Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

pesten kapható valahol icetoolz láncbontó?

ismerös kölcsönkérte majd elhagyta az enyémet :wallbange
és jó lenne ugyanilyet szerezni mert ez nagyon jó kis szerszám volt.

Szóval én egy alap Ice Toolz láncbontót vettem a Bringabutikba a Nyár útcán a Blahától nem messze .
A biker katalógusba a 87-es oldalon van a száma:SZI29C2:)
Ez nem olyan mint amilyet te belinkeltél, mert az 2040ft az enyém meg 860ft:)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

a kicsi icetools ugyan az amit a tecsóban lehet kapni egy 500-ért, én ott vettem semmi baj vele.
egyébként meg a ridbikeokban érdeklõdj

http://www.bicyclema...od_thu_1933.jpg

nekem ilyenem volt. ez nem az az alap verzió. itt ez megfogja a kapcsolás meletti 2 láncszemet és kényelmesebb volt vele dolgozni.

ppeter: mit vettél te és hol?

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts

Srácok!
XT-sorhoz kellene nekem S.O.S. a két kissebb lánckerék,mert láncot kellet cserélnem és az alsó kettö már annyira kopott volt,hogy az új lánc átugrál rajta.Honnan tudok gyorsan rendelni?
köszi

Senki többet???:(

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

új sort is kell vegyek??:\

Ha idõben cserélted volna a láncot, akkor nem kellene sorból is új. Az új lánc nem fekszik fel rendesen a kopott fogakon.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Most vettem 860 pénzért a butikba

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

a kicsi icetools ugyan az amit a tecsóban lehet kapni egy 500-ért, én ott vettem semmi baj vele.
egyébként meg a ridbikeokban érdeklõdj

felraktam ma az új láncot (pc48)
pg 850-es 8-as soron az alsó 6 sebesség ugrál, ilyenkor mivan??
a régi lánc is pc48 volt ha ez számít
egyébként meg ez a 850 egy hányás, a hg50 sokkal többet bírt:(
új sort is kell vegyek??:\

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
Srácok!
XT-sorhoz kellene nekem S.O.S. a két kissebb lánckerék,mert láncot kellet cserélnem és az alsó kettö már annyira kopott volt,hogy az új lánc átugrál rajta.Honnan tudok gyorsan rendelni?
köszi

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
shimankó dx pedálhoz tüskét lehet külön kapni? a hosszú kéne, a rövid nem tapad meg eléggé a cipõm talpában... vagy ha valaki a rövidet használja, akkor bizniszelnék is vele... (azt privátban)

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

hello!
egy öreg pözsó országúti vázból még régebben kiszedtem a régi ékes hajtókart, tengelyt, csapágyakat, azért hogy lecseréljem négyszögtengelyesre az egész rendszert... az "új" hajtókar már megvan, csak egy monoblokkot kéne betenni a vázba, csakhogy nem vagyok biztos abban hogy egy sima négyszögtengelyes jó lesz bele, mert ahogy nézegettem a menetet a középcsapágyházban, mind a 2 oldalon ugyan olyan irányú, pedig tudtommal pont ellenkezõ irányúnak kellene lenniük...(tehát ugyan úgy kell becsavarni mind a 2oldalon mint egy sima csavart)
az lenne a kérdésem, hogy létezik e ilyen monoblokk ami ezzel a vázzal kompatibilis vagy inkább le kell vhonnan vadásznom egy új, jó állapotba lévõ ékes rendszert?

lehet hogy mégse cserélem le az egész rendszert mer most találtam a vaterán occsón egy jó állapotba lévõ "ékes" hajtókart és inkább akkor a régi cuccokat teszem vissza...

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

helló!
arról érdeklödnék hogy lehet -e ithon kapni olyan rockring-et ami 44es tányérhoz is jó?

jaaa. pl syncros, kcnc
a syncros 9.5 a kcnc meg 6.5 -be kerül

R.I.P.

R.I.P.

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
helló!
arról érdeklödnék hogy lehet -e ithon kapni olyan rockring-et ami 44es tányérhoz is jó?
:rocketman

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Ha angol menetes, akkor igen.
Race, no Rest!

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Nekem a Crmo vázam 70mm olasz méret, ebbe került int. xt hajtómû. a csapágyak országútiak (ebbõl van Shm. olasz menetes) a hézagolóból egy-egy mindkét oldalra. Tudom ez nem megoldás juby-nak ,de hátha valaki integráltat akar rakni 70mm-es vázba. Egyszerûen megoldható.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
de akkor azt jól feltételezem hogy a mondoblokkok menetei ellentétes irányúak?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
köszi henger akkor tényleg nincs más hátra mint állat módon beragasztani és reménykedni hogy nem jön ki:(
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Vagy veszel egy jó monoblokkot, régi csészéit elteszed, és amit kivettél a vázból, elviszed esztergályoshoz, hogy vegyen le belõle, hogy felfeküdjön. Én régen sokat csináltam ilyet, és jó lett. Csak mondd meg az esztergályosnak, hogy jó kemény kés kell hozzá, mert k*rva erõs anyagból vannak a csészék! ;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

ahogy nézegettem a menetet a középcsapágyházban, mind a 2 oldalon ugyan olyan irányú, pedig tudtommal pont ellenkezõ irányúnak kellene lenniük...(tehát ugyan úgy kell becsavarni mind a 2oldalon mint egy sima csavart)

Mérd meg a csapágyház szélességét! Ha 70 mm, akkor olasz menetes. Még elõfordulhat, hogy francia, de annak a menet mérete is más. Ahhoz már extrémsport középrészt szerezni, jobban jársz másik vázzal.
Megvan még a régi csapágycsésze? Amibe bele van gravírozva a méret.
http://www.sheldonbr....html#threading
Méretek a Threading Standards résznél.

Juby, a kitekeredés a jobbmenet miatt van. Sajnos a hajtás iránya miatt olyan erõ adódik át a golyókon a menetre, amitõl kitekeredik.
Race, no Rest!

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
hello!
egy öreg pözsó országúti vázból még régebben kiszedtem a régi ékes hajtókart, tengelyt, csapágyakat, azért hogy lecseréljem négyszögtengelyesre az egész rendszert... az "új" hajtókar már megvan, csak egy monoblokkot kéne betenni a vázba, csakhogy nem vagyok biztos abban hogy egy sima négyszögtengelyes jó lesz bele, mert ahogy nézegettem a menetet a középcsapágyházban, mind a 2 oldalon ugyan olyan irányú, pedig tudtommal pont ellenkezõ irányúnak kellene lenniük...(tehát ugyan úgy kell becsavarni mind a 2oldalon mint egy sima csavart)
az lenne a kérdésem, hogy létezik e ilyen monoblokk ami ezzel a vázzal kompatibilis vagy inkább le kell vhonnan vadásznom egy új, jó állapotba lévõ ékes rendszert?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

konkrétan nem, de ez is lejöhet akár a válaszából:)
meg a másik, hogy sok ilyen embernél, aki jól ért ilyen dolgokhoz egy dolgot mindig elfelejt megmondani a körítései után, ami a lényeg, és számomra megerõsítést nyerhet, hogy akkor nyugodtan megvehetem-e a hajtókart (semmiféle baszogatás vagy ilyesmi nincs benne, csak mondom:) én is szoktam ilyet csinálni, ha pl weblapszerkesztéssel kapcsolatban kérdeznek, erre nehéz odafigyelni:S)

Nyugodtan megveheted. Én is xt'08 elsõ váltót használok xt'08 hajtómûvel és hibátlanul mûködnek. És nem kell a hézagolókkal játszani, a te esetedben 2db jobb oldalra és 1db bal oldalra.

A sebesség mindent megold.