Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.174 hozzászólás
...vagy eladás elõtt marat belõle további 2mm-t, 68-as házzal csak el lehet adni. csak maradjon még középcsapágyház a nagy reszelésben. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
normalis meretu monoblokkot amugyis talalni bele. igy viszont leszukited a lehetosegeket par darabra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Miért? Ez lesz az egyetlen ilyen váz, amibe találni monoblokkot, vinnék mint a cukrot:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Nincs olyan mûhely ahol tartanak ilyen szerszámot? Nem volna egy nagy munka.

Feltöltött kép

de ezzel elvileg csak a festeket kell leszedni. en a vazbol nem marnek le 3mm-t, kb eladhatatlanna fog valni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
miben különbözik a 7800as BB a 6600astól
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nincs olyan mûhely ahol tartanak ilyen szerszámot? Nem volna egy nagy munka.

Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat nyilvan elvileg nem tokeletes, de tobbrol tudok ami mukodott igy. mivel 952es monoblokkot vagy csillagaszati aron vagy egyaltalan nem lehetett szerezni. nemtom manapsag hogy van ez. de ha lenne egy olyan hajtokarom es semmi mas jarhato ut nem lenne, en beleraknam a 70es monoblokkot a vazba.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ebben az esetben a váznak kéne engednie nem a csészének. Az meg jobb esetben nem szokott...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég
Annyit enged a csésze talán.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
De a 70es jó a 73as házba?

Nem kötözködésképp, csak tényleg nem tudom...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
70mm-s monoblokkhazhoz valo shimano 105 kellene

fura mert BB-5500bol volt mindket fajta fogazasu

ez az ujabb fajta, ez nem passzol

Feltöltött kép

ez a regebbi, ez jo lesz

Feltöltött kép

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Használd a "szerkesztés" funkciót, mert különben irgum-burgum.

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég

Az is problémás, ha a váz 73-as csapágyházszélességû, mivel ilyenkor csak a saját XTR mono jó hozzá, mivel ugye nincs 73-as csapágyházszélességhez készült 105/Ultegra/Dura-Ace monoblokk.

Nekem is van 1 ilyen karom, középcsapágy nélkül...

Igen, 73-as GT váz :D Csak, hogy minden kerek legyen...

Hát igen, egyre inkább körvonalazódik bennem a dolog, hogy nem fogok xtr hajtást használni...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Az is problémás, ha a váz 73-as csapágyházszélességû, mivel ilyenkor csak a saját XTR mono jó hozzá, mivel ugye nincs 73-as csapágyházszélességhez készült 105/Ultegra/Dura-Ace monoblokk.

Nekem is van 1 ilyen karom, középcsapágy nélkül...

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Az IG-HG dologról tudsz mondani valamit?

IG rendszert úgy tervezték hogy lefele váltson könnyebben, HG-t úgy hogy felfele. Shimano szerint nem kompatibilis, de én használtam IG sort és IG hajtómûvet HG lánccal (7-es rendszer) minden probléma nélkül.
Failure is always an option.

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég
Köszi az infókat!
A bal oldalon kiszedtem a tömítést, sajnos a kotyogáson nem segít a kenés.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nem tudom szétszedni. Olyan mintha hengerelve lenne az egyik oldala, így nem lehet bontani. Szerencsére Shimanoék elég flottul össze tudják rakni õket. Az eladó szerint csak egy szezon van benne, de a tengely lötyög hossz és keresztirányban is. Gondolom a csapágyban a golyópálya meg van kopva azért mozog.

A dolog csak azért bosszant nagyon mert van egy fasza hajtómûvem és nem tudom használni..

Nem tudom, hogy jó megoldás-e venni egy országúti monoblokkot amivel kompatibilis 10e körül, mert még mindig nyitott a kérdés, hogy az xt HG lánc mit fog csinálni az IG fogaskerekeken? :(

Persze, hogy nem tudod szétszedni, de egy kis ügyeskedéssel a tömítések kiszedhetõek és újra lehetne kenni. Keress rá a google-n Sheldon Brown oldalára, nagyon sok infot találsz, többek között az IG HG kompatibilítás kérdésérõl is. Tömören, ha nem találnád: az IG lánckerék HG lánccal a legproblémásabb a kombinációk közül. Sachs (aminek az utódja a SRAM) láncok jobban mûködnek.

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég

Megpróbálhatod átmosni/újrakenni a monoblokkot, hátha segít valamit, bár a kotyogáson nem fog, de azt nem is értem, hogy lehet.

Nem tudom szétszedni. Olyan mintha hengerelve lenne az egyik oldala, így nem lehet bontani. Szerencsére Shimanoék elég flottul össze tudják rakni õket. Az eladó szerint csak egy szezon van benne, de a tengely lötyög hossz és keresztirányban is. Gondolom a csapágyban a golyópálya meg van kopva azért mozog.

A dolog csak azért bosszant nagyon mert van egy fasza hajtómûvem és nem tudom használni..

Nem tudom, hogy jó megoldás-e venni egy országúti monoblokkot amivel kompatibilis 10e körül, mert még mindig nyitott a kérdés, hogy az xt HG lánc mit fog csinálni az IG fogaskerekeken? :(

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Megpróbálhatod átmosni/újrakenni a monoblokkot, hátha segít valamit, bár a kotyogáson nem fog, de azt nem is értem, hogy lehet.

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég

A 950-es hajtómû és a 952-es monoblokk bordás rendszer, az UN52 négyszöges.

Rosszul írtam: BB-ES51

Rosszul gondolod, az XTR más szabvány, mint az alatta levõk.

Szóval ezek szerint megszívtam mert nem tudom rátenni! :mad:

Itt vettem egy sráctól az aprón bbm952 blockal együtt de azt elfelejtette közölni, hogy kotyog benne a tengely és be vannak maródva a csapágyak.