Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Sziasztok!Volna egy kérdésem,láttam egy kerékpármûhelyben egy vadonat új lánckereket ami nem kör alakú volt,hanem ovális volt a lánckerék.Azt mondták ezt nagy többezer km túrákra használják mert jobban kíméli a lábat és h ilyet még most is gyártanak,namármost látott már valaki ilyet használatban vagy olyat aki ilyet hajtott volna?Mert ha tényleg ennyire jó akkor miért nincs belõle több vagy ez ilyen vakvágány volt a fejlesztésben mint a teleszkópos stucni h nem terjedt el mert valami mégsem klappolt vele??Elõre is kösz a segítségeteket.

Biopace a neve.
A 90-es évek elején - közepén nyomatta a Shimano.
Aztán leálltak vele, mert a részerek nem szívlelték.

A lényege annyi lenne, hogy segít átlendülni a hajtási holtponton.

Én személy szerint próbáltam még anno, talán egy exage500-on ha jól minden igaz, de nem emlékszem hogy feltûnt volna a különbeség.
Rég volt már nagyon...

Bár azt hozzáteszem hogy akkor még elég kezdõ voltam bringák ügyében.

Andris beelõzött :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
biopace
régebben gyártotta a shimano az országúti hajtómûvekre.
elindulni könnyebb volt vele, mert úgy volt feltéve a lánctányér, hogy amikor úgyis nagyot tudsz nyomni a pedálon, akkor több láncot húz, s amikor a holtpont közelében vagy, akkor pedig könnyebb hajtani, mert kevesebb láncot húz.

hülyeség a hosszú túrás dolog, mert akkor már felgyorsulsz egy szinte fix tempóra, van egy szabályos csapásszámod és csak elba:::za ezt a biopace.

igen, vakvágány.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Sziasztok!Volna egy kérdésem,láttam egy kerékpármûhelyben egy vadonat új lánckereket ami nem kör alakú volt,hanem ovális volt a lánckerék.Azt mondták ezt nagy többezer km túrákra használják mert jobban kíméli a lábat és h ilyet még most is gyártanak,namármost látott már valaki ilyet használatban vagy olyat aki ilyet hajtott volna?Mert ha tényleg ennyire jó akkor miért nincs belõle több vagy ez ilyen vakvágány volt a fejlesztésben mint a teleszkópos stucni h nem terjedt el mert valami mégsem klappolt vele??Elõre is kösz a segítségeteket.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
minek hegymászós sor egy nem hegymászós bringára? :)

max 27-28, és minden váltóval jó is lesz!

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

hmmm ... na telleg azt meg nem is neztem meg, csak a rovid hoszra, meg rovid kanalra meg az eross rugora gondoltam eddig.

nekem is tiagram van, igaz most az idei, ez elott is ilyen volt.
Fogsorom hozza egy 11-34 es deore, es ugy van belove, hogy 9bol 8 at tudjon hasznalni, es nem lesz para.

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
új tiagra már ultegra kinézetü..
vagy jövõ évi sora, ami egyszermajd nemsokára már piacra kerül - az is szép.

amelyik tetszik;)

csattogás ellen: feltekert belsõdarab/gumidarab kötegelõvel a láncvilla megfelelõ részére, és a csattogás meg is van gátolva :)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Csak nézd meg h mekkora a legnagyobb tányér hátul mert csak 27-et bír el a bikemarket szerint és nekem pl 11-30-as sorom van.

hmmm ... na telleg azt meg nem is neztem meg, csak a rovid hoszra, meg rovid kanalra meg az eross rugora gondoltam eddig.

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Csak nézd meg h mekkora a legnagyobb tányér hátul mert csak 27-et bír el a bikemarket szerint és nekem pl 11-30-as sorom van.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Na ok, de akkor most Tiagra vagy Sora ? :scratchhe

Szerintem Tiagra... Még ránézésre is jobb.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Na ok, de akkor most Tiagra vagy Sora ? :scratchhe

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
ok én is így gondoltam csak úgy beszéltetek róla (legalábbis nekem úgy tûnt) h a 2 egy és ugyanaz.Egyébként azért nem akarok sx.5-t venni mert sztem nem sokkal jobbmint az sx.4 legalábbis ránézésre de 2x annyiba kerül.
Beatbox:::Akármit is veszel(sajna nemtok segíteni a választásban mert én csak most rakom össze az elsõ komolyabb bringát) légyszi majd írj ide néhány sort a tapasztalatokról a váltóval kapcsolatban.Köszi

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Várjatok az sx.4 és a 4.0 nem ugyanaz ugye?

Nem....

SX4
Feltöltött kép

4.0
Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sx4 a 4.0 utódja

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Várjatok az sx.4 és a 4.0 nem ugyanaz ugye?

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

SX.5 is müxik Sx.4 váltókarral ugye?Am meg egySx.5 árából tok venni két SX.4-et vagy3.0 csak ebben a .....országban nem lehet sehol kapni sx.4-et még a nagykernél sincs és 3.0-ból is csak néhány darab van.A véleményekbõl arra következtetek h inkább sram mint shimano.?Ja és 4.0 sehol nem találtam a testbike-on kívül.

Hát én inkább az SX5-öt venném, a 4.0 helyett, ha már kicsit jobb váltót akarsz.
De nekem is 4.0 van és tökéletes...

edit: amugy Ebikeon az SX5 7000ft, ésa Bikemarket-en pedig van SX4-es 3390ft-ért...

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
na a csattogas , vaz utogetes alurol a hatso valto altal elleni hadmuvelet vegeredmenye, hogy orszaguti valtot fogok venni. Ket valto johet igy szoba a Sora es a Tiagra. Szerintetek inkabb meik es miert ? Ja azt meg hozza tennem, hogy Alivio rapid fire valtoval mukodtetnem,.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

-60g és állítólag kicsit tartósabb tányérok, nekem megérné a +5e-t.

nekem meg sokkal jobban tetszik kinézetre az LX, márcsak ezért se vennék XT-t... :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Akkor neked még sokat bírt, általában max 3-4e km-t szokott bírni,

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás

Én is azt vennék, ha most vennék.
Bár nekem az XT középtányér alig több mint egy évet bírt. Utánna az új lánccal már nem tudott együttmûködni. Mondjuk én nem variálik a lánccal, sorral együtt cserélem. Lehet ez is bejátszott...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.