Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég

Hello, kis segítséget kérek!

2X8-as meghajtáshoz keresek 44T 110 mm lánckereket, 5-ös csillaghoz, váltáskönnyítõvel. Lehet ilyet valahol kapni? Gebhardt pl.?

Szerintem van 44-esünk, csak nem váltássegítõs, de az is megoldható.

wishmaster

wishmaster

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Sram 3.0-ás hátsó váltót lehet hagyományos (mármint nem marok) váltóval használni??

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ma vettem észre, hogy az lx hajtómûvem középtányérjáról hiányzik 1fog :) .
Nem tudjátok mennyibe van egy raceface 22-32-42 tányérszett?

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A 2 csapágyat csak úgy bele akarod rakni a vázba minden nélkül, mert az felejtõs.

A sebesség mindent megold.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
Konkréten csak a középrészben lévõ csapágyak beszerzése/cseréje érdekelne. Bár lehet hogy az a legegyszerûbb, ha elviszem egy bótba, oszt aszondom: tessék adni nekem kettõ ilyet. Viszont az a porvédõ mûanyag vacak kell oda, vagy lehet úgy is, hogy csak csupaszon a csapágyba teszem a tengelyt, a mûanyag kiiktatásával?

Jah és ugye a shimano integrált középrészt bontó szerszám ide is jó?
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
monoblokkok:
http://ebike.hu/term...blokk/integralt

tányérak közül meg felmegy rá az összes négycsavaros 104/64 mm-es lyukkörrel
ellátott lánctányér.

nemrég vettem egyébként 44es nagytányért, egy ilyen hajtómûrõl. :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
Valakinek van tapasztalata FSA Gamma drive hajtókarral? Konkrétan a csapágyak és a tányér cseréje érdekelne (beszerzés).
thx.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Koszi szepen mindenkinek! Megvilagosodtam!:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
az integráltaknak fix hosszúságú a tengelyük. általában adnak (vagy lehet venni pár fillérért) hozzá mûanyag alátéteket, és azokat kell a megfelelõ helyekre és mennyiségben pakolgatni a külsõ csapágyakhoz, hogy megkapd a kívánt szélességet. van errõl valahol egy jó kis lábra, hogy melyik típushoz hány és milyen vastag alátét kell és hova...mindjárt megkeresem neked.

edit: meg is van, bár nem pont erre gondoltam, de ez is jó lesz:

http://cycle.shimano...69830572774.pdf

alul, középen.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Sziasztok! Van egy kerdesem!
Elore is elnezeset kerem mindenkinek mert elege jaratlan vagyok az uj tipusu integralt kozepreszes hajtomuvek teren! Ezert is teszem fel a kerdesemet!
Szoval ezeket a hajtomuveket, jobban mondva a kozepreszuket kulombozo hosszusagban lehet kapni mint a monoblokkokat vagy meretre kell vagni a tengelyet. Mivel ezt a rendszert az A-head -hez hasonlitja mindenki!
Elore is koszonom a felvilagositast!

alátétekkel kell kihézagolni. ha 73-as a csapágyház akkor ált 1, ha 68-as akkor 3 alátét kell. igy oldják meg.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem!

egy monoblokk van, 68-73 mmig.
a monoblokkház szélességétõl függõen van kialátétezve, 68-nál 3 gyürü, 73nál pedig 1....:)

(így pont megvan a 2*2,5mm, azaz 5 mm különbség szélességben)

illetve van 83as monohoz is, de az csak akkorához jó. ill 78hoz is jó lenne ha létezne olyan:)

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok! Van egy kerdesem!
Elore is elnezeset kerem mindenkinek mert elege jaratlan vagyok az uj tipusu integralt kozepreszes hajtomuvek teren! Ezert is teszem fel a kerdesemet!
Szoval ezeket a hajtomuveket, jobban mondva a kozepreszuket kulombozo hosszusagban lehet kapni mint a monoblokkokat vagy meretre kell vagni a tengelyet. Mivel ezt a rendszert az A-head -hez hasonlitja mindenki!
Elore is koszonom a felvilagositast!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Jaja, sajnos csak "are made with even number of the teeth" (azaz páros fogszámú) gyártás van. Nincs mit egyébként.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
A Gebhardt sem gyárt 45-öset? Pedig erre alapoztam.
Ha megsem, akkor 46, esetleg 44- de ez is rendelésre lesz.

Köszi a segítséget!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
45 nincs - én úgy tudom. De a 46 tûnik optimálisnak a te esetedben is. A lyukkör miatt ne aggódj a Gebhardt pl (kábé) MINDEN létezõ lyukkörben gyárt.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Van otthon 2 hajtómûvem, 90 körüli LX és XT, ezeken nagyobb a lyukkör, meg a tányérok is, mint az újabb típusokon.
28-as kistányér van othon, ez az alap. Ehhez kellene vmi jó fogszámú nagytányér. Közép nemkell.

44-el a 44-28 vs. 28-18
45-el a két kereszt állás
46-al a 46-18 vs. 28-11
esnek ki. A teljes áttételtartomány pedig 400...409...418%-ra jön ki.

46-os nagytányért jó eséllyel vagy találok otthon, vagy havertõl elcserélem. 44-el kisebbek a fokozatok közti ugrások. 45 talán az arany középút.

Azt hiszem, futok még egy-két kört.
Race, no Rest!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Mennyire életképes a dolog? Versenyekre (OX, MX), és edzésre használnám. Nem vagyok pörgetõs típus, ahol meg gyorsabb, inkább tolom. Ezért nem építek az 1 alatti áttételekre.

Szerintem az. Csak jól válaszd meg e középtányért - én ma 28-ast tennék fel. Nekem 22/36/46 van, de azért a 36 már nagyon combos. Bár a maratonok 80%-án a 22-est nem is használom. Annyi javaslatom lenne még, hogy esetleg 44 helyett tegyél fel 46-ot, nekem nagyon bejött...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
sziasztok!tudtok segíteni?majd nemsokára uj hajtómûvet kell h vegyek, és most is TX70 van és hogy ebben az árkategóriában van jó truva?mert láttam asszem 7-ért vmiilyet de nemtom már fekete volt csak arra emléxek...xDvagy melyik érné meg jobban?kösz pápá

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Sziasztok!

Kellene egy kis segítség. Adott egy singlespeed gép, 52 mm-es láncvonallal. Hogyan tudom kiszámolni, hogy milyen tengelyhosszúságú monoblokkot kell bele vennem? A hajtómû Shimano RSX, a legnagyobb tányér helyén lesz egy 42-es tányér.

Köszönöm.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Átdobó 28-48-as XT-t kezel, sztem ezzel nem lesz probléma. Venni majd 44-es nagytányért kell. Nem lesz egyszerû.
Nekem nem mindegy, hogy hány fokozat különbözik ténylegesen. 24-bõl 16, vagy 16-ból 15. Nem a súly miatt, hanem mert igazából feleslegessé válik a középtányér.
Mentem már 42/30-al, mellé 11-32-es sorral. Ott is majdnem az összes fokozat kihasználható.
Race, no Rest!