Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

less rá, találsz e csavaroknak helyet a lánctányér fogakhoz közeli részén, sugárban
de szerintem halott ötlet nem láncvédõset azzá alakítani

Emlékeimben van rajta, sõt üzletben is kerestem, de bután néztek rám.
Ilyenem van. Ott látszanak a kis lyukak.
http://shop.coolbike...mages/11572.jpg
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Egyik lx hajtómûvemben van kb.:14000km. Most is használom, nincsenek elkopva a lánctányérok. Barátommal együtt használtuk.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
less rá, találsz e csavaroknak helyet a lánctányér fogakhoz közeli részén, sugárban
de szerintem halott ötlet nem láncvédõset azzá alakítani

Ultegra mono: ha csak a tengely lötyög benne, akkor érdemes lenne egy újra beruházni.
BB-5500, BB-6500, BB7700 közül valamelyik.

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Truva firex nagytányérra szeretnék egy védõt, hogy ne tekerje be a nadrágomat a lánc alá. Lehet ilyet valahol külön szerezni? Egyáltalán firexre fel lehet erõsíteni valahogy?
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Alátét: igaz. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A jobbaknál már a jobboldali egybe van a monoval. Az alátétes dolgot nem értem, mert ha beteszed az alátétet akkor kotyog.

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Azokra a bal ill. jobbmenetes (esetemben mûanyag) csészékre gondolok amik a vázban rögzítik a mono-t.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem lehet, ez octalinkes nem integrált. A monoblokk része a csapágy, a csésze és a tengely is.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nem lehet, hogy a csészék, amik a monoblokkot tartják be vannak tekerve ütközésig? Mert ha igen kell a bal alá egy alátét...

X

Edit: úgy értem nem a mono tengelye mozog, hanem a mono a csapágyházban

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A monoblokknak van baja.

vittore301

vittore301

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
vízszintes irányban mozog. tehát a bal kart be tudom tolni a váz felé és közben a jobbos kar ugyanennyit jön kijjebb

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
milyen irányban mozog?
illetve a két kar együtt?
ha igen, akkor jöhet egy próba a windows-os megoldással, középrész ki, takarít, zsíroz, majd vissza.
Ha ezek után is együtt mozog a két kar, akkor új mono, és "megoldottad".

vittore301

vittore301

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
sziasztok,

ultagra (octalink) hajtókarom olyat játszik, hogy a középrésznél lehet kb 1 mm-t mozgatni a szerkezetet a vázban. leszedtem a hajtókart, a csapágy viszont meg se mozdítható. használt bringaként vettem azóta mentem vele 4000 km-t. a probléma most jött elõ. nagy a gyász szerintetek?

kispapp87

kispapp87

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
naja, még mondtam is a haveromnak :) de azt mondta hogy nem kérte volna tõlem a kártérítést. Megpróbál szerezni másik testet ha tud.
Remélem az én új szerceményeim jobban bírják majd :D
Mavic Crossland lett a végleges

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
áh amatörök vagytok. az ilyet meg kell hegeszteni :D:D még jó hogy nem alattad tört el...

kispapp87

kispapp87

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Üresbe :D :D nemgyenge, gondolom nem a 100. km volt a fogsorba :)
haverom meg kölcsön akarta adni egyik bringáját mert az én scottom még nincs kész. Elkezdi hogy kicentírozom neked a hátsókereket mert nagy benne a nyolcas. akarja kivenni a kereket hát látja hogy a 8-as azért volt mert a gyári fûzött magura agytst kerestbe eltört. Elötte cseréltek benne ipari csapágyat. Szóval még 100km-sem volt benne. Kár azért az agyért... :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az lx és az új xt nagytányér grammra ugyanannyi, 83g. Egyébként az új xt nagytányér kinézetre kb 90%ban megegyezik a rf-szel.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
jaja elöfordul néha egy kis aprítás :D

a legjobb az volt mikor haverommal tekertünk. (gyurós tesis izomcsávó) indulna el "nagygázzal." hátul a sorbol egy lánctányért egy az egybe ledarált :D én csak egy nagy reccsenést hallottam mert pár méterrel odébb voltam.
mondom mi volt ez?
-"betettem üresbe"
:rofl: szakadtam a röhögéstöl mikor megláttam

kispapp87

kispapp87

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Ha a Höri nem tudja elkoptatni akkor a haveri körömbõl nemtudom kitudná. Talán a Zoli! abból is leesztergálna mint az American classic agyakból. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elvileg az egyik valtoztatas a sok kozul az volt a tavalyi XT-hez kepest hogy megnoveltek a lanctanyerok elettartamat. a kozepso ezert kapta ezt a karbonos temat. hatha sikerult kezdeni valamit a nagytanyerral is. bar ha konnyu hajtomuvet akarsz [es az xt-nek eleg jo sulya van] akkor kenytelen vagy sporolni. anyagbol leginkabb...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F