

tán mert ami sajátmárkás és olcsó az tényleg fosadék, ami meg elfogadható az  annyiba kerül mint a jobb "márkás" cucc. én is vettem pl tavaly 6k-ért télinek árult állítólg softshell kabátot. 10 fokig  tök jó pld kutyasétáltatáshoz. mongyuk kb arra is vettem. :)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Hidd el látott. Te mennyit terveztél? 4 éve használom -15ben is tekertem benne és meg volt a téli tortúra is benne ha ez mond valamit. Úgy hogy -5 és -11 fok között volt a hőmérséklet.

http://www.teljesitm...hu/tura?id=4931

A térded fázott vagy csak utólagos belemagyarázással van dolgunk? Nem kötözködöm teljesen öszinte a kérdés.

A másik, téli cipőd van-e hozzá mert anélkül sok értelme nincs.

Szerintem ez teljesen szubjektív. Nem írtam oda, hogy nekem nem ok. Bocsiiiii.

Lehet nem  is ugyanarról beszélünk. https://picasaweb.go...feat=directlink

Azt még el tudom dönteni, hogy fázok-e vagy sem:)

A téli cipős dolgot nem kezdeném el ha lehet. Volt.

Tervezni? Nem. Hasonló konstrukciót nem láttam. Ahol külön térdbetétet láttam, ott 180 fokban körülveszi a térdet.

Ez nem neked, csak úgy kijött:

(Érdekes. Helyi bringaboltban, amit már megfogadtam, hogy nem látogatok, totál lenézően nyilatkoztak úgy globál a decathlonos ruházatról. Nem értem miért. Több terméküket is használom és jók. Kicsit sznobok/pont a polcon lévő BBB ruházatot akarják rásózni mindenkire. Volt egy hosszú beszélgetésem velük, hogy nem sokan engedhetik meg maguknak a drága ruházatot. Szerintük az a jó kizárólag. Vegyen mindenki Assos, X-Bionic 100-150kFt kabátot?

Azzal már elő sem jövök, hogy az itteni boltok mindig kioktató hangnemben beszélnek az emberrel és a legutóbbi beszélgetésnél még büszkék is voltak, hogy másnak is fikázták a decás termékeket. Most a napokban leveleztem a BBB-vel és a bike24-gyel (Mavic, Gore) a témában. Teljesen normális hangnemben válaszoltak. Segítőkészek. Úgy döntöttem bevállalom a németből rendelést. Árához képest egy visszaposta nem veszélyes abban az esetben ha méretprobléma lenne.

Amit még nem értek, hogy kérdezek valamit és tök mást válaszolnak. Nyerget kersek nadrágot akarnak rámsózni a boltban. Fórumban Speedplay pedál tapasztalatra kérdezek, jön a válasz hogy a cipő talpán van a pedál. Kész vagyok sokszor ettől. Fárasztó.

Voltam nagyon sok korrekt bringás üzletben is a fentiek mellett.)

Béke:)

Edited by eddie1978, 2013. December 13. - 23:43.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Hidd el látott. Te mennyit terveztél? 4 éve használom -15ben is tekertem benne és meg volt a téli tortúra is benne ha ez mond valamit. Úgy hogy -5 és -11 fok között volt a hőmérséklet.

http://www.teljesitm...hu/tura?id=4931

A térded fázott vagy csak utólagos belemagyarázással van dolgunk? Nem kötözködöm teljesen öszinte a kérdés.

A másik, téli cipőd van-e hozzá mert anélkül sok értelme nincs.

Edited by zeezoltano, 2013. December 13. - 22:53.