Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Ilyenkor mi megy benne tönkre? A tengely csatlakozás elnyalódik?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Extralite E-bones: 478 gramm...

Az hogy neked mi számít többet, teljesen szubjektív. Az a lényeg, hogy túlmisztifikáltad az SLX merevségét. Merev persze. Mert van benne anyag. Nekem is nagyon rugalmas a Skareb teló a Suntour gagyi után, de csak mert több mint 1 kilóval könnyebb...

Az én merevvillám könnyebb, mint a skareb és merevebb mint bármelyik csúcsteló :D

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Persze hogy szétszedtem. A csapágyházakat nem szedtem ki a vázból, de a baloldali hajtókart ami lötyög azt már többször is leszedtem, megnéztem, kitisztitottam, csináltam mindent, meghúztam ráhúztam, ugyanúgy lötyög, ez epic kampó :) A jobboldalának semmi baja egyébként.
"No pain - No gain"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok! 2007ben szezon kezdetén vettem egy Shimano LX HT2 integrált "ez sose fog elromlani alattad" hajtómûvet :)

Tegnap voltam vele egy nagymenetet (kb 60km) és szuperül mûködött, abszolúz semmi de semmi baja nem volt, merev, patent, mint eddig mindig.

Ma felültem a gépre és 1km után mintha a pedál ugrott volna kicsit, de nem álltam meg megnézni, még begurultam egy benzinkútra, ami kb 1 km-re volt.
Nézem, pedálnak semmi baja, de ahogy rángattam észrevettem, hogy a HAJTÓKAR LÖTYÖG a tengelyen. Gyors szerelés, biztos kilazult, de nem, mert a 2 kis imbusz ami rászorítja a bordástengelyre úgy be volt gyógyulva hogy még! És a fekete mûanyag oldalról rászorító csavar nélkül néztem a hajtókar és a tengely bordái között szemmel látható rés van és azon lötyög. Akárhogy ütöm rá, minél beljebb, akkor is lötyög. Máskor mikor fölpakoltam a tengelyre a hajtókart, már akkor atmstabil volt még csavarozni se kellett volna.

Teljesen meg vagyok kattana olyan értelemben, hogy ez alig az eset elõtt 12órával atom stabil, merev volt. Most meg úgy lötyög, hogy rossz nézni. Kurvára nincs kedvem kiadni megint 30ezret és utána izgulni hogy mikor krepál be. Milyen isteni beavatkozás kell egy ilyen jelenséghez, totál 0adik tipusú találkozások feelingem van :)

Ilyen fordult már elõ vkivel? Mi lehet az oka a hyper-hirtelen jött kopásnak? Lehet ezt vhogy sufnituningolni?

THX

módosítás ps.: a Shimano integrált családon kívül tudtok jobb/hasonló megoldást ajánlani 25-30e árkategóriában? legfõbb szempont a strapabírás, és legyen azért vmennyire merev is, súly qrvára nem érdekel, lehet B+ -os 11ezres akármi is csak bírja akiképzést. Gondolom a bringás cuccok között is vannak ilyen kivételek hogy ócsó-de-nagyon-jól. 100kg vok és izomból kilövõs sprintek / kiállós hegymenetek is a repertoárban vannak erõsen :) Rengeteget bringázok, de mióta összeraktam a verdát a technikai dolgokkal, ujdonságokkal nem igazán vagyok tisztában. Az árkategória külföldi vásárlást is magába foglalhat, ha jól tudom ott általában ki lehet fogni jó olcsón a cumókat. THX mégegyszer

szétszedted már? vagy még mindig egyben van?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A scottból van 8kg ösztelós ha jól emlékszem 3-3.5misi körül van az ára

azert irtam, hogy meg sokat lehet csokkenteni a sulyan, mert a vaza ugyanez, csak "atlagos" felszereltsegu.

Az hogy neked mi számít többet, teljesen szubjektív. Az a lényeg, hogy túlmisztifikáltad az SLX merevségét. Merev persze. Mert van benne anyag. Nekem is nagyon rugalmas a Skareb teló a Suntour gagyi után, de csak mert több mint 1 kilóval könnyebb...

nem misztifikaltam tul en semmit, csak ajanlottam a fenti felvetesre egy hajtokart.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Azt ugye belátod, hogy nem minden ami nehezebb merevebb is? és fordítva is a súlycsökkentés nem feltétlen megy a merevség rovására!(extra cuccoknál persze, de átlag kategóriában nem...)

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

erre gondolsz ..spark ltd
Feltöltött kép

"just chillin killin"

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

nem tudom, hogy meg milyen hajtokarok lehetnek... akkor az a fel kilo azert barokkos tulzas volt :) nekem mongy tobbet szamit az ar, tartossag, stb.

High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Slx-et csekkolhatod nálam mûködés közben... :P

epp du neztem meg a haver scottjan :) ennel konnyebb ossztelossal meg nem tekertem (asszem vmi 11kg, amin meg konnyu csokkenteni).

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

AS Pauly Mondjuk egy képet dobhatnál fel.

Rendben, de olyan sok mindent nem lehet rajta látni. Vagy csak én nem látok :) A cucc fullosan jó állapotban van, annyi hogy látni kis rést a bordáknál, amikor mozgatom, de ez szabad szemmel fel sem tûnik. Most hogy jön majd az új hajtómû, és a szezon is, szétkapom a hajtást, fölpattintok egy képet. Szerencsére sikerült kõcsönjárgányt szerezni, lesz mivel suliba járni meg mozgásban maradni addig is.
"No pain - No gain"

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

szvsz a tipusjelolesben tettenerheto :) a regi lx 582ig ment, az uj deore 590es. amugy merevseg es tartossag szempontjabol az slxet nehanyan tobbre tartjak, mint az xt/xtr cuccokat. asszem 90 euro kornyeken lehet ujat boltolni - es talan meg mindig a shimano a legjobb ar/ertek aranyu. szvsz vagy egy slxet erdemes, vagy egy olcso deoret. asszem en is igy teszek majd.

mas - korabban beszeltunk az optimalis lanchosszrol. az univegan (shimano xt) be is allitottam, es minden szempontbol ok: a legnagyobb fogaskerekeken +2 szem, ill a legkisebben is feszitett maradt a lanc. a specializeden (sram x.7) viszont az tunt fel, hogy a legkisebb kerekeken mar osszeer a lancfeszitonel a lanc

Feltöltött kép

le is szedtem a lancot, de a masik modszerrel (nagy lanckerekek +2 szem) teljesen stimmel a dolog. ilyenkor mi van? amugy nagyon jol mukodik a valtas, szvsz szebben valt, mint akarmelyik korabbi shimanos rendszerem (lx-xtig volt).

Slx-et csekkolhatod nálam mûködés közben... :P

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
AS Pauly Mondjuk egy képet dobhatnál fel.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szerinted mihez képest?
omfg
Egész pontosan 102 gramm van az SLX-XTR között. Ami a hajtókar tömegének 13%-a. Nagyon nem elhanyagolható különbség...

nem tudom, hogy meg milyen hajtokarok lehetnek... akkor az a fel kilo azert barokkos tulzas volt :) nekem mongy tobbet szamit az ar, tartossag, stb.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

amugy merevseg es tartossag szempontjabol az slxet nehanyan tobbre tartjak, mint az xt/xtr cuccokat.

Szerinted mihez képest?
omfg
Egész pontosan 102 gramm van az SLX-XTR között. Ami a hajtókar tömegének 13%-a. Nagyon nem elhanyagolható különbség...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Az Slx meg persze hogy merevebb. Fél kilóval nehezebb (najó, csak ~200 grammal). Valamit, valamiért, a fizikát nem lehet megbaxxni...

mihez kepest?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Gondolom úgysem használod úgy, hogy elöl-hátul kis lánckerék. És ha mégis, nem lesz baja. Ellenben ha nagytányérokra felváltasz és rövid a lánc, letéped a hátsóváltót. Ergo jo igy.

Az Slx meg persze hogy merevebb. Fél kilóval nehezebb (najó, csak ~200 grammal). Valamit, valamiért, a fizikát nem lehet megbaxxni...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szvsz a tipusjelolesben tettenerheto :) a regi lx 582ig ment, az uj deore 590es. amugy merevseg es tartossag szempontjabol az slxet nehanyan tobbre tartjak, mint az xt/xtr cuccokat. asszem 90 euro kornyeken lehet ujat boltolni - es talan meg mindig a shimano a legjobb ar/ertek aranyu. szvsz vagy egy slxet erdemes, vagy egy olcso deoret. asszem en is igy teszek majd.

mas - korabban beszeltunk az optimalis lanchosszrol. az univegan (shimano xt) be is allitottam, es minden szempontbol ok: a legnagyobb fogaskerekeken +2 szem, ill a legkisebben is feszitett maradt a lanc. a specializeden (sram x.7) viszont az tunt fel, hogy a legkisebb kerekeken mar osszeer a lancfeszitonel a lanc

Feltöltött kép

le is szedtem a lancot, de a masik modszerrel (nagy lanckerekek +2 szem) teljesen stimmel a dolog. ilyenkor mi van? amugy nagyon jol mukodik a valtas, szvsz szebben valt, mint akarmelyik korabbi shimanos rendszerem (lx-xtig volt).

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

OFF
az milyen bringa ott az avatarodon?

Specialized Rockhopper Manitou Minute telóval, csak épp átfestés alatt volt kimaszkolva a gyári logo :) Most már fullos fekete, nagyon dögül néz ki :)
Majd cserélem már az avatart.

Igazatok van. Veszek egy Deore-t, elég jó árban van a '08as és '10 es is. Olyan oltári nagy különbség biztos nincs az én szintemen a Deore és LX között, fõleg ha még mindig tartja a Shimano azt, hogy lépteti a kategóriákat pár évente lejjebb (XTR - XT, XT - LX, stb lesz). Reméljük bírja pár évig.

Kösz a segítséget.
"No pain - No gain"

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Nem nagyon szoktak ezek az integráltak bekrepálni. Olcsó erõs merev meg nem hiszem hogy van, legalábbis a Deore - LX hajtókarokat nehéz ár-érték arányban überelni.

Apróból lehet újat lõni ár alatt, de használttal igen óvatosnak kell lenni, mert nem látni rajta ha mondjuk ugyanúgy járt mint te.