Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Én ezt használom alsót és felsőt is. Nagyon meleg thermo hosszú gatya alá és nem izzadok bele  http://www.decathlon...aoltozet-1.html

Én karácsonyra kaptam Flowfit felsőt és Simple warm alsót, a felső jó meleg de izzadósabb mint pl. a (jóval vékonyabb, tehát hűvösebb is) Nike Pro Combat. Ha könnyen izzadsz akkor versenyre vagy edzésre nem igazán ajánlanám. Az alsót erre nem próbáltam viszont kitűnő pizsamának :) Meglehet hogy nekem még jobb is lenne megterhelésnél mint a Flowfit mert vékonyabb, de lábra nem izzadok annyira mint mellkason/háton. Az újévi "versenyen" két vékony Nike réteggel a rövidújjú mez alatt teljesen megvoltam (4 foknál, nem ezer százalékosan, de tolva), ott a Flowfit féle felsőbe nagyon beleizzadtam volna.

Még egy észrevétel: újonnan nagyon jól néznek ki de gyorsan összeszedik a szöszöket, a háziállatoknál is hasznos ragadósrollert ajánlom, kimosás nem igazán segít ezellen.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Én ezt használom alsót és felsőt is. Nagyon meleg thermo hosszú gatya alá és nem izzadok bele  http://www.decathlon...aoltozet-1.html

csatlakozom, nemrég vettem ilyet és teljesen tökéletes.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Sziasztok elsőnek Boldog Új évet mindenkinek.

Azt szeretném kérdezni mi a véleményetek a Decathlonos aláöltözőkről ? 

Felső aláöltözőm az van az ok. A nadrág aláöltözőkről kellene pár info.

Nem kifejezetten bringást keresek mert láttam van sí snowboard túra aláöltöző .

Ezeket lehetne használni decathlonos membránon bringás nadrág alatt? Mert ilyenkor azért már kicsit hideg az  a hosszú nadrág .

Segítségeteket köszi  :)

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

Sziasztok elsőnek Boldog Új évet mindenkinek.

Azt szeretném kérdezni mi a véleményetek a Decathlonos aláöltözőkről ? 

Felső aláöltözőm az van az ok. A nadrág aláöltözőkről kellene pár info.

Nem kifejezetten bringást keresek mert láttam van sí snowboard túra aláöltöző .

Ezeket lehetne használni decathlonos membránon bringás nadrág alatt? Mert ilyenkor azért már kicsit hideg az  a hosszú nadrág .

Segítségeteket köszi  :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Nekem is olyan van két pár. Egyedül ezek amik jók, mert rugalmas egy picit és nem szorít. Van egy XL kesztyűm, amit az itteni Nomád túraboltban vettem. Az tenyérben már mondhatni bő, míg ujjhosszban nem az igazi még. Ennek ellenére használom, mert nincsen más.

Ma visszaírtak a Bike-Discounttól. Nem kell foglalkoznom a DHL tickettel. Küldjem vissza a legolcsóbb módon és visszatérítik. Mivel érdemes? Futár vagy posta? Írtam, sőt 3 képet is küldtem a kezemről vonalzóval fényképezve, nekik a kéz-ujj méreteimről. Felajánlották, hogy küldjenek-e nagyobbat. Ez 12-es méretnek van hirdetve. Így vakon nem tudom, hogy érdemes-e még egyet próbálkozni. Nem tudom. Biketrigger ajánlata a próbával a BBB XXXL kesztyűre megnyugtatóbb. Inkább oda beáldozom az ~5k benzinköltséget, majd ha lesz kesztyű.

Lassan megint tavasz lesz és már nem is kell kesztyű :D

Igazad van, vehettem volna mégegy párat, de majd valami vastagabb polárt szeretnék, amit nem bringásboltban fogok megkapni.

Én eddig kétszer küldtem vissza nekik postával és biztosítva, mert úgy kérték. Az elsőt visszatérítették, ráadásul azonos összeg került vissza a bankkártyámra, tehát még az átváltásokon sem buktam. Amit legutóbb küldtem azzal nem tudom mi van, mert már jóideje megkaphatták és semmi hír, de majd intézkedem.

Nagy távolság esetén én inkább a postát választom, nekem a bolt ajánlotta fel, hogy kettőt küldenek és a nem megfelelő méretet küldjem vissza. Persze ki kellett fizetni mindkettőt, de utána visszakaptam.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

A pécsiben vettem 50% akcióban 890 forintért polár kerékpáros kesztyűt XXL méretben, már csak ez a méret van és pár darab. Átmeneti időben teljesen jó, de selyem aláöltöző kesztyűvel szerintem fagypontig simán. Vettem selyem aláöltöző kesztyűt 2XL méretben 2190 forintért. A kezem elég nagy és ez jó rá.

Az összes többi kesztyű (kerékpáros, túra, sí) amiket próbáltam XL vagy XXL méretig voltak, iszonyatosan szűk a bélésük, szorít és teljesen végigéri az ujjam, ha nem rövid. A saját márkájú kesztyűik teljesen alá vannak méretezve.

Nekem is olyan van két pár. Egyedül ezek amik jók, mert rugalmas egy picit és nem szorít. Van egy XL kesztyűm, amit az itteni Nomád túraboltban vettem. Az tenyérben már mondhatni bő, míg ujjhosszban nem az igazi még. Ennek ellenére használom, mert nincsen más.

Ma visszaírtak a Bike-Discounttól. Nem kell foglalkoznom a DHL tickettel. Küldjem vissza a legolcsóbb módon és visszatérítik. Mivel érdemes? Futár vagy posta? Írtam, sőt 3 képet is küldtem a kezemről vonalzóval fényképezve, nekik a kéz-ujj méreteimről. Felajánlották, hogy küldjenek-e nagyobbat. Ez 12-es méretnek van hirdetve. Így vakon nem tudom, hogy érdemes-e még egyet próbálkozni. Nem tudom. Biketrigger ajánlata a próbával a BBB XXXL kesztyűre megnyugtatóbb. Inkább oda beáldozom az ~5k benzinköltséget, majd ha lesz kesztyű.

Lassan megint tavasz lesz és már nem is kell kesztyű :D

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Olyasmi lehet, mint a vekony alsokesztyü. Biztosan segit, hogy melegebb legyen.

De 2ezer Ft-on nem buksz nagyot ! Megveszed es kiprobälod. Ennyi.

Ha sok-sok ezer Ft-ot nem sajnälunk egy gumiert vagy fekpofäert, ami gyakori hasznälat mellett nehäny rövid honapot bir ki a bringän, akkor a zokni kib. ingyen van.

Igazad van, 2000 forint nem sok a próbáért. Azért nem vettem meg, mert 46-ig van számozva, de US számozás szerint 11.5, nekem pedig US 13-14 a méretem. Nagyon elasztikus, de csak oldalirányban. Félek, hogy rövid lesz.

Ismét elmentem a fehérvári decába. Nem találkoztam merinós cuccokkal a túra részlegen. Kesztyűből nincsen XXXL. Két túrás kesztyűből találtam a honlapon, kirakva nincsen, még helye sincs. Maximum XXL.

A pécsiben vettem 50% akcióban 890 forintért polár kerékpáros kesztyűt XXL méretben, már csak ez a méret van és pár darab. Átmeneti időben teljesen jó, de selyem aláöltöző kesztyűvel szerintem fagypontig simán. Vettem selyem aláöltöző kesztyűt 2XL méretben 2190 forintért. A kezem elég nagy és ez jó rá.

Az összes többi kesztyű (kerékpáros, túra, sí) amiket próbáltam XL vagy XXL méretig voltak, iszonyatosan szűk a bélésük, szorít és teljesen végigéri az ujjam, ha nem rövid. A saját márkájú kesztyűik teljesen alá vannak méretezve.

Edited by freddyke, 2013. December 29. - 21:11.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Ismét elmentem a fehérvári decába. Nem találkoztam merinós cuccokkal a túra részlegen. Kesztyűből nincsen XXXL. Két túrás kesztyűből találtam a honlapon, kirakva nincsen, még helye sincs. Maximum XXL.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts

Olyasmi lehet, mint a vekony alsokesztyü. Biztosan segit, hogy melegebb legyen.

De 2ezer Ft-on nem buksz nagyot ! Megveszed es kiprobälod. Ennyi.

Ha sok-sok ezer Ft-ot nem sajnälunk egy gumiert vagy fekpofäert, ami gyakori hasznälat mellett nehäny rövid honapot bir ki a bringän, akkor a zokni kib. ingyen van.

Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

A pécsi áruházukban nincsenek Merino cuccok. Budaörsön van a legnagyobb áruházuk elvileg, remélhetőleg ott lesz.

Láttam selyemzoknit a sícuccoknál 2000 forintért, jó lehet ez egy kis extra meleghez?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Vettem egy Icebreaker Merino vastag (260g/m2) alsó aláöltözőt, a szélálló nadrág alá szeretném, remélem beválik. Nem volt olcsó, de Icebreaker cuccal más jó tapasztalatom is volt, ezért lett ez.

Nézegetem a Decathlon kínálatában a Merino termékeket: Quechua techwool néven futnak. Felébe-harmadába kerül mint az Icebreaker. (Nem mintha most bánkódnék.) Próbálta már valaki? Ez van olyan minőség? Az Icebreaker csak azért annyi mert ez van ráírva vagy valóban jobb? Úgy értem gyapjú és gyapjú között lehet akkora különbség amit az ára tükröz?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

nekem egy budapetzi, elég nagy boltban magyarázta az eladó az éppen raktáron nem lévő 3800 ft-os deore középcsapágyra, hogy amúgy előleget szoktak kérni rendelésnél, de hát most ettől eltekintenek.... majdnem beleröhögtem a telefonba

ilyen boltot messzire el kell kerülni, mert komolytalanok

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Freddike ez a 15 évvel ezelőtti belker törvényben még így volt most már nincs.

bolti kisker : röviden hibás (gyárilag persze) cuccnál 72 órás csere, más esetben nincs. tehát ha te m-es pulcsit vettél, az már csak a kereskedő jóindulatán múlik hogy cseréli e.

netes (távollevő felek vagy mi a definicíó) vásásrlásnál van 8 napos elállási lehetőséged.

Megint sorry az OFF-ért.

Előre megtekintett, kipróbált, felpróbált dolognál (pl. lakás, autó vagy bicikli vagy akár ruha) adott előleg vagy foglaló esetén, valóban úgy van ahogyan írod. Ha már kifizette és kivitte az árut a boltból, valóban a kereskedő jóindulatán múlik hogy cseréli vagy visszavásárolja.

Megrendelt áruk esetében (tehát amit a vevő előre nem láthatott) én erősen úgy értelmezem, hogy akármilyen szituban adott előleg vagy foglaló mindenhogyan visszajár ha a vevő eláll a szerződéstől (a vásárlás szerződésnek minősül). Példa: előleggel megrendeli a kesztyűt, nem felel meg (méretprobléma vagy bármilyen okból), szerintem a bolt nem teheti meg, hogy nem adja vissza az előleget - tehát az előlegnek semmi értelme nem volt.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

semmi gond, nem árt tisztázni.

ha ráér 2. hétig, BBB-t pl amúgy nálunk pl próbálhatod, mindenféle kötelezettség nélkül meghozzuk, -úgy rémlik nincs raktáron az ajándék balaklava nélküli 3xl-es sem- .

Ok. Lehet róla szó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

OFF:
Valaki leírhatná a pontos definícióját az előlegnek és foglalónak, illetve az erre vonatkozó törvényt. Nem értem miért jár vissza a foglaló, ha elállnak a vásárlástól. Szerintem akkor nincs sok értelme neki. Lehet ez kicsit más dolog, de itt egy példa:
Van egy eladó kocsim. Jelentkezik egy vevő, hogy megvenné, de majd csak 2 hét múlva tudja kifizetni, addig ad valamennyi foglalót. Majd 2 hét múlva visszajön és visszakéri a pénzét, mert mégsem kell neki az autó? Pedig lehet, hogy a 2hét alatt már 3x megvette volna más az autót, de én azért nem adtam el, mert már lefoglalózták, amit bármikor visszakérhetnek. Ez hogy van?

offocska

ezért kell tisztázni hogy előleg vagy foglaló. ha foglaló , és a vevő all el a vásárlástól, akkor az nem jár vissza. ha a te hibádból hiusúl meg a szerződés teljesülése (adásvétel leginkább) akkor viszont duplán.

de nálam egzaktabbai is megfogalmazták :

http://hu.wikipedia....rg/wiki/Foglaló

http://batki.info/in...mi-a-kulonbseg/

Freddike ez a 15 évvel ezelőtti belker törvényben még így volt most már nincs.

bolti kisker : röviden hibás (gyárilag persze) cuccnál 72 órás csere, más esetben nincs. tehát ha te m-es pulcsit vettél, az már csak a kereskedő jóindulatán múlik hogy cseréli e.

netes (távollevő felek vagy mi a definicíó) vásásrlásnál van 8 napos elállási lehetőséged.

kicsit bulváros összefoglaló de a lényeg benne van

http://www.penzcentr...gn=portfoliobox

on

Edited by Bikertigger, 2013. December 25. - 17:00.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

OFF:
Valaki leírhatná a pontos definícióját az előlegnek és foglalónak, illetve az erre vonatkozó törvényt. Nem értem miért jár vissza a foglaló, ha elállnak a vásárlástól. Szerintem akkor nincs sok értelme neki. Lehet ez kicsit más dolog, de itt egy példa:
Van egy eladó kocsim. Jelentkezik egy vevő, hogy megvenné, de majd csak 2 hét múlva tudja kifizetni, addig ad valamennyi foglalót. Majd 2 hét múlva visszajön és visszakéri a pénzét, mert mégsem kell neki az autó? Pedig lehet, hogy a 2hét alatt már 3x megvette volna más az autót, de én azért nem adtam el, mert már lefoglalózták, amit bármikor visszakérhetnek. Ez hogy van?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Freddyke ez bolti kiskernél nem így van. csak hibás árunál. és olyan hogy foglaló, itt nincs, max előleg.

A törvény ebből a szempontból nem különbözteti meg a kereskedelmi formát. Foglaló és előleg is van és mindkettő visszajár. Az ide vonatkozó törvényt is előkereshetem.

Csak azt próbáltam leírni, hogy nagyon nem üzleties magatartás kesztyűre foglalót kérni. Eleve nem túl frappáns, ha egy üzlet nem tud akkora kockázatot bevállalni, hogy a kesztyűt majd esetleg később adja el másnak. Ha nem jó a méret, akkor a bolt egyébként sem mondhatja, hogy a vevő bebukta az előre adott pénzt, mert az törvénytelen. Ha pedig a vevő meggondolja magát bármilyen okból is, akkor is visszajár minden pénz. Teljesen mindegy mivel próbál védekezni a bolt. Ennek tudatában pedig sokkal egyszerűbb lenne azt mondani, hogy ha nem jó, nem kell ávenni, a vevő is szívesebben vásárolna. Ha nem akar rendelésre hozni, akkor sokkal korrektebb azt mondani, hogy sajnálja, de nem tudja kiszolgálni, mert nincs belőle készleten.

Szerk.: Közben írtatok. Sorry az offolásért. Azért írtam csak ezt le, teljes békével, mert a legtöbb vevő nincs tisztában a jogaival.

Edited by freddyke, 2013. December 25. - 15:31.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Ez már nem ruházat téma. Elnézést, hogy félrevittem. Majd akkor írok, ha sikerült valamit vennem. Béke:)

semmi gond, nem árt tisztázni.

ha ráér 2. hétig, BBB-t pl amúgy nálunk pl próbálhatod, mindenféle kötelezettség nélkül meghozzuk, -úgy rémlik nincs raktáron az ajándék balaklava nélküli 3xl-es sem- .

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Ez már nem ruházat téma. Elnézést, hogy félrevittem. Majd akkor írok, ha sikerült valamit vennem. Béke:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Én ilyenkor meg szoktam kérdezni, hogy ha nem jó a méret, akkor mit csinálnak? Először is, ha a ruha mérete nem jó, köteles visszavenni az árut. Másodszor, kevés vevő van tisztában a jogaival, de elárulom, hogy a vevő bármikor indok nélkül elállhat a vásárlástól és a foglaló visszajár. Ha a bolt nem így tesz, elmehetsz a Békéltető Testülethez, felszólítja őket és ha nem tesznek eleget, valószínűleg ők viszik a hatóságok elé vagy a bíróságra az ügyet. Egyébként az ilyen bolt nem korrekt és nem kell tőlük vásárolni. Ha akkora gond nekik, hogy rajtuk marad egy kesztyű, akkor ne foglalkozzanak kereskedelemmel.

Freddyke ez bolti kiskernél nem így van. csak hibás árunál. és olyan hogy foglaló, itt nincs, max előleg.