Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
elvileg azt a védõt a küllõk közé kell bepattintani, igy rögzül. ezáltal nemtom hogy keletkezhettett rés. ha parázol húzd utánna a fogsort és késsz

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Mivel a fogaskoszorurol van szo nem az agyrol magarol, es a hatso agy a meghajtas reszet kepezi, szerintem ide tartozik.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Kerekagyakrol szolo kerdesek ebbe a topicba valok ?
...Ez lesz keremszeppen...

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Hali!

Felmerult egy problema a hatso fogaskereksor korul.

Kiszedtem a muanyag "kullomegovot" a fogaskerekek mogul. (kivagtam, nem szedtem ki erte a fogaskerekteket)

A kazetta szele, es a legnagyobb fogaskerek kozt kb. 2 mm-nyi helyet fedeztem fel. Ez igy normalis? nem fog meglazulni a fogaskereksor?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
A tegnap felvetett dolgot ma megcsináltam. Tökéletesen vált 22-rõl 44-re és vissza is a '96-os LX elsõváltóm egy pozícionálatlan hüvelykujj váltókarral. :)

Összesen annyi a probléma, hogy a nagytányér vastagabb mint a középtányér, a lánctányért rögzítõ csavar ennek megfelelõen bentebb kerül és 1×4-ig hozzáér a lánchoz, de szerencsére nem kapja fel. Egy vékonyabb acéltányérral simán mûködhetne a dolog. Még arra kell figyelni, hogy kistányéron nem ajánlott keresztbeváltani, mert felkaphatja a láncot a nagytányér 1×7-8-ban.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
szerintem sem mûdödne, azért mert ha úgy szereled és állítod be a váltót hogy felérjen a 44-es tányérig, és utánna leváltassz a 22-esre akkor a lánc fel fog ülni a terelõre

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,026 posts
  • LocationKelenföld

Ha a a nagytányér középen van, akkor hátul ki tudom használni mind a 8 fokozatot hátul, a kistányér pedig a durvább mászások miatt kell.
Hátul egy 11-13-15-17-20-23-26-30-as fogkiosztású sor van, 44,22-es tányérokkal egész jól ki lehet használni. Kistányérral az átfedések miatt 17 és attól felfelé érdemes használni a sort, emiatt kb. fél centit még emelhetek az elsõváltón.

Tapasztalatból:
a 44-es lánckerék középre téve hátul montis sorral betonra igen használható áttételsort eredményez, pl. munkábajárásra, oda ahol a ss gázos lehet: János-hegy, Zugliget, hasonlók.
Ha ennél többet szeretnél -kistányéros mászás terepen-, vagy kunyerálj egy ismerõs boltból egy a tiednél épp kicsit kevésbé kopott, de már a selejtládában heverõ középsõ lánckereket (mindenki ezt cseréli le leghamarabb), vagy túrd le a saját "elsõ montidról" és arra vegyél újat.
A 44-22 nem rendeltetésszerû használat, nem hinném, hogy mûködne.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Ha a a nagytányér középen van, akkor hátul ki tudom használni mind a 8 fokozatot hátul, a kistányér pedig a durvább mászások miatt kell.
Hátul egy 11-13-15-17-20-23-26-30-as fogkiosztású sor van, 44,22-es tányérokkal egész jól ki lehet használni. Kistányérral az átfedések miatt 17 és attól felfelé érdemes használni a sort, emiatt kb. fél centit még emelhetek az elsõváltón.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem érne bele a terelõ tetejébe se aljába, de nem valószínû hogy tudná rakosgatni a láncot....nekem is elkopott a középsõ, és azt nem használom, ennyivel meg van oldva

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
próbáld ki hátha, de sztem vagy itt vagy ott ugyis beleér majd a lánc a terelölemez aljába vagy tetejébe..

meg elkopott a középtányér és most el akarod darálni a nagyot is eddig ok.
na de minek akkor a 22-es? jó persze néha kell de 1 edzömontin talán lehet nélkülözni

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ekkora különbséget nem tudnak kezelni az elsõváltók általában.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Mennyi esély van rá, hogy ha a 44es nagytányért berakom a 32es középtányér helyére, akkor az elsõváltó a 22es kistányérról felpakolja a láncot a 44es nagyra?

Mielõtt bárki kiakadna, nem így akarok hosszútávra 2-tányéros rendszert összedobni, csak az edzõgépen nemsoká elkopik a középtányér, és szeretném elhasználni a nagytányért is, majd utána teljes új hajtást feltenni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
80 font? szinte ingyen van :D

truva isoflow ugyanezzel a hulladek powerspline monoblokkal kisker aron barmelyik boltban olyan 30fontbol kijon. igaz az nem "carbon accessories" :)

mondjuk aki megveszi az is megerdemli. ennyiert tavalyi XT-t adnak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
azt a pofátlan vágottszemû mindenit:

http://cgi.ebay.com/...em=120202566246

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
igen

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
ha már itt tartunk, biztos volt már róla szó de megkérdezném.
a gxp csapágyai cserélhetõek? (úgy gondolom mint az lx,xt-nél szokták)

padam

padam

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Boccs. Véletlenül elírtam.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Helósztok!

Arra volnék kiváncsi hogy egy integrált LX hajtómûvet lehet-e használni Sram monoblokkal.

Elõre is köszi.

Az Truvativ, és nem lehet. A Shimano, Raceface, FSA, valamint néhány egyéb, csak a középrészt gyártó cég terméke kompatibilis egymással, a Truva Giga X Pipe rendszere kilóg a sorból.

padam

padam

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Helósztok!

Arra volnék kiváncsi hogy egy integrált LX hajtómûvet lehet-e használni Sram monoblokkal.

Elõre is köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ugyanaz. A 08as nagyon kicsit más.

A sebesség mindent megold.