Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

hi
kössz, hogy válaszoltál..... hát én 82-83 kg vaok akkor még talán megfelel a stylo..... vagy esetleg valami tanácsod van?.... deh 40 alatt ezek lennének.... (monoblokkal persze:-))

ha 40 körül szánsz rá akkor szvsz 1értelmûen XT, /38K online boltokban, de lehet van olcsóbban is/ az könnyû is erõs is.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
hi
kössz, hogy válaszoltál..... hát én 82-83 kg vaok akkor még talán megfelel a stylo..... vagy esetleg valami tanácsod van?.... deh 40 alatt ezek lennének.... (monoblokkal persze:-))

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.... most veszek hajtókart és nem tudom eldönteni milyet vegyek.... Truva stylo team '05 GXP (integrált), vagy Race Face
Ride XC(ISIS) ???? nekem az integrált szimpatikusabb.... bár nem tudom milyen az isis (elõnyök-hátrányok) Ha valaki segítene annak megköszönném....

szvsz ha nem vagy nehéz akkor a truva......egyrészt az integrált tengely szimpibb mint az isis, másrészt a ride xc, a race face-nek, ilyen alapkategóriás szutyok oem terméke, ami még sztem legalább 150-200 grammal nehezebb is a truvánál....szal azt csak akkor ha valahol 80+ körüli súlyban vagy.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.... most veszek hajtókart és nem tudom eldönteni milyet vegyek.... Truva stylo team '05 GXP (integrált), vagy Race Face
Ride XC(ISIS) ???? nekem az integrált szimpatikusabb.... bár nem tudom milyen az isis (elõnyök-hátrányok) Ha valaki segítene annak megköszönném....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Mohus! cseréld le!
majd ha megvan akkor én adok helyette egy 175öset!
privi;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én 185 vagyok, és volt egy ideig 170-es lx-em.
nekem nem jött be.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Szerintem meg mindenki vegyen a lábhosszához meg az ízléséhez illõ hosszúságú ajtókart. Máshogy számolgatni nem sok értelme van.

Modjuk nekem a fixin 170 van az elbaszott póklábaim dacára, de mit csináljak ha ezt is odabaszom a járdaszegélyekhez... Egyébként nem zavar.

175 centihez nem hangzik rosszul a 170. Valszeg 5+ centivel rövidebb a lábad az enyémnél, az már nem mindegy.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

a nagy pedálozók segítségére volna szükségem. Volna lehetõségem lecserélni az LX hajtómûvem egy XT-re. Mindkettõ HT2-es. A gond az, hogy az LX 175, az XT 170mm hosszú. Én 175cm vagyok és hobby XC, AM felhasználásra kellene fully gépbe. Mennyire érezném a különbséget?

Megszokás kérdése az egész. Terepen talán jobb a hosszabb kar, a nagyobb erõkar miatt valamivel könnyebb meghajtani a nagyobb áttételeket. Az edzõképemen 170es van, de a vékony slick gumi és a rövid merevvilla miatt lent van a középcsapágyház, így kanyarban könnyebben leér a pedál, ellenben jobb vele pörgetni mint a 175össel. BMXen meg 180as volt, azt is meg lehet szokni. A legrosszabb ami történhet h. megfájdul a térded, nekem ez történt mikor 170esrõl 175ösre váltottam.
Én terepre fullyra a 175ös LX-et megtartanám. Csak azért nem 180as kart használok mivel Honeban nem gyártanak akkorát, XT meg még drága nekem.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
175-ös XT elõtt nekem is 170-es volt a kar...csak szivatod magad vele...inkább tunningold meg egy kicsit az LX-et, vagyél rá vmi alu lánctányért....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nagyon!
ne cseréld le.
országútin nekem 170-es van és nem lehet rendesen hajtani! mintha mókuskereket pörgetnék. nagyon rossz. bár egy idõ után meg lehet szokni biztos, de én nem ajánlom, márha számít valamit, hogy mit gondolok :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
a nagy pedálozók segítségére volna szükségem. Volna lehetõségem lecserélni az LX hajtómûvem egy XT-re. Mindkettõ HT2-es. A gond az, hogy az LX 175, az XT 170mm hosszú. Én 175cm vagyok és hobby XC, AM felhasználásra kellene fully gépbe. Mennyire érezném a különbséget?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Amúgy a Saint 150es sarutávolsághoz való agyának nemtudod a tengelyvastagságát?Nálam van a 2007 es Shimano buzi vastag ilyen tanácsadói könyve vagy mifene benne van A-Z ig minden de azt persze sehol nem írja hogy milyen vastag a tengely.Az én vázamba 12es tengely kéne!

222 oldal, középen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
vagy KCNC
nagyon pofátlanul jó áron ki lehet fogni kintrõl egy-kettõt.
most úszott el egy nekem is. :(

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

és az alu tengely lenne az elõny?:)

Neem, nem, csak különbség. Én is "csak" azért vettem XT-t mert szebb. Azért meg kár. Súlyban minimális a difi. Nem ér annyival többet. Ár-érték arányban messze az LX. De ha nem számít, és teheted akkor minimun egy XTR...

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Köszi szépen! :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a 150es 12-es, a 135ös pedig 10es.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Amúgy a Saint 150es sarutávolsághoz való agyának nemtudod a tengelyvastagságát?Nálam van a 2007 es Shimano buzi vastag ilyen tanácsadói könyve vagy mifene benne van A-Z ig minden de azt persze sehol nem írja hogy milyen vastag a tengely.Az én vázamba 12es tengely kéne!

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Hát ez szar ügy!
:(
Köszi a képet!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de, kb olyan erõs.

Dis: csináltam fotót róla, értelmezd;)

Feltöltött kép

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Nekem lx hajtómûvem van a 95kg-omhoz. Teljesen jó. Alu tengelye van, de a vastagsága a tengelynek legalább a kétszerese az acél tengelyü xt-nek.
Akkor ez most nem olyan erõs mint a vékonyabb acél tengely?