Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Köszi szépen a válaszokat!

Akkor HG70 12-28 lesz rajta HG70-es lánccal. Az eredeti 13-30 volt, de nekem a 28 is tök jó.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
vagy:
http://ebike.hu/term...tta-7-seb/3399/
ha kell a mászófokozat naon

kell a 11es hátul:
http://ebike.hu/term...etta-8-seb/771/
igen , nyolcas, de bontod a 32est róla, azt' jóvan, lesz egy montin használható normális tartományod

olcsóbb némileg, ezen a szinten sztem váltásminõségben nincs nagy különbség
én a berhált nyolcasverziót használom, ahol 32 kell a 22 elsõhöz, már ugyis mindegy, melyikkel billegek

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
7 ebességes fogaskoszorúból ezt javasolnám:

http://ebike.hu/term...etta-7-seb/739/
http://ebike.hu/term...6/7/8-seb/3674/

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Sikerült szert tennem egy használt Trek 970-es gépre. Öreg, de egész jó állapotban van. Mindennapos használatra szeretném felkészíteni.

Tudnátok segíteni abban, hogy megtudjam pontosan milyen a hajtás van rajta (mi gyári és mi cserélt)? Elöl hátul Shimano DX váltó, hátul 7 sebességes! HG fogaskoszorú, elöl Deore hajtókar (ez gondolom nem gyári), elöl Shimano SG lánckerekek.

Ha elkopik a 7 sebességes fogaskoszorú, akkor van még ma kapható komolyabb 7 sebességes megoldás? Milyen láncot vegyek rá?

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Kivánok,
kis segítség kellene az ügyben,hogy Pg 970-es sorhoz,milyen láncot érdemes venni.
Elsõre PC 951-et néztem ki,de kevés a tapasztalatom e téren...

Teljesen jól mûködik együtt, bátran választhatod ezt a kombót.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
Kivánok,
kis segítség kellene az ügyben,hogy Pg 970-es sorhoz,milyen láncot érdemes venni.
Elsõre PC 951-et néztem ki,de kevés a tapasztalatom e téren...

SHEP

SHEP

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Csak úgy ömlik belém a tudás!!! : )

Köszi a választ

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A hajtókarba bele van sajtolva a (csapány nélküli) tengely vagy féltengely egyik vége. Például LX, XT, XTR, stb...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

SHEP

SHEP

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Egy amatõr kérdése:

Mi az hogy integrált hajtómû? : )

Az octalinkeset már tudom! Bebebeeee! : )

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Jó szemfüles vagy Krisz! :)
A race face evolve XC-n sincs semmi...
Biztos valami ûbermega király hajtómû az.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
A kistányéron miért lenne váltáskönnyitõ csap? Arról az átdobó csak felveszi a láncot ill. visszadobja rá.
Vagy én nem értelmezek valamit jól?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ha mondjuk négy oldala van, akkor két oldalán csap van, a másik kettõn pedig rámpa. De totál más kialakításúak, mint a közép/nagytányér, szóval nem tudom, hogy mondjuk egy A-B-A-B felállású nagytányérhoz és egy A-B-A-B felállású középtányérhoz C-D-C-D vagy D-C-D-C "mintázat" megy. :)

Találtam a hátoldalán egy parányi belemart jelet, valószínûleg az segít, ha mind a 3 tányérnál egymás fölött vannak. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Hmmm...lenne egy kérdésem. Ha semmi jel nem mutat arra, egy kistányérnál, hogy hogyan kell felrakni (váltáskönnyítõ bizbaszok helyzetére gondolok), akkor ugye nem tökmindegy? Ha jól értem, az egyik esetben ( kettõ közül) késni fog a váltás - csak nem ilyen egyszerû, mert tök más váltáskönnyítõ rendszer van rajta, mint a nagy/középtányér esetében, szóval azokból nem tudok kövtkeztetni. :)

igen ez jó kérdés.
de sztem van teljesen szimmetrikus kistányér is aminél tök mind1 hogy hogy rakod fel.
a "komolyabbakról" meg el lehet dönteni sztem a helyes irányt. (föleg ránézésböl v. irásról,...)

konkrétan miröl nem tudod eldönteni?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hmmm...lenne egy kérdésem. Ha semmi jel nem mutat arra, egy kistányérnál, hogy hogyan kell felrakni (váltáskönnyítõ bizbaszok helyzetére gondolok), akkor ugye nem tökmindegy? Ha jól értem, az egyik esetben ( kettõ közül) késni fog a váltás - csak nem ilyen egyszerû, mert tök más váltáskönnyítõ rendszer van rajta, mint a nagy/középtányér esetében, szóval azokból nem tudok kövtkeztetni. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Truvativ Isises monoblokkon szokott valaki csapágyat cserélni?
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Komi

Komi

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

off
Milyen gumik? :)

Eredeti made in Taiwan. A márkajele cheng shin tire. Nem könnyû, nem szép, és nincs is rajta extra oldalvédelem, de legalább mindenen át tudok vele gázolni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Komi, többféle hosszban lehet octalinkes monoblokkot kapni, azt viszont nem tudom, hogy milyen hosszú kell neked, de a shimano honlapján lehet megtalálod.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

off

biztos NEM speed king ;-)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nem, nem speedking. és nem, Komi biztosan nem akar speedkinget venni, hiába tartod te azt jónak. basszus cj...! muszáj neked mindig azt az egy szót észrevenni, amibõl offolni lehet?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
off

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960