Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

a columbiat azt tudom,hogy olaszból hordják be(firenze melett van egy raktár) józsin vagy nyagybanin(zöldség piac:) ) tudsz venni darabra vagy magánszemélytöl.north face-t nem tudok de nem nagyon nyulsz mellé az e-bay-essel sem,mint mondtam azért megprobálnak minöséget elöállitani.

Men's Waterproof Gore-Tex 2in1 Outdoor Windstop Jacket - eBay (item 320578182181 end time Sep-18-10 02:29:56 PDT)
na valami ilyesmi a kabátom, amit kaptam ismerõsöktõl. egy-két helyen már elengedett a hegesztés, meg mint mondtam a múlt héten be is ázott. ezért lennék rá kíváncsi, hogy ez vajon csak azért van mert már viseltes, és minden goretex így jár idõvel és impregnálni kell, vagy szimplán azért ázott be mert szar, hamis, nem is gore-tex. fogalmam sincs hogy kéne kinéznie valódi gore-tex anyagnak az a baj .p

a hétvégén amúgy befújtam impregnáló sprayvel, rá volt írva, hogy lélgegzõ cuccokhoz is lehet használni. talán nem csináltam vele hülyeséget.

http://cgi.ebay.com/...=item2c56ae144d
ez is pl ezerszázalék, hogy nem TNF, de ha ugyanabból az anyagból van akkor kitérdekel.

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
hali

Lesznek még szerintetek aldiban kerékpáros cuccok mostanában?Vagy csak ennyit szoktak akciózni így õsszel?Ma voltam,de már szinte mindent elvittek,1 kabát volt még,de az is azért mert gondolom mindenkinek kicsi volt :)Úgy látom hogy nyitásra kell menni,mert mindent elvisznek még aznap :/

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Én ilyet használok:Decathlon - ruházat felsőruházat - köpeny vízhatlan kabátok B'TWIN - Széldzseki 5, fekete/piros B'TWIN - MTB-kerékpározáshoz, hűvös időben. de ez még nem ázott át.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ez vajon ténylegesen vízálló és nem csak cseppálló? Decathlon - ruházat felsőruházat - köpeny vízhatlan kabátok B'TWIN - Esőkabát 3, narancss. B'TWIN - rossz időben, esőtől, széltől való védelemre.

Nem baj ha nem lélegzik, csak ne ázzon át...

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás

ha esetleg tudsz konkrét forrást ne tartsd magadban! szívesen vennék én hamis north face kabátot ha az anyaga ugyanolyan fasza, mint az eredetinek.

ebay pl tele van, de nem merek rendelni látatlanba.

a columbiat azt tudom,hogy olaszból hordják be(firenze melett van egy raktár) józsin vagy nyagybanin(zöldség piac:) ) tudsz venni darabra vagy magánszemélytöl.north face-t nem tudok de nem nagyon nyulsz mellé az e-bay-essel sem,mint mondtam azért megprobálnak minöséget elöállitani.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

sok esetben az a probléma,hogy a termék nem eredeti....egy columbiat(italy firenze) megéri hamisitani de egy aldis cuccot nem nagyon.sajnos a boltosok egy része már keresi az ilyen árut a nagyobb haszon reményében,jó ideig tudnám mesélni a történeteket.viszont az nagyon durva mikor a hamisitvány minöségben veri az eredetit:) hiába a hamisitó is csak üzletember,tudja ahhoz,hogy jól menjen az üzlet minöséget kell elöálitani:D

ha esetleg tudsz konkrét forrást ne tartsd magadban! szívesen vennék én hamis north face kabátot ha az anyaga ugyanolyan fasza, mint az eredetinek.

ebay pl tele van, de nem merek rendelni látatlanba.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ezekkel abszolút egyetértek.
De talán a legfontosabb, hogy tudni kell öltözködni; azért itthon nem olyan durva és változékony az idõjárás, mintha Patagóniában másznánk hegyet, aki tud, az felöltözik Aldiból is, aki meg nem, az beleizzad/fázik Jack Wolfskinben is.

pontosan

sokan nem tudják, hogy például ha fázik a felsõtest, akkor talán nem még egy pulcsi a megoldás, hanem egy meleg jégeralsó

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Az igazság az, hogy a membrános cuccok sajnos eredendõen nem túl tartósak.

A windstopperes cuccok nagyon jók még, ott a szövéstechnikán van a lényeg és elég tartósak is, nem olyan érzékeny mint a membrán.

És persze sokszor az anyaggyártó céget kell nézni, nem azt, hogy ki varta össze -persze az is fontos, mert van a szabás, varrás, stb.. Az aldis is ezért jó, mert az Lycra anyagokat használ, ami egy elismert gyártó.

Bakancsból pedig vegyél egyszerû bõrt, kezeld rendszersen és azzal nem fog meglepetés érni. A gyapjú holmikat is kezdik újra felfedezni, mert nedvesen is kiválóan tartja a meleget. Pehely kabátnál sem sok van melegebb, ha ez a cél.

Ezekkel abszolút egyetértek.
De talán a legfontosabb, hogy tudni kell öltözködni; azért itthon nem olyan durva és változékony az idõjárás, mintha Patagóniában másznánk hegyet, aki tud, az felöltözik Aldiból is, aki meg nem, az beleizzad/fázik Jack Wolfskinben is.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Én meg Ausztriában voltam tegnap délelõtt és volt minden széles méretválasztékban:D Bár én csak kesztyût vettem.

Kime

Kime

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Voltam ma a dunaújvárosi aldiban, vettem egy téli és egy hosszúujjú mezt, meg egy rövidnadrágot 800ft-ért. Nadrágból és téli mezbõl volt bõven, a hosszúujjúból viszont már csak 3-4db volt. Elég vicces, hogy egy ilyen kövér bringásnak is, mint én, az összes aldis bringás ruhából a legkisebb méret kell. Jó, téli mezbõl 50est vettem, mert a 48asnak túl rövid volt már a dereka. Hosszú nadrágból már van egy itthon, annak elég érdekes a szabása, rövid a szára de fent meg bõ, ezt úgy szoktam kezelni, hogy felveszek rá egy rövidnadrágot, így nem csúszik le és a szél sem kap bele.

Pécsen meg pont hosszúnadrágot nem kaptam, pedig azt szerettem volna. :( Mezt meg kabátot azért sikerült venni. Érdekes, hogy minden városba mások a tapasztalatok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Voltam ma a dunaújvárosi aldiban, vettem egy téli és egy hosszúujjú mezt, meg egy rövidnadrágot 800ft-ért. Nadrágból és téli mezbõl volt bõven, a hosszúujjúból viszont már csak 3-4db volt. Elég vicces, hogy egy ilyen kövér bringásnak is, mint én, az összes aldis bringás ruhából a legkisebb méret kell. Jó, téli mezbõl 50est vettem, mert a 48asnak túl rövid volt már a dereka. Hosszú nadrágból már van egy itthon, annak elég érdekes a szabása, rövid a szára de fent meg bõ, ezt úgy szoktam kezelni, hogy felveszek rá egy rövidnadrágot, így nem csúszik le és a szél sem kap bele.

A sebesség mindent megold.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Igen, velem találkoztál!

Azon nevetek, hogy egy Alid-s akcióból, milyen vita kerekedett itt a topic-ban. :)

Nem is rossz hírverés ennek a "bótnak."

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Nem veled találkoztam reggel? (azt hiszem zöld kabát volt rajtad)

Igen, velem találkoztál!

Azon nevetek, hogy egy Alid-s akcióból, milyen vita kerekedett itt a topic-ban. :)

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Nyitásra mentem a Fehérváriba, mezbõl pár darab volt, szerencsére találtam méretet mindenbõl. Színek között nem nagyon válogathattam.

Nem veled találkoztam reggel? (azt hiszem zöld kabát volt rajtad)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Meglepõ. És mi az ami jó is? Túraboltokban messze a legdrágább márka, amit én láttam az a Mammut. Az milyen?

North Face -rõl csak jókat hallottam, lafuma se rossz úgy általában, a szlovák cuccok is mûködnek, meg biztos van még egy jópár. Az igazság az, hogy a membrános cuccok sajnos eredendõen nem túl tartósak.

A windstopperes cuccok nagyon jók még, ott a szövéstechnikán van a lényeg és elég tartósak is, nem olyan érzékeny mint a membrán. A softshell is hasonló cucc szerintem.

És persze sokszor az anyaggyártó céget kell nézni, nem azt, hogy ki varta össze -persze az is fontos, mert van a szabás, varrás, stb.. Az aldis is ezért jó, mert az Lycra anyagokat használ, ami egy elismert gyártó.

Bakancsból pedig vegyél egyszerû bõrt, kezeld rendszersen és azzal nem fog meglepetés érni. A gyapjú holmikat is kezdik újra felfedezni, mert nedvesen is kiválóan tartja a meleget. Pehely kabátnál sem sok van melegebb, ha ez a cél.

Mammutról nem tudok sokat, láttam, hogy nagyon drága, biztos nem a legszarabb, de a többihez viszonyítva nem tudom, mennyire van reálisan beárazva. Az extrém cuccok eleve sokba kerülnek, mert azért ott van fejlesztés, meg kicsi a legyártott példényszám.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
sok esetben az a probléma,hogy a termék nem eredeti....egy columbiat(italy firenze) megéri hamisitani de egy aldis cuccot nem nagyon.sajnos a boltosok egy része már keresi az ilyen árut a nagyobb haszon reményében,jó ideig tudnám mesélni a történeteket.viszont az nagyon durva mikor a hamisitvány minöségben veri az eredetit:) hiába a hamisitó is csak üzletember,tudja ahhoz,hogy jól menjen az üzlet minöséget kell elöálitani:D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Meglepõ. És mi az ami jó is? Túraboltokban messze a legdrágább márka, amit én láttam az a Mammut. Az milyen?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Akkor mondjad.

kiragadott példák

a columbia, a 70 rugós kabátjukban még a varrás sem volt leheggesztve, a cipõjuk egy kalap fos, a szandál 20 ezerért olcsó pvc

lafuma olcsóbb (kb. 30 ezer) kabátjaiban olyan a polár, hogy 1-2 hét alatt bolyhos (az összes amit láttam)

sandstone kabátból 2-3 év után foltokban válik le a membrán (ez több kabáttal is elõfordult, más márkák esetében is)

gore texes, komoly, hágóvasra felkészített túrabakancsban megtörik a membrán vagy kilyukasztod a lábujjaddal és ázik pint a picsa (elég sok ilyet láttam)

rafiki nadrág atomjaira hullik a varrás mentén (általános jelenség volt)

de monthatom a campagnolo esõkabimat, amiben nincs heggesztett varrás, a legkissebb esõben is szarrá ázok benne, és a szellõzése közelíti egy nejlon zacskóét

Ezek persze már régebben voltak, és, lehet, hogy az adott termékek javultak.

És nem azt akarom mondani, hogy minden termék szar, mert vannak nagyon jók is, de az ár és a márkanév nem jelent automatikusan magas termékminõséget.

Ugyanakkor ezek az aldis cuccok igenis, hogy jó minõségüek. Közel sem a legjobbak, de simán megütik a -minõségi értelemben vett- használhatóság színtjét, ami sajnos a fentebb említett, sokkal drágább cuccok esetében sajnos nem egyértelmû. És ezért a pénzért.... ezt nem is kell ragozni.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás

Ha Gyõrben ilyen a helyzet, mit várhatok Tatabányától?!:o

Sokat ne várj fél 9 kor már alig volt valami. Egy nadrág egy mez és egy kabát épphogy jutott.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

minden cuccuk lycra gyártámányú anyagból van

amúgy meg szellõzik, kb. 10X jobban mint a campa kabátom (és vízbõl is többet bír)

én egész télen ezekben tekertem és elég fasza cuccok, és ha nem is bír annyit, mint a 25 ezres, hát na bumm, majd 1-2 évente veszel újat 3 ropiért

dolgoztam túraruházati boltban, és tudok neked kapásból mondani több olyan márkát, aminek a minõsége semmivel sem jobb, csak kb. 5X - 10X annyiba kerül

Akkor mondjad.