Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
nélkül tuti nem lesz jó, de rakd a másik oldalra, max 2,5 mm-rel arrébb kell tekerned ;)

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Én kiváncsiságból megpróbáltam, de nem lehet. Legalább 1 alátét kell.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
integrált rendszert össze lehet rakni a középcsapi távtartók nélkül is?
SS bringán nem igazán akar kijönni a lánchossz, gondoltam belõném így..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
off
:) Tárcsacsavarokhoz való torx kulcs van a marokszerszámomon.
on

A sebesség mindent megold.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

oké, köszi a gyors választ!
még arra lennék kíváncsi, hogy a 48-as tányért mennyire szeretné a monti váltóm?

Nekem xt elsõ, xt rövid kanalas hátsó váltó szerette a 48-as tányért.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Én is, de azért kellhet. Meg pl pár villánál a tárcsarögzítõket nem tudod imbuszosra cserélni, egyszerûen, mert nem fér el.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Pedig praktikus, ha van nálad! Crank Brosnak nem tudom, melyik tipusát használom, de az tud ilyet, bátran merem ajánlani, nem tört/esett/nyalódott még szét, pedig már több, mint 3 éve használom. És nem nehezebb/nagyobb, mint egy gagyesz egyversenyes marokszerszám.

Inkább lecseréltem a csavarokat imbuszfejûre.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Van torx készletem, de nem fogok egy plusz szerszámkészletet cipelni magammal a lánckerékcsavarok miatt.

Pedig praktikus, ha van nálad! Crank Brosnak nem tudom, melyik tipusát használom, de az tud ilyet, bátran merem ajánlani, nem tört/esett/nyalódott még szét, pedig már több, mint 3 éve használom. És nem nehezebb/nagyobb, mint egy gagyesz egyversenyes marokszerszám.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
múlt hét hétfõre igérték a nyitást, elõtte hét közepén már kellett volna valami, akkor már nem mentek az oldalak...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Teljesen off; de mióta nincs ebike-ridebike?

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

még arra lennék kíváncsi, hogy a 48-as tányért mennyire szeretné a monti váltóm? típust sajnos nem tudok most mondani... érdemes megnézni, vagy ezzel nem szoktak gondok lenni? most 42-es a legnagyobb tányér, de ezzel nem tudok elég gyorsan menni :)
illetve az árról mi a véleményed? bringabutikban 16500 ft, külföldi oldalakon van 50€-ért is, de szállítással együtt már nem éri meg. ebike-ra érdemes várni, hátha feltámadnak?

A shimano oldalán találsz specifikációkat. Ott van az is, hogy mekkora tányérokat bír el a váltó. Az árról nem tudok nyilatkozni, a ebike feltámadásáról meg pláne nem:)

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
még arra lennék kíváncsi, hogy a 48-as tányért mennyire szeretné a monti váltóm? típust sajnos nem tudok most mondani... érdemes megnézni, vagy ezzel nem szoktak gondok lenni? most 42-es a legnagyobb tányér, de ezzel nem tudok elég gyorsan menni :)
illetve az árról mi a véleményed? bringabutikban 16500 ft, külföldi oldalakon van 50€-ért is, de szállítással együtt már nem éri meg. ebike-ra érdemes várni, hátha feltámadnak?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Én úgy tudom, hogy pl. keskenyebb lánc van a 9-es rendszerekben, tehát emiatt gondolom a 9-es hajtómû fogai is keskenyebbek. Azt mondod, hogy nem okoz problémát a keskenyebb fogakon lévõ szélesebb lánc?

Így van. A 9-es rendszer tányérjai gyorsabban kopnak az általad említett okok miatt, de ez 9-es lánc mellett is igaz. Én használtam 9-es tányérokat 7-s rendszerrel és nem volt gond. (Visszafelé nem lenne kompatibilis)

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
Én úgy tudom, hogy pl. keskenyebb lánc van a 9-es rendszerekben, tehát emiatt gondolom a 9-es hajtómû fogai is keskenyebbek. Azt mondod, hogy nem okoz problémát a keskenyebb fogakon lévõ szélesebb lánc?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
A 9-es hajtómûvek kompatibiliek a 7-es rendszerre, szóval bátran;)

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
Azt szeretném kérdezni, hogy egy shimano FC-M533 hajtómû (ami 9-es rendszerû) összerakható-e normálisan egy 7-es rendszerrel, vagy ha ilyent akarok, akkor cserélhetek mindent?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Igen. De nem hiszem, hogy kaphatsz még olyat. Talán Matuz...:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
létezik 7-es, menetes outi sor?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Nem tudom, hogy csináljátok, de nekem még egy csavar sem lazult fel, tehát egyet sem hagytam el.

kopp-kopp. én se, én se "vágta rá kispipi" :D (az mekkora király mese volt :D)

amugy a kérdésre 4 válasz lehet:
1. nem ellenörizgetik a csavarok állapotát
2. bika módjára mennek és a túl nagy igénybevétellel kinyirják
3. gyári hibás alkatrész
4. anyagfáradás :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Van torx készletem, de nem fogok egy plusz szerszámkészletet cipelni magammal a lánckerékcsavarok miatt.