Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hopp, hivatalos shimano doksi mit mond:

type: triple
chain line: 47.5 mm
spindle length: 122.5 mm
shell width: 68 mm
stamped marking: D-NL
thread dimensions: bc 1.37 x 24

tehát igazatok volt, kösz a segítséget:)

és nekem pont ezek vannak ráírva..okos dolog ez a kódolás, azt meg kell hagyni.:)

egy menetes ss agynak (B+ félék, denver, halifax) mekkora a láncvonala? tehát ti hova tennétek azt az egy szem tányért a hajtókaron, ami egy ssnél kell? (én a nagytányér helyére...jól gondolom?)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mondtam én :-)
annyit láttam ezeket a vackokat, hogy megtanultam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
elegge ugy tunik :)

ez a kodolas jo dolog. igy nem kell tolomerozni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

dnl a 122 asszem.
123.
de hétfõn pontosan megmondom.

köszi.:)

up: na beírtam googleba a kérdéses szót keresõszót (d-nl shimano) és tádámm:

67, SHIMANO, BOTTOM BRACKETS, EBBUN26KB22B, Каретка, вал:122.5мм (D-NL), CHAINCAS

szerintem ez azt jelenti, hogy nekem 122.5ös tengelyû kell...igaz?:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
dnl a 122 asszem.
123.
de hétfõn pontosan megmondom.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
értem és köszönöm. sajnos nincs rajta más adat sehol, így hát marad a tolómérõ...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

és van még két sor kód:

BC 1.37x24
D-NL

ezek közül jelentheti valamelyik a tengelyhosszt?

Sztem nem. A gyártók nem rejtjeleznek, rá szokták írni mm-ben a tengelyhosszt.

1.37x24 az a méret, a kcsház menete 1.37 " átmérõjû és 24 menet/inch menetemelkedésû.

D-NL gyártási országtól kezdve akármi lehet, nemtom.

Zsoltee85

Zsoltee85

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Köszönöm a választ! Mindenképpen kell vennem egy rövidebb tengelyt, de azt hiszem inkább egy monoblokkra van értelme beruházni.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
van nekem egy szétflexelt 4szöges monoblokkom, aminek a teljes kilogó tengelyhossz csak az egyik oldalt van meg, a másik oldala jól le van csapva, emaitt nem tudom, hogy új mono vásárlásakor nekem hányas tengelyhosszút kell kérnem. (tényleg, új monoból városiba milyet érdemes. szempontok az a tartósság, igénytelenség és az olcsóság. B+?)

ez van ráírva: Shimano BB TY 30 (ez a típusa ugye)
VIA 68 (tehát 68as csapágyházba való)

és van még két sor kód:

BC 1.37x24
D-NL

ezek közül jelentheti valamelyik a tengelyhosszt?

matula

matula

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
én volnék a kettõbõl az egyik.
Madarász Gáborral beszéltem(yasec embere) hogy le tudnák e másolni nekem a powercranks-et, azt mondta nem biztos hogy kijönnének az eredeti ár felébõl(ezer dollár/2), és nem vállalják.(gépészmérnök órabére 8ezer)

replikát kéne gyártatni.
Végül is csak egy tengelyhez rögzített "csillag" amire a lánc kerék kerül, meg két racsni a karokba integrálva, mindez a lehetõ legkeskenyebb kivitelben, de úgy hogy a racsni kibírja ahogy 60kiló tapossa.
ami mondjuk nem szép dolog, mert szabadalom, de az eredeti igencsak túlárazott termék szerintem.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
ha tudsz olcsón, akkor errefele is kellene 2 db! ;)
vicces szerkezet lehet.
'páros lábbal' haladni elõre... :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
http://www.powercranks.com/
http://www.powercran...ut/concept.htm#
Feltöltött képFeltöltött képFeltöltött képFeltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Sziasztok!
Már megint én...
Kérdésem az lenne, hogy az esetleg okozhat-e váltási gondokat azelsõ váltónál, ha hosszabb a tengely a kelleténél? Nem tudom van-e valami szabály, hogy a legalsó lánckeréknek milyen távolságban kell lennie a váztól, ezért kérdezem. Ha van ilyen, akkor mi ez a távolság?
Köszönöm!
Zsoltee

szerintem váltóknál megadják az ideális láncvonalat (=a váz középvonalától a lánctányérok középvonalának távolsága, 3 tányér esetén a középsõ ér)

ja, és legáltalánosabban ez tudtomaml 50mm.

Zsoltee85

Zsoltee85

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok!
Már megint én...
Kérdésem az lenne, hogy az esetleg okozhat-e váltási gondokat azelsõ váltónál, ha hosszabb a tengely a kelleténél? Nem tudom van-e valami szabály, hogy a legalsó lánckeréknek milyen távolságban kell lennie a váztól, ezért kérdezem. Ha van ilyen, akkor mi ez a távolság?
Köszönöm!
Zsoltee

Zsoltee85

Zsoltee85

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok!
Végre sikerült beszereznem az új váltót+kart! Sram SX-4 helyett Shimano Alivio lett, mert a Sramot nem tudták beszerezni...
Mindegy végülis, ugyanúgy jó mindkettõ!
A váltó beállítással vannak még gondjaim, nem vált túl biztosan, meg lassú is kicsit, de ez szerintem csak az én ügyetlenségemen múlik. Találtam nagyon jó cikket itt fent, átolvasom figyelmesen és követem az utasításokat!
Felavatni is sikerült már a váltót, ugyanis kimentünk terepre haverokkal és egy autó keréknyomába sikerült beleszaladnom, és szerencsétlenségemre a váltóval dõltem bele a keréknyom szélébe :-( Remélem ennyitõl nem lesz baja!
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a türelmet a néha idióta kérdéseim miatt!
Üdv: Zsoltee

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
áááááááá

birka vok.
beraktam a truva monoblokkját -póver szplin-a kibott hézagoló nélkül!!úgyhogy megin' ki.
talán, ha gyárilag ott lenne a dobozban kúl lenne, nem egy másikról kellene átaplikálnom.
kiváncsi vok, hogy fog mûködni az izoflóval...
Több csavarkéz mondta a lelazul-nem lazul szenitenciát..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts
RÉMHÖRCSÖG !!!

XTR fotót lécci-lécci-lécci !!!
Marci

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Ja, bírja, nekem az XTR monoblokkom esett szét (még a tûgörgõs csoda) de az annyira, hogy a tûgörgõk potyogtak ki az oldalán Sopron maratonon meg olyan hangja volt mintha nyúznák és elforgatásnál is 1-2 X reccsent- roppant egyet ahogy a belseje szép lassan szétesett Még megvan, majd csinyálok róla 1-2 fotót ha gondoljátok, jól néz ki

Ááááá azt látni kell...:D

Zsoltee85

Zsoltee85

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Köszönöm a tanácsot. Még teszek egy utolsó próbát Sram-ügyben, és ha nem sikerül, akkor áttérek Alivio-ra!
Üdv

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ja, bírja, nekem az XTR monoblokkom esett szét (még a tûgörgõs csoda) de az annyira, hogy a tûgörgõk potyogtak ki az oldalán :D Sopron maratonon meg olyan hangja volt mintha nyúznák és elforgatásnál is 1-2 X reccsent- roppant egyet ahogy a belseje szép lassan szétesett :D Még megvan, majd csinyálok róla 1-2 fotót ha gondoljátok, jól néz ki :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala