6. kantáros softshell nadrág + sima combot takaró futónadrág (ilyen lycra/stretch féle). Ez fagypontig jó, az alatt közéjük húzok még egy sima, csak hosszú stretch futónadrágot. A softshell vízhatlan, a többi nem, de fagynál ez elvileg nem probléma mert lesöpröd a friss hóesést, vagy ráfagy és szigetel Na mondjuk -5 alatt vagy jégesőben még nem próbálkoztam.
A Decás cuccokkal szerintem úgy általában semmi baj nincs, főleg az ár függvényében. Az aláöltöző kesztyűjük nekem bevált, de olyat is próbáltam hogy sima (nem Decás) sielőkesztyű, az nagy hidegnél még jobb mint 2-3 réteg spéci alá/bicikli kesztyű kombinációja (és olcsóbb), csak nehezebb fékezni mert csak a hüvelyk van külön.
A BBB-nél van különbség, a softshell kabát az bevált, a nyári kesztyűk is (csak van ami mosásnál mindig ereszti a fekete festéket, akárhányszor mostad már ki), a kamásli is, csak vigyázni kell vele mert gyorsan szakad, stb.
Az tény hogy van drága cucc ami azért relatív nagyon jó mert más nem tudja olcsón megcsinálni/koppintani, a használt rétegek technikája/anyaga le van védve és keményen üldözik a hamisítókat (lásd TAFTA/TPP szerződés meg hasonló). A TheNorthFace Summit kabátok pl. lehet hogy nem sokkal jobban védenek mint egy olcsóbb/saját márka, de pl. nem ugyanabban a súlykategóriában. A német Bike magazinban a softshell esőkabát tesztből az derült ki hogy nem a márka vagy az ár a fontos, hanem a cég akivel szerződtetnek, pl. Goretex (ami persze az árat befolyásolja) . Aztán jönnek a másodlagos dolgok mint pl. a szabás, opciók, ár, szolgáltatási szint stb.
Hagyományos/olcsó anyagokból is meg lehet oldani több rétegből, csak ez kompromisszumokhoz vezethet, mint a súlyban/mozgékonyságban, vagy nálam az eső terén (de százszor jobb mint a farmerben, azt csak egyszer játszottam meg hideg esőben, soha többé ).