Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Komi

Komi

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszi MJani01!

Én is erre gondoltam, mivel elõször akkor jelentkezett amikor a hajtómûvet egy deore octalink-re cseréltem. Ez megmagyarázza miért nem tudom az elsõváltón az alsó végpontot sem beállítani. Szerintem még kellene min. 5 - 10 mm. Létezik ilyen választék monoblokkból?
A gumi még az eredeti. Nem túl márkás, de eddig 3 maratont megúsztam defekt nélkül. Ráadásul az eredeti egyszerûbb Shimano szettel nem volt ilyen problémám.

Üdv.:

Komi

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
Nyilván meg van nyúlva, de faszán összekopott a gyakran használ kerekekkel és azokon viszonylag pöpec módon mûködik. Egy új lánccal biztos ugrálna veszettül, ez nem kérdés.
A lánc és a lánckerekek élettartamát túl sok minden befolyásolja ahhoz, h egyértelmûen rá lehessen fogni a "pörgetek v tépek" kérdésre, bár az elõbbi nyilván kíméletesebb. Csak adott esetben ezt egy "teljesítménybringás" nem engedheti meg magának.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

deore racsnit illetve egy sram pc971 láncot? a lánc többet ér mint a sor.

Szóval én már itt megakadtam 1 picit , na de mind1.
Szóval mindenki mond mindenféle dolgokat a lácnyúláaról ,meg az élettartamról.
Én csak hegyekbe tekerek( mert megtehetem) és mégis a sram pc 951-es lánc + hozzá a sram sor még 6000 km után is jó és nincs megnyúlva a lánc .
Lehet hogy azért mert én kizárólag pörgetni szoktam? nem erõltetek semmit?

Meg van az nyúlva. Tegyél fel egy új láncot poénból, és majd számolj be arról, hány sebességen nem ugrik ;)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Komi, rövid a monoblokk tengelye vagy ha integrált a hajtómû akkor rossz az alátétezés, esetleg túl széles gumi.

A sebesség mindent megold.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Sziasztok!

Egy Wheeler Pro 19 vázra LX-es szettet szereltem. Az elsõ váltó down swing-es. (A rögzítõ bilincs a lánckerékkel egy szintben van.)
A kis tányéron azonban a váltó beleér a gumiba. Ráadásul, ha a hátsóváltó a legkisebb fokozatban van, a lánc is hozzáér a gumihoz.

Mit tegyek, hogy az alsó fokozatokban is tudjam használni a bringát?

állítsd be a váltó végállását, és lehet hogy kicsit feljebb is kell majd húzni az egész testet a csövön
menj a váltós topicba, ott majd segítenek többen is

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
majd cseréled együtt a lánctányérokkal..

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
deore racsnit illetve egy sram pc971 láncot? a lánc többet ér mint a sor.

Szóval én már itt megakadtam 1 picit , na de mind1.
Szóval mindenki mond mindenféle dolgokat a lácnyúláaról ,meg az élettartamról.
Én csak hegyekbe tekerek( mert megtehetem) és mégis a sram pc 951-es lánc + hozzá a sram sor még 6000 km után is jó és nincs megnyúlva a lánc .
Lehet hogy azért mert én kizárólag pörgetni szoktam? nem erõltetek semmit?

Komi

Komi

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Egy Wheeler Pro 19 vázra LX-es szettet szereltem. Az elsõ váltó down swing-es. (A rögzítõ bilincs a lánckerékkel egy szintben van.)
A kis tányéron azonban a váltó beleér a gumiba. Ráadásul, ha a hátsóváltó a legkisebb fokozatban van, a lánc is hozzáér a gumihoz.

Mit tegyek, hogy az alsó fokozatokban is tudjam használni a bringát?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

sziasztok

egy problémával fordulnék felétek:

tavasszal vásároltam egy deore racsnit illetve egy sram pc971 láncot
a boltban azt mondták hogy ha idõben cserélem a láncot akkor a racsnit lehet hogy nem kell,
szóval 3300km után mérés- láncsere
most vettem elõ, és a 14' lánckeréken ugrik a lánc akárhogy allítgatom, míg a többin nem
kopás? bár ez nem látható
szóval cseréljem a racsnit vagy sem
ötletek?

Nagyon elkéstél a lánccserével. Kb. 1000 körül kellett volna megmérni a láncot, hogy mennyire kopott, és legkésõbb 1300-nál csere. Sort kell cserélni mindenképp, ha nincs szerencséd, akkor elöl tányérokat is. Ha nem urgik a lánc, akkor is számíthatsz fura hangokra az elsõ néhány száz kilóméteren.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Nekem olyan volt gyárilag a vason és egész sokáig húzta...váltással sem volt gond.Korrekt alsókategória.

Caprineman

Caprineman

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
helló.mi a véleményetek a shimano cs-hg 30 8i-fogaskoszorúról?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Mi a különbség a sram PG 830 és 850 es fogaskoszorúk között...leírásban ugyanaz a duma van, fogkiosztás is ua...
??

Ugyanolyan fogkiosztás esetén a 850es könnyebb, másrészt elérhetõ országúti fogkiosztással is.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Sziasztok!

Mi a különbség a sram PG 830 és 850 es fogaskoszorúk között...leírásban ugyanaz a duma van, fogkiosztás is ua...
??

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
Sima deore. de szérián kívülinek számít

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Milyen típusnak (Deore, ...XT) felel meg a Shimano FCM-442 hajtomû?
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
pedál helyett középrész tengelyre gondoltál nem?
ha igen, akkor igen, ottmarad, miután a 2 imbuszcsavart meghúztad :)
az ok amiért marad: meghúzása után is tartja a kart a helyén, hogy ne csússzon le véletlen se.

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
A 08' XT hajtómûhöz adott mûanyag menetes kupak, amelyikkel a bal oldali pedált pozicionáljuk, fent is marad "végleg", vagy a szerelés után le kell venni ?
Gondolom, hogy a menet védése miatt marad, de azért megkérdezem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kérdés áthelyezve ide.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Szerintem ezért kár volt uj topikot nyitni
Kérdezd itt: http://forum.bikemag...read.php?t=2197

fetishsaman

fetishsaman

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
sziasztok

egy problémával fordulnék felétek:

tavasszal vásároltam egy deore racsnit illetve egy sram pc971 láncot
a boltban azt mondták hogy ha idõben cserélem a láncot akkor a racsnit lehet hogy nem kell,
szóval 3300km után mérés- láncsere
most vettem elõ, és a 14' lánckeréken ugrik a lánc akárhogy allítgatom, míg a többin nem
kopás? bár ez nem látható
szóval cseréljem a racsnit vagy sem
ötletek?