Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Mûszál, de csak gondold végig, a hajótest sem ugyanolyan anyagból van mint a kólás flakon. És a formája, színe sem olyan. Teljesen másra való mind a kettõ és funkciójuk nem felcserélendõ.

de a kolasuveg es a hajotest sem engedi at a vizet. az alaoltozetnek is az a szerepe hogy az izzadtsagot elvezesse a testrol eppugy mint a meznek. vagy nem jol mondom?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

mi a kulonbseg a ketto kozott? nekem egyik sincs, igyhat nem tudom melyik milyen. nem ugyanabbol az anyagbol keszulnek (100% muszal)?

nem, van olyan aminek 30-40 %-a gyapjú - még ha nincs is ráírva- innentõl kezdve egy kalap kakit sem ér.......
sub zero vagy moira pl nyugodtan +vehetõ, bár nem olcsók....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Mûszál, de csak gondold végig, a hajótest sem ugyanolyan anyagból van mint a kólás flakon. És a formája, színe sem olyan. Teljesen másra való mind a kettõ és funkciójuk nem felcserélendõ.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

azért elõbb próbálj ki egy jó! aláöltözetet és utána gondold át hogy tényleg így van-e....

mi a kulonbseg a ketto kozott? nekem egyik sincs, igyhat nem tudom melyik milyen. nem ugyanabbol az anyagbol keszulnek (100% muszal)?

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Semmi baj sincs a nyári mezzel, de nem erre való. Viszont 6-ért már nagyon jó minõségû aláöltözeteket lehet venni. Akciósan meg még ennél is olcsóbban.
Check Mountex katalógus pl.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

a nyári mez is jó aláöltözetnek, az is elég jól vezeti az izzadságot, és még kicsit talán melegebb is, mint egy aláöltözet.emiatt ne dobj ki 10-15 ezer forintot.

azért elõbb próbálj ki egy jó! aláöltözetet és utána gondold át hogy tényleg így van-e....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

a nyári mez is jó aláöltözetnek, az is elég jól vezeti az izzadságot, és még kicsit talán melegebb is, mint egy aláöltözet.emiatt ne dobj ki 10-15 ezer forintot.

A nyári mez egyáltalán nem olyan jó aláöltözetnek, másfelöl nem 10-15e, hanem 4-8e.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Ez az aláöltözet pontosan micsoda? Mert addig eljutottam, hogy van thermo hosszúgatya meg "mindenálló" thermo dzseki, ami alá a nyári mezem veszem fel (felülre ez nekem elég is, eddig). És mennyib kerül?

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Ez az aláöltözet pontosan micsoda? Mert addig eljutottam, hogy van thermo hosszúgatya meg "mindenálló" thermo dzseki, ami alá a nyári mezem veszem fel (felülre ez nekem elég is, eddig). És mennyib kerül?

Az aláöltözet egy relatíve vékony, általában testhez simuló szabású valamilyen technikai/szintetikus anyagból készült öltözet.
Az összetételétõl függ, hogy mire van inkább kihegyezve. Alapelvárás velük szemben, hogy nagyon jó izzadtságelvezetéssel rendelkezzenek. Biztos lesznek utánnam akik bõvebben ki fogják fejteni. :)
Az áruk hát ez változó: olyan 4-15 ezer között. Márkától függõen.
Mivel én télen is sokat vagyok szabadban a munkám miatt, szinte mindig hordok alulra és felülre való aláöltözetet a hétköznapokon is.

A technikai aláöltözetekrõl akiket bõvebben érdekel olvashattok az Outdoor Sport 2006. februári számában.
A cikkben szereplõ elõnyöket ideírom:
- kifelé elvezeti az izzadtságot a testrõl
- komoly izzadás esetén is marad a "száraz érzés"
- komfortos marad a hõérzet
- nem fázunk meg mint egy vizes holmiban
- nagyon könnyû szinte nem is érezzük, hogy rajtunk van
- testre feszül így maximális a mozgásszabadság
- egyszerûen mosható és gyorsan szárad

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Most jöttem meg a szabadnapokon szokásos reggeli bringázásból. Az elmúlt napok hidege kicsit megijesztett.
Kissé túlöltöztem.
Alul Moira technikai hosszú aláöltözet volt fölötte Specialized téli kantáros nadrág.
Felül újjatlan Moira aláöltözet, felette egy hosszú újjú bringás felsõ, a fölött egy Specialized téli dzseki.
Sisak alatt North Face fejmelegítõ.
Kesztû Shimano neoprém, kamásli Longus szélálló.

Szóval 5 perc után szakadt rólam a víz. Elég lett volna egy rövid újjú aláöltözet a dszeki alá.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
A sícuccok pont ugyanolyan jók, hiszen kb ugyanarra vannak tervezve.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Egy ilyen thermo kantaroson en is gondolkozom, de mivel nem vagyok egy atleta tipus, szerintem csak melegitogatyoval hordanam :D .
Felsoresznek nem teszi meg egy snowboard kabat?

Az izuletek szerintem is kenyes tema. Csak joval kesobb jelenkezik majd a problema. De. Egy thermo gatya alaoltozettel + terdmelegito + melegito? Ezzel azert en mar elindulnek. Persze hosszutavon az arcunk lefagy, de lattam maszkot. Szerintem jo lehet. De a latvany... :D .

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
nemtom mi lesz még, igazából azt szerettem volna, ha a heti egy bringás munkábamenést tudom tartani így késõ õsszel is...
a baj ott kezdõdik, hogy elég hosszú a táv (30km oda+30 vissza), és már nem csak a hideg, hanem a sötét is bezavar. mínuszban mondjuk nem akarok menni, de ma is fagyott itt-ott, ilyen idõben még esetleg.
de egyre inkább adom felfele, és inkább a hétvégi túrázgatás marad a cél.
akkor legalább világos van..
kösz a válaszokat, lehet hogy mégis nézek magamnak ilyen "cicanadrágot". aztán föléveszek egy melegítõt :)
30 km alatt már szerintem az arcom is szétfagy, ha 0 fok körüli a levegõ :(
amúgy ha munkába nem is megyek már így, alig várom hogy egy kis hó legyen!
:cool:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én megyegettem tavaly -10-ig simán, s így öltöztem fel:

-teljes sub-zero factor-2 kezeslábas alöltözet (felül egy factor-1-esen)
-biemme windstopperes vastag thermo nadrág
-gyapjú alöltözet
-szélálló bringásdzseki (pearl izumi)
-orina neoprén kesztyû, benne még1 kesztyû (polar)
-neoprén kamásli
-neoprén kama símaszk (+szemüveg+bukó)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
ZolkoW:

1. én is osztom pcycle véleményét, szerintem is jobbak az igazi bicós gatyók én is inkább azt ajánlom. Bár ha valaki óckodik a "feszülõs" nadrágoktól azt tiszteletben tartom.
2. Fagypont alatt hosszabb ideig tekerni tényleg megviselheti az izületeidet amit majd csak 40 év fölött érezhetjük.

üdv
szammer

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
KErékpározáshoz mindenképpen "feszülõs" kell. Mást el kell felejteni, pláne kordnadrágot... ez feszül csak igazán tekerés közben. Melegítõk sem az igaziak: lobogtatja és aláfúj a szél, nem jól tartja a meleget és beleakad mindenbe.
0C alatti biciklizés? hát, én nem igazán ajánlanám, legalábbis 10-20 km felett. IDe már fejmaszk, vastag kesztyû, neoprén kamásli, spéci thermo nadrág és kabát kell, de ez sem biztos hogy megvéd minden ártalom ellen, ami majd késõbb jelentkezik.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Zolkow!
Ha van kedved, menj el egy bringaboltba és próbálj fel egy ilyen feszülõs nacit! ;) Én is kegyetlenül ódzkodtam tõle, de megvettem, mert kellett. Utólag nem is bánom, mert szabad mozgást bíztosít, meleg, jó a légellenállás és még a benned szunnyadó tarzant is felfedezheted a tükör elõtt :D Egy felpróbálást megér.

Lehet kapni ilyen nadrágszárcsíptetõt, hogy a nagytányér ne kapja be a gatyód. Ezt ajánlom, ha végülis a bõszárú nadrágnál maradsz.
Térdmelegítõ meg mindkét esetben erõsen ajánlott, ha hûvösebb van.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
én kord nadrágot használok, sajnos trapéz kicsit, szóval bokánál gumi :D meg kutatok még olcsó térdmelegítõ után, nem mintha fáznék így, de inkább kímélni akarom az izületeket.
a dekatlonos futó aláöltözet nekem is bejött és csak 1800 ft.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Én hibám, meg sem néztem a boltban, mit sóznak rám. (3 éve volt kb.)

3 év azért elég tisztességes idõtartam..

ma vettem egy f*sza (azaz annak tûnõ -még nem próbáltam ki) termó mezt a dekatlonyban -ezúton köszönöm a srácnak, aki odasúgta hogy L-es helyett egyel nagyobbat vegyek: igaza lett-, úgyhogy lassan kezd alakulni a téli öltözetem.
és jó ki aláöltözetek is vannak ott, megfogadtam azt is, hogy nézzek körül a "nem bringás cuccok" között is. sokkal olcsóbban vannak pl. izadságelvezetõ futómezek, rövis és hosszúujjúban is.

VISZONT: nadrágom még egyáltalán nincs. a feszülõs naciktól valahogy ódzkodom, pedig látom én hogy praktikus, de ezeddig nem vitt rájuk a lélek.
mit ajánlotok helyettük?
ugye szempont, hogy valami sportcucc legyen, hogy lehessen benne mozogni és lehetõleg ne is izzadjak bele túlságosan, de a legfontosabb talán, hogy az ízületeimet ne fújja meg a szél. esetleg külön térdmelegítõ is szóbajön, de eccerûbb lenne egyben.
valaki él ilyen alternatív megoldással?
vagy melyik sportág nem jutott eszembe, aminek eszembe kellett volna jutnia?
a bõ szárú gatyók gondolom nem a legjobbak.

köszi.