Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2009. május 09. - 16:23

Írta 2009. május 09. - 11:16

Írta 2009. május 09. - 10:23

A környezetemben szinte mindenkinek ez van. Az egyik srác egy elég univerzális és erõs használat mellett sem tudott vele problémát produkálni. Nekem ez a hajtómû egy elég jóvételnek tûnik. (az LX-et nem ismerem) Nem hinném, hogy bármi gondod lenne vele, de ezt majd hozzáértõbbek megmondják én csak azt tudom mondani amit látok az pedig eddig elég pozitív. :_ )
Írta 2009. május 09. - 10:07

Sziasztok!
Erõsen túlnyúlt lánc szakadhat könnyeben a túlnyúlásnak hála?
Csak azért kérdezem, mert a szerelõ szerint az enyém igen súlyos állapotban van, és lánctányérok is cserére mennek kopás miatt (már megvan az új, deore integrált hajtómûvem), ezért addig hajtanám amíg rendesen mûködik a dolog, mivel utána a komplet rendszer cserélve lesz úgyis.
A rendesen mûködik alatt azt értem, hogy ha nincsen megtakarítva a rendszer, akkor semmi baja, bár a mono kicsit recseg (az is kivan, már tavaly cserélni akarta a szerelõ). Ha megpucolom a láncot akkor viszont kegyetlenül ugrál a fogsoron.
De most legalább nem kell a takarítással szötymötölni
Amúgy van valakinek tartós használat utáni véleménye integrált deore hajtómûrõl?
Ha eddig nem szaggadtad a láncot, akkor nem ettõl fogod eltépni. Én addig használok egy rendszert, amég koszosan mûxik. Én is tapasztaltam a tisztítás utáni megugrást. Ha retkesen is ugrál, akkor még mindig lehet játszani a fogsor szétszedésével és a fogak ívének bereszelésével, én már csináltam ilyet és mûködik a dolog.

Írta 2009. május 09. - 09:53

A lánctányérok viszont ki vannak hegyesedve rendesen + a mono megint recseg, ami inkább csak bosszantó. Mint modtam, igazából nem venni észre mûködési zavarokat, csak letakarítás után egy-két napig, amíg újra nem tömõdik némi piszokkal, gondolom ez kompenzálja valamennyire a csapok kopását. Amúgy 7-es rendszerem van, lehet az sem annyira érzékeny, mint a 9-es.
Az integrált deore karról amúgy mi a véleményetek? Az Lx lett volna a másik alternatíva, de ezt elég jó áron tudtam megvenni.
Írta 2009. május 09. - 09:27

sztem a recsegessel is. te mint fogyaszto nem azt varod el a termektol hogy recsegve tegye a dolgat, ezert elegedetlen vagy. ennyi
Írta 2009. május 09. - 09:23

A lánc sokkal gyorsabban kopik mint a fogsor.Elvileg nem szakad csak a kopástól önmagában könnyebben. Sõt, ha minden együtt kopott, nem kéne különösebben ugrálnia sem a láncnak. (legalábbis nem annyira, mint egy új láncnak egy kopott fogsoron, vagy egy kopott láncnak a ... stb)
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. május 09. - 09:19

Sziasztok!
Csak azért kérdezem, mert a szerelõ szerint az enyém igen súlyos állapotban van, és lánctányérok is cserére mennek kopás miatt (már megvan az új, deore integrált hajtómûvem), ezért addig hajtanám amíg rendesen mûködik a dolog, mivel utána a komplet rendszer cserélve lesz úgyis.
Elvileg nem szakad csak a kopástól önmagában könnyebben. Sõt, ha minden együtt kopott, nem kéne különösebben ugrálnia sem a láncnak. (legalábbis nem annyira, mint egy új láncnak egy kopott fogsoron, vagy egy kopott láncnak a ... stb)
Írta 2009. május 09. - 08:54

Nem értem ha meg van az új rendszer minek kínlódsz a szarral majd megúgrik jól a lánc és szétvered a térded a kormányon rosszabbik esetben kocsi alá kerülsz ha szét nyult egy lánc akkor evidens hogy könnyebben szakadhat mint a jó. Amennyiben a szerelõ azt mondja hogy tragikus állapotban van a láncod akkor itt azt várod, azt mondjuk hogy ÁÁÁÁdehogy:no_tak:
Csak azért kérdeztem, mert ha nincs takarítva, akkor se nem ugrik, se nem dobálja a láncot. Egyáltalán nem. A probléma csak akkor van ha megvan takarítva.
Csak arra gondoltam, hogy ha már úgyis is mindegy neki, akkor még az utolsó lehelletig nyúzom, de most azért lehet meggyõztél és inkább tüstént csere lesz belõle.
Írta 2009. május 09. - 08:47

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2009. május 09. - 08:22

A rendesen mûködik alatt azt értem, hogy ha nincsen megtakarítva a rendszer, akkor semmi baja, bár a mono kicsit recseg (az is kivan, már tavaly cserélni akarta a szerelõ). Ha megpucolom a láncot akkor viszont kegyetlenül ugrál a fogsoron.
De most legalább nem kell a takarítással szötymötölni

Amúgy van valakinek tartós használat utáni véleménye integrált deore hajtómûrõl?
Írta 2009. május 09. - 01:26

Jó öreg Hauser MTB-m nemrég egy túrán begurult a lejtõrõl a közeli tóba, köszönhetõen a böszmeségemnek

Egy egyszerû merev vázas cross bringáról van szó. Szétkaptam apró darabokra és kipucoltam, megzsíroztam összeraktam.
Egyetlen gondom a menetes racsni. Egy 7 fokozatú racsni a lelkem de sztem homok ment bele a vízzel együtt mert erõsen perceg miközben szabadon fut. Hajtás közben viszonylag csendben van. Leszedni leszedtem a kerékrõl de szét lehet valahogy szedni a menetes racsnit? Felfedeztem rajta 2 félkör alakú bemarást a csavaros végével átellenben a belsõ gyûrûn ami lezárja a belsõ részt. Gondolom nem optikai elem pusztán

Köszi!
Írta 2009. május 08. - 18:52

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. május 08. - 15:06

Viszont nekem egyenlõre még nem a csapágyakkal hanem a tömítéssel van problémám. Extra tömítéssel legalább ezt a 'havi' takarítást megtudnám úszni vajon?
Legközelebbi takarításnál majd lövök képet róla bár most reménykedem hátha most talán nem jut be semmi.
Edit: Még egy kérdés. Mikortól fordulhatok a blokkal cserére? Szóval csak teljes mûködés képtelen állapotban (beállt) vagy ezzel az állandó recsegéssel is?
Írta 2009. május 08. - 14:09

ISIS-bol csak ketto van ami mukodik, az egyik a CrankBrothers a masik elvileg az SKF. egyiksem 10ezer forintos kategoria. foleg a titan tengelyes verzio
a rendszerrel van a baj, nem azzal hogy kinek a matricaja kerul ra. volt isis-es truvativom, race face-em, egyikse volt jo. lazultak, recsegtek, stb. meg azota mikor muhelyben dolgoztam lattam meg masik 50truvat meghalni.
integraltasbol se tul jo a truvativ, ott is pontosan azert amiert az isis monoblokkjaik sem jok. tul kicsik a csapagygorgok. a shimano/fsa/race face integralt tengelyes karjainak 22mm a tengely atmeroje, [ezek kompatibilisek is egymassal, bar az fsa csapagyai nem a legjobbak] a truvativ pedig 24mm. nagyobb atmeroju a tengely, ergo kevesebb hely marad a csapagynak. kisebb csapagygolyo hamarabb tonkremegy mint a nagyobb ennyi.
szep a noir, en is majdnem beleugrottam egyszer, mert nagyon jo arat mondott ra az importor, de aztan gyozott a jozan esz

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. május 08. - 12:38

Melyik az a blokk (kb a giga pipe árában cca. 10 ezer huf) ami megbízható? (isis drive)
Írta 2009. május 08. - 12:33

Írta 2009. május 08. - 12:14

Most harmadszorra 2 napja szedtem ki és belekentem egy tubus zsírt hátha tömíti és pár hétig nem recseg. (amúgy mintha a tengely is 'nyúlna', de ezt majd legközelebb ellenõrzöm).
Én már az elején se akartam truv-át, de a szervizbe azt mondták jó blokk, de ennyi bajom az elõtte lévõ 500 forintos rettenettel nem volt (azt konkrétan a másfél év alatt egyszer se kellett kiszedni).
Azt hiszem ezt elég hamar fogom cserélni egy Race face-re.
Írta 2009. május 08. - 12:10

megmondom õszintén h anno mikor kerestem életem elsõ integrált tengelyes hajtókarját akkor én rá voltam kattanva a noir-ra. tetszik is, meg jó súlyban is van.
aztán végül vettem egy XT-t. nem volt vele semmi gondom, úgyhogy a másik bicajba is XT-t vettem

de ha bármikor adódna lehetõségem nyitott vagyok kipróbálni vmi integrált truvát...
Írta 2009. május 08. - 12:00

Tudod milyen rohadt dolog úgy eladni egy biciklit, hogy elõnyként hozzam elõ rajta pont azt a truva kart amit én is eltörtem. Igaz nem használtam finoman, de nem tartott két hónapig.
Vagy, sose fogom elfelejteni azt a kedves urat, aki az akkor szinterezett vázába bele rakatta velem a hulladék truva középrészét ami szorult akármit csináltam vele! Bazz négyszer vágtam a vázba menetet, hátha nincs végig, belepróbáltam 5 másik márka középrészét amikkel semmi gond nem volt, végül ki sem fizetett pedig.... a truva "jó" volt (szerinte) ha nem volt beszerelve..
az isisesek 80%-a recseg...
Nem sorolom tovább... :mad:
Ride everywhere.
.