Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Pont így használom, csak Acera hajtómû. Maggin a Sram, másikon a Shimano. Én nem érzek közte különbséget. Talán a Sram lánc nekem hamarabb berozsdált.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
szasztok!

Szerintetek melyik szett lenne a jobb?
8as rendszerem van
alivio hajtómû,sram pc 48 lánc, sram 8-as fogas
vagy alivio hajtõmû, shimano hg50 es lánc, shimano hg 50 es 8as fogas?

nem tom melyiket...esetleg tapasztalat?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Négyszöges... meg is kell tépni rendesen.

Kérdés; Silent Clutch agyból van 8-9s is, nem csak 7-es? Ha csak az utóbbi, akkor milyen dolgokat lehet/érdemes hozzá venni? (váltóból rövid kanalas kellene)

Persze hogy van 8/9-es is SC agyból.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Négyszöges... meg is kell tépni rendesen.

Kérdés; Silent Clutch agyból van 8-9s is, nem csak 7-es? Ha csak az utóbbi, akkor milyen dolgokat lehet/érdemes hozzá venni? (váltóból rövid kanalas kellene)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
persze az igazi meg mindig a nyomatekkulcs... mert akkor tudod hogy meddig kell huzni ahhoz hogy jo legyen, es nincsen a fejvakaras, hogy "na tepjem meg?"

persze negyszogtengelyeseket lehet gyilkolni

de szakitottam mar bele csavart negyszoges monoblokkba. a heten is volt egy. bar ez nem azert mert tulhuztam, hanem mert oldani akartam es bele volt rohadva nagyon.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
pészméker. akkor csak simán húzd fel a csavarokkal. aztán használattól is függöen idõnként nézd meg h nem e lazult(ak) meg a csavar(ok). ha igen húzd utána...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az integrált tényleg olyan, mint az ahead rendszer, a mûanyag csavar feszíti elõ a csapágyakat, ki lehet hagyni, de akkor nem árt kézzel erõsen rányomni a bal kart. Az új xt-nél viszont mindenképpen kell valami, amivel összehúzod, mert annyira szoros.

A sebesség mindent megold.

peacemaker

peacemaker

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Nem octalinkes rendszerrõl van szó :)

Sima, "mezei" 4-szög alapú a tengely külsõ része... ha lehet így mondani.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
lehet hogy peacemakernek nem integrált hajtókarja van? ;) isis, octa, négyszög csavarját pedig igenis meg kell húzni tiszteségesen.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
És mit csinálsz a mûanyag csavarral? (pl XT) Szerintem ez olyan, mint egy ahead-set összerakás...ha precízen van összerakva, igazából még meg sem kell húzni. Az a csavar csak összerántja a rendszert, de ha nicns 100% izomból megtépve, mégis, mi baj lehetne? Ha nem mozog a tengely elõre-hátra 1 milimétert, akkor szerintem semmi.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

peacemaker

peacemaker

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Kösz a gyors válaszokat!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
hamarabb szétmegy az alu kar tengelyrögzitése, mint ahogy az acél monoblokk tengelybõl kiszakad az acél csavar.
szóval épp elég lesz, ha addig húzod a csavart, amig megszorul rendesen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
csak a csavarral húzd rá, nehogy kalapáccsal üsd. az régen volt, az ékes rögzítés korában.

peacemaker

peacemaker

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Hello mindenkinek!

Tök új vagyok még ezen a fórumon, próbáltam keresgélni is a témában, de nem sok sikerrel.

A kérdésem, hogy hogyan szokták itt a profik visszarakni a hajtókarokat? Hogyan a legcélszerûbb? A levétellel nem volt gondom, simán ment a hajtókarleszedõvel a dolog... viszont ezt is most csináltam nemrég életemben elõször. Szóval hogy kéne visszarakni a hajtókarokat? Szoktak hozzá használni valami spéci szerszámot a szervizekben is, vagy kalapálással (köztes darabon keresztül) egyszerûen vissza van lehetõség szerint minél jobban ütve, aztán jön csak a csavar?

Azért kérdem mindezt, mert igazából ha csak 1-2-t ráütök kalapáccsal a karra, a többi feladatot meg a csavarra hagyom, igazából fo*sok tõle, hogy ha a csavart sokáig erõltetem, akkor megszakad majd a menet a tengelyben... és azt nagyon nem szeretném átélni.

Vagy akkor már inkább ütögessem hosszú percekig a hajtókart? Ez meg talán a monoblokknak nem tenne jót (benne lévõ csapágyaknak)?!

Szóval örülnék egy kis segítségnek!

Üdv,
Norbi

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Savanyú :D :D :D

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
savanyu :D:D:D
Én inkább vettem 800 Ft-ért, kettõ darab fényvisszaverõs ilyen összegubózódó fityulanduszt, jó azis'. Egyet elhagytam már, de úgyis csak a jobb oldalra kell.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

csipeszes dumával óvatosan, kiscsikó
irodaival nyomom, hangulattól függõen a szín :-)

:rofl: :D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
csipeszes dumával óvatosan, kiscsikó
irodaival nyomom, hangulattól függõen a szín :-)

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 posts

ha nem találsz rá védöt, akkor jöhet a nadrágösszefogó szerkezet :D
(trógereknek: csipesz :D igényesebbeknek vmi gumi cucc)

Azé' annyira lame én sem vagyok, de nem ez a kérdés itt.
Megaz má' hogy néz ki!
Ezek standard furatok, bár a shimanóké nem ilyen. Itt arra gondoltam hogy egy prowheelhez pl lehet kapni ha szétreccsen rajta, vagy akár komolyabb gyárilag ilyen hajtómûhöz bárhol is?
Lehet hogy rock guard lesz inkább a megoldás.
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ha nem találsz rá védöt, akkor jöhet a nadrágösszefogó szerkezet :D
(trógereknek: csipesz :D igényesebbeknek vmi gumi cucc)