Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

dánhill

dánhill

vendég

• fórumtag
  • 75 posts

az én problémám az volna, hogy néha ütemes kattogás/kopogás hallható tekerés alatt, a tekerés ütemét követi. Mind1, hogy terhelem-e, vagy nem. Nem mindig hallható, ezért láncot kizártam, az úgyis rendszeresen tisztítva (brigéciol) és kenve ven (motorex). Nem rég volt szétszedve a hajtás ( LX ;) ), szal azt is kizárnám. Lehet, hogy a kazetta a hátsóagyon ?

Nekem az agyam csinálja ezt már néhány éve....... Már mindent kizártam mert azzóta mindent cseréltem már 2-szer.Nem tudom az okát...néha elõjön akkor kattog néhány órát majd elhalkul ....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

nem a mûanyag bizbasz, hanem a hajtókar 2 csavarja "lazul le", a mûanyagnak semmi teherviselõ szerepe nincs

ez nyilvánvaló volt;)
viszont csak a felhúzó csavar tekergetésével"90 fokot tudtam rajta csavarni" látszik ez legjobban;)

ja és az enyém fém. bibibí. de csak az egyikben:cry:

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

Most a Sram láncok számozása megváltozott, nem? A PC-971-es melyiknek feleltethetõ meg? PC-69? Vagy annál erõsebb?

A PC-971 árban inkább a pc-59-re hasonlít, de kezemben még nem volt, ezért nem tudom, hogy minõségben hová tehetõ

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
az én problémám az volna, hogy néha ütemes kattogás/kopogás hallható tekerés alatt, a tekerés ütemét követi. Mind1, hogy terhelem-e, vagy nem. Nem mindig hallható, ezért láncot kizártam, az úgyis rendszeresen tisztítva (brigéciol) és kenve ven (motorex). Nem rég volt szétszedve a hajtás ( LX ;) ), szal azt is kizárnám. Lehet, hogy a kazetta a hátsóagyon ?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Válaszok? :) Már várom!
LX, XT, XTR

Most a Sram láncok számozása megváltozott, nem? A PC-971-es melyiknek feleltethetõ meg? PC-69? Vagy annál erõsebb?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
esetleg hogy kiszakad-e a pedálmenet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem eloszor van irva alu tengely.

par dolgot azert le kene szogezni
vhogy megszavaztatjuk vagy nemtom.
pl alu tengelye van-e
az xt lanckerekek mennyire birjak
(korabban azt lehetett olvasni kevesbe birjak, mint tobbi)
melyiknek van muanyag/fem zaroanyaja
lelazul-e vagy nem
/azert valljuk be ha lejjebb maszik a kar akkor csak lelazul/

tovabbi kerdeseket varok, hogy kozze tehessuk.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
öcsém kedvenc válasza: mióta anyád pilóta.
:D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hö? XT tengelye mióta alu?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
A mûanyag záróanya, (ami az XTR-nél fém) hivatott a kart oldalirányba tartani, azaz ha az nem lazul ki akkor a kar sem tud lejjebb csúszni. XTR-nél a tengely vékony acél csõ, amit ha jól meghúzod a hajtókar 2 csavarját össze tudsz annyira nyomni, hogy az a záróanya befeszüljön, ergo nem szabadna kilazulnia. Legalábbis az enyém így mûkszik. XT/LX-nél más a helyzet, mert ott vastag alu a tengely amit nem nagyon tudsz nyomorgatni. De XT-nél meg amúgy is rövid a gyári csavar és könnyen kiszedi a menetet.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
nem a mûanyag bizbasz, hanem a hajtókar 2 csavarja "lazul le", a mûanyagnak semmi teherviselõ szerepe nincs
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
igen, pontosan

nekem se tûnt fel de aztán itt írták és megnéztem
egy olyan 90 fokot tudtam forgatni a mûanyag csavaron, szal egyáltalán nem vészes
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de ez a lelazulás továbbra sem lazulás csak kijjebb mászás nem?
1-2 mm-t talán. nem lötyögõs, mint a 4szögesek etc....
figyelni kell rá, mikor mintha megindulna, utánahúzni. egy 5ös imbusz meg egy müanyag bizbasz, ami elfér bármilyen zsebben, etc.
használattól függõen X idõnként ránézni, és kész is. nekem mondjuk eddig nem jelentkezett, de he tenné akkor is egy pillanat alatt megcsinálnám.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

a tengelyrol esett le.

igaz.
emléxem a sztorira, "nem arra kell figyelni amit a táblára irok, hanem arra, amit gondolok"
a lényeg változatlan btw

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Én is nyomatékkulcscsal húzom meg. Ott elég, mikor már majd' kiszakad a karom. :D Így mindig ugyanúgy húzom meg. loool

Azért az újabb monoblokkoknál nem árt vigyázni, 12-15Nm-re kell belõni a shimanókat pl, azt simán túlhúzza egy jól táplált óvódás is:)

XC_Rider: én is sokmindent érzésre húzok meg, kivétel az integrált hajtókarok, és a karbon, titán, meg a negyon high-end alu cuccok. A gyári adatok nem hülyeségbõl vannak megadva, egy kikönnyített cuccot nem nehéz elreccsenteni...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
Mit tudtok a Truvativ Ruktionrol?
Esetleg valakinek van ilyene, mert az írhatna róla... (:
wody21

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a tengelyrol esett le.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
srácok, nehogy személyeskedésbe fulladjon a buli..
nekem is volt hussefeltem, kettõ is, az egyik olyna sz*r volt, hogy leesett a karról, a másikat meg eladtam egy év után, semmi baja nem volt.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

Akkor esetleg tudhatok olyat amit mások nem, és nem is tudok róla? Vagy tudok biciklizni úgy hogy nem gyilkolom szét és bírja a cucc? Bár a versenyhasználat nem épp kímélõ üzemmód részemrõl. Nem mindig az alkatrészben van a hiba, hanem sokszor a felhasználóban.

Jajj. Kezd már unalmas lenni, és nem az elsõ embertõl hallom. Az hogy vkinek egy alkatrésszel problémája van, másnak meg nem, az korántsem jelenti azt hogy õ a ügyes, az okos, az értõ. (persze ez sem kizárható)
Sok ugyanolyan alkatrész leledzik piacon, van amivel baj van, van amivel nincs.
Nálam is volt már két azonos gyártmányú cucc, egyik rakoncátlankodott, másik nem. Talán fel lehetne dolgozni végre...

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
Heló
Tud valaki valamit a Truvativ Blaze hajtómûrõl és a powerspline monoblokkról?
(mielött gyorsan vennék egyet)