Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Hosszúujjú (remélem, így kell leírni) zselés kesztyûm kilyukadt. Jön belõle ez a takony-szerû kakibarna ragacsos anyag. Soha ne vegyetek zselés kesztyût. Én hibám, meg sem néztem a boltban, mit sóznak rám. (3 éve volt kb.) Nem estem vele, semmi vadulás, szimpla tekerés melletti kormányfogás.
Undorító!!! :(

parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Aláöltözettel kapcsolatban: lehetõleg csak kerós, párologtatós cuccok ide is és minél kevesebb hagyományos ruhadarab. Régen léteztek pld. rövid kerós fölsõben is bolyhos, melegebb változat, ami azért párologtat is. Erre egy hosszú felsõ meg egy kabát nagyjából elég 0 fokig.

Nem kell szükség szerûen kerós aláöltözetnek lennie ... jobb túraboltokban kapható technikai aláöltözetek tökéletesen megfelelnek. A szabásuk is olyan, hogy ha elõre hajolsz akkor sem lóg ki belõle a hátad.
Én a Mountex Outletben szoktam venni ... a Moira márkájú aláöltözetek megfizethetõk és jók nekem. Van újjatlan, rövid és hosszú újjú változat.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Szevasztok!

Olvasgatom eszreveteleiteket, es kedvet kaptam a teli bicozashoz. Mivel teljesen kezdo vagyok ebben a temaban, segitsegeteket kernem, hogy mi kell egy teljes teli felszereleshez. Olyanra gondolok ami 0 fok alatt is megallja a helyet. Hozzateszem nem vagyok nagyon fazos.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Az átmeneti (tavasz, õsz) idõben szerintem a kar- és lábmelegítõs dolgok a legcélszerûbbek, menetközben is le-fel lehet tologatni az idõtõl és tereptõl függõen, vagy a karmelegítõ pld. befér hátra egy zsebbe. A mozgást sokkal kevésbé akadályozza, mint még egy réteg ruha. PErsze kb. 10 fok alatt már ez nem elég.
Aláöltözettel kapcsolatban: lehetõleg csak kerós, párologtatós cuccok ide is és minél kevesebb hagyományos ruhadarab. Régen léteztek pld. rövid kerós fölsõben is bolyhos, melegebb változat, ami azért párologtat is. Erre egy hosszú felsõ meg egy kabát nagyjából elég 0 fokig.

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Na ma próbáltam térdmelegítõt venni. Azért csak próbáltam, mer nem volt, csak S-es, azt meg felbróbáltam és szûk :(
na mindegy, rendeltem nagyobbat, remélem a következõ héten már meglesz.

Bár most még egész jó idõ van. Szerencsére!!!
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Csatlakozom, egy bringás kabát jó utcára is. Egyszer hirtelen azt vettem fel, aztán rajtam ragadt. Már több mint egy hónapja abban járok dolgozni, még senki nem nézett meg nagyon.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
ez kifejezetten szél és esõ álló, ha leszedem az ujjait, akkor se fúj át rajtam a szél, mivel szembõl jön :) én elõtte 2-3 hétig fagyoskodtam pulloverben, és azóta határozottan jobb a bringázás hidegben. hosszúgatyának meg szerintem egy kord nadrág megfelel. Mondjuk nekem az is szempont volt, hogy suliban ne nézzenek hülyének napközben, amíg nem bringán ülök. A kabáton is csak a fényvisszaverõ csíkok a furcsák, egyébként simán jó utcára is.

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
És ez beengedi a szelet? Most hülyeséget kérdeztem, vagy van olyan dzseki, amelyik beengedi a (menet) szelet? :confused:
na mindegy. Majd a köv. héten nézegetek én is dzsekit meg hosszú gatyát...

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
B'Twin márkájú decathlonos cucc, 12900 pénz volt, eddig meg vagyok elégedve vele nagyon, egy hibája, hogy az ujjakban nincs polár bélés, de most a héten pont jó volt így ujjak nélkül. Mondjuk úgy 5-10 fok környékén már hideg lehet így, de ha húzok még egy pullóvert az már sok, ha meg felrakom a kabát ujjait és nem húzok pulcsit, az nem a legkellemesebb...

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Szóval lezipzározható ujjú dzsekid van. És kb mennyi pénz egy ilyen? A márka nekem mind1. Csak az a lényeg, hogy ne fújjon be a szél!

Köszi!!

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
karmelegítõt? nekem lezipzározható ujjú dzsekim van és most mellényként használom, a karom nem fázik, legalább van egy jó nagy párolgási felületem :)

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
oké, holnap, vagy amikor tudom megpróbálom így! Köszi!!!

Szerinted érdemes külön karmelegítõt venni a "dzseki elõtti idõkre"?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Tapasztaltabbak segítségét kérném!

Átmeneti idõben [kb mint amilyen most is van] a mez alá vesztek föl valamit?
Nekem pólóval alatta melegem van nagyon, póló nélkül meg fázok! :(
Van-e valami megoldás erre?

elõre is köszönöm a segítségeteket!

én ilyenkor ugy szoktam, hogy van egy ilyen hosszújjú sportfelsõm, nem túl vastag, de hosszúujjú és meleg, és azt veszem fel a mez fölé, és ha hidegebb van, akkor pedig a mez alá még veszek egy egészen szellõs polot (mostanában pl az idei buda maratonost preferálom, az elég szellõs polo) + hosszujju bringáskesztyû, a melegebb fajtából...ez igy nekem ilyen idõben kb 40-54 km/hig jó, afelett sajnos már fázom benne...

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Tapasztaltabbak segítségét kérném!

Átmeneti idõben [kb mint amilyen most is van] a mez alá vesztek föl valamit?
Nekem pólóval alatta melegem van nagyon, póló nélkül meg fázok! :(
Van-e valami megoldás erre?

elõre is köszönöm a segítségeteket!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én is leírom tapasztalataimat a Campagnolo cuccokkal kapcsolatban, hátha valakit érdekel :) . Ma megjártam Visegrádot oda-vissza Pap-réten keresztül, lefele 45-ös átlag körül mehettem és semmi szél nem ment be a felsõbe és a nadrágba is csak elenyészõ. Baromi meleg cuccok, de felfele sem izzadtam bele, csak az alkarom. Nagyon bevált eddig! :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Ó basszus, akkor ezt pont lekéstem.:S :) Ugyanis most értem haza Decathlonból, beruháztam egy ilyen 0 fokos cuccba. Nekem tetszik, és rohadt meleg, az egyszer biztos. Bár ez igazán majda tekerésnél jön elõ. Ha jönnek a nagy hidegek úgyis kénytelen leszek még venni valami thermo felsõt. Majd meglássuk.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Hát ha jól sejtem, akkor te az aláöltözetrõl beszélsz, nem pedig thermo mez-rõl / kabátról. Na most én is voltam a Decathlonban pénteken, és a srác engem lebeszélt a bringás aláöltözetrõl, épp az ára miatt, és átkisért a futó-osztályra, ahol 1800-ért mutatott hasonló cuccot (és még normálisabban is nézett ki :)). Mondjuk az a 0 fok dolog szerintem úgy képzelhetõ el, hogy van rajtad még egy thermo mez, vagy egy bélelt kabát is, de nem az aláöltözet a legfontosabb tényezõ. Én azért vettem, mert pamut polóba sokkal hamarabb beleizzadok, és másfél - két óra, míg megszárad, amit vettem, az pedig háromnegyed óra alatt lényegében száraz volt (úgy, hogy rajtam maradt). És ugyebár a testtel érintkezõ hideg izzadtságtól igencsak lehet fázni :S

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Tegnap jártam a Decathlonban, ahol thermo bicós felsõket láttam (ha jól emlékszem a B'Twin, tehát a Decathlon márkája), amik kicsike kis dobozokba voltak összecsomagolva (tehát télleg nagyon vékony öltözék lehet) és az volt rájuk írva h 0 fokig használhatók, sõt a srác mesélte h sokott lenni -10 °C-ig mûködõ változat is.
Na most kicsit gyanakodva állok a dolog felett, fene se tudja de annyira nem bízom a Decathlon márkájában (bár néha télleg van 1-2 jó cuccuk), meg aztán tényleg olyan vékony anyaga volt mint egy pólónak. Bár biztos kell ráöltözni. Valaki ismeri ezeket a ruhákat? Ha jól emlékszem olyan 5000 körül mozgott az áruk. Ma megyek úgyis újra lehet beruházok egyre.

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Még sohasem volt "normális" bringás téli öltözékem, de most szeretnék beruházni egyre. Már csak a nadrág és a felsõtestre való hiányzik :) Nem tudom, milyet vegyek? Ebben kérnék segítséget!
Nézegetttem Specializedet, téli thermo mezt, meg thermo nadrágot. Egyenlõre, amíg még nem repkednek a mínuszok, elég ennyi, vagy még kell hozzá valami? (windstopperes dzseki, vagy térdmelegítõ, vagy még valami a felsõ alá?)
Elõre is köszi a válaszokat :)

Én már a Specko pelül bolyhos téli nadrágjában nyomom ... barmira bejön ... szerintem nulla fokig simán bírni fogja egyéb alálöltözet nélkül.
A thermo felsõ alá én egy rövid újjú Helly Hansen aláöltözetet használok. Jelzem reggel kerekezem ... no problem.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
én már teszteltem is egyet, de szerintem sikerült túlméretezni:)
xl-est teszteltem, hát nem az én méretem lett:) a mez miatt döntöttem mellette, vakon, de most már az M-es felé kacsingatok(sh térdmelegítõ)
gyalogolás közben természetesen lecsúszik, de tekerés közben meg sem moccan.