Szia!
Most vettem én is egy 3*7-es trekking bringát laza kirándulásokra, úgyhogy én is áttételeket számolgatok, talán segít amit leírok. Itt tudsz számolgatni: http://www.sheldonbr.../gear-calc.html Kiválasztod a kerékméretet, a lánckereket, meg hogy milyen kazetta van fent (ez egy kis tisztogatás után látható, rá van írva valahol). Érdemes a gear units résznél a kph @ 90 rpm-et kiválasztani, a 90-es pedálfordulat állítólag a legoptimálisabb. Ki is nyomtathatod, én is ráragasztottam a stucnira és országútin tartom is magam 85-95 fordulat között. Valószínűleg túlságosan lassan tekered a gépet, azért futsz ki az áttételből. Ezt a hibát én is elkövettem, de egy hónapos gyakorlás után át fogsz állni és utána jobban bírod majd a tempót. Ha síkon mész többet, inkább olyan sort válassz, ahol nincsenek nagy ugrások a fokozatok között. Szerintem próbáld ezt egy ideig, figyelj a fordulatra és aztán döntsd el, hogy a hajtásláncban van-e a probléma. Az útvonalaidtól függően inkább egy gumicserén gondolkodnék, ha nem terepezel sokat, akkor egy vékonyabb, kevésbé mintás gumi dob azért az átlagon (ha most nem az van fent). A gumis topikban biztos tudnak neked ajánlani.
Köszi P3000! Ez hasznos infó!
A tekerési sebesség szerintem rendben van, egyszerűen már 8000-et pörög a lábam, de egyáltalán nem gyorsulok már sehová Holnap-holnapután többet lesz időm próbálgatni, igyekszek majd figyelni mindenre. Le is mentem a táblát is, és figyelem azt is. A gumival nem szeretnék igazán kompromisszumot kötni, mert szinte minden tekerés terepen végződik. Semmi túl komoly, de jó, ha kapaszkodik rendesen.
Még1x köszönöm!