Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

szerszámok nélkül hogyan tudnám leszedni a négyszögtengelyes hajtókaromat? örülnék ha valaki meg tudná mondani!!!

a válaszokat elõre is kössz!!!

röviden

sehogy

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

akkor igencsak belöttem mindent a nagy guru sheldon tanitása szerint:D

mi a pontos url ? Én stucnit és kormányt cseréltem, és kényelmetlenül érzem magam a nyeregnem... Bocs, de kicsit OT lett..

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
szerszámok nélkül hogyan tudnám leszedni a négyszögtengelyes hajtókaromat? örülnék ha valaki meg tudná mondani!!!

a válaszokat elõre is kössz!!!

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Az mit jelent a Truvativ Howitzer 68/73-as monoblokknál h m12 v m15 belsõ menet?Ez a monoblokkk jó lenne egy truvativ hussefelt 2.2 Howitzer hajtómûhöz?
Elõre is köszi a segítséget

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
Hi!

az megvan, hogy a 8-as/9-es rendszerekbõl keresztben lehet párosítani ezt-azt (pl. 9-es hajtómûre 8-as láncot, vagy full 8-as rendszerbe 9-es láncot) ámde a 8 sebességes láncomat vinni fogja-e egy 9 sebességes elsõ váltó?
feltételezem, hogy annak hangyányit keskenyebb a kalitkája.

köszi!

egyébként tökjó lenne, ha valahol megtalálnám ezeket az adatokat, mûszaki rajz szerûen, tehát például a fogaskoszorúk távolságait, vastagságokat, lánc külsõ-belsõ adatokat, ilyesmik... nincs ez összegyûjtve valahol?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok!

A hétvégén egy váltás alkalmával nagy pattanás közepedte letörött egy fog a 2006os Lx hajtómûvem nagytányérjáról. Nemrég raktam fel 500 km van benne. Kicsit megdöbbentem. Tapasztalt valaki már ilyet? Szerintetek lehet érvényesíteni a garanciát?

vidd vissza a boltba, az visszahozza a nagykerbe, és elbíráljuk.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mizu

mizu

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

H.karhossz: Esetleg nem nagyobb az új kar Q-faktora? mert attól tényleg fájhat a térded.

Hát passz. Eddig egy Bike+ volt fenn, most Shimano Acera.

maniocha25

maniocha25

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
szupí. köszcsi.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
felülrõl szokott leesni, szóval egy jól beállított, leszabályzott elsõváltóval(így bowden sem kell) meg lehet akadályozni a láncleesések igen nagy %-át. (kivéve a hátrafelé tekerõs leeséseket)

maniocha25

maniocha25

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
üdv! 1 tányéros truvativ hajtómûvem van, a lánc néha leesik, de nincs kedvem 10 ezret költeni egy láncvezetõre... ha simán elsõ váltót rakok rá, az megakadályozza?

Vagy alapból alulról szokott leesni a lánc, mert ott lazább?

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Vkinek van vmilyen pozitív v negatív tapasztalata a Truvativ Hussefelt hajtómûvel kapcsolatban?Dirt streetre kellene, milyen monoblokkot ajánlanátok hozzá?Elõre is köszi mindenkinek a segítséget

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
H.karhossz: Esetleg nem nagyobb az új kar Q-faktora? mert attól tényleg fájhat a térded. Juby, ez nem olyan, hogyha nekem fáj, akkor másnak is... Emberfüggõ teljesen.

Garit szerintem érvényesíteni lehet, csak ne dirt-ös cuccban menj be, mert akkor azthiszik h. legrindoltad vagy hogyishívják...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
hajtókar hossz témához.nemrég kb 2hónapja cseréltem énis 170-röl 175-re ráadásul 48-as sort 42re:) nekem is vacakolt pár száz kmen a jobb térdem de én inkább a reggeli hüvös idöt okolom bár fene tudja mert azóta nyerget is cseréltem és akkor igencsak belöttem mindent a nagy guru sheldon tanitása szerint:D de ettöl fügetlen nem hiszem hogy a hajtókar miat lett volna a térd fájás mert akkor mindketönek kéne fajni szerintem
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

A hétvégén egy váltás alkalmával nagy pattanás közepedte letörött egy fog a 2006os Lx hajtómûvem nagytányérjáról. Nemrég raktam fel 500 km van benne. Kicsit megdöbbentem. Tapasztalt valaki már ilyet? Szerintetek lehet érvényesíteni a garanciát?
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

a pörgetés térdkímélõbb elvileg, nem?

egyébként igen, nem is állítom hogy jót mondtam, csak arra gondoltam, hogy a hosszabb karral való pörgetés esetleg szintén rossz lehet.

de ha ennyi minden változott (nyereg, hajtókarhossz, tányérméret is), akkor azért jó esély van rá, hogy idõbe telik megint megtalálni a helyes beállításokat. tényleg minden mindennel összefügg, ráadásul az ember is változik..

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

addig meg figyelj a nyeregpozícióra, és a kifejezetten pörgetõs áttételek helyett talán a nagyobbakat alkalmazd. (most mondtam valamit..)

a pörgetés térdkímélõbb elvileg, nem?

mizu

mizu

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

elõtte keresetem én is infót errõl a dologról, és vegyesek voltak az írások, szerintem a magasságodhoz az "irodalom" alapján jónak kéne lenni, és azt is olvastam, hogy sok idõ kellhet a teljes átálláshoz. mennyit mentél vele amióta megvan?
nem lehet, hogy csak a várt javuláson felbuzdulva túlerõltetted?

Hát olyan 100km huszas adagokban, lehet, hogy még kevés. Viszont bíztató, hogy lehet, hogy csak bejáratós a térdkalácsom :)

Szerencsére egy új nyerget is beizzítottam ezzel egyidõben, aminek a beállítása tényleg lehet, hogy nem passzent, több szinten bírtam belenyúlni a rendszerbe: optimális, hogy nehogy esélyem legyen kideríteni, hogy hol szúrtam el...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
mizu!

Szerintem is állíts valamin. Hogy min...? :)
Vagy ha mostanában estél a térdedre vagy megerõltetted, az újra kiújulhat, ha nem pihentetted eleget.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Elképzelhetõ az, hogy 170-rõl 175-ösre növelt hajtókarhossz térdfájást okoz hosszútávon? Nem igazán tudom minek betudni a jobb térdem (és csakis az) alatti egyre erõsödõ nyomást.

hû, hát remélem a mindkettõnk nevében, hogy a kettõ közé nem kell egyenlõségjelet tenni... :S
van itt térdfájás topic, hátha merítesz belõle okosat, bár nem emlékszem, említik-e a hajtókarhossz-témát.
reménykedjünk, hogy csak az átállás nem teljes még..
addig meg figyelj a nyeregpozícióra, és a kifejezetten pörgetõs áttételek helyett talán a nagyobbakat alkalmazd. (most mondtam valamit..)

elõtte keresetem én is infót errõl a dologról, és vegyesek voltak az írások, szerintem a magasságodhoz az "irodalom" alapján jónak kéne lenni, és azt is olvastam, hogy sok idõ kellhet a teljes átálláshoz. mennyit mentél vele amióta megvan?
nem lehet, hogy csak a várt javuláson felbuzdulva túlerõltetted?

mizu

mizu

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Elképzelhetõ az, hogy 170-rõl 175-ösre növelt hajtókarhossz térdfájást okoz hosszútávon? Nem igazán tudom minek betudni a jobb térdem (és csakis az) alatti egyre erõsödõ nyomást.

175cm vagyok, az elõzõ karral nem tapasztaltam ilyet. Az igaz, hogy az 28-38-48-as volt, emez meg 22-32-42-es...

(Maga a cucc bejön, sportosabban tudom hajtani terepen, a pörgetés viszont már nem megy annyira, és kezd nyomasztani, hogy meglett a tanulópénz hajtókarhossz témában (is) ...)

kösz.