Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás
Úgy érted, hogy március 13-tól :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

hasznos info:

a Lidl-ben kompressziós aláöltözők vannak igen jó árban, rövidujjú és ujjatlan is. Kettőezer ha jól emlékszem. Még nem edzettem benne, de első próba alapján nagyon fasza. Ennyi pénzért pláne. Március 17-től meg bringamánia néven lesznek akciós bringáss cuccok. Ruházat, bukók, minden. Remélem valakinek hasznára vált :)

üdv

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Szia!

Szia!

tudnál abban segíteni, hogy a Mavic Inferno nadrágnak a szárán-bokájánál van cippzár?

Előre is köszönöm a választ, Üdv: Tom

Üdv,

Igen van zippzár a bokánál.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Bibibi megjött a karácsonyi ajándékom az Endurától Humvee 3/4.

2013 dec10-én lett megrendelve és ebben nem az itteni kereskedő a ludas. Az asszonyt is nagyon sajnáltam mert kicsit el is pityeredett hogy nem tudja oda adni, meg a boltost is mert ő nem tehetett semmiről csak szégyellte magát a nagy cég helyet is. Mostanában már rá sem kérdeztem, aztán tegnap megjött :) bár azért van bennem egy kis ilyen is :( :wacko: .

Ez is egy fajta image építés.

zeezoltano módosította - 2014. február 11. - 17:23

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Stately

Stately

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

...

Inferno kabát+nadrág. Meglátom majd milyen. ...

Szia!

Szia!

tudnál abban segíteni, hogy a Mavic Inferno nadrágnak a szárán-bokájánál van cippzár?

Előre is köszönöm a választ, Üdv: Tom

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

A mosó dió csak természetes alapanyagú ruháknál működik, alapból utálja a műanyagot.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Úgyhogy ezt nem igazán tudom, mennyire szürkül a fehér, de esetleg próbáld ki a színfogó kendőt...

Valamelyik német fogyasztóvédelmi szervezet nemrégiben kikisérletezte hogy a porok kevésbé szürkítenek mint a folyékony mosószerek (fogyasztóvédelmi lapban olvastam).

De azt vettem észre, hogy miután megszáradnak, elég szagosak,

Nekem a mosódióval volt ez a baj, úgyhogy maradok a mosószernél.

Talán még azt is érdemes megemlíteni hogy öblítőt nem szabad használni technikai ruhánál mert eltömi a mikroszövetet.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Én ebben a budapesti boltban szoktam venni technikai ruhák mosásához speciális mosószert: http://mallory.hu/ Olyan, mint a Holmenkol, csak sokkal olcsóbb, mert nem olyan neves márka. 1490 ft egy flakonnal.

Én mindent 30 fokon mosok, az utcai és a bringás ruháim is (sokkal többet fogyaszt 40 fokon, és nincs is rá szükség - nem beleértve a saras montizást, mert olyan nekem elvétve volt eddig). A bringás ruháim kímélő programmal mosom, ilyet minden mosógépen be lehet állítani. Centrifugálás helyett pedig 100/perc fordulatú "lecsepegtetés" programot választok a végén.

ui.: Ha már mosás: ajánlom mindenkinek a mosódiót. Én jópár éve nem használok mosószert (mármint az utcai ruhákhoz), a mosódió nagyon bevált. Nagyon olcsó, természetes, környezetbarát, nem méreg. Olyan olcsón veszem, hogy gyakorlatilag ingyen van. (Kb. egy éve vettem utoljára egy zacskóval, 1000 ft körül, és még bőven van belőle.) Mellesleg az öblítő merénylet az egészség ellen, a bőrünk az egyik legnagyobb immunszervünk, az öblítő felszívódva szépen allergizál. Baromság használni.

Köszönöm, ez hasznos. A jelenlegi mosógépünkön (Miele) 400 fordulat/perc a legkevesebb, amit tud, de ettől még az aláöltözőből is csöpög a víz kiakasztás után nemsokkal. 600 fordulat/perc minimum kell neki. Amíg volt helyem sosem centrifugáztam semmit csak kiakasztottam csöpögni, itt nincs hova. De az sem biztos, hogy jó a ruhának, mert akkor a benne levő víz húzza és nyúlik. Utcai ruhákhoz sem használsz öblítőt? Pécsen ezt egyszerűen nem tudnád megtenni, mert kőkeményre száradna az összes ruhád. Sopronban elmegy a vízkeménység.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Köszönöm a tanácsot! A maszkot nem a hideg miatt vettem, hanem a szmog miatt. Pont a legnagyobb csúcsforgalomban hajtom a kerékpárt Londonban... 

Ez a 3M 7500-as nem egy kicsit nagy? Kényelmes a viselete kerékpározás közben?

Van még egy pár gyalogosabb/biciklisebb márka mint pl. Totobobo, I Can Breathe és Vogmask, ezekből talán az I Can Breathe a legjobb, de hogy mennyire egyeszerű beszerezni azt nem merném megmondani (azt írják pl. hogy higiéniai okokból nem cserélnek, még ha méretről is van szó).

Én is nézegettem és az hétszentség hogy beleizzadok a Respro féle maszkokba, de a WC-légfrissitő doboz filterrel úgy nézel ki mint egy beteg ufó :) A kerek sminktörlő szerintem kínosan gagyi és esőben/sárban elázik. Van még a kissebb dobozos filter is, meg a beépített filteres 4251, csak ez rendszeres használatnál drágább mert nem lehet cserélni a filtert. Az új 6500 sorozat valamivel kissebbnek tűnik és szerintem jobban is néz ki, amellett kétharmadába kerül a 7500-nak. Ugyanaz a bajonett rendszer, csak a szűrést kell eltalálni mert ötmillió féle van, és ráadásul minden ország honlapján más a választék.

Városban a korom/finomszemcsés védelem (N95/N100) és a szerves (benzin) gőz (P95/P100) kombináció kell, úgy nézem a 7093C filter lenne megfelelő, csak valahol fel kéne próbálni mert három maszk méret van (6501/6502/6503) és két fajta: fix/leemelhető (650xQL). Arra is kiváncsi lennék hogy ezek a filterdobozok hosszabb ideig tartanak e mint a kerek filter, legalábbis az ár alapján azt várná az ember. A filterválasztást az is komplikálja hogy több szabvány van, az N/P amerikai (pl. 2078 - P95, 2297 - P100, 95, ill. 100%-os szűrés), a 2138 meg európai (GP2/GP3), és az jól el van rejtve hogy melyik pontosan milyen anyagokra hatékony (mezőgazdasági gőzök alatt pl. mit kell érteni, kéndioxid?). Az viszont vicces hogy bátran leírják hogy a Berilliumot megfogja :)

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

mi az, és mennyiért veszed?

a CUBE is árul sportruházathoz mosószert, de 3890 HUF a javasolt fogyára.

mi is mosódiót használunk, de például fehér ruhák mosására még mosószódával együtt sem elég jó (szürkülnek a fehérek) ami ingeknél kellemetlen...

Megnéztem, domal a márkája, egy flakon 1490 ft, és az van ráírva, hogy 13 mosáshoz elég. (Azért nem linkeltem, csak a Mallory bolt honlapját, mert nem találtam, szerintem nincs a honlapjukon.)

Ja, azt nem írtam, hogy én minden mosáshoz használok színfogó kendőt is. Mondjuk fehér ruhám alig van, most is vagy egy hónapja nem mostam fehéret, mert nem gyűlik össze egy mosásra való. Úgyhogy ezt nem igazán tudom, mennyire szürkül a fehér, de esetleg próbáld ki a színfogó kendőt...

Még a teljesség kedvéért, ha már ennyit írtam. :) A bringás ruháimnak ez a kímélő mosási program, amit írtam, 50 perc, a lecsepegtetéssel együtt. De azt vettem észre, hogy miután megszáradnak, elég szagosak, szerintem azért mert a használt víz nem jön ki belőlük ezzel a gyenge lecsepegtetéssel. Ezért azt csinálom, hogy ahogy lejár a mosási program, de még a lecsepegtetés előtt, csak leszivattyúztatom a vizet róla, és újra elindítom ugyanezt a kímélő programot, de már mosószer nélkül, csak tiszta vízzel, és a végén már tényleg a lecsepegtetéssel. Így jó tiszta a ruha utána, nincs szaga, és a centrifugálást is elkerülöm.

Amiatt meg nincs lelkiismeretfurdalásom, hogy dupla annyi vizet és energiát használok, mert ez eleve egy rövid program, másrészt az utcai ruháim is 40 perces gyors programmal mosom, mert a mindennapi használat mellett az is bőven elég (ráadásul 30 fokon), tök fölösleges 1,5-2 órás mosási programokkal mosni...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Én ebben a budapesti boltban szoktam venni technikai ruhák mosásához speciális mosószert: http://mallory.hu/ Olyan, mint a Holmenkol, csak sokkal olcsóbb, mert nem olyan neves márka. 1490 ft egy flakonnal.

Én mindent 30 fokon mosok, az utcai és a bringás ruháim is (sokkal többet fogyaszt 40 fokon, és nincs is rá szükség - nem beleértve a saras montizást, mert olyan nekem elvétve volt eddig). A bringás ruháim kímélő programmal mosom, ilyet minden mosógépen be lehet állítani. Centrifugálás helyett pedig 100/perc fordulatú "lecsepegtetés" programot választok a végén.

ui.: Ha már mosás: ajánlom mindenkinek a mosódiót. Én jópár éve nem használok mosószert (mármint az utcai ruhákhoz), a mosódió nagyon bevált. Nagyon olcsó, természetes, környezetbarát, nem méreg. Olyan olcsón veszem, hogy gyakorlatilag ingyen van. (Kb. egy éve vettem utoljára egy zacskóval, 1000 ft körül, és még bőven van belőle.) Mellesleg az öblítő merénylet az egészség ellen, a bőrünk az egyik legnagyobb immunszervünk, az öblítő felszívódva szépen allergizál. Baromság használni.

mi az, és mennyiért veszed?

a CUBE is árul sportruházathoz mosószert, de 3890 HUF a javasolt fogyára.

mi is mosódiót használunk, de például fehér ruhák mosására még mosószódával együtt sem elég jó (szürkülnek a fehérek) ami ingeknél kellemetlen...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

A ruhán a mosási jelölések között a teknő és benne a hőmérséklet tudomásom szerint kézi / gépi mosást jelent azon a maximális hőmérsékleten, amit megadnak. Ebbe beleértendő a gépi centrifugálás is.

A technikai ruháknak (beleértve a polyester, polyamid és merino aláöltőzők, második-harmadik rétegek (kabát, nadrág), nyári ruhák, thermo ruhák stb.) árt a centrifugálás? A jelölés szerint szabad, de mégis mi a javasolt / bevált módszer? Mindig kézzel mosok mindent és gépben centrifugálom. Árt ez a mikroszálaknak, főleg ha nagyon speciális ruha?

Balint30

Balint30

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Én is a szmog miatt hordom a maszkot. De télen még melegít is. ;-) A 7500-as maszk nagyobb a respro-nál, de nagyon kényelmes viselni. Egyébként 3 féle méret létezik belőle, úgyhogy az arc méretéhez valót kell választani. Szűrőbetétből a 2138-ast használom, ez aktív szenes a szmog ellen, plusz 50-szeres szűrést biztosít a szálló por ellen. Napi 1 óra használattal fél évente cserélem a betéteket.

Köszönöm az infókat. A héten be is szerzem, aztán a hétvégén tesztelem :-)

Köszi még egyszer!

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Köszönöm a tanácsot! A maszkot nem a hideg miatt vettem, hanem a szmog miatt. Pont a legnagyobb csúcsforgalomban hajtom a kerékpárt Londonban... 

Én is a szmog miatt hordom a maszkot. De télen még melegít is. ;-) A 7500-as maszk nagyobb a respro-nál, de nagyon kényelmes viselni. Egyébként 3 féle méret létezik belőle, úgyhogy az arc méretéhez valót kell választani. Szűrőbetétből a 2138-ast használom, ez aktív szenes a szmog ellen, plusz 50-szeres szűrést biztosít a szálló por ellen. Napi 1 óra használattal fél évente cserélem a betéteket.

• Balint30 kedveli ezt

Balint30

Balint30

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Nekem Oxford Chillout Neck Tube-om van, illetve Decathlonos sapkává is alakítható "sál". A Decathlonos gátol a légzésben, csak sálnak jó. Az Oxford-ban természetesen lehet lélegezni. Semmiféle speciális légzéstechnika nem kell hozzá. A szemüveg párásodik a maszkban illetve a szemembe több hideg levegő jut, ezért inkább csak sálként használom. -5°C-ben még nem para maszk nélkül menni, ha nem kell nagyon meredek kaptatókon felmenni, ahol kapkodni kell a hideg levegőt.

Köszi! A maszk nekem a szmog miatt kell, nem igazán a hideg miatt...

Balint30

Balint30

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Amikor anno nekem volt egy Resprom, akkor én egyáltalán nem tudtam az orromon levegőt venni. A maszkot ugyanis egy fémlemezzel kellett rászorítani az orromra, ami után a levegőnek már esélye sem volt az orromon keresztül átjutnia. Párakicsapódásra a maszkom belül nem emlékszem. A szemüvegem viszont mindig bepárársodott tőle, ha megálltam.

Azóta a resprot kidobtam, és lecseréltem egy 3M 7500-as félálarcra. Ebben rendesen lehet levegőt venni, nem szorítja az orrot, szinte alig párásodik tőle a szemüvegem, és ipari minőségű szűrőbetéteket lehet vele használni.

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Sziasztok!

Lehet, hogy túl egyszerű a kérdésem és az is lehet, hogy nem is ebbe a topikba tartozik szorosan, de nem találtam más, ehhez kapcsolódó topikot.

A kérdés a következő:

Tegnap vettem egy Respro City kerékpáros maszkot. A kérdésem az lenne, hogy mi a megfelelő légzéstechnika ebben a maszkban. Ha orron és szájon át veszem a levegőt, egy idő után a pára kicsapódása következtében annyira sok víz lesz az orromnál, hogy meg kell állnom, hogy "megoldjam" ezt a problémát. Ha csak szájon át veszem a levegőt, jobb, bár nem hiszem, hogy hosszútávon megoldás lenne, illetve aktív terhelés alatt nem igazán lehet jó...

Mi a véleményetek? 

Előre is köszönöm a válaszokat :-)

Amikor anno nekem volt egy Resprom, akkor én egyáltalán nem tudtam az orromon levegőt venni. A maszkot ugyanis egy fémlemezzel kellett rászorítani az orromra, ami után a levegőnek már esélye sem volt az orromon keresztül átjutnia. Párakicsapódásra a maszkom belül nem emlékszem. A szemüvegem viszont mindig bepárársodott tőle, ha megálltam.

Azóta a resprot kidobtam, és lecseréltem egy 3M 7500-as félálarcra. Ebben rendesen lehet levegőt venni, nem szorítja az orrot, szinte alig párásodik tőle a szemüvegem, és ipari minőségű szűrőbetéteket lehet vele használni.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sziasztok!

Lehet, hogy túl egyszerű a kérdésem és az is lehet, hogy nem is ebbe a topikba tartozik szorosan, de nem találtam más, ehhez kapcsolódó topikot.

A kérdés a következő:

Tegnap vettem egy Respro City kerékpáros maszkot. A kérdésem az lenne, hogy mi a megfelelő légzéstechnika ebben a maszkban. Ha orron és szájon át veszem a levegőt, egy idő után a pára kicsapódása következtében annyira sok víz lesz az orromnál, hogy meg kell állnom, hogy "megoldjam" ezt a problémát. Ha csak szájon át veszem a levegőt, jobb, bár nem hiszem, hogy hosszútávon megoldás lenne, illetve aktív terhelés alatt nem igazán lehet jó...

Mi a véleményetek? 

Nekem Oxford Chillout Neck Tube-om van, illetve Decathlonos sapkává is alakítható "sál". A Decathlonos gátol a légzésben, csak sálnak jó. Az Oxford-ban természetesen lehet lélegezni. Semmiféle speciális légzéstechnika nem kell hozzá. A szemüveg párásodik a maszkban illetve a szemembe több hideg levegő jut, ezért inkább csak sálként használom. -5°C-ben még nem para maszk nélkül menni, ha nem kell nagyon meredek kaptatókon felmenni, ahol kapkodni kell a hideg levegőt.

• Balint30 kedveli ezt

Balint30

Balint30

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Sziasztok!

A kérdés a következő:

Mi a véleményetek? 

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Eddig normál folyékony mosószerrel mostam, pl. Tomi. Most láttam, hogy van a Perwoll-nak kimondottan technikai ruhához való. Kb. annyiba kerül mint a normál Perwoll és ugyanaddig is elég. Leginkább csak izzadtságot öblítek ki, ahhoz alig kell beletenni. A sarat is elég jól kiviszi. Nem tudom van-e különbség a hagyományos és ez között, de ennél jobban nem szeretném bonyolítani. A síruhákhoz kell spéci mosószer különben elveszíti a vízállóságát.

Először én is a Holmenkolt használtam, de a kék Perwoll semmivel sem rosszabb, jóval olcsóbban.