Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
nosza, feltettem az LX kart a bringámra, miután ma hazajött, egyelõre az 5mm karhossz-többletet nem érzékelem, cserébe a beton merevséget valamelyest igen... mindenesetre az elsõ váltóba nem tudtam beletekerni a láncot, pedig próbálkoztam :D
ezenkívül a súly, meg a többszázszorosan jobb kinézet elõny még az eredetihez képest.
és tényleg praktikus szerelni is.
ennyi...

(zsír!)

Punkzoli

Punkzoli

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi az ötleteket, az apró darabokra zúzás bejött, sikerült kiszedni.
Még egyszer köszi!

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
.... a szép zsíros LX-emet (Köszi, Thez!) rakom majd föl amint itthon lesz a bicóm, elvileg a szerszám holnap érkezik hozzá.. oszt végre lövök képeket is a járgányról...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a shimano.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
hone hajtómû dirt-4x-street felhasználásra mennyire felelne meg haweromnak?(27-bõl kijönne+postaköltség)50 kg vasággyal és nem az a zúzós fajta...
van másik jelölt is:hussefelt howitzer--ezzel az a baj hogy elvileg nincs a nagykerben és nemtudnak neki hozni...:cry:
véleményetek szerint melyik?vagy más alternatíva(max 30 k)?nem flamet akarok indítani,pusztán vélemény, hogy ki mit ajánlana

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
70es ultegra monót semmiképp: az olasz menetes.

68/73-as LX (azaz saint, xt, régi xtr) mehet.
ez is kb azon az áron van.

maga a csapágy amúgy azonos.

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Hello!
Segítséget szeretnék kérni! Saint hajtómûben gondolkodom és néztem használtan is pár ajánlatot. Van egy 30ért, de középcsapágyat nem ad hozzá. Hol lehet ilyet beszerezni és mennyiért? Megéri-e így? Meg Ultegrát ajánlott 7000ért ebikeról. Ez ellen kettõ kivetésem volt: -országúti csapágy
-70mm es szélesség és a hardy vázam 73as (azt mondta ez nem prõbléma, nem rakom be akkor a távtartókat vagy mit)
Mivel ennyire nem értek hozzá tanácsot szeretnék kérniElõre is kössz!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
megméred, vagy bemész a boltba és õ megmondja.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
mér le, vagy bicóval menj be és kérdezz boltost...

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 posts
Hellószok! Az a kérdésem lenne, hogymilyen hosszó tengelyû monoblokkot vegyek. A monoblokk házam 68-as. A mostani monoblokkom kotyog szóval cserélnem kell, de nem tudom, hogy milyen van bene 108-as vagy 113-as. Elég közel van a lánckerék a láncvillához, szóval kissebb semmiképp sem lenne jó. Melyik az általánosabb? Egy 02'es PolarX-be kellene. Ja és elég ritka Truva Blaze-em van amihez Power Spline-os kellene.
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
gyóó, csak nem a szlovák kinex monoblokkot használtad??
Nagykirály, csak le kellett volna gyártatnod aluból egy esztergályossal az a rögzítõ csészét.
Nemtom, hõre lágyuló-e a cuccos, próbáld ki vmi szúrólánggal óvatosan, aztán " kikenegetni a csapágyházból! Bár,ez elég kontár módszer, se a festésnek, se a váz anyagának nem használ, ha túllõsz a célon...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
vagy furó, kb 30as fejjel
hatékony, nemde? :D

viccen kívül boltban valahogy kiszedik az ilyeneket, nem túl drágán, én is jártam már így
mondjuk ne egy nagyobb boltba vidd, hanem valami kisebbe, ahol nem érzik cikinek a szerelést (pl pesti velvárt)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Sziasztok!

Kéne egy kis segítség. Kenés céljából ma ki a kartam tekerni a monoblokkot. A bal oldalt simán ki is tudtam hajtani, viszont a lánctányérok felöli oldalon a kihajtásnál frankón kiszakadt a kulcs foglalata, és gyakorlatilag beleszakadt a monoblokk. Persze szar mûanyag volt... sajnos nem tudom milyen, ez még a gyári, most kentem volna elõször.
Van valami ötletetek hogy szabadulhatnék meg a monoblokktól? Nem szeretném ha a váz kukában végezné. Elõre is köszi!

fura, hogy a jobb oldala mûanyag (ez normál menetes, ugye tudod?), mindenesetre megpróbálnám apró darabokra zúzni a mûanyagot, úgy kiszedni - ha másképp nem megy. WD40 a lazításhoz elõtte, hátha mégis ki lehet tekerni.. VAGY fél kiló pillanatragasztó a tengelyhez (ha már nagyon olajos, akkor nem használ)akkor, és a pedállal kitekerni :D:D eredeti, nemde?

Punkzoli

Punkzoli

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Kéne egy kis segítség. Kenés céljából ma ki a kartam tekerni a monoblokkot. A bal oldalt simán ki is tudtam hajtani, viszont a lánctányérok felöli oldalon a kihajtásnál frankón kiszakadt a kulcs foglalata, és gyakorlatilag beleszakadt a monoblokk. Persze szar mûanyag volt... sajnos nem tudom milyen, ez még a gyári, most kentem volna elõször.
Van valami ötletetek hogy szabadulhatnék meg a monoblokktól? Nem szeretném ha a váz kukában végezné. Elõre is köszi!

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 posts

Sziasztok!

Nemrég összerakott bringám elég furcsa hangokat hallat a monoblokkja környékérõl :(
Shimano BBun26os monoblokk, alivió hajtómûvel, kb 2-300km van benne, és csak aszfalton, vagy szolíd terepen mentem vele.
Ja, és nem állandóan csinálja, csak hosszabb távon, néhány kilóméter után kezd el nyekeregni.
Lehet hogy csak ennyire xar ez a monoblokk(mondjuk én kb 100kg vagyok...), vagy van valami egyéb ötletetek, hogy mitõl lehet?

Lehet kicsit nehez vagy ahoz a monoblokkhoz, meg hajtokarhoz.
Nekem is volt hasonlo a regi bicajon. (Igen, volt hogy CC iranyvonalat kovettem es nem urgaltam mindenrol le meg fel :P)
es az nekem se birt ki tul sokat. Amig garis volt kicsereltek, aztan vettem ra egy normalis monot+hajtokart.

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

konor

konor

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!

Nemrég összerakott bringám elég furcsa hangokat hallat a monoblokkja környékérõl :(
Shimano BBun26os monoblokk, alivió hajtómûvel, kb 2-300km van benne, és csak aszfalton, vagy szolíd terepen mentem vele.
Ja, és nem állandóan csinálja, csak hosszabb távon, néhány kilóméter után kezd el nyekeregni.
Lehet hogy csak ennyire xar ez a monoblokk(mondjuk én kb 100kg vagyok...), vagy van valami egyéb ötletetek, hogy mitõl lehet?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Már több, mint egy éve használom alu csavarral gond nélkül, csak annyira kell meghúzni, hogy ne kotyogjon a kar (tiszta kormánycsapágy :) ).

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Én azzal kezdtem, hogy eldobtam azt a hülye mûanyag csavart és szereztem hozzá aluból egyet imbusz fejjel (haver tervezte és csináltatta), sokkal jobban néz ki és bármikor szerelhetõ egy imbusz készlettel a hajtómû.

azert van hozza olyan csavar, mert az ugy jo. a meghuzo muanyag szerszamjaval epp annyi erot tudsz kifejteni a kezeddel, hogy jo legyen.

zolkow: szerintem LX vagy XT kar 96-97-98 tajekarol
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

integrált LX trekking...
175, 24-36-48 tányérokkal, cserélhetõ, láncvédõs.

jajaja, régen kinéztem, már csak megnyugtattok, hogy a Q-faktort sz*rjam le, meg hogy nem kell 9-esre áttérnem, és lehet hogy rendelek, b*sszameg...
/bocs az indulatszavakért/
Asszem ezek a cuccok elég sok embernél elég jól mûködnek, miért nem jó nekem sose a gyári?!?!?!?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
integrált LX trekking...
175, 24-36-48 tányérokkal, cserélhetõ, láncvédõs.