Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Egy gumidarab segíthet, rögzítsd valahogy a váltó azon részére, ami neki szokott csapódni a váznak.

A sebesség mindent megold.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
mindenki, pls HELP ! jelenlegi Scutum + 06 os Deora valto felallas nagyon rosz ugyanis ha csak nem a legnagyobb lanctanyeron tekerek, ugrasnal, drop-nal, tehat ahol kemenyebb utes eri a gep hatuljat a vaz felcsattan es neki a vaznak. Sehogyan sem tudok ezen segiteni , a Truvativ lancfeszito ellenere , a lanc is hataresetre van roviditve, tehat eppen hogy folerjen a legnagyobb fogaskerekre es onnan le is jojjon. Tudom hogy ez a Deore hatso valto nem epp egy free ride, vagy egyeb durvulasra kitalalt valto. Kerdesem h mi a megoldas ? Esetleg mien valtot tudnatok ajanlani erre a celra ? Lehetoleg ne a legdragabbat mondjatok es elsosorban Shimano , h ne kelljen valtokart is cserelni, esetleg utolso esetben SRAM, de indokot is kerek h miert eppen az. Persze minden mas sufni tuning megoldas is erdekel, legyszi segitsetek, nagyon idegesito ez a csattogas .:scratchhe:help:

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
juteszembe: nincs véletlenül olyan elvetemült gyártó, aki csinál és árul külön 11-es fogaskereket? :icon_conf
ilyen esetekre (elõzõ hsz-om) tökjó lenne...

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

Szerintem rendelek Ebikeról egy ilyen Sram 5.0 fogsort! Remélem jólesz! :)

Én 2 hete rendeltem 8-asat az 5.0-ából, aztán múlt héten írtak, hogy nem tudnak szerezni, de ajánlanak helyette egy 3.0-ást ugyanannyiért. Végül elfogadtam azt, de azért sajnáltam, mert most is 5.0-ásom van, és tök jó szerintem.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
embörök! az lehet, hogy 2200 km annyira kikoptatott egy Sh. CS-HG30-as racsnit, hogy a 11-es fogon már kis erõ hatására is ugrik a lánc? igaz, ezen a kis keréken már látható nyomai is vannak a kopásnak..

más: Sramból megéri a PC 68-as lánc az 58-assal szemben? mi a különbség?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

nem rossz az, nekem is az van most a 8as rendszernél, de a következõ már xt lesz, muszáj tartóbakost vennem az alu kazettatest miatt..már így is be van maródva egy kicsit.

koca: ment a privi. :)

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
XT sor minden bizonnyal nem fog szétmenni alattad, de láncbol már inkább akkor dura ace/xtr-t vennék a helyedbe.
xt-röl már nem 1 embertöl hallottam h nem sok km után elszakitotta....
de nem engem kell ezért szapulni nekem még nem volt Xt láncom :P
dave: lehet h csatlakoznék majd hozzád mert egy 08-as XT sort én is akarok venni bike-components.de - röl ;) meg még alszok rá de 1 08 as XT váltokar szett is kéne. rendelhetnék veled együtt?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

pedig igy van.....nekem van tartalékban a szekrényben 3 db, és már attól össze vissza hajlanak meg töredeznek hogy az egerek hokiznak vele (hát még ha a patkányok is beszállnak a bajnokságba ).....nem gyözöm egyengetni, meg hegeszteni....nem is veszek többet ilyen szart.....csak aliviót az jó tartós...

(Dave b+ Te értelmesebb vagy annál hogy minden ilyen neten terjedõ faxságot bevegyél....)

hát pedig eddig a mtbr.comot megbízhatónak tartottam, hmm...hát akkor többet nem olvasok ilyen sz*rt, majd ti jól megmondjátok, hogy mi a szitu.:)

tehát az xt fogassor jó. meg az xt lánc is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

mtbr.com on mindenki azt írja, hogy a 4karos XT kazetta nagyobb fogaskerekei nagyon gynegék, hajladoznak meg törnek...ez tényleg így van?

pedig igy van.....nekem van tartalékban a szekrényben 3 db, és már attól össze vissza hajlanak meg töredeznek hogy az egerek hokiznak vele (hát még ha a patkányok is beszállnak a bajnokságba ).....nem gyözöm egyengetni, meg hegeszteni....nem is veszek többet ilyen szart.....csak aliviót az jó tartós...

(Dave b+ Te értelmesebb vagy annál hogy minden ilyen neten terjedõ faxságot bevegyél....)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

mtbr.com on mindenki azt írja, hogy a 4karos XT kazetta nagyobb fogaskerekei nagyon gynegék, hajladoznak meg törnek...ez tényleg így van?

Ezt én is cáfolnám, tavaly egész szezonban ezt használtam, de csak az miatt kellett kidobni, mert nem kicsit kopott el :D betettek neki a sáros versenyek
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Shimano LX/Hone/Saint hajtókar tud müködni Truva Boxguide-al ?
vagy ott is útban van a kis lánckerék rögzitõ csavarhely?

Nekem Hone van Boxguide-val. Útban volt. Flex...:) Most tökéletesen mûködik. Kis lánctányér úgysem fog kelleni soha.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

mivaaaaaaaaan? nen (nagyon) hat rá olyan irányú erõ, max ha rázuhansz a fogsorra egy nagy esés során
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Nekem ilyen van a fullin, havernak tavaly egész szezonban szintén ilyen volt és egyikünknek sem volt vele gondja.

megnyugodtam...és mostm egnézem, hogy azok, akik elhajlították, azok mégis milyen súlyúak. (kétlem, hogy én a 60 kilós pehelysúlyommal el tudnék hajlítani bármit is)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem ilyen van a fullin, havernak tavaly egész szezonban szintén ilyen volt és egyikünknek sem volt vele gondja.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

ezt még én is tudtam csak nem akartam szólni mert úgyis rájössz:) egyszer én is megrémültem egy ilyen miatt:D

már el se merem mondani (dehogynem) , hogy egyszer régen húgom bicaját takarítottam, aztán észrevettem, hogy a hajtómû tányérjai tele vannak repedéssel, meg egy-egy fogból le is van törve. na, gyorsan a boltba úgy hajtómûért, mert ez így nem frankó.... szerintem kitaláltátok... :D
:mybad:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
ezt még én is tudtam csak nem akartam szólni mert úgyis rájössz:) egyszer én is megrémültem egy ilyen miatt:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
kijavítom a saját hülyeségemet: a fogsorokon nincsenek a fogak elgörbülve, csakhát a váltáskönnyítõ profilok ide-oda döntik az éleket, ezt néztem el.. fura is lett volna, mert oldalirányú erõ keveset éri õket.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ISCG-s útban van.
Ha bárminemû csavar van ott, ahol a kistányér csavarjai lennének, akkor is fûrészelni kell.

ejtett csavar, melynek fejét kicsit megköszörülöd,és össze leht hozni - egy kicsit.