Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

viszont ennek köszönhetõen le is tudnak lazulni könnyedén.

Nem ezért tud lelazulni. A régi hussefelt is ugyan úgy lelazult mint ezek. A ruktion meg szar anyagból van és kinyúlik hamar, azért lazul le.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Ja, és nem lehet túlhúzni, meert úgy vannak kialakítva.

viszont ennek köszönhetõen le is tudnak lazulni könnyedén.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Amúgy érdekes ez a howitzer mert a régi isis karok nem mennek rá.
Ja, és nem lehet túlhúzni, meert úgy vannak kialakítva.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amig megvan az osszes fokozatod elol-hatul, es mindegyikben szepen fut a lanc, nem ugral,, terheles alatt sem, addig minden okes.

ha mar nem birod beloni az osszes fokozatot, vagy nagyobb pedalnyomasnal megugrik a lanc, akkor lehet gyanakodni ra, hogy elkopott a hajtasod. akkor beviszed a boltba, raneznek, es megmondjak, hogy mit kell cserlened
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy ematõr kérdésem. Honnan tudom, hogy a hajtómû cserére szorul?Min látom, hogy elkopott?Meg honnan tudom, hogy megnyúlt a láncom?
elég gagyi kérdések, de tényleg nem'tom!
Valaki pls!
kösz

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.017 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Köszi Tamaska az ötletet, akkor ime két képlink, remélem mûködik :

http://kepfeltoltes.hu/view/070429/S2500668jav_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/070429/S2500671jav_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A kérdés továbbra is ennek a szerelhetõsége!

Ez egy Thompson, ahogy azt az sejtettem. Már gyakorlatilag szét is szedted...
Most a porvédõt kell lepiszkálnod (ha jól látom bal oldalon), alatta lesz a kónusz. A jobboldali kónusz fixen van a tengelyen.
Két csésze a vázban, ha szerencséd van nincsenek berepedve, a golyókat alapból cseréld -ha kosár volt rakd körbe új szabad golyókkal-, így ha nem túl kráteres a tengely futófelülete, nem is lesz túl rossz.
Ja, az ékes hajtókarnál alapból új ék kell, a régit nem szerencsés visszarakni. Feltámasztod a kart valami platnira, egyik kalapácsot ráilleszted az új ékre, a másikkal ütlegeled. Ehhez kell segítség, ugye. Az anya a másik oldalon nem az ék behúzására való, csak rögzítésre, cseréld önzáróra (alátéttel).
Jó feszesre állítsd a csapágyat, nem a technológia csúcsa, úgyis kopni fog. Így nem lesz rögtön kotyogós. A lógást amúgy is feltett karnál "szokás" nézni.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

pedig en mar hanyszor leirtam, hogy nem szabad truvativ monoblokkot es hajtokart venni... :rolleyes:

lehet gyanakodni sok mindenre, kosz van a pedalmeneten, a monoblokkmeneten, nincs rendesen meghuzva/tul van huzva a hajtokar, el van repedve a vaz a lancvilla csatlakozasnal, stb., de altalaban csak a csere segit a recsegesen.

aztan persze a kicserelt mono is elkezd majd cincogni...

a szo amit keresel: shimano

Repedést nem találtam, nem is szerettem volna..
Tulhúzástól is lehet? hmm, nem kíméltem, nem szeretném h lelazujlon, mert utána soha nem lesz már olyan mint elõtte.
És elhiszem h jobb a shimano, de ehhez most jó áron hozzájutottam, hone-t akartam, de arra most nem volt lehetõség..:(

Riga

Riga

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszi Tamaska az ötletet, akkor ime két képlink, remélem mûködik :

http://kepfeltoltes.hu/view/070429/S2500668jav_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/070429/S2500671jav_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A kérdés továbbra is ennek a szerelhetõsége!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Megnéztem, az xt'04 már hollowtech II. Az új isis=howitzer isis (külsõ csapágyas monós). Saint biztos van 68/73-ban.
Facs, az elõzõt nem neked írtam.

A sebesség mindent megold.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
A holzfeller uj isis-e mit takar? megtunnigoltak valamit rajta? megnéztema truva oldalát de bevallom sokkal okosabb nem lettem csak hogy 75 grammal könnyebb és 10%al erösebb, bár ez elégé mindegy..Igazán adhatnának mellé robantott ábrát..

A Saintböl van 68as? mert olyat hallotam hogy csak 83as van belöle és nincs 68/73 ami azért elég furi lenne mivel elég nagy piactol esnének el...Kár hogy egy vagyon..nagyon szép a picike.

Edit: megtaláltam van 68as Saint..tárgytalan a kérdés..

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
És ezzel mi volt a baj? :chin: :wtf:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az új holzfeller nem octalinkes, hanem üreges (hollowtech) és új isis-es. A régi xt hollowteches és octalinkes volt, az octalink a monoblokk és a hajtómû közti kapcsolódási formát jelöli.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
[quote name='Csuporka']Ha jol tudom a 2004 es XT már hollowtech II + integrált tengelyes ugye?
[QUOTE]

Nem. :) 2004-ben jött be a hollowtech II, de csak az xtr meg a saint volt az.
Egyébként szerintem a saint a legtökéletesebb hajtókar amit ember valaha gyártott. Nem is változtatott rajta semmit a shimano azóta (számottevõen).

Nem úgy mint a minden évben 20 új modellel meg jól hangzó nevekkel elõálló konkurencia(ák).

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Naja, a monoblokkom nekem is hamarosan cserés lesz, kb egy éve használom, nem hiszem hogy még egyet kibirna...igaz az enyém B+

2004es XTröl van valakinek tapasztalata? van egy itthon, apám gépébe, és baromira nem használja...
Gondoltam hogy leszedem a bringájárol, veszek neki egy octalinkes deorét olcsoért, én meg megtartom az XT-t és rárakom a 38as tányért a truvárol. Megéri ez a buhera? Ha jol tudom a 2004 es XT már hollowtech II + integrált tengelyes ugye?

(alig használt XT tányérok olcson valaki? lol :D )

Edit: nemértem, az ISIS rendszert azért fejlesztették ki hogy ne keljen drágáért megvenni az Octalink licenszt..erre nicsak elöjönnek octalinkes holzfeller karral...ez bizti sokba került nekik, és ez bizonyos szinten azért égés hogy a konkurencia rendszerét használják...

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Jaja. a 2005 elõttiek jók csak egy monoblokk kb két évet bír. (gigapipe)
Ezért kell hozzá rf diabolus monoblokkot venni + egy 2005-ös hussefelt/holzfeller kar és tök zsírkirály hú izé minden.
Ezek az újak meg. Nagy átmérõ de szar anyag.... Ez igaz a karra (ruktion) meg a monoblokkra is...
Bár az oct azért lehet hogy használható... :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A régi truvák jók, csak gyakran kell monoblokkot cserélni, ez az isis hátránya.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vannak amik mukodnek. de az ujak kozul sok a selejt. nagyon sok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Nekem a 2005ös truvám nagyon faján müködik...nem kimélem, igaz csak 60 kilot kell kibirnia, talán ez a megoldás?

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

pedig en mar hanyszor leirtam, hogy nem szabad truvativ monoblokkot es hajtokart venni... :rolleyes:

Igen, én is. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
toltsd fel a kepet valami weboldalra, [ha nincs sajatod, akkor pl a kepfeltoltes.hu-ra] es rakd be a linket egy kovetkezo hozzaszolasba. es akkor mindenki latni fogja, es aki tud, segit

RAUH-Welt
B E G R I F F