Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ez tetszett :D
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A jelek szerint a többség 100+ kg, Kékestetõn lakik, Szegedre jár suliba, bejárós, hazafelé Aszódtól már kiállva teker 78/10-es áttétellel miközben királyvízben áztatott korund-dal keni a hajtást. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Meg attól függ hol használja. :) utálom ha homokos vagy saras lesz, és akkor inkább dobok fel egy másikat amint hazaértem. A fõ baj szerintem az hogy amiket manapság veszünk lánc gyanánt az egy kalap szar a régi holmik minõsége sokkal jobb.

Ott az igazság,azt érzem.
A korháztestût nem hallottam még,de elmentem.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás

én meg 32-t 100m-enként...még mindig nem tudom mit tesztek a hajtással...(86kg)

Használjuk :D Tény, nem vagyok az a nagyon pörgetõs fajta,

A fõ baj szerintem az hogy amiket manapság veszünk lánc gyanánt az egy kalap szar a régi holmik minõsége sokkal jobb.

de biztos ez is benne van a dologban.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
nekem az xt hmû, sram pc89R, piros bakos sram sor kombóban olyan 8000 van. és bírja még. rommá van nyúlva a lánc, az tény.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Meg attól függ hol használja. :) utálom ha homokos vagy saras lesz, és akkor inkább dobok fel egy másikat amint hazaértem. A fõ baj szerintem az hogy amiket manapság veszünk lánc gyanánt az egy kalap szar a régi holmik minõsége sokkal jobb.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás

én meg 32-t 100m-enként...

Ahogy gondolod...Mindenki akkor cserél láncot amikor akar.
"Ride today, heal tomorrow"

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
én meg 32-t 100m-enként...még mindig nem tudom mit tesztek a hajtással...(86kg)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás

Ezt szerintem erre értette. Szerintem Õ a láncra gondolt mármint, ha azt nem cseréled.

Én meg a sorra gondoltam:D A láncot cserélem mindenképp. Ezentúl 2 láncot fogok cserélgetni 500km-enként.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Erre gondoltam.

stellaz,éreztem,hogy nyüzüge vagy.:)

volt idõ, amikor még kigyúrtnak is neveztek néha napján a kórháztestûek. Ma már ezt nem mondják :D:D:D

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Tudom.A linkelt van nekem is.

Ez:
http://www.rohloff.d...ling/index.html

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Létezik sorelhasználtságmérõ is, legalábbis Shimano sorokra (egy 2008-as Rohloff katalógusból, 21,45 euró):
3100 Indicateur d'usure de pignon Rohloff HG-IG-Check.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Erre gondoltam.

Hát érdekes.
Xt szettem van.Nekem nem bír ki 2000 kilcsinél többet jó mûködés mellett.Ha 1000 kilcsi körül akarok rá másik láncot tenni,már eszméletlenül darál.
Kopásmérõ szerszám szerint már nem is lehet.
Szerintem a plusz 20-25 kiló sokat számít ez ügyben.:)

stellaz,éreztem,hogy nyüzüge vagy.:)

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás

De akkor megfogadom a tanácsotokat és nem cserélem le.

Ezt szerintem erre értette. Szerintem Õ a láncra gondolt mármint, ha azt nem cseréled.

Nem kell sort cserélni amíg nem ugrik rajta az új lánc. Ha ugrik és nem szûnik meg 100km-en belül, akkor bizony kopott a sor.

Nálam a második 3 lánc 6000km környékén ment fel és mindegyik ugrott az elsõ tekerés alkalmával a gyakran használt fokozatokon, de ez megszûnt az elsõ tekerés (40-50km vegyes terepen) végén.

Ha nem cseréled idõben a láncot, akkor a nyúlás miatt elkezdi koptatni a lánctányért is és akkor bizony a következõ lánccserénél a hajtásrendszer kuka. Ez az alu tányéroknál akár 1-2 ezer kilométer alatt is bekövetkezik.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás

Ne cseréld,de a végén majd kukázni kell a lánctányért,meg a fogsort is.

Ezalatt pontosan mit értesz? Miért kéne kidobni a lánctányérokat ha elhasználtam egy újabb láncot? Kb. 1500km van most bennük. Azok is Xt-k.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Hat lánccal 12000 felett lesz, ha lefut a 2. hármas vetésforgó is, de több láncot már nem visz el sajnos, ez már most látszik.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a csömöri srácok is elmennek 2 sorral 10-12 ezreket, pedig az versenykörülmények közt van (xt és xtr vegyesen)
szóval szerintem nem unreal a 10 ezres futás egy xt sortól
persze azt is feltételezi, hogy nem csak 1-2 fogat használsz, hanem kihasználod rendesen a fokozatokat, illetve a sûrûbb láncváltást

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nagyon sokat megyek hegynek felfelé és nem aszfalton hanem terepen. Gyakran tekerek kiállva is úgyhogy 1600km után cseréltem az LX láncokat. De akkor megfogadom a tanácsotokat és nem cserélem le.
Andris: Te milyen láncot és koszorút használsz?

de eddig láncnyúlásmérõ alapján cserélted, vagy csak érzésre?

bringavarázs

én 70 kiló vagyok :) a hátsó sorom nekem is csak egy láncot bír ki, igaz, ez jelenleg már közel 8000 km-t jelent és még fut, de az ára is csak 2300 Ft, tehát ha leosztom az xt sor árát, akkor elég jó vagyok, akkor is ha nem visz el több láncot :)

Igaz, váltani már nem vált tökéletesen, de ez a váltó 10-12 éves korának és centis lötyögésének is betudható. Mondjuk én nem vagyok kényes ezen a téren.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Ne cseréld,de a végén majd kukázni kell a lánctányért,meg a fogsort is.
...szerintem ti ilyen 65 kilós emberkék vagytok.Másképp nem bírom elhinni a 10-ezres futás teljesítményt.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Nagyon sokat megyek hegynek felfelé és nem aszfalton hanem terepen. Gyakran tekerek kiállva is úgyhogy 1600km után cseréltem az LX láncokat. De akkor megfogadom a tanácsotokat és nem cserélem le.
Andris: Te milyen láncot és koszorút használsz?