Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
Sziasztok,
még nem jutottam a topic végére az olvasásban,és közben nézegem a termékeket,ezért lenne pár gyors kérdésem,így laikusként.

DEORE FCM532 HAJTÓMÛ AKCIÓS ÁRA: 14.990 FT
INTEGRÁLT TENGELYES HAJTÓMÛ,175 mm HAJTÓKAR HOSSZ,44-32-22 LÁNCTÁNYÉROK,KÖZÉPRÉSSZEL EGYÜTT KOMPLETTEN
.
DEORE FCM542 HAJTÓMÛ AKCIÓS ÁRA: 17.990 FT
INTEGRÁLT TENGELYES HAJTÓMÛ,175 mm HAJTÓKAR HOSSZ,44-32-22 LÁNCTÁNYÉROK,KÖZÉPRÉSSZEL EGYÜTT KOMPLETTEN
.
DEORE FCM533 TREKKING HAJTÓMÛ AKCIÓS ÁRA: 16.490 FT
INTEGRÁLT TENGELYES HAJTÓMÛ,175 mm HAJTÓKAR HOSSZ,48-36-26 LÁNCTÁNYÉROK,KÖZÉPRÉSSZEL EGYÜTT KOMPLETTEN

1.A komplett az azt jelenti,hogy összerakom a csomagot és kész,mûködik?Nem kell hozzá vennem semmit pluszba?
2.A trekking cuccot fel lehet szerelni MTb vázra? A fogszámon kívûl eltér valamiben egy MTB hajtómûtõl?
4.Cserénél lánckereke beszerzése mennyire nehézkes?
3.100 kilóhoz ,városba,túrára,nem durvulós,de intenzív tekerésre elég lesz bármelyik is?
Bocs ,hogy csak így bele a világba,de laikusként bizonytalan vagyok,és az integrált rendszerekrõl még csak anyit tudok,hogy merevebbek,mint bármi más,viszont ezeket az ajánlatokat számolgatva ,nem akarok lemaradni jó vételrõl..már ha az egyáltalán..:)

Elõre is köszönöm a válaszokat,véleményeket

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Szevasztok!

A kérdésem az lenne, hogy egy elsõ lánckerék lehet nyolc meg kilencsebességes?Ha igen az mitõl függ?Hogy milyen vastag, vagy a fogak mások?

A vastagság más, a 9eshez vékonyabb a tányér. A 9es komaptibilis a 8assal, de a nyolcasra 9es láncot téve romlik a váltás minõsége, és csökken a lánctányér élettartama. De mûködni mûködik, csak nem tökéletes.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Bármelyik nagyobb, jobb kerékpárüzletben tudnak hozzá szerezni.

A sebesség mindent megold.

Pali04

Pali04

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
5 karos régi lx hajtókarhoz hol lehet lánctányért szerezni újan, nem tudja esetleg valaki?

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Szevasztok!

A kérdésem az lenne, hogy egy elsõ lánckerék lehet nyolc meg kilencsebességes?Ha igen az mitõl függ?Hogy milyen vastag, vagy a fogak mások?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ez szép...

Ígyis off vagyok, de elmondom azért. Olajról jutott eszembe. Egyik barátomhoz elvitte egy öreg bácsi a tanyabájkját, hogy nyikorog a fék. És megkérdezte, hogy, 'Ugye ezt most be kell olajozni?'
...:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
:) részvétem tam. az ilyen emberek tényleg szánalmasak...van aki még az olajat is sajnálja a láncra :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
o mennyi ilyet latok nap mint nap...

es mikor mondom hogy na akkor most uj lanc/fogsor/hajtomu [mert persze ilyen egybe szegecselt hulladek suntour altalaban] akkor pislog a vevo hogy ne mar... szerinte csak be kell allitani. aha igen.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
:scared:

http://img181.images...sprocketqz7.jpg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
off
Egyszerre több (3) bringám van, a scutum-ot endurora használom, de tavaly szilvás középtávon is indultam vele.
on
2000ft-ért 16g-os! 22es truva tányért vettem.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
a cc gép most épül, ha megnézed a profilját ;)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Nekem is nagyon hamar meghalltak, de kicseréltem õket koyo-ra és azóta (1,5 éve) hibátlanul mûködnek.

azert eleg brutalis kiszerelesu gepet hasznalsz...ha jol ertettem CC-re ?
150mm es fs vaz es atutotengelyes villa ? nem semmi :D
...Ez lesz keremszeppen...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem is nagyon hamar meghalltak, de kicseréltem õket koyo-ra és azóta (1,5 éve) hibátlanul mûködnek.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Keréképítés topic ;) . Egyébként a csapágy saját tömítésének elégnek kéne lennie, de b+ átütõs agyban szarok a csapágyak, ki kell cserélni õket jobbfajtára. Ja, és nem nagynyomásúval kell mosni az agyakat.

hat akkor meg is volna, hogy mitol halt be ien hamar :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Keréképítés topic ;) . Egyébként a csapágy saját tömítésének elégnek kéne lennie, de b+ átütõs agyban szarok a csapágyak, ki kell cserélni õket jobbfajtára. Ja, és nem nagynyomásúval kell mosni az agyakat.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

én egy novatech-et használok(kiskerára 10.000 huf) kb majdnem egy éve...verseny elötti napon jutottam hozzá,csak ez volt,de nem bántam meg:
-birja a strapát
-nem kotyog,nem szorul,nem darál
-tökéletesen,egyenletesen fut
olcsó(relativ,kinek mi),tartós,nekem bevált

hat en is arra gondoltam, igy hirtelen ahoz tudnek en is hozzajutni most,ami nem bikepoz. koszonom amugy a valaszt.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

ki mien atutos elso agyat ajanlana, ami nehezen szetverheto. es hogy pontosabb legyek a tomitesekre gondolok. az enyem is igy krepalhatott be.(bike+) ugyanis a ket kulso fem csesze alatt,amit szorit az egesz rendszer, mar rogton a csapagyak vannak. tehat itt vizallosagrol kevesbe beszelhetunk ha meg 1 gumi vedo sincs a csapagyak elott. na igy ... erre nem szamitva, kb ket mosas utan kihalt belole a zsir. ez volt 2 honapja, mostnara mar centis kotyogas es szarul forog meg zajos.

én egy novatech-et használok(kiskerára 10.000 huf) kb majdnem egy éve...verseny elötti napon jutottam hozzá,csak ez volt,de nem bántam meg:
-birja a strapát
-nem kotyog,nem szorul,nem darál
-tökéletesen,egyenletesen fut
olcsó(relativ,kinek mi),tartós,nekem bevált

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
ki mien atutos elso agyat ajanlana, ami nehezen szetverheto. es hogy pontosabb legyek a tomitesekre gondolok. az enyem is igy krepalhatott be.(bike+) ugyanis a ket kulso fem csesze alatt,amit szorit az egesz rendszer, mar rogton a csapagyak vannak. tehat itt vizallosagrol kevesbe beszelhetunk ha meg 1 gumi vedo sincs a csapagyak elott. na igy ... erre nem szamitva, kb ket mosas utan kihalt belole a zsir. ez volt 2 honapja, mostnara mar centis kotyogas es szarul forog meg zajos.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tsipet, a peremet látod, aminek nekiütközik a fogsor.
Mew, rövidkanalas shadow-t vegyél, láncból xtr-t érdemes venni.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Tsipet:nemlenne szabad hogy meglazuljon...eddig egy deore 525-ös meg egy funn huru guru aggyal van tapasztalatom,egyik agy kazettájára sem ment fel végig a fogsor,pár mm maradt,a záróanyát sem téptem meg,mégse lazult ki eddig sohase.

más:egy xt lánc mennyivel tartósabb egy deore láncnál?láncszakadásra gondolok...tegnap immáron harmadjára szakadt el a láncom és már elég idegesítõ...

más:'08 xt hátsóváltóból érdemes megvenni a shadow változatot vagy maradjon a "sima"xt?extrémkedésre kellene merevfarú bringára