Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
rihi: miért nem ajánlod az XT felett?

PTamás: erre csak akkor van esély, ha fõsulis leszek és esetleg tudok dolgozni mellette, és félre tudok tenni pénzt. majd visszavisszük az üres üvegeket, aztán abból megveszem :D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Hát persze hogy beszámolok majd a szervízrõl!

huh XTR... én nem javaslom... Ha shimano akkor maximum XT ha hajtókarról van szó....

Én majd valami Race Face-en gondolkozok, de majd mielõtt lecserélem ezt a 2004-es kék LX-et, szétnézek majd nagyon a piacon, meg kérdezgetek, tesztolvasás...
aztán kitudja hogy mi lesz belõle... xt, roox, race face, ritchey, fsa.. stb...
majd elválik...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

...aztán ha megadja magát, várok vagy fél évet, mire lesz pénzem, aztán megveszem a 2007-es XTR-t

Te kis sznob :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

talán koszos vagy csapágyprobléma?
minednesetre egyik nap szédszedjük...

majd számolj be lécci, hogy okosultatok-e valamit belõle..

Nem lehet, hogy az a gond, mint ami az ISIS-esekkel? Mármint, hogy porszem vagy ilyesmi kerül a menetre és ez kattog?

ne tudom srácok, de õszintén megvallva, nem is érdekel. megy ameddig megy. van benn már több mint 10000 ezer km. aztán ha megadja magát, kib@szom, várok vagy fél évet, mire lesz pénzem, aztán megveszem a 2007-es XTR-t :D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nem lehet, hogy az a gond, mint ami az ISIS-esekkel? Mármint, hogy porszem vagy ilyesmi kerül a menetre és ez kattog?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

most kimentem és megnéztem én is, hogy mi a helyzet a bicóval. a kattogó hang már egy jó ideje kísér erõsebb pedálcsapásokkor, de a lánctányérok stabilan álltak. még a pedál lehet a ludas, mert kotyog mint állat.

az egyik bringás bajtársamnak is ugyanez a gondja egy Octalinkes XT hajtómûvel...
minket is érdekel hogy mi lehet a gond...
nagy erõkifejtésnél recsegés/ropogás... ...egyébként nem kotyogós...
talán koszos vagy csapágyprobléma?
minednesetre egyik nap szédszedjük...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
most kimentem és megnéztem én is, hogy mi a helyzet a bicóval. a kattogó hang már egy jó ideje kísér erõsebb pedálcsapásokkor, de a lánctányérok stabilan álltak. még a pedál lehet a ludas, mert kotyog mint állat.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jah, belenyomtam vagy 15.000 km-t és sok saras maratont - elkezdett kotyogni. Hangja nem volt, de lötyögött a kar 2 mm-t. Amikor nekem onnan lentrõl jött a recsegés, a lánctányérok voltak lazán meghúzva, nem a csapágy recsegett. Ne szidd egyébként ;) , nekem semmi sem bírt még ki ennyit...pl a Truva SL-eket és FSA Platinum-okat 4 havonta kukáztam.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Nekem van csészém XT HT-2-höz, a golyók haltak meg, ezért cseréltem, nem kell? Ha igen, dobj privit. Itthon csak állnak, igazából pótalkatrésznek tettem félre, de inkább túladnék rajta.

Üdv Dante!

Jellemeznéd pontosan, hogy milyen elõzmények, hangok, egyebek jelentkeztek mielõtt oda jutottál, hogy csapágyat cserélj?

Nekem durván 2 éves az xt hajtómûvem olyan 6-8 ezer km-rel. De v.mi nem frankó, mert recseg. Elõször nyeregcsõre, nyeregpálcára, pedálra, sõt vázrepedésre gondoltam, meg sem fordult a fejemben, hogy egy ilyen modern? hajtókarnak vannak még gyermekbetegségei. Aztán olvastam itt sok emberkének a véleményét s egyre inkább arra gondolok, hogy v.mi a hajtómû felõl nem o.k..
Amúgy kotyogni nem kotyog csak erõsebb tekerésre hallatja a hangját.
Elõre is köszi!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

aszondjak szabvanyos a csapagy benne
25x37x7

ha ujjat akar venni megveszem a cseszeket

Nekem van csészém XT HT-2-höz, a golyók haltak meg, ezért cseréltem, nem kell? Ha igen, dobj privit. Itthon csak állnak, igazából pótalkatrésznek tettem félre, de inkább túladnék rajta.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
lehet külön egész "mono"-t is venni, szóval nincs elveszve a hajtókar.
hallottam olyat is, hogy a kar tengelyének bevonata jött le kicsit(só szétmarta - futárbicó), így a csapágyban lötyögött, nem pedig maga a csapágyazás. nem tudom menni alapja van, de érdemes szétszedni az egész rendszert, és felülvizsgálni.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
aszondjak szabvanyos a csapagy benne
25x37x7

ha ujjat akar venni megveszem a cseszeket

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
az XT monoblokok mennyire hullanak? mert egyik havernak lötyög az integrált tengelyes csapágyazás. lehet ezeket javítani, vagy a csapágyat cserélni?
robbantott ábra esetleg?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
zsir kell oda

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Az lehetett oka az XT hmû lecsúszásának hogy zsír meg olaj volt a tengelyen? Ma jól lepucoltam a tengelyt hígítóval, majd jó szárazra töröltem.....hosszabb csavarokat is vettem bele, mintha csak abba gyártották volna õket, a fej pont eltûnik a méllyedésben, a csavar pont végég ér, ennél jobbat nem is találtam volna...

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
A láncvonal meg annyira ki van a howitzernél centizve, nem igazán kéne bántani, sõt nemis a láncvonal hanem h a kar meg a fogaskerekek ne érjenek a vázba.
Amúgy az alapötlet jó, már megértettem, de itt nem egyszerû kinyúlásról van szó hanem kopásról. Lötyögött (!) a kar a tengelyen.
A kisebb kinyúlás esetében segíthet.
Felpontozással többet nem kell leszedni azt a kart :D. Bár le/ki lehet szedni a tengellyel együtt,de csak howitzer blokk esetében.

Amúgy meg nemtom h mért jó a truvativnak ilyen gyenge,puha anyagból kart gyártani...
Mert DH karnak reklámozzák de a streetet sem igazán bírja (nálam legalábbis).

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
no akkor pontosisd meg egy ideig

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
pontosítva: megnyúl=deformálódik az alu az acélon pl. ha sokszor szedi le az ember a kart(mint nálam de még jó csak egyre könyebbben jön le a kar)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
1 mitol nyulna meg ott az alu?
2 az isis egy aranyos kupos feluletre epul
igy ha roviditem akkor kesobb szorul fel, amennyiene ez lehetseges.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás

De akkor kb csak 3 mmen szorulna a kar a tengelyre...az meg megint szar.
A felpontozás a tuti.

Tanulmányozd át az isis drive szabványt vagy egy isis tengelycsonkot és megfogod érteni.