Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Na ma elmentem a Bringavilágba, ahol nagyon segítõkészen fogadtak. Vettem Campagnolo kantáros thermo nadrágot és thermo kabátot, vagy hogy is híjják :), az alá már csak a nyári mez kell és kész. Remélem jó vétel volt, eddig pöpec és megismertem artista létemet is a tükörben :D Holnap bevetés.
Egyébként van különbség a "racing" és a "training" betétek között, mármint érezhetõ különbség?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Lábmelegítõ viszont nem látszik, de attól tartok sokkal kevésbé melegít, illetve lecsúszik. Legalábbis az a térdmelegítõ, amit most használok (valami SZTK-s szar:D ) 3 lépés után sípcsont védõlesz, mert teljesen lecsúszik.:S

Jó öreg leukoplast sztem megoldja. Egy kör a térded fölött és csá. Csak ne legyen túl szoros. Mondjuk egész télen minden nap drága lesz, szal lehet rápróbálnék a szigszalagra. Télre nekem is kell valamit szervezni, majd jelentek:)

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
ez nem jó hír a térdmelegítõrõl... én is ilyen gazdaságosat akarok beszerezni :D az igazi bringás térdmelegítõ 4ezerrõl indul, ha jól tudom.

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Az lenne a kérdésem, hogy melyikkel járok jobban, egy teljes lábmelegítõvel, vagy téli bringás nadrággal? A nadrággal csak az a necces, hogy valszeg nem lesz pénzem rövid idõn belül újat venni, és mikor minden nap az iskolában abban az egyetlen bringás nadrágban vagyok az már necces.:D Lábmelegítõ viszont nem látszik, de attól tartok sokkal kevésbé melegít, illetve lecsúszik. Legalábbis az a térdmelegítõ, amit most használok (valami SZTK-s szar:D ) 3 lépés után sípcsont védõlesz, mert teljesen lecsúszik.:S

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Én csak azt tudom mondani, amit én próbáltam: tegnap megvettem a btwin dzsekit, amit néztem. belül polár bélés, kivéve az újjai (ezeket le is lehet zipzározni), kívül pedig egy kis mértékben lélegzõ, vízálló, windstopperes réteg. Még csak egy napot használtam, tegnap pont elég volt egy aláöltözetre rögtön ráhúzva, ha hidegebb lesz, akkor még húzok egy "mûanyag" kardigánt, ami sima utcai cucc, de melegít és átengedi az izzadtságot. Egyébként a dzseki nagyon jó, de az ujjából hiányolom a polár bélést, kicsit hûvös volt. A decathlonban segítõkészek voltak, és mondták is, hogy ne reménykedjek benne, hogy tökéletesen "lélegzik" egy ilyen kabát, csak jobb mint egy átlag utcai esõkabát :) És tényleg egy kicsit sikerült beleizzadnom, fõleg az ujjainál, de sokkal jobb, mint amit elõtte hordtam. Amit ajánlottak, hogy tényleg jól lélegzik, és melegít, windstopperes, azok a téli thermo mezek (kabátok), de ezek egyáltalán nem vízállóak, szóval mérlegelni, kell.
Nadrágról nem tudok nyilatkozni, nekem a lábaim nem olyan kényesek, eddig (elég helytelenül) farmerban tekertem, most majd egy kord nadrágban fogok, és beszerzek egy térdmelegítõt, biztos ami biztos, bár nem fáztak még.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Még sohasem volt "normális" bringás téli öltözékem, de most szeretnék beruházni egyre. Már csak a nadrág és a felsõtestre való hiányzik :) Nem tudom, milyet vegyek? Ebben kérnék segítséget!
Nézegetttem Specializedet, téli thermo mezt, meg thermo nadrágot. Egyenlõre, amíg még nem repkednek a mínuszok, elég ennyi, vagy még kell hozzá valami? (windstopperes dzseki, vagy térdmelegítõ, vagy még valami a felsõ alá?)
Elõre is köszi a válaszokat :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
köszi, majd még körülnézek, de eddig ezek bíztatónak tûnnek... lehet, hogy elég lesz a bélés nélküli, mert alapjában véve mindig melegem van, csak a menetszél fagyaszt meg :S viszont ha nem lélegzik a kabát, akkor folyik rólam a víz és azt nagyon utálom.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Azt tudom csak mondani, hogy van nekik egy-ket elegge normalis darabjuk is, de hogy pont ez milyen...

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
na elmentem ide is, de nem volt túl nagy választék, többet vártam tõlük. Két darab jöhet szóba, az egyik bélés nélküli, de egyébként állítólag mindent tud ami nekem kell (ez 7eFt), a másik ugyanez + kapucni + lecipzározható karrész + polár bélés (13eFt). Az elsõt megtaláltam a neten is:
http://www.btwincycl...g=gb&prod_num=2
Kinek mi a véleménye errõl?

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Szeretnék érdeklõdni, hogy hol érdemes bringás ruhát beszerezni (nagy legyen a választék, olcsó, nem kell nekem nagy név, csak jó minõség)...
Nem tudom mennyire minõsül ez reklámnak, de akár jöhet priviben is.
Egyébként elsõsorban rövidújjú mez érdekel alulra és egy szélálló, de "lélegzõ" kabát. Ez egyébként mennyire urban legend? Furcsán hangzik, hogy jól levegõzik, de nem süvít be a szél. Ezek egyébként vízállóak is, vagy az már tényleg fizikai képtelenség lenne? :)
Mennyire függ a márkától a minõség? Lehet hogy hülyén hangzanak a kérdések, de olcsón akarok jó cuccot venni, és ez lesz az elsõ bringás ruházatom, szóval nagyon tapasztalatlan vagyok, viszont utálom, hogy izzadok és fázok...

Ajánlanám még esetleg a Dechatlon-t.
Mondjuk nem az én világom, de egy kezdõ-középhaladó bringás bátran öltözhet onnan. Van relatíve olcsó, és közepes árfekvésû cucc is.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Nem nagyon tudok ebben tanácsot adni, mert az átlagnál sokkal kevésbé vagyok fázós, nekem személy szerint windstopper cucc elég. Alá meg áteresztõ réteg, ami nálam nem feltétlen kerékpáros ruházat, de bevált és olcsóbb is. Én nézelõdnék síruházat körében is a helyedben, ha tényleg hidegben akarsz tekerni. Egy pár aláöltözõt néha eléggé olcsón lehet kapni. (Bár ez inkább szezon végén igaz és nem az elején.) De persze a kabátot nem fogod akkor sem olcsón megúszni.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Az oké, hogy nem 4ezer forintos kínait akarok, de nem feltétlenül veszek columbiát (még akciósan se), ha van közel olyan jó képességû kabát olcsóbban. A bikepositive rain kabátról mit tudsz? És a Brugi cuccokról? A B+ nál van egy olyan sejtésem, hogy azért van 10 alatt, mert nem thermo, nincs benne polár. Viszont lehet hogy ez is megfelelne nekem, mert ha veszek egy bringás mezt, rá van egy kardigánom, ami légáteresztõ, és nem szívja magába a nedvességet, és arra rá egy ilyen lélegzõ windstopper, akkor sztem fagypont felett ez egy tökéletes kombináció lehet.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Egy biztos, az hogy légáteresztõ, vagy egyéb tulajdonságok, az az anyagszerkezettõl függ. Legtöbb esetben nem kell különlegesebb módszer ezeket legyártani mint egy közönséges kabát esetében. A márkáért sokat kell fizetni.
Az anyag tulajdonságait nem fogod a kezeddel érezni, ez általános iskolai fizika, hogy hogyan mûködik. Kézzel szerintem kár nézegetni, mert majd a gyakorlat eldönti hogy olyat vettél-e vagy sem. Emiatt persze a márkásak általában megbízhatóbbak.
Az ára viszont nem kevés, de szerintem olcsóbban sem nagyon fogsz találni. Ha nem pont kínai kabátot akarsz pl venni, hanem valami márkásat, akkor az is sokba kerül. Ez viszont technikai ruházat és nem annyira tömegtermék nálunk. Szerintem gondolkozz el rajta. Nem drága, csak max nincs pénzed megvenni.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Na elsõ körben a camponába benéztem... egy sportboltban találtam Brugi márkájú kabátokat 13-15 ezerért, de ezeket egyáltalán nem ismerem. Mondjuk az már bíztató, hogy van egy egész jó magyar honlapjuk :) Tapintásra jónak tûnt, de fogalmam sincs, hogy mennyire lesz légáteresztõ, de mégis szélálló pl. Na megnéztem a katalógusukat, és csak néhány modell "lélegzõ", de a boltban ezeket egyáltalán nem jelölték, terméknév nuku, csak kódok... és még a boltos se vágta a témát.
A másik lehetõség, ha rászánom magam (és a pénztárcám) akkor egy columbia kabát, ami a hervisben most akciós, bár én még sokallom rá a pénzt. (17e) Tényleg ennyivel jobbak ezek (állítólag 37e az eredeti ára), vagy nagyrészt a nevet kell megfizetni?
Kapok olcsóbbat (max 12), ami lélegzõ, windstopperes, és legalább kismértékben vízálló?
Ja még egy lehetõséget találtam: ebike-on egy bikepositive rain modell. Ez azért ilyen olcsó (9520), mert nem olyan vastag, vagy ennek jelentõsen rosszabb a lélegzése/szélfogása?
Érdemes megnézni a dekathlon-t? Azt hallottam, hogy ott is sok cucc van.
Bocsi a sok kérdésért, de nem szeretnék rosszul dönteni ;)

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
csak azt nem tudom, hogy én mint halandó, hogy tudom a boltban megállapítani a légáteresztõ / szélvédõ képességét... szerintem az lesz, hogy körülnézek pár helyen, és ha látok vmi jónak tûnõt, akkor megkérdezem konkrétan, hátha ismeritek, mert nekem nem sokat mondanak a különbözõ fantázianevekkel ellátott anyagok.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás

Szeretnék érdeklõdni, hogy hol érdemes bringás ruhát beszerezni (nagy legyen a választék, olcsó, nem kell nekem nagy név, csak jó minõség)...
Egyébként elsõsorban rövidújjú mez érdekel alulra és egy szélálló, de "lélegzõ" kabát. Ez egyébként mennyire urban legend? Furcsán hangzik, hogy jól levegõzik, de nem süvít be a szél. Ezek egyébként vízállóak is, vagy az már tényleg fizikai képtelenség lenne? :)
Mennyire függ a márkától a minõség? Lehet hogy hülyén hangzanak a kérdések, de olcsón akarok jó cuccot venni, és ez lesz az elsõ bringás ruházatom, szóval nagyon tapasztalatlan vagyok, viszont utálom, hogy izzadok és fázok...

1. Mez, lélegzõ kabát: pl. Wilker, Bringavilág
2. Létezik lélegzõ kabát ami vízálló is (pl. Salewa, Columbia, + egy tucat egyéb jó minõségû), csak egy kicsit drága. Nekem Salewa van és jól muzsikál.

Szerintem az ár-minõség párosítás itt is igaz és figyelj rá!

üdv
szammer

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Jönnek a hüvösebb napok és kezdem érezni,hogy bringázás után fáj a térdem-föleg a bal.Az ebiken kinéztem egy adidas térdrevalót.Használ valaki ilyet?Van s,m,l belöle.Melyiket rendeljem a "muraközi" lábaimra?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
és akkor most vonuljatok át a Szemüveg ... topikba. köszi

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A rendelest ugy ertem, hogy a boltba hozatni. Ha nem jo, akkor nem hozom el, ez le van tisztazva a boltossal, de amig azt sem tudom, hogy mukodik, addig nem hozatok vele. Marmint ha jo, akkor mar csak a fejemre kell, hogy jo legyen, de ha eleve nem akarom megvenni mert nem az ami nekem kell... Na meglatjuk.

Ez viszont teljesen igaz!
Mindenképp fell kell próbálni egy szemüveget, mielõtt megveszed. Ez rosszabb, mint a cipõvásárlás, mert itt még meretet sem tud mondani az ember. És mivel mindenkinek más az arccsontozata és fejformája ezért a szemüveg sem biztos, hogy úgy fog állni rajtad, ahogyan azt megtervezték.

Ahogy irtam is, a rudy-nak is van ilyen lencseje es akkor azt sem kell cserelgetni. :)

Szerintem felesleges a márkákat az ár alapján összehasonlítani. A Rudy azért olyan drága, szerintem, mert olyan büszkék a lencséikre és van benne némi sznobizmus is. Státusz szimbólum. Mint az Okley, ami ha jól tudom 40-tõl kezdõdik.
(ettõl függetlenül én imádom a Rudy-t és tuti olyat veszek, még ha cserélgetni kell is :D)

Én azért nem rendelném meg lutrira, mert fel is kell próbálni, hogy hogy áll az arcodon.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak