Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Segitsetek! Jó lenne egy 44-es FSA tányér egy 06-os Hussefelt karhoz?

Ez az a tányér: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

vendég_biker92_*

vendég_biker92_*
  • vendég
kössz a választ!
a láncleeséstõl nem félek, mer bmx láncot és elsõ lánctányért használtam már idáig is és hogyha a hátsó fogaskerék is bmx lessz akkor nem hiszem hogy sok lehetõsége lesz leesnia láncnak:D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ne aggódj, szoktak itt hosszabbakat is írni:D

ha egyenes láncvonal mellett sikerül egy áttétellel feszesre kihozni a láncot, akkor hagyd úgy. nem véletlen imádkozik minden SS építõ azért, hogy egyenes láncvonal mellett kijöjjön a lánchossz ;) de ha téged megnyugtat az, hogy ott van egy láncfeszítõ, és ugribugrizás közben nem eshet le olyan simán a lánc, akkor nyugodtan tegyél fel egyet/hagyd fent a mostanit.

a váznak nem lesz semmi baja, ha SS-ként használod, sokkal nagyobb terheléseket is el kell viselni - márha a képed alapján gondolhatom azt, hogy te ugribugrizol. ;)

vendég_biker92_*

vendég_biker92_*
  • vendég
nah, jó hosszasan sikerült leírnom:D

vendég_biker92_*

vendég_biker92_*
  • vendég
hi!
nekem alapból nem singlespeed-es bringám van csak szeretném azzá alakítani (mármint idáig is úgy használtam: kiszedtem a láncból pár szemet és a váltót használtam láncfeszítõnek, a fogaskeréksor is maradt a régi), tehát a vázam a hagyományos nem csúszópapucsos típus. most fogok singlespeed agyat venni és és az lenne a kérdésem hogyha valamelyik fogszámú fogaskerékkel pont kijönne a lánc és nem lötyögne hanem pont egyenes lenne meg minden akkor inkább tegyek bele a láncba még és továbbra is használjam a váltót láncfeszítõnek, vagy ha pont kijön a lánc akkor az úgy is jó? nem tesz rosszat a váznak?(mármint hogyha túl feszes lesz a lánc)

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

Hi!
3x7-es váltószett esetén az elsõ váltónál is számít,h milyen rendszerhez való(3X7,3X8...)?
A válaszokat elõre is köszi!

Hát szerintem az tökmind1! Mert elõl csak 3x1 sebesség van!
Max a bowdenhúzás, ha az van elsõ váltónál!

Bensonato

Bensonato

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Hi!
3x7-es váltószett esetén az elsõ váltónál is számít,h milyen rendszerhez való(3X7,3X8...)?
A válaszokat elõre is köszi!

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts
tehát sznob kacat? ez az integalaktikus konspiráció nagyon jo veszem észre te is benne vagy :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Halihó emberek!

Mit gondoltok ti, miért szabadulnak meg olyan sokan a saint hajtómûjüktõl??
legalább 3-4 ember...bikemagon hirdeti eladásra? Ennyire nem jó vagy én ezt nem értem? ez csapda mi ? :D

biztos, hogy jó, de itthoni felhasználásra bõven elég az LX/Hone vagy esetleg az XT mindenhova...eladja a saintet, vesz egy LX/Hone-t és még marad is némi pénze...vagy egy XT-t. az LX/Hone és az XT pedig könnyebb, mint a saint, ha nem tévedek.

látom theznek nem tetszik ez a saint dolog, úgyhogy csakazértis leírom a valódi okot: mert a saint egyszerûen egy kalap sz*r :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
3-4 darab? a sok százból, mely már értékesítve van? :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Mit gondoltok ti, miért szabadulnak meg olyan sokan a saint hajtómûjüktõl?? legalább 3-4 ember...bikemagon hirdeti eladásra? Ennyire nem jó vagy én ezt nem értem? ez csapda mi ? :D

Galaltikus összesküvés! A zöldesen fénylõ Z8569KY óriáscsillaghoz tartozó sósperec alakú Théta bolygó egyik gilisztaszerû elõlénye által kibocsájtott, igen magas frekvenciájú sugárzás épp most érte el a Föld felszínét, és itt interferál a Saint hajtómûvek anyagában található egyik fontos ötvözõelemmel. Ettõl pedig a hajtókar tödõgyulladást kap és elszárad... ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts
Halihó emberek!

Mit gondoltok ti, miért szabadulnak meg olyan sokan a saint hajtómûjüktõl??
legalább 3-4 ember...bikemagon hirdeti eladásra? Ennyire nem jó vagy én ezt nem értem? ez csapda mi ? :D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Gondolom az XT már jó lenne, de kíváncsi lennék, hogy a súlyon kívül pl. a Deore, vagy LX miben rosszabb?
Truvativ is megfelel, de nem tudom melyik a jó belõle.

köszi

Lx minimálisan nehezebb és a Starbikeon nagyon jó áron pazarolják!!!

vale

vale

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Mi az a q faktor?:)

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Hali,
a jelenlegi Magellanon B+ hajtókar van, szegecselt, és a 95 kilóm alatt terepezéskor meglazult egy kicsit, és kattog.
Mivel szeretnék jövõre versenyezni (amatör szinten) le akarom cserélni egy alkalmasra. 42(44)-32-22
Az lenne a kérdés, hogy melyiket tudnátok ajánlani, ami bírja a terhelést, és természetesen minden fogaskerék cserélhetõ.

Gondolom az XT már jó lenne, de kíváncsi lennék, hogy a súlyon kívül pl. a Deore, vagy LX miben rosszabb?
Truvativ is megfelel, de nem tudom melyik a jó belõle.

köszi

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
elsõváltót kell lejjebb tolni. Ha ugyanolyan a tengelyrésze akkor elvileg mûködnie kell
Még a q faktorral lehet baj

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

vale

vale

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

Sziasztok!
Nagyon amatõr vagyok a meghajtás témában és azt szeretném kérdezni, hogy egy olyan hajtómûvet amelyen 48-38-28as tányérok vannak, le lehet-e cserélni egy olyanra amin 42-32-22es rendszer van?
Köszi

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
És a Truvativ Ruktion az milyen?

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 posts

A Bashguard az mi? mire jó?OLyasmi mint a rockguard?

ha joltudom gyakorlatilag ugyan az, csak a truvative igy hivja a sajatjat.
Mert ugye egy FSA/RF hajtokaron alubol van, truvan meg ilyen poli-karbonat altlatszo bizbaz :)

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
A Bashguard az mi? mire jó?OLyasmi mint a rockguard?