Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

Riga

Riga

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!
Bocs az elõzõért, de az elöbb megírtam a mondanivalómat, aztán nem küldte el :(:(

Ma írok elõször, rólam csak annyit, hogy szeretek bicót szerelni is a pedálozás mellett J

Adott egy nem márkás, de jó, német nõi bringa ( Wallenstein ). Átnézem a-tól z-ig, de ilyen középcsapággyal még nem találkoztam, mint amilyen ebben van, viszont szét szeretném szedni ( amennyiben nem mono ) kipucolni – újrazsírozni, bár még a kiszedésének a módjára sem jöttem rá L

Szeretném tapasztaltabb velomán emberrel felvenni a kapcsolatot, akinek emilben küldenék képet a középcsapágyról, aztán kiokosítana, hogy hogyan kell ezt szerelni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha annyira HC, akkor euro monoblokkos BMX karokat, ha nem annyira HC, akkor meg egy integralt tengelyes lx/hone is birni fogja.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
De a husselfelt helyett mit vegyen shimanoból? A saint jóval drágább, más meg nincs, ami bírná.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
pedig en mar hanyszor leirtam, hogy nem szabad truvativ monoblokkot es hajtokart venni... :rolleyes:

lehet gyanakodni sok mindenre, kosz van a pedalmeneten, a monoblokkmeneten, nincs rendesen meghuzva/tul van huzva a hajtokar, el van repedve a vaz a lancvilla csatlakozasnal, stb., de altalaban csak a csere segit a recsegesen.

aztan persze a kicserelt mono is elkezd majd cincogni...

a szo amit keresel: shimano
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Nah megint én.
Adott egy Hussefelt hkar, Howitzer monoblokkal, 3 hetes.
És egy hete kb eléggé elkezdett ciccegni, elég zavaró volt. Kitisztítottam, tovább csinálta, ma kipucoltam a pedálokat is, és még mindig csinálja, leginkább ha kiállva tekerek.
Ha hajtókarból jön, akkor honnan jöhet?
Kar+tengely között lévõ kosz?
Esetleg a tengely+csapágy?
vagy a csapággyal lenne vmi?
A csapágyra még rámegy egy jókora gumitömítés, ill. vele együtt egy fém gyûrû, amire a kar fekszik fel. Tippek?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Hali!
Szia XcRider!Te írtad múltkor, hogy a deore (fm440) es hajtómûhöz jó a 8 sebességes lánc. Az Ebike-on meg azt írják, hogy szuperkeskeny hg-lánc kell hozzá.Akkor tuti elviszi a 8-as láncot?MErt akkor mégis olyat veszek.
köszi

Bár én nem Õ vagyok, de a kérdésedre a válasz: Igen, elviszi, maximum a váltás nem lesz 100%-os de az a kutyát nem érdekel hogy 10 bõl 1 szer nehezebben megy fel nagytányérra. Egyszer kb. 2000 km-t mentem XT hajtómû-8as sram sor-8-as PC-68 as lánccal. (na persze nem folyamatosan :D)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Hali!

Szia XcRider!Te írtad múltkor, hogy a deore (fm440) es hajtómûhöz jó a 8 sebességes lánc. Az Ebike-on meg azt írják, hogy szuperkeskeny hg-lánc kell hozzá.Akkor tuti elviszi a 8-as láncot?MErt akkor mégis olyat veszek.
köszi

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 posts
Köszi. Kipróbálom ezt leütése módszert.
Mono annyira nem érdekel, csak a váz meg ne sérüljön.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Négyszöges hajtómûvemet próbálom leszedni 1 hete (menetek rég elnyalódtak) de sehogy nemakarja. kapalács görgõzés erdei tekerés nem vált be eddig. (természetesen nem vagyok hülye tehát csavart kitekertem...)
FiveD.

Hát a humánusságán lehet vitatkozni, de ami bejött: fogsz egy olyan
vasdarabot, ami feltámaszkodik a monoblokk kúpos végére, de úgy, hogy nem cseszi el a menetet. Fogsz egy 5 kilós kalapácsot, és elkezded ütni a vasdarabot, elõször finomabban, majd ha nem megy, akkor keményebben. Közben ne tarts ellen a másik oldalon, sõt, alegjobb, ha a bringa lóg. Egyszerre csak 1-et üss, és utána nézd meg, nehogy elmásszon a vasdarab feje (paranoidok kólásüveg tetejébõl faraghatnak olyan mûanyagdarabot, ami középen tartja a vasat.
Ha jól csinálod, lejön a kar, és a monoblokk sem megy tropára, bár az erõsebb ütések már nem feltétlenül tesznek jót neki.

Amit CJ javasolt is bejöhet, de qvára balesetveszélyes. Inkább azt csináld, hogy nem veszed le a csavart, hanem csak meglazítod. Ha lazul, elõbb cicceg, majd mozog is.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
kitekerted már a csavart és menték úgy vele?ha próbáltad, nem vált be, akkor gumikalapács elõ, és a pedál felõli részt ütögeted(de csak ésszel)egyik oldal-másik oldal.ezt csinálod amíg le nem lazul!amúgy milyen hajtómû?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 posts
http://ebike.hu/imag...0002322_001.jpg
Ilyesmi.

Négyszöges hajtómûvemet próbálom leszedni 1 hete (menetek rég elnyalódtak) de sehogy nemakarja. kapalács görgõzés erdei tekerés nem vált be eddig. (természetesen nem vagyok hülye tehát csavart kitekertem...)
Valami humánus megoldás?
Nem akarom levágni és ha hétfõig nem szedem le akkor azzal megyek 60as túrára, hátha ott leesik.
Levágni nem szeretném úgyhogy várom a tippeket.

Hajtómû aláírásba látható FiveD.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
tovaris:
http://ebike.hu/term...owerspline/2299

vat iz powerspline??
nekem néccög kell/ene.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Tapasztalatom nincs, de ha a véleményem érdekel, akkor: én 14 ezer párszázért (postaköltséggel) vennék inkább egy XT-t...ha meg nem annyira sürgõs, akkor betársulnék valakihez, és megrendelném Németo-ból kb egy tizesért...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Valakinek van tapasztalata a következõ cuccal?:
fogaskoszorú kazettás Sunrace 9s/11-32 CSMZ49 satin CNC alu csillag
9800Ft
FELAHEGYRE! :scared:

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

lehet konkrétan érezni egy tartóbakos illetve egy 'sima' fogaskoszorú között a különbséget menet közben, vagy inkább csak súlyban van köztük különbség?

konkrétan az a dilemma, hogy megér e duplaannyit egy sram pg990 a pg950höz képest?

A tartóbakoson sokkal merevebbek a lánckerekek, jobban vált, könnyebb is, jobban átfolyik rajta a trutyi, és mivel ezek magasabb kategóriás sorok, jobb anyagból is vannak.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
köszönöm! :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Más a felületkezelés és érezhetõen merevebb (jobban vált).

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
véleményem szerint ott a fogaskerekek anyagában is van különbség, nemcsak az, hogy tartóbakos vagy sem...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
lehet konkrétan érezni egy tartóbakos illetve egy 'sima' fogaskoszorú között a különbséget menet közben, vagy inkább csak súlyban van köztük különbség?

konkrétan az a dilemma, hogy megér e duplaannyit egy sram pg990 a pg950höz képest?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

Én is valami finom smirglivel esnék neki, egyre finomabbal (stréberek a végén polírozhatnak is).
Sztem biztos eloxálva van, azt sztem nem viszi a kromofág (vagy igen?)
Vagy lehet feketíteni a kopott részt.
Vagy hagyni a p...ba ahogy van.

majd megpróbálom a kromofág light-tal, de a vízpapír jó lesz?és ha lefújom fekete ezerforintos fekete festékkel?épp vettem egyet kormányt fújni az jólesz neki?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960