Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ezt a hajtómû/lánckerék dolgot magyarázd már el nekem, mert vagy én vagyok helikopter vagy itt jártak az ûrlények, és csodát tettek a Hardy hajtómûvével.

Aqvakond

Aqvakond

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Elkopott lánctányér miatt miért akarsz mindjárt komplett hajtómûvet cserélni?

Muszály, mert integrált van benne...(A gyári shimano) És azért ezt veszem, mert ezzel a géppel indulok maratonokon is. De amúgy belemenne szerintetek? Vagy ha tudtok jobbat kb ennyi pénzért vagy sokkal jobbat egy kicsit drágábban ajánlhattok nyugottan :D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
fõleg cc hajtómûre egy hardyban

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elkopott lánctányér miatt miért akarsz mindjárt komplett hajtómûvet cserélni?

Aqvakond

Aqvakond

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hali!

Az lenne a problémám, hogy van egy UMF hardy vázam, és elkopott benne az elsõ lánckerék. Már néztem ki egy újat, (http://ebike.hu/term...gralt-mtb/2297/ezt). Ezt szerintetek bele tudom tenni? Még sosem szereltem középcsapágyat.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

szerintem meg inkább azért akarja mert a 32-esen nem megy szinte sose, meg tán a 30 ason is csak ritkán. és jobb lenne neki a kicsiken a több kiosztás, de rendes montizáshoz /nem aszfaltközlekedéshez/ sztem optimálisabb a 11-32. kell az azért na ;)

11-27, 12-27, 12-28 9sebesseges kazettat is lehet kapni am :)

Hello,

Vettem egy Giant XTC4-es montit (hasznalt) es egy dologgal nem tudok zoldagra vergodni.

...

elkepzelheto hogy rovidebb monot raktak bele, igen

szedd le a hajtokart, tolomero, es egybol okosabb vagy
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Hello,

Vettem egy Giant XTC4-es montit (hasznalt) es egy dologgal nem tudok zoldagra vergodni.
Az elso valto nem akar sehogy se levaltani a legkissebb fogaskerekre. En ugy latok, hogy a vaztol mar nem tud kozelebb menni.

Az a gyanum,hogy volt a bicajban monoblokk cserelve es ami most benne van, egy 110mm-s, az rovid bele. Emiatt a fogaskerekek tul kozel esnek a vazhoz. Lehetseges...?

A gyarto honlapjan megtalaltam a gyari monoblok tipusat, de azt pont gyartjak 110es es vmi 12Xes meretben is, szoval nem lettem okosabb...

Tudna valaki segiteni? nem nagyon van tapasztalatom ilyesmiben...

Mérd le valamivel a vázcsõ középvonalától a hajtómû középsõ lánckerekének a távolságát, írd be ide, aztán majd visszatérünk rá.
Biztos, hogy a váz akadályozza a váltót, és nem a határolócsavar? A bowden meglazul, amikor le akarsz váltani?
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

nincs véletlenül valakinek egyetlen darab hosszú (nem közepes) lánctányér-csavarja elfekvõben? (truva rockringhez) Ha van, és becserélné egy sörre, az dobjon legyen szíves egy privit! :) köszi!

Amennyiben szombaton vagy vasárnap kinézel a Bringaexpora és a kis csarnokban megkeresed a Bemp standját, kaphatsz.:)

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
nincs véletlenül valakinek egyetlen darab hosszú (nem közepes) lánctányér-csavarja elfekvõben? (truva rockringhez) Ha van, és becserélné egy sörre, az dobjon legyen szíves egy privit! :) köszi!

sneci0

sneci0

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hello,

Az elso valto nem akar sehogy se levaltani a legkissebb fogaskerekre. En ugy latok, hogy a vaztol mar nem tud kozelebb menni.

Az a gyanum,hogy volt a bicajban monoblokk cserelve es ami most benne van, egy 110mm-s, az rovid bele. Emiatt a fogaskerekek tul kozel esnek a vazhoz. Lehetseges...?

A gyarto honlapjan megtalaltam a gyari monoblok tipusat, de azt pont gyartjak 110es es vmi 12Xes meretben is, szoval nem lettem okosabb...

Tudna valaki segiteni? nem nagyon van tapasztalatom ilyesmiben...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
terepen azért szerintem is jó ha van egy kis tartalék, bár én nem vagyok egy nagy erõgép.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
szerintem meg inkább azért akarja mert a 32-esen nem megy szinte sose, meg tán a 30 ason is csak ritkán. és jobb lenne neki a kicsiken a több kiosztás, de rendes montizáshoz /nem aszfaltközlekedéshez/ sztem optimálisabb a 11-32. kell az azért na ;)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Mert rohadt könnyû ! Gondolom ezért akarja.
Marci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
thommey csinalt 10sebesseges montit ultegra sorbol es egyenes kormanyhoz valo 105 10s valtokarbol asszem

miert is jo az neked?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

orszaguti sort hasznalt mar valaki montin?
gondolok itt a cc-re, elenegdo lehet a fogkiosztas?

ha elég erõs vagy..

én 2 embert ismerek akik használtak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
orszaguti sort hasznalt mar valaki montin?
gondolok itt a cc-re, elenegdo lehet a fogkiosztas?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Lánc, szinte ingyé'

http://www.chainreac...x?ModelID=11294

a vélemények közül:
"Ralph from Tajikistan Owner 13 July 2008 21:32 i've got the most expensive bloodee chain around. u chavs are simply jealous!! hwah-hwah-hwah..." -nyilván:D
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mi arulunk hozza valo teflon-ceramic mittudomen milyen bevonatu Stronglight sort £190-ert :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Ennyi pénzért nyakláncnak is lehet használni:D

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

bloke

bloke